ДСБ – НАША КАУЗА, МОЕ СИМВОЛ-ВЕРУЮ!

Тук се дава възможност за изразяване на алтернативни позиции на позициите на ПП ДСБ, представени от опоненти и политически противници по тяхна инициатива или при покана. Всяка алтернативна позиция се придружава от рецензия, коментар или становище поне от един потребител - член или регистриран симпатизант на ПП ДСБ. С изричното съгласие на автори и редакции могат да бъдат препечатвани материали на журналисти, политолози, социолози при изразена от тях готовност да бъдат подложени на критики и с гаранцията да им бъда дадено право на отговор. В дебатите могат да участват всички регистрирани като потребители членове на ИС

ДСБ – НАША КАУЗА, МОЕ СИМВОЛ-ВЕРУЮ!

Мнениеот Любомир Вучков » 06 Авг 2013, 20:29

(БЕЗ)ПОДОБИЯ

За пръв път ми се случва, но отново нескромната ми личност пак ще бъде обект на собствените ми писания.
Пиша и на по-отдавнашните ми приятели, пиша и на по-новите „френдове” във Фейсбук. На първата кагегория да припомня, на втората – да да кажа, за да знаят: Водил съм, водя и ще продължавам да водя яростна битка в името на чистотата на Синята идея! Независимо от това кой и защо я мърси! Подлагал съм на унищожителен огън птеродактилите от блатото democrati.org (там са постингите ми със собственото ми име и с никнейма Homo Ludens – четете!). Воювал съм от трибуната на Националните събрания на ДСБ – от Първото - срещу всякакви опити вътрепартийната опозиция, вкл. д-р Михайлов–Нено Димов-Понева, да изменят курса на ДСБ и нейната исконна идентичност на единствена автентична дясна партия. На последното, 11-тото НС, направих отчаян опит да спра триумфа на отдавна готвещия се преврат, поставящ под угроза самото съществуване на партията (преди това написах бележката „Нека надделее разумът, а не политическият волунтариз”. – който не я чел, да я прочете!).
Всуе - не надделя разумът!
Сега очевидно има процеси на разцепление – едни поддържат новото ръководство на ДСБ, други – не!
Присъствалите на 11-тото НС знаят, че гласувах против самонатрапилия се председател и отказах да гласувам за предложения от него състав на Национално ръководство.
Признавам, трудно ми беше да приема 1-2 свестни хора там да са съпридружни, приприслужни на тоя нов председател – поне доколкото ги познавам лично.
Но не вярвам, че именно тия 1-2 свестни хора са в състояние да предотвратят катастрофата на ДСБ, към която ни тласкат Блокарите - в скутите на Кунева и тия, които тя присламчва от още 3 партии – а може би скоро и повече!
Защото и тези 1-2 свестни хора в НР явно са в орбитите на конформизма и политическата безпътица.

Или както казва народът:

„Ако една монахиня влезе в бардак, много по-вероятно е тя да стане проститутка, а изключена е вероятността бардакът да се превърне в манастир”

По тази причина аз съм свалил политическото си доверие от това Национално ръководство!
И ще продължавам да се боря за чистотата на ДСБ – нашата кауза, моето символ-верую!
Иван Костов ясно каза, че ние сме последната му опора! Именно ние, а не някакви сбирщини от кол и въже – неясни политически и чисто физиономически субекти – помпозно нарекли се „Десен път” (който, кой знае защо завива наляво?!).
Длъжен съм да напомня, че на 11-тото НС казах, че Костов не е безгрешен – някои грешки си признава, други – не, и цитирах тогава фразата от знаменитата „Елегия ...” на Евгени Дайнов в частта за необяснимия наивитет на Костов при кадровия подбор.

Ама с риск да прозвучи самомнително, много преди Евгени Дайнов аз предупредих Костов за готвещия му се вътрепартиен преврат от хора, които именно той е издигал в йерархията на партията. Прочетете бележката ми „КАКВО ПОЛУЧИХ ОТ ИВАН КОСТОВ?!”, за да се убедите в това:
http://www.facebook.com/notes/lubomir-v ... 8976709086
И там ще разберете именно какво точно съм получил от Костов – полезно ще ви бъде!
Позволявам си нескромността да приведа само още един самоцитат, написан от мен под снимка в албума на групата „Аз съм Костовист” още на 04 февруари 2010 г.:

„Аз съм Костовист – и се гордея с това, въпреки (а може би – тъкмо поради) оплювките на враговете!
Винаги ще бъда зад него!
И само в един единствен случай – пред него! Когато се налага да го браня – с тялото си и с духа си!”
http://www.facebook.com/profile.php?v=f ... 1607181855

Нали не се съмнявате, че аз браня и сега и ще продължавам да браня и за в бъдеще Костов! Защото духът ми е несломим! И отново търся сега, както тогава, ония съмишленици, коментирали въпросната снимка – че не съм сам!
Затова сега аз протягам ръка на всички, които искат заедно безкомпромисно да воюваме!
Но и няма да се поколебая да се разделя и със стари, и с нови приятели, ако някои от тях не проявявят достатъчна безкомпромисност!
Повтарям – подавам ръка – включително и на онези, с които по една или друга причина в течение на времето сме се раздалечили, стига раздалечаването да не е стигнало до абдикиране от нашата велика Синя кауза!
Подавам ви ръка, защото не мога без вас и вашите десници, без вашите крепки рамене!
Нека отново бъдем в мощния строй на победната армия на Костовизма!
Но няма Костовизъм без Костов!!
Ние сме обречени на успех, ако сме безкористни и безкомпромисни!

Да намирате до тук някакъв порок в стила ми на писане, в изразните ми средства, та дори и в граматиката?
Не вярвам! Защото знаете, че пиша на съмишленици – на тези, с които сме били и пак ще бъдем заедно в битката!

Е, това няма как да се хареса на „Блокуващите с вълци (с лисици!)”.
И затова те ми отвръщат с толкова омраза!
Разбираемо е! Ние не се возим в „един вагон”, както се изрази лежерно един приятел. Ние сме политически противници! Който това не разбира, значи е политически далтонист!
И аз воювам с тия политически противници по същия безкомпромисен начин, както с птеродактилите от блатото и с д-рМихайловци, с ЯворДачковци и тям подобни – воювам без користно и безкомпромсно!
Повтарям: Разбираема е тяхната омраза към мен!!
Но умът ми не побира парадоксалният факт: Как е възможно тия плазмодии да използват в обругаването ми арсенала, използван от старите ми политическите противници от Блатото на птеродактилите и остнаналите клоаки?
Явно те се водят от поговорката:
„Врагът на моя враг е мой приятел!”???

Озаглавих тая публикация „(БЕЗ)ПОДОБИЯ”. От една страна да докажа, че „деснопътциге” са безподобни политиче изчадия на увредена политическа генетика.
От друга страна несъмнено се налага обосновано предположение за тяхното практически пълно покриване, ако не и идентичност – със старите ни политически противници.
Примери за съпоставка приведох в публикацията си
ГЪЗАН-КУНЕВЩИНИ
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 3688434087

Тук ще приведа още няколко примера от „теснолинейката”:
ДЕСЕН ПЪТ Dimitar Stoyanov 14 юли г. 01:06: „НИЕ няма да допуснем няколко самозабравили се глупци да разрушат всичко онова, за което се борим”
Пак той: „Любомир Вучков има държанието на типичен комунистически сатрап ... Антидемократичен човек, който не става дори и за комсомолски секретар на някое ТКЗС ... просташките му коментари и дебилно държание ... ”
... и още много такива „стилни изразни средства” ...
А ето и Александър Величков, 4 август г. 17:51: „...ооо скъпи ми хер Вучков! :) ...откога ви чакам самичък да ми "кацнете" на (вгледайте се на снимката ми - няма да ви е трудно да се ориентирате какво визирам!)...бай-бай майне либхен ;)
Е, оказа се правилна футуристичната ми прогноза, че „Десният път” ще се окаже тесен за мен! Естествено – бях отстранен от групата на „широките демократи” – дребни душици, на които широтата на ума и теснотата на талията са си разменили местата!
А доколкото за тоя Александър Величков имаше коментарии, че никой не го е виждал на живо, уж живее в САЩ (така пише на ФБ-профила му), а пък как ли преодолява часовата разлика (????), та реших да последвам съвета му да се вгледам в профилната му снимка (една от малкото човешки снимки, с изключение на някоклко порноженски задници и цици) и му отговорих подобаващо (с извинение, че пак се самоцитирам, но едва ли ще го прочетете – храбрецът отдавна е изтрил коментара ми):
„.... виждам една куха цеф, досуш като главата ти!
Виждам и едни празни гащи, последствие от действията на някой пиян сюнетчия! Което пък съвсем се връзва с това „майне либхен”, издавайки придобита гейска природа (ако не е и по рождение)! Само че аз не си падам по мъже, особено пък по смрадливци! ...”
И му цитирах известната сръбска поговорка за орела и мършата!

Всъщност аз изобщо не искам да акцентирам върху отсъствието ми от „Тесния път”, а по начина, по който бях отстранен. По-отдавнашните ми приятели – бойци срещу Блатото на птеродактилите – помнят, че така бяха отстранявани всички неудобни там! Кой знае защо тоя Александър Величков удивително ми напомня за тамошния цербер:

Изображение

Изображение

Дали пък е само подобие, или пълна идентичност?

Това отново ми дава повод да повторя за използвания от „теснопътците” срещу мен арсенал на старите ми политически противници.
Ще се позова пак на идващия му отвътре жлъчен сок на Dimitar Stoyanov: ”E, ние тук няма да правим номерата на СвУбоТкЪ и човека с дисертацията за ръждата по купола на съветския танк.
Пак Dimitar Stoyanov, 4 август г. 17:21
„Оле, клюкарската лелка на телевизия СКАТ Любимир Вучков цъфна тук. :D Да по-добре да ходи да пише втора част на дисертацията за ръждата по купола на съветския танк и да не се занимава с мен този смешник. :D :D
Ето прикаченото видео, дело на някой си в youtube с никнейм lasskar bg:

„д-р Любомир Вучков (д-р Димитров) -- авторът на дисертацията за ръждата по купола на съветския танк доносничи по СКАТ. Доносникът като ибрикчия -- от лъскане на куполи на съветски танкове, към…00:02:15 Added on 6/17/2012”
А ето още едно творение на въпросния lasskar bg - компилация на тема : Ръжда по съветския и американския танк.wmv:

Всъщност с последното видео тоя lasskar bg ми е направил услуга – комптилирал е реплика и дуплика, да не се тормозят хората да ги търсят поотделно. Любопитните могат да видят цялото „творчество” на тоя lasskar bg, както и моите видеа от участията ми в предаванията на СКАТ – една територия, на която аз съм воювал с такива противници като Костадин Чакъров, Антон Тодоров, Илия Илиев .... и още много други! Толкова много, колкото Dimitar Stoyanov няма четина по главата си (други деликатни места си е депилирал – по сведения на запознати – което затвърждава убеждението, че е „мека китка”)
Но да се върна отново на репликата и дупликата за „ръждата по купола на съветския танк”
Репликата е изречена от един от най-яростните демонизатори на Иван Костов – ренегата Иван Ценов
Изображение
За да не звучи голословно – творението на Иван Ценов
„ПРОФЕСИОНАЛНИ ЛЪЖЦИ 1 ИВАН ЙОРДАНОВ КОСТОВ”
http://tsenov.bul.net/broshuri/k_lier/index.html

За ренегата Иван Ценов писах обстойво в публикацията ми от 16 Януари 2011:
ЗА ВУВУЗЕЛИТЕ НА ЯРОСТНАТА ПОЛИТИЧЕСКА РЕАКЦИЯ
РЕНЕГАТИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ – ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ! -
http://www.forumat-bg.com/politika/1067 ... -reaktziya

Който желае, може да я види и като бележка във ФБ.
По-важното е, че „деснопътците” не се свенят да се позовават на човешки отрепки като Иван Ценов – отдавнашни политически трупове, отплували по течението на Лета съм човешкото безпаметие.

И нека завърша с писанието на известния от коментарии на други писач в ДЕСЕН ПЪТ Veselin Raikov от 4 август г. 19:23:
„г-н Стоянов, г-н Величков, не се занимавайте с този психар и непоправим простак Вучков, който е по-вулгарен дори от пиян сръбски каруцар. Унижен от природата, неудачник в живота, първосигнален по манталитет и с видимо липсващи първи 7 години домашно възпитание, ако въобще има такова и ако е раснал сред хора. Това е, умствено и интелектуално,тотално деградирало подобие на човек. ;)
Самият Veselin Raikov не заслужава не само отговор, но и сополът си човек не бива да хвърля върху него.
Но за оная част от хората, които биха се подвели по гнусотиите му, понеже не ме познават, съм длъжен да кажа:


Не съм психар! Който твърди обратното, следва да го докаже, като заплати съдебна такса за психиатрична експертиза от назначено от съда вещо лице;
Не съм „непоправим простак, умствено и интелектуално, тотално деградирало подобие на човек, унижен от природата, неудачник в живота”
Природата ме е надарила с ум, дух и физика. Дал съм на обществото син, дъщеря и имам внук. Добре познат и признат съм у нас и в чужбина в кръга на професионалната научна общност, към която принадлежа.
Имам домашво възпитание, раснал съм сред хора, възпитавал съм хора – станали са човеци!

Единственият ми недостатък е вродената ми гнусливост от папуняци – като оная странна птица, която замеря хората с фекалиите си!
А изглежда толкова красива – почти като профилната снимка на Veselin Raikov:

Изображение
Папуняк
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 999
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: ДСБ – НАША КАУЗА, МОЕ СИМВОЛ-ВЕРУЮ!

Мнениеот Любомир Вучков » 17 Авг 2013, 12:51

РЕВИЗИОНИСТИТЕ
https://www.facebook.com/lvuchkov?ref=t ... 9180724087


Нека изначално стане ясно – тук няма да акцентирам на ПП „Движение България на гражданите“, на „Синьо единство“, на „Народна партия Свобода и достойнство“ и ПП „Зелените“. Ще отбележа само, че всяка от тия партии има своите политически цели, а лидерите им – своите политически (и не само политически!) амбиции.
Няма да се занимавам и с поводите и причините, накарали представляващите ПП „Съюз на демократичните сили (доскоро политически проект на ГЕРБ за разбиване на дясното, а сега?) и ПП БЗНС (което и да е от многото? – без значение!) да подпишат първоначално обявения като „меморандум”, т.е. паметна записка, документ, в последствие трансформиран в „Споразумение” за присъединяване към т.н. „реформаторски блок”.
Впрочем, в подписаното „Споразумение” няма нищо особено важно и изненадващо – дори и в това, че „новопокръстените” приемат „вече обявените политически позиции” на блока, без при това тези позиции да са конкретизирани по отделните политики, а в областта на икономическата политика отдавна беше обещана конкретизация, без това към настоящия момент да е направено!
Е, има и нещо конкретно – сроковете, в които „Споразумението” трябва да бъде одобрено от партийните органи по компетентност.

Нека сега насочим внимание към участието на ДСБ в „блока”.
Според Резолюцията на 11-то Национално събрание на ДСБ (http://dsb.bg/bg/blogs/article/3719):
т.3. ..... 11 НС на ДСБ дава мандат на Националното ръководство да започване консултации за създаване на Реформаторски блок, обединен около обща политическа платформа за модернизация на България.

Значи НР на ДСБ има само консултативни функции, и то – при започване, а не и при завършване конструкцията на блока. Вярно е, че председателят на партията по Устав осъществява представителството й, но не му е в компетенциите да утвърждава споразумения. Това право има само Националното събрание Защото според чл.14 на Устава Националното събрание:
т.2. приема програмните документи и решения за политиката на партията;
И още – според чл.17. Националното ръководство ..... определя позициите на партията по отношение на националната и коалиционната политика.
Значи: НР само „определя позициите”, но и не утвърждава междупартийни споразумения!

Естествено – участниците в блока много деликатно избягват въпроса за бъдеща коалиция между тях! Защото само „се обединяват около общи политически позиции”. А както е известно – коалициите биват предизборни и парламентарни. За първите блокарите казват, че е още рано – нямало „предизборна ситуация”. За вторите – няма какво да си говорим!
Макар че за всички е ясно – основна цел е влизане в Парламента, с ясното съзнание, че дори и това невероятно събитие да се случи, влязлите ще бъдат в политическия миманс. Още по-катастрофично изглежда положението с Евроизборите. Евентуалните блокуващи, дори и в коалиция, могат да се надяват най-много на 1 (едно) място! И като настане една битка – между „гражданката” Кунева, „единно синята” Надка Пиратка, евентуално Светослав Малинов, пък явно другите са на фенера на композицията – та стой, та гледай!
А като заговорихме за коалиции, да не отминаваме един много важен факт от близкото минало: Протръбеният от сегашния лидер на ДСБ (още преди да стане лидер) в много медии и пресконференции мерак за „единен политически субект” – тогава с фокус към Кунева, а защо сега не и доста по-разфокусирано.
Но – и тогава, и сега – този „единен политически субект” от политологическа гледна точка не може да означава нищо друго, освен партия. При това „единен политически субект”, регистриран в Софийския градски съд по Закона за политическите партии. Защото все не ми се вярва, че „субектът” ще бъде регистринан например по Закона за лицата и семейството (???!!!)
А това – ни повече, ни по-малко – означава ликвидиране на ДСБ! И тази ликвидация отдавна явно се е подготвяла! Пак да припомня писано по-рано от мен: Пъкленото дело на изхвърлената някога вътрепартийна опозициа д-р Михайлов – Нено Димов – Понева е живо и реактивирано. Само дето сегашните ликвидатори се оказаха по-жилави, по византийски лукави и дълбоко прикрити.
Е, сега излязоха на яве – дойде техният час!
Нека, обаче, да напомним: Според чл.14 на Устава Националното събрание:
7. взема решение за прекратяване, сливане и разделяне на партията с мнозинство от 2/3 от делегатите.
И още:
Чл.55. (1) Партията се прекратява с решение на Националното събрание в случаите на сливане, разделяне и саморазпускане.
(2) Решението се взема с мнозинство не по-малко от 2/3 от всички делегати на Националното събрание.

Е, някой ще каже: Няма да мине номерът!
Но аз никак не съм сигурен в това! Нека да си припомним делегатското мнозинство на 11-тото НС, където по информация от потърпевши са филтрирани делегати, та и цели общински организации. А след 11-тото НС течаха и ще продължават да текат общински отчетно-изборни събрания! Колко му е да бъдат избрани „подходящите”, направо да кажем – угодните – делегати!
Нека сега се върнем на цитираната по-горе Резолюцията на 11 Национално събрание на ДСБ (http://dsb.bg/bg/blogs/article/3719):
Според т.4. „ДСБ ще участва в този процес като отстоява принципите и духа на своето учредяване”.

Някой вярва ли в Дядо Коледа или в духове?
Та нали цялата „реформаторика” е поругаване на делото на учредителите на ДСБ, отказ от исконната идентификация на ДСБ като единствена автентична дясна партия, приприслужно поведение спрямо други политически сили уж в името на някакъв „реформистки проект” с неясно обявени (необявени) „общи политически позиции”
Но дори и да не се стигне до „единен политически субект” – партия и да си остане „блок”, нека пак да се върнем към близкото историческо минало!
Иван Костов има историческата заслуга от някогашното насипно национално движение, то и коалиция, СДС, да създаде единна политическа партия, въпреки съпротивата на някои лидери. И създадената от Иван Костов партия СДС успя да осъществи управление на страната в условията на небивала криза, да начертае необходимите реформи, да започне провеждането им и да реализира възможните за онова време някои от тях (впоследствие забатачени от следващите управления). А някой да оспорва историческата заслуга на Иван Костов за създаването и укрепването на ДСБ?
А сега искат да ни върнат в миналото, та отново да го изстрадаме!
Искат отново да ни натрапят „реформистки блок” по подобие на някогашното СДС!
Тия, които искат това, не са „реформисти”!
Те са ревизионисти!
Преди 11-тото Национално събрание писмено призовах към политически разум, а не към политически волунтаризъм. От трибуната на самото 11-то Национално събрание направих отчаян опит да предотвратя предстоящата катастрофа!
Уви!
Нямаше разум, сега даже няма и волунтаризъм.
Сега е още по-лошо, отколкото съм си го представял и в най-черни краски:
Сега има политически ревизионизъм! А може би – и реваншизъм към отдавна лелеяни амбиции!
България е пред катастрофа! ДСБ е пред катастрофа!
България спешно се нуждае отново от Иван Костов, за да предотврати катастрофата!
ДСБ отново спешно се нуждае от Иван Костов да предотврати катастрофата!

Иде ли?

Изображение
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 999
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

НАГЛЕЦИ – КАТО МАРОКАНСКИ СКАКАЛЦИ!

Мнениеот Любомир Вучков » 29 Авг 2013, 14:46

НАГЛЕЦИ – КАТО МАРОКАНСКИ СКАКАЛЦИ!

https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 2107494087

Изображение

Веднага да предупредя тези, които – прочели отгоре-отгоре първите десетина реда – че ще сгрешат, ако си помислят, че става дума за междуличностни „баталии” (както се изразява една приятелка).
Поводите да пиша са най-малко три, като предварително се извинявам, ако се повторя от някои предишни мои писания.

Първият повод действително би могъл да се оприличи първосигнално като битка срещу някой или някои, но ако така се прецени този повод, ще бъде само едно повърхностно плъзгане на хора с политическо късогледство или направо - на злонамерени хора. Последната уговорка правя заради опитът ми от предишни битки на други места, за които ще стане дума по-нататък.

Трябва да е ясно – става дума за битка на идеи, битка между политически позиции. Но нито идеите, нито политическите позиции са нещо ефимерно, безплътно витаещо из въздуха. Идеите, политическите позиции са продукт на определено съзнание, формирано от мисловната дейност на най-високоорганизираната материя - човешкия мозък.
Често казваме, че калпавият мозък, имплантиран в мозъчната кухина като парче огледално полирана пластмаса – нищо не адсорбира, всичко отразява, не може да роди нищо, а най-много да роди безумно-калпави идеи. И обикновено в такива случаи махаме с ръка и казваме „Остави го тоя – сам ще се провали!”. Вярно, има и такива случаи, но всяко подценяване на противника може да свърши с негова победа и наше поражение. Особено в съвременния свят на яростни борби, в които са ангажирани най-разнообразни арсенали на политическо противоборство, включени са не „пластмасови мозъци”, а най-добрите специалисти, подготвени в специализирани лаборатории за психодиверсия от вещи учители-професионалисти.
С други думи – борбата на идеи, между политически позиции, се осъществява на „политическия боксов ринг” чрез размяна на удари между „състезателите”. Не случайно поставям в кавички „състезателите”! На някои е много удобно те да се представят като опоненти.
Не! Законите на политическата битка изискват противниците да се таксуват като врагове. А борбата с враговете трябва да бъде безмилостна. Защото ако проявиш снизхождение към врага, той няма да ти отвърне със същото, а ще те унищожи!
Казано още по-кратко: Борбата на идеи, между политически позиции е борба между човешки същества – индивидуални или групирани по определен признак - техни носители и изразители!
И тук няма място за никакви алюзии с „междуличностно противопоставяне”.
А този и тези, които поставят на тази плоскост политическата битка, са много далеч от реалността! Не случайно подчертавам „плоскост” като синоним на повърхностно тълкуване. Защото битката се води не в планарни координати, а многообемно, многомащабно, дълбокоешалонирано - чрез взаимно преплитане на пространствено омрежени причинно-следствени връзки. Материята е сложна, не е за лаици и за да приключа с теоретично-имагинерната компонента, ще се насоча към реалиите от най-непосредственото близко минало.

За голямо съжаление в политическата действителност се измести фокусът на борбата между класическите противници „десни” и „леви” в други посоки. Няма да скрия – преди ми беше лесно - знам от коя страна на барикадата съм, знам кой е отсреща. По това време написах в един вече несъществуващ вестник, че съм привърженик на „двуполюсния модел”. Защото демокрацията разрои полюсите като в n-мерното пространство на Айнщайн-Минковски. И ония, които бяха или некадърни, или нежелани, или зловредни или с повече политически амбиции, отколкото можеха да понесат и не можаха да се закрепят на един от двата полюса, намериха мястото си по върховете на взаимно-изключващите се абсциси на безумно сложната политическа координатна система.
Така се родиха безброй партии, партийки и уж „граждански сдружения” както в левия, така и в десния спектри на политическото пространство.
Заслужава си тук да кажа няколко думи и за т.н. „център”, в който по световно-известна дефиниция се разполагат либералстващи и либертарянстващи политически субекти. Но ние и в това отношение „обогатихме” световната теория и практика: Откровено авторитарни партии като НДСВ и ДПС се писаха „либерали” (?!?!).
Ще си позволя малко отклонение.
Искрено уважавах Желю Желев от зората на демокрацията и като първи демократичен български президент. Склонен съм да отмина и последиците от неговите т.н. „Боянски ливади”, разбирам и желанието му да намери политическа реализащия (доколко успешна – всички знаем) в либералния сектор, абдикирайки от територията на десницата. Но е непростимо негово прегрешение, че като индивидуален член на Либералния интернационал той легитимира т.н. „цар” и неговата клакьорско-клиентелистка партия. И както съм писал вече на друго място, тоя натрапник „цар-либерал” много прилича на героя на Чарли Чаплин от филма „Един крал в Ню Йорк”. Там кралят беше обявен за социалист! Каква ирония: нашият „цар-либерал” – крал, но в глаголния смисъл на думата!
За „либерала” Доган просто не си заслужава да се говори. Само за пълнота – и двамата наши „либерали” по Чаплиновски станаха социалисти във формата на т.н. „социал-либерална” коалиция.

Но да се върнем на това, че в политическата ни действителност се измести фокуса на борбата навътре в десницата. Отдавна писах и по тоя въпрос във вече също несъществуващия вестник „Седем” и тук няма да повтарям тогава написаното.
Защото сега сме изправени пред друга конюнктура! Не борба между различни десни партии, а битка в една от тях, което няма как да се скрие или тушира.

Естествено – става дума за Демократи за силна България!

Битката в ДСБ започна отдавна – едновременно с основаването й. Минала през различни катаклизми, партията се оказа силна и способна да изхвърли от своя организъм циреите на вътрешнопартийната опозиция. Инцезирането на групата на д-р Михайлов-Нено Димов-Понева, тия преди тях като Димитър Абаджиев и тия след тях (Митов, Ангеличин, Петър Николов, Прошков ... и други, та и по-дребни като бившия Великотърновски координатор Ангел Янчев) оздрави партийния организъм, позволи на партията да остане на изначалните си позиции на автентична дясна партия с ясна идеологическа физиономия и политическа идентичност. И да устои на опитите отвън за криворазбрано „реформиране”.
За съжаление, „инцезирането” не беше направено в необходимата дълбочина, не бяха осъзнати овреме наивни кадрови грешки. Явно в партията са дремели „латентни клетки”, които само са чакали сгодния момент да се активират (или да бъдат активирани отвън!).
И след 23 юни метастазите са плъзнали по живия организъм на партията, изяждайки жива плът. Постепенно се превземат общинските структури, подменят се председатели и общински ръководства – ония, които на 11-тото Национално събрание се противопоставиха на самопредложилия се нов председател и неговия екип.
Беше извършен вътрешнопартиен преврат и е в ход цялостна подмяна на Синята кауза, на исконната идентичност на партията, на партийните позиции от предишните Национални събрания. И замяната им с колаборационисткия нагон за „реформизъм” в рамките на някакъв неясен политически субект, наречен „Реформаторски блок”, в състав от практически същите, които някога бяха изхвърлени от ДСБ и някои нови „реформисти”.
Накратко: „Орел, рак, щука, стари птеродактили, нови крокодили, марокански скакалци и няколко мокри кокошки”
И вече в прав текст ни се предлага тоя нов политически субект като опция за бъдеща „единна партия”!
Ясно! Не е достатъчно обезличаването на ДСБ, иска се пълното й унищожаване! На цената на явно ясновидските прогнози евентуално за няколко депутатски места в бъдещия Парламент!
Нескопосаната адвокатска пледоария „В защита на Реформаторския блок” трябва да бъде червен фенер не само за „реформистите”, но и сигнална лампа за защитаваните от адвоката негови клиенти! Бог да ги пази и предстоящата съдебна реформа, ако се случи!
На обезличаването, подмяната и опасността от унищожаване на ДСБ вече посветих не малко изказвания и публикации, за да има нужда тук да се самоцитирам. Тия, които искат да си припомнят и ония, които искат да се запознаят тепърва, посочвам само заглавията на някои от тях:

1. Изказването ми от трибуната на 11-тото НС, отразено подобаващо в медиите и със снимков материал във ФБ-албума ми „На прощаване” https://www.facebook.com/media/set/?set ... 855&type=1
2. НЕКА НАДДЕЛЕЕ РАЗУМЪТ, А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ВОЛУНТАРИЗЪМ – Бележка във ФБ https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 9557439087 и във Форума на привърженици на ДСБ viewtopic.php?f=7&t=451&p=3828#p3828
3. DSB is NOT for SALE – във Форума на привърженици на ДСБ viewtopic.php?f=19&t=454&p=3844#p3844
4. NO PASSARAN –във ФБ и във Форума на привърженици на ДСБ viewtopic.php?f=3&t=41&p=3848#p3848
5. РЕВИЗИОНИСТИТЕ – Бележка във ФБ https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 9180724087 и във Форума на привърженици на ДСБ viewtopic.php?f=8&t=456&p=3864#p3864

И така – има ли някой, комуто да не са ясни моите политически позиции?
Има ли някой, комуто да не е ясно, че отстоявам безкористно, безрезервно и безкомпромисно Каузата на ДСБ и политическите позиции на партията още от основаването й и в последствие – при всичките превратности, та и досега?
Има ли у някого съмнение, че ще продължавам така – в люта битка с новоизпечените ревизионисти-реформисти, в които надделя не здравия разум, а политическия волунтаризъм и конформизъм?

Въпросите са риторични. Защото е ясно – дори на въпросните ревизионисти-реформисти и всякакви от кол и въже сбрани техни клакьори.
Ясно е и на самонатрапилия се нов председател на ДСБ – от моите 9 (девет!) въпроса, които му отправих публично:

„ОСВЕН АВТОБИОГРАФИЯ, ЧОВЕКЪТ ИМА И БИОГРАФИЯ” – Бележка във ФБ https://www.facebook.com/groups/azsumko ... 479035640/ и във Форума на привърженици на ДСБ viewtopic.php?f=7&t=451&p=3835#p3835

Е, не благоволи да отговори на нито един от тях! Вероятно защото съзнава, че аз не задавам въпроси, без да знам предварително отговорите им. Но все пак това си беше едно изпитание на мъжество, което той не издържа. А как и какво ще издържи нататък, сигурно и той не може да си представи!
Няма да пропусна отново да отбележа това, което твърдя още от трибуната на VІ-тото НС, та чак и до 11-тото: The Hobbit има поставена задача да „реформира”, т.е. да унищожи ДСБ. Доказателството е налично още веднага след избора му за член на НР.

Цитирам видния отвсякъде, макар и дребен антикостовист Данаил Кънчев, самонарекъл се „Демократъ”, от Сряда, Окт 07 2009 4:19 pm,
http://www.democrati.org/f/viewtopic.ph ... 30#p104601
„Май тук е мястото да се излеят един куп поздравления за нашия съфорумец, член на УС и съмишленик в много каузи - Радан Кънев.
Е, Радане, не знам какво да ти пожелая точно... може би успешен изход от агонията на оцеляването! Със сигурност трябва да запазиш обективността си и може би сега с този си нов пост, на тази нова трибуна да кажеш две думи и затова което не е редно да се прави .... вътре в партията. Не може всичко различно от ДСБ да е ужасно, а ДСБ да е перфектна. Не само, че не може, ами ако се вярва силно в тази партийна мантра, пътя към тоталното зомбиране е сигурен. Пътят към по-доброто минава през осъзнаване и избягване на пътя към по-лошото.”
Оставям сега настрана парадокса „членът на Управителния Съвет на антикостовисткия сайт” да бъде едновременно и „член на НР на ДСБ”!?! Но по онова време не съм и подозирал, че спиралата на парадокса ще изхвърли The Hobbit на върха на партията и ще замени десницата с пламтящия син факел със своето „знаме” (известно какво по собствените му думи!)

Та ето за тия мои политически позиции не е за учудване, че от кол и въже сбраните клакьори се нахвърлиха върху мен като марокански скакалци! Естествено – и аз не им оставам длъжен!
За учудване е, обаче, че някои мои приятели си представят това като „междуличностни баталии” - нещо, за което писах в началото и ще пиша и по-нататък.
В моята ценностна система няма „междуличностна борба”, аз атакувам клакьорите заради тяхната съпричастност към „реформисткия блок”, показвайки тяхната истинска същност!
Или както е казал мъдрецът:

„Кажи ми кой си, за да ти кажа в кой храм служиш!”

Докато, известно е, противникът мен ме атакува, събирайки от девет дерета помия! Пак ще напомня – ровят се в арсеналите на старите ми политически врагове – като яростния антикостовист Иван Ценов – и нямат никакви скрупули да ги използват като тях срещу мен!
Естествено - опитът да бъда омаскарен, обруган, иронизиран, окарикатурен като личност се дължи на политическите ми позиции! А не, например, на дефекти в стоматологичния ми статус или на завист от професионалното ми израстване като учен-корозионист!

Сега не мога да издържа на изкушението да докажа горните си съждения чрез автентични доказателства, предоставени собственоръчно от някои от най-върлите клакьори-„реформисти” – мои демонизатори, макар че на тях съм посветил специални публикации, например:

1. ГЪЗАН-КУНЕВЩИНИ Бележка във ФБ https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 3688434087 и във Форума на привърженици на ДСБ viewtopic.php?f=19&t=454&p=3845#p3845
2. (БЕЗ)ПОДОБИЯ - Бележка във ФБ https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 0548784087 и във Форума на привърженици на ДСБ viewtopic.php?f=8&t=456&p=3864#p3860

Представям ви Dimitar Stoyanov – един от най-пискливите клакьори-реформисти.
Малка подборка от „бисерите” му:

1. „Любомир Вучков, който беше по-нисък от тревата .... сега изглежда е придобил... смелост. Ако простащината му може да бъде наречена смелост .... Изглежда Любомир Вучков някак си е надраснал инфантилните си обаждания .... и е решил да става "ербап", както се казва по народному..... Желанието му да изпъкне над останалите обаче е някак си неоправдано, главно поради ниска обща култура, махленски език и вулгарно поведение. Накратко казано - Любомир Вучков има държанието на типичен комунистически сатрап, но не и на човек с десни и демократични убеждения ... Демонстрацията на лош език от страна на ДРУГАРЯ Вучков аз отдавам на неговата болшевишка психика и табиети, както и на типични тоталитарни привички... Любомир Вучков е комунист с маската на костовист и демократ.”
2. „Любомир Вучков ... Антидемократичен човек, който не става дори и за комсомолски секретар на някое ТКЗС ... просташките му коментари и дебилно държание ... ”
3. ”E, ние тук няма да правим дисертацията за ръждата по купола на съветския танк. Любимир Вучков цъфна тук ... Да по-добре да ходи да пише втора част на дисертацията за ръждата по купола на съветския танк и да не се занимава с мен този смешник ... Вие май наистина сте лъскал ръждата по куполите ...”
4. „Пак да напомня за Любомир Вучков да си пие гинко-билобата и да ходи да търка ръждата по куполите на сАвеЦките танкове ... Зеленото хапче, тавариш, Ви е гинко-билобата.”

Всичко това няма да коментирам!
Но не мога да оставя без коментар следващия „бисер” на Dimitar Stoyanov:

„Вътрешнопартийният арбитраж - ще входирам молба с иск за отстраняването на Любомир Вучков от ДСБ с нужните аргументи и подкрепа.
Аз съм си казал - ще направя всичко по силите си от септември Любомир Вучков повече да не бъде член на ДСБ.”

Коментарът ми е почерпен от народната мъдрост:

„Кога стана калайджия, кога ти почерня задникът?!”

А ето и последното от Dimitar Stoyanov, което искам да приведа, също с коментар:

„Очаквам извинение за всички нанесени обиди и оскърбления! Вучков, ще получа ли извинение? Вучков, питам отново - ще ми си извините ли?

Мой коментар:

Наглец!

Сега е ред да ви представя и душеприказчицата-реформатка на Dimitar Stoyanov, Elena Spasova (по нейни думи „потомствена демократка”):

„Болните хора се нуждаят от помощ, но идея нямам как да им помогна... А пък смятам ЧЕ РАДАН ТРЯБВА СПЕШНО ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ БОЛНИЯТ ВУЧКОВ...НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ЛЕКУВАМЕ ВСИЧКИ ПСИХИАТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ...НИЕ СМЕ ПАРТИЯ НЕ ПСИХИАТРИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ”

Боже, Боже! Е тая да поставя диагнози?! Тая, на която месечният цикъл на смрадоливницата продължава по 36 дни!?
Това, че по ГенералКобалтовски пише с главни букви, но е скарана с правописа, е бял кахър, ама е смешно хем някъде да твърдиш, че не си член на ДСБ, хем пък да искаш нещо от председателя! Но пък той може и да я послуша, нали, Боже прости, тая е „демократка-реформатка”?!

Сега на пангара е друг авер на Dimitar Stoyanov - Alexander Velichkov, той и Александър Величков – клонинги като потомството на овцата Доли или продукт на изкуствен интелект от „Машината на Тюнинг”

На него съм посветил доста време, за да го разоблича! Но нека да му дам първо думата:

„...милият бай Кучков - РАЗНЕЖИ МЕЕ... ЕЙ СЛАДУР!!! ...ХАХАХАХААХАХААА!
Н-А-Й-С...и се изпуска ... и в тия жегиии...хахахахааа... ...по-забавен ми е дементиралия каруцар Кучков на мене...”

Да отбележа, че преди време тъй ме именуваше една „задокеанска демократка - антикостовистка”, някаква си Кара-Вара. Отначало си мислех, че въпросната се е преродила едновременно в латинизирания и в кирилизирания „Александър” – и той с американско местожителство. После си спомних инфантилното „ХАХАХАХААХАХААА ...хахахахааа...” на Генерал Кобалт – вожда на клозетната армия канални плъхове – и той със склонност да пише с главни букви и да повтаря по стотина пъти едно и също нещо като онанист. Та си мислех дали Alexander Velichkov - Александър Величков не е самият Генерал Кобалт – колко пъти и на колко места се е представял многообразно и многоименно, при това – с удивителната способност да пише в различни стилове, че да не го разпознаят.
Който и да е (са) Alexander Velichkov или Александър Величков, безпощадно ясно е, че той не е безобиден трол. Затова написах

„ЗА ТРОЛОВЕТЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ НЕТ-БОТОВЕ – ПРОВОКАТОРИ”
viewtopic.php?f=3&t=41&p=3862#p3862

Желаещите могат да прочетат публикацията вцялост, тук само ще маркирам основни моменти от нея:
Разни интернет-шпицкоманди шестват по света, намират всеядна почва в глобалната мрежа и изпълняват определени политически поръчки. Било безплатно, защото им идва отвътре, било порядъчно заплатени от „кукловодите”, които винаги са в миманса, или по-точно – зад задкулисието.
Това не са безобидни тролове, а са професионални нет-ботове – провокатори, към които убедено може да се причисли и Alexander Velichkov или все едно - Александър Величков – изкуствен интелект, рожба на машината на Тюринг - заедно с шайката му! При това – в клониран вариант!
Нека вземем за пример ФБ-групата „ДЕСЕН ПЪТ”
https://www.facebook.com/groups/376939412405555/
Админи: Александър Величков - Лицето е добавено от Alexander Velichkov ! Честито на повече от 1000-та потребители на групата и за двамата админи! Впрочем заслужава си времето да бъдат написани лични съобщения на повечето обществено-разпознаваеми личности в тая група и да бъдат запитани с тяхно съгласие ли са включени, знаят ли изобщо за принадлежността си към тая група или са товарени „на килограм” за масовост? В преобладаващите проверени случаи повечето са добавени от админ(ите), без да бъде открит нито един самодобавил се! Естествено, без да съм си направил тоя труд, не смея да твърдя, че повечето профили в групата са фалшиви или клонинги като админите или случайно попаднали там – като една ГЕРБЕРска депутатка!
Но си направих труда да проуча профилите на „двамата админи”.
Ето резултата:

Alexander Velichkov
https://www.facebook.com/alexander.veli ... ion=stream
Местожителство Los Angeles, California
Работа и образование FHMHSF (каквото и да означава това!?)

и
Александър Величков
https://www.facebook.com/groups/3769394 ... 158&type=3
Местожителство Los Angeles, California
Работа и образование
Cisco Systems® Security Senior Expert • Los Angeles, California

Да, ама търсачката в сайта на Cisco Systems® Security не познава такъв „старши експерт”
http://www.cisco.com/go/security
Search Results
http://tools.cisco.com/search/results/e ... &ec=0&pf=&

We did not find results for: Александър Величков
We did not find results for: Alexander Velichkov.

За ранга на такъв „„старши експерт”” е задължително съществуването на СV – изискване на всяка уважаваща себе си фирма! Явно – не съществува нито като лице, нито като длъжност, нито с едно от двете си имена тоя клонинг! Съществува само в групата си, кой знае защо наречена „ДЕСЕН ПЪТ”! И в още една ФБ-група, „ДСБ - Искаме властта” https://www.facebook.com/groups/182217091954043
Което пък заглавие е още по-абсурдно и навява мисълта за провокационни намерения в духа на казаното по-горе за интернет-шпицкомандите и професионалните провокации на нет-ботовете.
Е, за пълнота да добавя още една ФБ-група „ПИСНА МИ!” https://www.facebook.com/groups/159716847549025/
Макар че човек никога не може да знае колко още групи е създал и в колко се е сврял нет-бота Alexander Velichkov или все едно - Александър Величков!

Малко криво ми става, че моето разобличаване на клонинга - нет-бот Alexander Velichkov (Александър Величков) идва малко след собственото му саморазобличаване! Но не ми е жал за положения труд!
Защото Velichkov (Величков) се саморазобличи чрез серията пасквили за „Грешките на Иван Костов”! Няма да коментирам това! Само пътьом ще отбележа, че от Velichkov (Величков) се разграничи даже верният копиеносец (и той с определени „заслуги” за обругаването ми) Veselin Raikov: „...този мерзавец, това мекере - АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИЧКОВ (на български и латински), подведе много хора (в това число и мен), но и много го напуснаха, а други той блокира, защото не е никакъв, защото мрази ДСБ и Костов повече от червените и е едно обикновено, подставено лице -провокатор и подмолно рушащ дясното! Той не е трол, а дребен, но платен ченгесар-провокатор. Няма НИЩО ОБЩО НИТО с Костов, нито с ДСБ и нито с Реформаторския блок!”

Е, в такъв случай народът казва:
„Късно е, либе, за китка!”

Интересно защо другият верен на Velichkov (Величков) копиеносец - Dimitar Stoyanov – все още не се е разграничил?
Защото написаното остава! Пък дори и да бъде заличено, човешката памет е жива и има свойството да помни! И това не е предмет на злопаметие! Просто е повод за предупреждание!
А има и още една народна мъдрост:
„Тоя, който е предал своите за няколко сребърника, ще предаде чуждите му за един меден пендар”

Тази мъдрост се отнася в пълна сила и най-вече за Блатото на птеродактилите democrati.org! Защото отначало те започнаха с хора от „Диалог”, привлякоха и хора след учредяването на ДСБ, флиртуваха със Синята идея – и накрая се превърнаха в откровени демонизатори на Иван Костов. Изписаха се няколко „сезона” от по 100-тина страници под надслов „Костов, махай се” http://www.democrati.org/f/viewtopic.php?f=48&t=5279 и „Иван Костов и политическата реалност”, например
- сезон 2 http://www.democrati.org/f/viewtopic.php?f=6&t=5217
- сезон 3 http://www.democrati.org/f/viewtopic.php?f=6&t=5362
И всичко това – заради някакви „Алтернативи в ДСБ”
http://www.democrati.org/f/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Какви „алтернативи”? Естествено – против Костов, като надлежно бяха отразявани „Радисънските срещи” с външната и вътрепартийната опозиция. Любопитните могат да си направят труда да попрочетат – и ще открият и някои и днес актуални лица!
Естествено, че съм водил люти битки с „алтернативистите” от Блатото. И те не ми простиха – разбира се, че ме изгониха накрая! При това – с практически същите обиди и заплахи, както и при цитираните по-горе „реформистки субекти”. На друго място съм описал единната генетична природа на „реформисти” и „алтернативисти”, за да се повтарям отново.
Е, любопитно, но не случайно, съвпадение е, че и птеродактилите искаха да бъдат таксувани не като врагове, а като „опоненти”, пледираха за „толерантност” и „уважение”. А за „обидите” искаха извинение!?! Но това, разбира се, не им пречеше да наричат, например, уважавана тамошна форумка „дрисла” (!!??). Тези обиди – колко много и по мой адрес ?! - на церберите там - Мима, Николай и самия „ДемократЪ” – не правеше впечатление, те се грижеха като препикаващи кучета за запазване на територията си от всичко, което не споделяше „алтернативните” им позиции!
А като писах за разобличенията ми на Alexander Velichkov (Александър Величков) и го споменах във връзка и с Генерал Кобалт, с риск да утежня и без това дългото ми писание, ще разкажа накратко как разобличих и Фекалния Генерал (за разобличаването на сегашния куневист Тома Биков тук просто не остава място и време!)
Както казах по-горе, независимо, че Генерал Кобалт използваше множество образи, имена, никове и стилове, аз в повечето случаи го разпознавах. Веднъж при използване на чуждо име публикувах номера на една от дипломите му. Страхотен вой! Чуждото име ме заплаши със съд за публикуване на лични данни! Веднага публикувах сайта с отдавнашната регистрация на дипломата – вече с истинското му име. И да не мислите, че Долнопробното Фекално Нищожество се скри вдън земи от срам?! Нищо подобно, каза само: „Я, ама това съм бил аз .... ХАХАХАХААХАХААА ...хахахахааа...” И продължи да пише тъпотиите си, наричайки Костов „Драгалевският” и какво ли още не ...! А иначе се беше самоопределил като „основател на СДС”, макар че в собствената му книга се саморазобличи за срещите си с хора от ДС! Последваха и други разобличения от други хора – но кютукът си е кютук, още дращи къде и как не го разпознават и му дават трибуна.
Също като Alexander Velichkov (Александър Величков) – тръгнал по трънливия път (кой знае защо наречен „десен”?!) на политическите професионални провокации!

Не случайно направих тия аналогии, за да заостря вниманието от опасността – заразата, която такива хора сеят в общественото пространство.
Заразата е смъртоносна за всеки, който се зарази. Прилича на „червен вятър”, на гангрена!
А гангрената не се лекува с дамски превръзки! Нужен е скалпел!
Затова не разбирам поведението на някои мои приятели – водени от криворазбрана „толерантност”, от сиромахомилското „да не ги дразним”, те стигнаха до абсуризиране на тия уж човеколюбиви, христянски послания?!
Вярно, Иван Костов, като добър християнин, беше казал, че е готов да прости и на враговете си. Е, аз не съм чак толкова добър христянин като Костов – на враговете не прощавам! Воювам с тях дори и на тяхна територия – и сам войнът е войн! И както вече съм казвал:

Споразумения не сключвам!
Мирни договори не подписвам!
Пленници не вземам!

А въпросните мои приятели - тях Бог да ги пази, защото се съмнявам, че могат сами да се опазят! Както и се надявам, че Бог ще накаже враговете – ако аз не съм в състояние да ги победя сам – защото те знаят какво вършат!
И нека Бог да прости на тия приятели – аз няма да им простя! – за кощунството да изтрият мои постинги, моето оръжие! Защото думите ми са по-силни и от куршумите – и за тях бронежилетки няма открити!
Това, да изтрият мои постинги, не си позволиха даже и в Блатото на птеродактилите democrati.org! Там моите постинги – охулвани, оплювани, охрачвани – продължават да си стоят и който иска, може да ги прочете, за да се убеди в гигантския залог на битката, която съм водил там.
Ето само някои от тях:

1. „ТУНГУСКИ МЕТЕОРИТ В БЛАТОТО НА ПТЕРОДАКТИЛИТЕ” http://www.democrati.org/f/viewtopic.php?f=20&t=5069
2. ЗА “ЗАТВОРА ЗА НЕИЗПРАВНИ ДЛЪЖНИЦИ” И ЗА НЯКОИ ДРУГИ НЕЩА http://www.democrati.org/f/viewtopic.php?f=20&t=5061
3. ОТВЪД НЕВИДИМАТА БАРИКАДА http://www.democrati.org/f/viewtopic.ph ... 303#p88303
4. ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ http://www.democrati.org/f/viewtopic.php?f=20&t=5140

Дали съм прав или грешен – ще реши Вечният съд, когато се явя пред него. Засега не бързам да чуя присъдата, макар да знам, че ще бъде „невиновен”, без право на обжалване и протест!
И се моля Богу да анексира срочния ми договор с него с годините, които ще отнеме от враговете. Не пледирам „безсмъртие”, а само за достатъчно време за битка с враговете, а те са много!
И все ми се иска да вярвам, че моите врагове са наши общи врагове!
Затова писах – и повтарям – протягам ръка на всички, които искат да се борим – безкористно и безкомпромисно!
Но няма да се поколебая да жертвам и всяко приятелство – старо или ново - с хора, които не проявяват необходимата безкомпромисност!
Великата цел – да запазим нашата свещена Синя идея, автентичността на нашата изстрадана дясна кауза, нашето символ-верую ДСБ – си заслужава тази жертва!
Нали си спомняте емоционалното до сълзи видео-послание на Иван Костов? Ние сме последната му опора! Ние! А не реформистите-колаборационисти-ревизионисти!
Аз продължавам да чакам завръщането на Иван Костов и упорито се боря за това!
И вместо като „ЕЛЕГИЯ ЗА ИВАН КОСТОВ http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/05/2 ... an_kostov/
това тук, написано от мен, нека да звучи като бойна тръба!
Защото битката изисква предани, всеотдайни войни, но ни е необходим сега, повече от всякога, и Командир!
Мястото на Иван Костов е начело на нас – пред бойния строй на армията в битката за чистото Синьо, които някои омърсиха и замениха с парцал!
Иде ли Иван Костов?
Ще бъде – в нашия Ден първи от новото летоброение на ДСБ!
Нека запретнем ръкави, нека стиснем юмруци, нека прилепим плещи – за да дойде тоя Ден ден по-рано!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 999
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

В КАКЪВТО ХРАМ СЛУЖИШ .......

Мнениеот Любомир Вучков » 05 Сеп 2013, 12:46

В КАКЪВТО ХРАМ СЛУЖИШ .......
или
ЗА ПЛАТЕНАТА ЛЮБОВ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРОСТИТУТКИ

https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 2672909087

Изображение


Мъдрите са казали:

„Кажи ми кой си, да ти кажа в какъв храм служиш!?”

Тази мъдрост съжителства с още една:

„В какъвто храм служиш, такива псалми трябва да пееш!”

Да, ама това е било в древността!
Днес съвременните „храмослужители-псалмопойци” не са закрепостени в един храм! Напротив, те често номадстват от един храм в друг, в трети .... и пеят ли, пеят псалми – такива, за каквито им е платено!
Даже често съвременни „храмослужители-псалмопойци” нарочно се командироват от „храма-майка” в противниковия „храм” – с правата на пътни, дневни, нощни, джакузни и т.н. – и там пеят угодните на „храма-гостоприемник” „псалми”!
И за да ви стане интересно, та да продължите да четете, ще приведа като цитат част от „политическо изследване”, написано от Централен Политически Изследовател, чието име сега условно ще наречем ЦПИ.

„станаха видни няколко неща, които си заслужава да бъдат разгледани и анализирани. Това са явления и процеси, които тепърва ще се развиват и разгръщат. Трябва да се подчертае, че те не са необратими, но при настоящето стечение на събитията е малко вероятно да не достигнат своята кулминация. ..... (партия) е поела уверено по пътя на автоостракизирането, разбирано в случая като самоизгонване от политическата сцена. Вероятно за част от симпатизантите това заключение звучи като грешна диагноза или опит за пропаганда, но всъщност разкрива една много реална алтернатива за политическото бъдеще на ....... . В ..... обаче така и не си направиха труда да анализират изборните резултати и случващото се в България като цяло. Оттук започна и автоостракизирането, за което говоря.”


Вероятно всички, които знаят за моето силнокритично отношение към сегашното ръководство на ДСБ и „реформисткия блок” си мислят колко труд съм положил да издиря въпросния автор ЦПИ и статията му и потривам доволно ръце от нея, че „налива вода в моята мелница”!
Така би звучала статията, ако вместо многоточията, поставите „ДСБ”
Но нищо подобно няма в действителност! Ако вместо многоточията, поставите „БСП”, че получите цитата от статията в оригинал (с известни незначителни съкрашения).
Но въпросният политически изследовател не спира да анализа за автоостракизирането на БСП! В това ще се убедите от следващия цитат от същата статия, в която авторът се изживява като „строг баща”, леко пошляпващ по дупето непослушното си дете:

„Политиката е преди всичко умение за балансиране на интереси и комуникация със заинтересованите страни. Няма спор, че БСП направи огромна грешка с избора на Делян Пеевски за ръководител на службите за сигурност, но по-лошото е, че от изказванията на Сергей Станишев, Пламен Орешарски, Михаил Миков, Мая Манолова и други леви политици е видно, че въобще не са я осъзнали. Нещо повече – те подхождат доста глупаво и наивно, продължавайки да настояват, че въпреки общественото недоволство, изборът е бил правилен. Всичко това поражда друг съществен въпрос – има ли място моралът в политиката и деморализирана ли е БСП? Тук обаче има един по фундаментален проблем от политологична гледна точка, а именно – съдбата на един от най-значимите партийни субекти в историята на България след Освобождението – БСП.”


Но не си мислете, че политанализаторът се задоволява и с ролята само на „строг баща”! Егото му не би му позволило да не се прояви и като „вожд и учител”, обилно раздаващ съветите си! Вижте нататък:

„Този процес на разпадане и/или маргинализация на БСП не е неизбежен, но в противен случай са необходими сериозни реформи – както кадрови, така и организационни и идеологически. Партията трябва да се отърси от зависимостите, в които се намира в момента и да намери допирните точки със своята социална база въз основа на идеите на модерната социалдемокрация. В противен случай вече доста компрометираната в очите на гласоподавателите БСП ще се стопи и изчезне от политическия пейзаж. Разбира се, с „умирането” на една политическа партия не „умира” и самата идея, която някога е стояла зад нея. Но ако все пак партийните функционери в БСП искат тяхната формация да продължи своето съществуване и да се развива прогресивно, то реформите не търпят отлагане.”


Е от всичко до тук всеки читател би си направил извода, че въпросният политизследовател, той и „строг баща”, той и „вожд и учител” е просто един дърт червен шаман, псалмопеещ в храма на червената бабичка – столетница.
Този наш читател ще направи горния погрешен извод, защото не познава житието и битието на политизследователя и дълбочините, в които той е способен да се потопи. Погрешен извод на всеки наш читател, ако не си спомни писаното от мен в началото – за командироването на „храмослужители” в противникония „храм”!
Та така: По неведоми пътища дъртият червен шаман се е телепортирал от лявото в дясното политическо пространство. Там той е кацнал върху един десен път, но, верен на навика си да бъде едновременно „строг баща” и „вожд и учител” – не като прост пътник, а нещо като „фелдфебел-регулировчик”. И прикотква, напътства, регулира, информира ония, които са решили да поемат тоя път и да му се доверят. И сякаш им пожелава досущ, както би звучало в сръбската лакардия:

Сретен пут!
От всички сретни – най-средният!
От всички средни – най-дългият!
От всички дълги – най-тесният!
От всички тесни – най-десният!

И като става въпрос за „ДЕСЕН ПЪТ”, естествено е фокусът да пада върху ДСБ и „Реформаторския блок”. При това прероденият от червен шаман в деснохрамов псалмопевец е стигнал до абсурда: ДСБ да иска властта! Тъй се провиква гласовитият политизследовател – няма да ви мъча повече – в едноименната група във Фейсбук, природена сестра на също такава група - ДЕСЕН ПЪТ. Естествено – и двете ФБ-групи са доминирани от псалмопевеца, преди – червен, сега – десен! И нищо чудно – той подходящо се е камуфлирал, нещо като „под вънкашност чужда, понявга – без всякаква”.
Като казах, че настоящият деснохрамов псалмопевец – преди червен - е стигнал до абсурда, че ДСБ иска властта, нямам само пред вид, че от „Реформаторския блок”, да не говорим за ДСБ, сега-засега искат само да контолират властта, чрез т.н. „извънпарламентарен контрол”!
Абсурдът достига апогея си преди всичко с това, че в цяла поредица пасквили сегашният деснохрамов псалмопевец се упражнява да пее „арията на клеветата” - „грешките” на Иван Костов!
А не след дълго започва да пее псалми в негова възхвала!

В такъв случай бихте казали: „Тоя е като Двуликия Янус – двувалентен”. И пак ще сгрешите – нали се разбрахме: Няма образ, има фалшиво местожителство, фалшива месторабота .... изобщо пълно менте!
Така поне е във Фейсбук!

Но ние знаем доста за политизследователя – червен или десен шаман, все тая. При това – знаем от обществено-достъпни източници на информация.

Например знаем, че е роден на 22 август 1984 г. Което автоматично прави ненужни усилията ни да питаме Комисията по досиетата дали има зависимост от бившите репресивни служби на тоталитарния режим. И не само защото е бил невръстно хлапе до 1989 г. Дори и да беше „дърт шаман”, КомДос обявява в съпричастност към ДС и РУМНО само обществено-значими лица. А тоя никога – та и досега – не е бил обществено значим.

Знаем, че следва Политология в СУ „Св.Климент Охридски”, ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ.
Дипломира се като бакалавър (диплома № 50890, получена на 10.12.2009 г.)
СТИПЕНДИАНТ 2-ри курс ПЪРВИ СЕМЕСТЪР Политология (фак. № 151031 М) през уч. 2010/2011 г.

И от тази именно 2011 г. започва втурването му към административните позиции – мечтан оазис на всеки комплексар, обладан от манията не само да политизира и анализира, но и командно да администрира.

1. КАНДИДАТСТВА за „МЛАДШИ ЕКСПЕРТ” В ОТДЕЛ ”КАНЦЕЛАРИЯ И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА” на Комисията за защита на потребителите. КОНКУРСЪТ му се проваля заради неуспешно издържано интервю.
2. КАНДИДАТСТВА за „Младши експерт” през 2011 г. в Държавна агенция за бежанците при МС, ТЕРИТОРИАЛНИ ПОДЕЛЕНИЯ на РЕГИСТРАЦИОННО-ПРИЕМАТЕЛЕН ЦЕНТЪР - гр. София, ОТДЕЛ "ПРОИЗВОДСТВО И НАСТАНЯВАНЕ "
3. Участва в конкурс за външни оценители към НЦЕМПИ (протокол № 2 от 09.09.2011г.)
4. КАНДИДАТСТВА на 09.11.2011 г. ЗА ДЛЪЖНОСТТА „МЛАДШИ ЕКСПЕРТ” В ОТДЕЛ „ТЕХНИЧЕСКИ” НА ДИРЕКЦИЯ „ЦЕНТРАЛНА МИТНИЧЕСКА ЛАБОРАТОРИЯ” НА ЦЕНТРАЛНО МИТНИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ
5. Кандидатства буквално на следващия ден - 10.11.2011 г. - за длъжността “Младши експерт” в отдел “Методология, анализ и законодателство”, дирекция “Методология, анализ и контрол на обществените поръчки” в АГЕНЦИЯ ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ на МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА, ЕНЕРГЕТИКАТА И ТУРИЗМА
6. Кандидатства буквално следващия месец - на 09.12.2011 г. - за длъжността „младши експерт” в отдел „Двустранно и регионално сътрудничество”, дирекция “Отбранителна политика” на Министерство на отбраната.

Както става ясно, „дъртият шаман” все не успява да се пробута като „младши експерт”!

Но съдбата (или господарите) си знаят работата. Няма да остане талантливият (податливият) младеж ей тъй – без реализация! Издигането е шеметно – несполучилият „младши експерт” изведнъж става „Председател на Управителен съвет, Ръководител направление "Изследвания и анализи". Регистриран е в Софийски градски съд, Фирмено отделение, 4-ти съдебен състав като шеф на сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в частна полза по смисъла на Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ) (ф.д № 379/2010, последни промени на вписани обстоятелства - 2013-07-18.
Е, адресът на управление на сдружението не е Los Angeles, а ул. Николай Хрелков 22, 1614 София, кв. Горна баня, но това не е от особено значение! В крайна сметка –де Los Angeles, де Горна баня – на един член разстояния са, явно!
И се започва една дейност ..... ! Започва се! А как ще завърши? Засега завършва там, където ние завършихме по-горе – „ДЕСЕН ПЪТ” и „ДСБ - искаме властта”! Чиста проба – 14-каратова – политически провокации!
На такива политически провокации ще се хванат само наивни!
Но не там е въпросът! Ясно е, че някой плаща за тия политически провокации, някой, който има изгода от тиражирането им! Защото лесно не се прескача трамплинът от „младши експерт” до „„Председател на Управителен съвет” за има-няма две години! Необходим е солиден капитал, а той едва ли идва от Държавната лотария или от Тотото!

Кой плаща за псалмите на съвременните „храмослужители-псалмопойци”, за командироването им от червения в десния храм?
Каква е цената на политическата проституция, защото това даже не е брак по сметка със безпринципна смяна (подмяна, покупко-продажба) на партньорите, а пар екселанс проституция?

Скоро ще разберем и това!

И понеже досега често говорихме за разни храмове, нека завърша с един истински храм на нашето Възраждане – Българската светиня Рилски манастир. На една от стените на църквата, сред множество фрески, има и една фреска с надпис:

„На което се изтезуват ония, що са издевателствували над другите”!

Полезно е всеки да види тая фреска! И най-вече – политическите проститутки!

За да си правят сметка какво ги чака – ако не на тоя, то поне на Оня свят!
Макар че за някои индивиди – от мъжки род, но от женски сой, с други думи казано „двувалентни” – това може и да не е наказание, а удоволствие!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 999
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: ДСБ – НАША КАУЗА, МОЕ СИМВОЛ-ВЕРУЮ!

Мнениеот Николина Манчева » 11 Май 2014, 13:24

;)
Да отбележим 10г от създаването на ДСБ
по този начин:https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 2194_n.jpg

Изображение


https://www.youtube.com/watch?v=Rc65uo0TIBk&feature

и едно видео от Martin Piskuliyski Maystora ,но
от 2008г10 години ДСБ!

...и един пример за идентичността ни от 2008 год.
На власт е тройната коалиция на БСП,НДСВ,ДПС!
Станишев е премиер,
Орешарски - финансов министър
Вълчев - министър на образованието
Кунева - комисар
Борисов - кмет на София
Първанов-президент
Юруков - шеф на СДС...

Единствена преграда пред путинизацията на България е Иван Костов и Демократите за силна България /но с авторитетът ,които имаше партията с лидер Иван Костов/.

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1404
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57


Назад към Дебати

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron