НАЧАЛОТО НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ

Тук се оповестяват настъпили или предстоящи събития от дейността на ПП ДСБ като пресконференции на НР, интервюта, изказвания на членовете на ПГ на ДСБ в Парламента и други

НАЧАЛОТО НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ

Мнениеот Любомир Вучков » 18 Май 2009, 23:19

Синята коалиция пое към изборите с „Единство” и „Победа”
http://www.dsb.bg/?page=press&sub=news&id=125
Frognews.bg:
Над 4000 души разтърсиха НДК при старта на кампанията за евродепутати. С въодушевление, напомнящо сините митинги от 90-те години, над 4000 симпатизанти на Синята коалиция скандираха „Победа” и „Единство” на концерт в НДК в събота вечер.
Песните на Графа в съпровод на фюжън-формацията „Акага”, на Белослава, на Ваня Костова, на Богдана Карадочева и Стефан Димитров подгряваха настроението на претъпканата зала. Тук-таме младежи започваха да танцуват между редовете по време на изпълненията.
Шефовете на предизборния щаб Найден Зеленогорски от СДС и Петър Москов от ДСБ бяха първите приветствани на сцената. Като водещ на събитието се представи едно от модерните и популярни лица на Би Ти Ви Димитър Павлов. Той обяви, че присъства на сцената не само заради хонорара, а преди всичко като гражданин, застанал зад синьото обединение и зад идеите му да реформира и да възстанови България.
Множеството посрещна с бурни овации съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов. Мартин Димитров обяви, че СДС участва с цялата си енергия в битката за успех на изборите въпреки всички опити на „търгаши и фалшификатори, които излизат по тъмно” да го извадят от нея с удари под кръста.
„Никога за 20 годишното си участие в политиката не съм вярвал, че които и да са управляващи, някой ще направи опит да елиминира СДС от участие в изборите с мръсни хватки. И то с единствената цел да бъде отнето правото на гражданите да сменят управляващите, гарантирано от конституцията”, каза експремиерът Иван Костов. Той обеща, че това няма да остане безнаказано и се обърна към множеството с думите: „Управляващите ги е страх от вас”.
„Синята коалиция има решимостта и компетентността да воюва с българската мафия, за да върне европейското доверие към страната ни”, каза още лидерът на ДСБ. Възрастна дама се втурна с цветя от сини ириси към Мартин Димитров и Иван Костов при слизането им в залата.
Кратки речи държаха и лидерите на другите партии – участници в Синята коалиция. Водачката на евролистата Надежда Михайлова и подгласникът й Светослав Малинов също. Митингът-концерт се излъчваше на живо по новинарската телевизия Re:TV. По-рано през деня на специална пресконференция сините обявиха икономическата си програма, която Frognews.bg своевременно отрази.


Изказване на Председателя на ДСБ Иван Костов при откриването на кампанията на Синята коалиция

Скъпи приятели,
Благодаря ви, че така единни, така убедени днес идвате на откриването на предизборната кампания на Синята коалиция.
Тази кампания ние ще водим срещу българската мафия. Срещу бандата престъпници, които управляват България. Защото само банда престъпници могат да превърнат свои нормални политически опоненти – европейски демократи – във врагове. Могат да приложат средствата, които са неприложими в нито една европейска демокрация, за да си разчистят пътя пред оставянето си на власт. Те се опитаха да отнемат най-съкровеното право на народа в условията на демокрация – правото да сменя управляващите. Те искат да останат непременно на власт, защото ги е страх.
Аз смея да мисля, че ги е страх от вас. Не ги е страх нито от АТАКА, нито от РЗС, а най-малко от “Напред”. Не ги е страх от ГЕРБ – по много причини. Страх ги е от тези демократи, които тръгнаха по този път още преди двадесет години. Които останаха верни на своя антикомунизъм. На които мечтата беше да станем членове на най-престижните световни организации на Западната цивилизация – на НАТО и на Европейския съюз. Това беше наша мечта! Това беше синята мечта! Затова ги е страх от вас. Защото знаят, че дойде времето на добрите.
Трябва да дойдат добрите! Трябва да дойдат хората с идеите, хората, които ги боли за България. Които не могат да допуснат да се руши авторитетът на страната и да бъдем пример за порицание пред целия цивилизован свят. Нас, всички в тази зала, ни боли, когато това се случва с нашата страна. А тях, тези, които ни управляват, ги боли само като им се изпразнят сметките.
Искам да призная пред вас: Никога не съм вярвал през тези двадесет години – представете си какъв наивник в политиката съм бил – никога не съм допускал, че срещу нас, и особено срещу Съюза на демократичните сили, ще се приложат тези мръсни хватки, за да не се допусне регистрацията на СДС за изборите. Никога!
Аз искам да ви кажа, че ако зависи от мен и, вероятно, ако зависи от мнозинството в тази зала, ние никога няма да им отвърнем със същото. Но този път, техните престъпления, както каза и Мартин Димитров днес, трябва да бъдат разкрити, те трябва да си получат заслуженото, защото това е начинът да си върнем доверието на европейските народи. Защото това е начинът да получим отново европейската подкрепа. Този път, пътят ни минава централно през тях! Трябва да минем през тях! Трябва да си получат заслуженото!
Аз се радвам и споделям, че опитът да бъдат препятствани Съюзът на демократичните сили и Синята коалиция да участват в тези избори е завършил с окончателно поражение. Вашето присъствие тук, тази зала, го потвърждават категорично.
Напред към победа на изборите! Победа! Единство!


СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ПРЕДСТАВИ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПРОГРАМА
Отворете прикачения файл или се възползвайте от линка
http://www.dsb.bg/DSB/storage/file/SK_P ... 5_2009.pdf
Прикачени файлове
Program BC.pdf
ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ
(241.53 KiB) 612 пъти
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: НАЧАЛОТО НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ

Мнениеот Аспарух Танков » 19 Май 2009, 11:33

Здравейте приятели. Жегите ни подхвана от всякаде.
Сутринта гледах при Милен Цв. Ат.Атанасов и и БСПара Кутев.
Нагла история. Точно дни преди изборите, мръсниците подменят всич
ки членове на комисии в държавните структури, като с това залагат подводни мини за следващото правителство със свои хора, които ще спъват всячески правителствените решения! 130
Не искам да звучът думите ми като на мракобесник, но за хиляден път се уверявам, че наистина най добрият комунист си остава, онзи, за когото вече се говори в минало време!
Начетеният дръвник е най досадната разновидност на глупака.
Дж. Тейлър
Аватар
Аспарух Танков
 
Мнения: 148
Регистриран на: 04 Ное 2008, 16:35

Re: НАЧАЛОТО НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ

Мнениеот Любомир Вучков » 23 Май 2009, 01:00

Изображение


Изображение
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИТЕ СИ В ЦИК

Мнениеот Любомир Вучков » 26 Май 2009, 14:01

СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРЛАМЕНТ
http://www.dsb.bg/index.php?page=press&sub=news&id=138

Синята коалиция внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) документите си за участие в изборите за Народно събрание, като сред участниците в нея вече и формално фигурира името на СДС.
В коалицията са записани пет партии – СДС, ДСБ, Обединените земеделци на Анастасия Мозер, БСДП на Йордан Нихризов и Радикалдемократическата партия на Захари Петров.
Документите внесоха председателят на СДС Мартин Димитров, бившият заместник-председател на партията Любов Панайотова, съпредседателят на изборния щаб на коалицията Петър Москов от ДСБ, представителят на земеделците Георги Димитров и Захари Петров.
"Считайте СДС за част от Синята коалиция по най-възможния официален начин", каза Мартин Димитров. Попитан дали очаква още юридически пречки пред партията, той посочи, че след последното решение на Върховния административен съд (ВАС), пътят е разчистен и е ясно, че Пламен Юруков не е председател на СДС. Димитров информира, че Синята коалиция е събрала над 25 хиляди подписа за регистрацията.
ВАС обяви в петък Пламен Юруков за нелегитимно представляващ СДС пред външни лица. Съдебната институция направи този извод въз основа на устава на партията, който постановява, че неговият мандат е изтекъл в момента, в който са насрочени изборите за нов лидер – още на 4 ноември 2008 година. Това е посочено в мотивите, с които ВАС отхвърли жалбата на тандема Юруков-Радонов за избор на представител на СДС в Районната избирателна комисия - Благоевград.
ВАС смята, че законно представляващ СДС в случая е зам.-председателят на партията Любов Панайотова. Освен това съдът възприема решенията на Националния съвет на СДС като напълно легитимни, което прави излишен въпросът дали решението за влизане в коалиция с ДСБ е законно.
Заради няколко няколкомесечното забавяне на вписването на новоизбраното ръководство начело с Мартин Димитров от страна на Софийския градски съд, СДС не фигурира формално в състава на Синята коалиция за изборите за Европейски парламент.
ЦИК получи максималното количество информация, те имат всички документи, за да могат да вземат обективно решение, отбеляза Петър Москов. Той добави, че преди това сме станали свидетели на едномесечен опит политическата борба да се превърне в административна и правова. Сега сме по-силни – както административно, така и политически, каза Москов.
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ВОЙНАТА НАВЛЕЗЕ В ДРАМАТИЧНА ФАЗА! НЯМА ДА ОТСТЪПИМ!

Мнениеот Любомир Вучков » 29 Май 2009, 13:35

ВОЙНАТА НАВЛЕЗЕ В ДРАМАТИЧНА ФАЗА!, СИНЯТА КОАЛИЦИЯ НЯМА ДА ОТСТЪПИ

Извънредна пресконференция по повод отказа на Централната избирателна комисия да регистрира Синята коалиция за националните избори


Петър Москов, съпредседател на предизборния щаб на Синята коалиция:

Добър вечер на всички. Първо приемете нашите извинения, че ви събираме в този час и в такъв ден. Нямахме намерение днес и утре да занимаваме както медиите, така и обществото с наши предизборни събития. Спряхме от излъчване цялата рекламна кампания на коалицията. Тази вечер, обаче се случи нещо, което не можем да не отбележим.
Днес ЦИК не даде регистрация на Синята коалиция за парламентарните избори. Всеки един може да се задълбочи в юридическия и административния прочит на този акт, но аз ще се спра на политическия. ЦИК не регистрира Синята коалиция означава следното - не регистрира единствената, след ГЕРБ, опозиционна сила, която е реален противник на сегашното управление и на тройната коалиция. Известно ви е, че през последните десет дни всяка социологическа агенция дава на Синята коалиция между 8 и 11%. Това означава, че за ЦИК тези 8-11%, тези между 350 и 400 хил. българи нямат значение. Означава, че както в добрите стари времена не е важна личността, а е важно да имаш документ. Желанието на тройната коалиция е да спечели служебна победа.
Никой да не си прави илюзията, че ние ще влезем отново в този цирк. Синята коалиция ще отстоява тази регистрация. Всеки един от нашите поддръжници е дал своята воля къде да бъдат партиите от Синята коалиция - СДС, ДСБ, Обединени земеделци, БСДП и Радикалдемократи. Тези партии са заявили коалицията в този вид и ние ще отстояваме тази коалиция до край. Ние ще държим на регистрацията в този й вид. Всичко друго е посегателство върху демокрацията и ние няма да го допуснем. Няма да влезем в тяхната игра. Този път войната навлезе във фаза, която е драматична. Синята коалиция няма да отстъпи....
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ЧОВЕШКАТА, ПОЛИТИЧЕСКАТА И ЮРИДИЧЕСКАТА СПРАВЕДЛИВОСТ ПОБЕДИ

Мнениеот Любомир Вучков » 30 Май 2009, 13:39

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ПО ПОВОД РЕШЕНИЕТО НА ВАС
http://www.dsb.bg/index.php?page=press&id=149
Върховният административен съд (ВАС) отмени решението на ЦИК от 28 май и върна делото на комисията за регистрация на Синята коалиция.
Делото бе образувано по жалба на Мартин Димитров и Иван Костов, представляващи предизборната коалиция, срещу решението на ЦИК.
С атакувания акт комисията не е регистрирала "Синята коалиция" за участие в изборите на 5 юли поради липса на мнозинство от две трети от присъстващите на заседанието членове на ЦИК.
Председателят на ВАС Константин Пенчев, който председателстваше и взелия решението съдебен състав, заяви, че съдът си е поставил няколко въпроса: възможно ли е в правова държава като България да има партия, която да се управлява шест месеца от лидер, който сам се отказа от управление; възможно ли е в правова държава като България да има една партия, която да не се представлява от никого и понеже няма регистрация, тази партия да бъде изключена от политическия живот на страната и то в момент на избори.
"ВАС казва, че това не е възможно и че съдебният контрол върху решенията на ЦИК не означава съдът да брои документите и да сравнява печатите. Той осъществява контрол върху това дали се спазват конституционните права на правните политически субекти да участват равноправно в политическия живот на страната", каза Константин Пенчев

Гледайте видеото на адрес http://www.youtube.com/watch?v=qgSKxieBYsU
или тук
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ДА, СПРАВЕДЛИВОСТТА ПОБЕДИ!

Мнениеот Любомир Вучков » 30 Май 2009, 19:53

СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ПОЛУЧИ РЕГИСТРАЦИЯ В ЦИК

ЦИК, в изпълнение на решение № 7062 от 30.05.2009 г. на Върховния административен съд (ВАС) и в изпълнение на Закона за избиране на народни представители, реши: регистрира коалиция от партии Синята коалиция, образувана от ПП СДС, ПП ДСБ, ПП „Обединени земеделци”, ПП „Българска социалдемокрация” и ПП „Радикална демократическа партия в България”, за участие в изборите за народни представители на 5 юли 2009 г.

МОТИВИ НА ВАС

С Решение № 7062/30.05.2009 г., постановено по адм. дело № 7343/2009 г., тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени Решение № НС-83/28.05.2009 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което комисията не е регистрирала коалицията за участие в изборите за народни представители на 5 юли 2009 г. Съдът връща делото на ЦИК за регистрация на коалицията „Синята коалиция”, съобразно задължителните указания, дадени в мотивите на решението по прилагането на закона. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и отмяна.
В констативната част на атакуваното решение са изброени подробно представените от коалицията документи, в това число тези на участващите в нея политически партии, без да се коментира тяхната изчерпателност в съответствие с изискванията на закона. Изброяването е в 5 точки, съобразно броя на участниците в коалицията и е позитивна констатация за представените документи. То е подкрепено и от направеното обобщение след изброяването, а именно, че е налице и заявление от представляващите коалицията, съгласно решението за създаването й от 25.05.2009г., за участие в „Синята коалиция” на политическите органи на участващите в коалицията партии, овластени да вземат решения съгласно приложените заварени копия от уставите на партиите. Към всичко това като заключение е допълнено, че към заявлението е приложен и списък, съдържащ 25 116 подписа на избиратели, подкрепящи регистрацията на коалицията. Така посоченото в решението на ЦИК съответства на изискванията на чл. 50, ал. 3 и 4 от Закона за избиране на народни представители (ЗИНП) относно задължителните документи, които се представят за регистрация на партия и съответно на коалиция. Не е отразена липса на някои от изброените, които са предпоставка и условие за регистрация. Фактически констативната част на решението на ЦИК съдържа неговите мотиви за регистрация. За отказ на такава няма мотиви, освен ако се приеме вметнатия израз, че „не е постигнато мнозинство от две трети от присъстващите на заседанието членове на ЦИК”, което не е аргумент за наличие или не наличие на законовите предпоставки.
Тричленният състав на ВАС е категоричен, че след като в закона не са заложени други изисквания, а ЦИК е установил, че тези, посочени в чл. 50, ал. 3 и 4 от ЗИНП са налице, не е имало законна пречка да се извърши регистрацията на коалицията, така както е поискано, съставена от петте политически партии. Вместо това е постановено решение, с което не се регистрира, фактически отказва регистрация. Същото е в противоречие с отразените мотиви, съдържащи констатациите за наличните законови изисквания. Това, че не е постигнато необходимото мнозинство от две трети от присъстващите не е основание да не се регистрира коалицията.
Що се отнася до протокола на ЦИК, в частта му, в която са отразени дебатите, съдържащи мнения и становища на отделни членове, той няма характер на мотиви, тъй като не обобщава общата воля на колективния орган, какъвто е ЦИК. При това споровете относно статута на процесуалния представител на ПП „СДС” и актуалното състояние на същата партия са разрешени с влезли в сила решения на Върховен административен съд по адм. д. № 6272/12.05.2009 г., № 6877/22.05.2009 г. и адм. д. №7263/28.05.2009 г. Не се налага цитирането и коментирането на тяхното съдържание, което е публично известно на обществеността и всички държавни органи, в това число ЦИК и неговите членове. Съгласно чл. 297 от ГПК, влязлото в сила съдебно решение е задължително за съда, който го е постановил, за всички съдилища, учреждения и общини в Република България. Противното означава правен нихилизъм и нарушаване на демократичните принципи на една правова държава, каквато е България.
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: НАЧАЛОТО НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ

Мнениеот Краси » 31 Май 2009, 14:39

Всичко си идва на местата. Постепенно. Бавно, но сигурно. Нищо не може да продължава да е каквото е било до сега. Всичко се намества.
Краси
 
Мнения: 155
Регистриран на: 17 Ное 2008, 17:11

Re: НАЧАЛОТО НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ

Мнениеот Любомир Вучков » 04 Юни 2009, 12:39

Предизборанта кампания за Евроизборите навлиза в заключителната си фаза! Предлагам ви като прикачен файл един док. Изтеглете, запазете и разпращайте по всички ви известни емейл адреси, както и всичко друго, което можете да намерите в официалния сайг на ДСБ и Синята коалиция!
Хората трябва да са информирани, да ги подръчкваме помалко, да им показваме пътя към урната и с каква бюлетина да гласуват!
Успех!
Прикачени файлове
VOTE.doc
(44 KiB) 615 пъти
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

УСПЕШЕН ФИНАЛ НА ЕВРОКАМПАНИЯТА НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ

Мнениеот Любомир Вучков » 07 Юни 2009, 12:47

УСПЕШЕН ФИНАЛ НА ЕВРОКАМПАНИЯТА НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ

Началото! Южният парк е син!
Изображение
Изображение
Глас за Синята коалиция! Не от гърло, а от душа и от сърце!

Изображение
Розовата гама заблуждво! Дамата е синя! Като балона! Знаете, нали?
Млади фенки на Синята коалиция
Изображение
И на тоя, дето е зад обектива ….
Ха, чейндж! Сега някой друг е зад обектива …
Изображение
Изображение
И трите, Дядо Попе! Ама все пак си има приоритети ….
Изображение
Е, има и мъжка конкуренция … И по-млади, и по-хубави … Ама ние сме запазена марка!

НЯКОЛКО МИЛИ ОБРАЗА:
Изображение
Знаеме се, нали?
Изображение
Ах, погледи, ах, погледи! Follow Direction!

СРЕД ХОРАТА, ЗА ХОРАТА! А ТЕ МУ ОТВРЪЩАТ С ЛЮБОВ:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение


СЕГА ДА ЧАКАМЕ ПОБЕДНИТЕ РЕЗУЛТАТИ!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Следваща

Назад към Важни новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron