ЖУРНАЛЯ И ЖУРНАЛИСТИ!

В този форум можете да публикувате интересни материали намерени в мрежата

ЖУРНАЛЯ И ЖУРНАЛИСТИ!

Мнениеот Любомир Вучков » 04 Фев 2009, 14:38

Не съм много сигурен дали това е точно за тоя топик “От мрежата” Но в по-разкрепостен смисъл мрежата може да бъде различна – и нета, и радиото, и телевизията, а защо не – и мрежата на паяците!
Към последните причислявам и един журналист – отдавна писмовно си имам вземане-даване с него, ама иначе – не го чета, де каквото пише в „Гласове”. Просто защото е от тайфата на Дачков (плюс Мария Дерменджиева), членува и в democrati.org, списуваше и в покойния members. Някога го громих заради едно антибългарско интервю по повод „Митът Батак”.
Ама сега се налага да го изтърпявам – кога вечер, кога сутрин – в Ре-ТV, отново в компанията на Дачков (а Дерменджиева там е автор на поредица за архивите на ДС). Абе отбор юнаци, дялани камъни, навсякъде прилягат, всичко им се прилепва!
Но снощи не можах да го изтърпя! То не стигаше, че поплюнчваше, позаекваше, пообъркваше това-онова като правеше преглед на днешната преса, но и се изцепи по повод на интервю на Надежда Михайлова в „Труд”. Женицата е искала да обясни, че няма нищо против Костов да бъде отново премиер. А Биков, уж под сурдинка, коментира: „Не знам аз Костов да е давал заявката си отново да бъде премиер”!
Свещена простота! Абе, оланкоолу, като си се писал журналист, освен глупостите, дето пишеш, не четеш ли писано и от други, и по-умни, и по-професионалисти? Информирай се , бе, пък тогава говори (заеквай, сумти)!
Язък за медията (мрежата) дето ти е дала достъп!
За справка:
Лидерът на ДСБ Иван Костов: Готов съм за управленски мандат, в „Годината” по Дарик радио 20.12.2008 Кирил Вълчев http://dariknews.bg/print_article.php?article_id=315049

То и тук, във Форума, има тема по тоя въпрос viewtopic.php?f=4&t=114#p940 ,ама по-добре Биков да не се информира от нас – нито да чете, нито да пише!
А иначе – прав му път да се информира от където си иска!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Анна Политковская: семь лет на линии фронта

Мнениеот Admin » 05 Фев 2009, 06:04

ЖУРНАЛИСТИ:

[html]<embed id="VideoPlayback" src="http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=4851574881284968082&hl=de&fs=true" style="width:400px;height:326px" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" type="application/x-shockwave-flash"> </embed>[/html]
[html]<object width="450" height="256"><param name="video" value="http://static.video.yandex.ru/lite/provorot1/unlfm1x90u.3004/"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="scale" value="noscale"></param><embed src="http://static.video.yandex.ru/lite/provorot1/unlfm1x90u.3004/" type="application/x-shockwave-flash" width="450" height="256" allowFullScreen="true" scale="noscale" ></embed></object>[/html]И ЖУРНАЛЯ:
Липсва им посветеност на някои наши журналя, а има толкова много справедливи каузи, където да си вложат силите. В Германия наричат такъв тип персонажи "Möchtegern". А едно е да искаш, друго е да можеш…трето и четвърто е да го направиш! Но на някои им е по изгодно да са посредствени - истинските журналисти понякога ги бият, понякога ги убиват :club:

допълнение: ...понякога за по-лесно и ги купуват...
Аватар
Admin
Администратор
 
Мнения: 258
Регистриран на: 15 Окт 2008, 01:17

МАЛКО НАБРОСКИ ПО ТЕМАТА

Мнениеот Любомир Вучков » 09 Фев 2009, 18:31

Впечатли ме материалът на spock на тема „Бойко Борисов”, както и известна противоречивост около оценката му, дадена от форумци viewtopic.php?f=8&t=174&p=1405#p1402 . Мисля, че всички трябва да се обединим около становището, че и дума не бива да става за коалиция с ГЕРБ за предстоящите избори, но е необходимо взаимодействие в рамките на общите приоритети – сваляне на правителството и връщане на България на нейния Европейски път като цел на едно бъдещо управление, в което ДСБ може и трябва да бъде необходимият политически коректив. Излишно е да казвам, че персоналните ми оценки както за Борисов, така и за ГЕРБ в голяма степен се покриват с тези на spock и това е видно от изразяваното многократно от мен.
Но в по-нататъшния ход на разсъжденията си аз няма да се спирам на тази част от проблемите, а ще се опитам да дам ракурс върху медийното отразяване на Чикагското събитие, доколкото темата е за „журналята” и журналистите.
Не ще и дума – в подобаващ брой медийни среди изявленията на Борисов бяха коментирани крайно отрицателно. Беше дадена думата на кого ли не от политическите среди, за да изразяват „възмущението си”. ДПС веднага заговориха за расизъм и политически цинизъм. „Съгласно Конституцията, България е еднонационална държава“, каза депутатът от ДПС Лютви Местан, кой знае защо сетил се, че действително в България няма малцинства. Корнелия Нинова, говорителка и Добрев-син, шеф на областната софийска организация на БСП в декларация го нарекоха “фашизоид” и заплашиха, че ще сезират Европейския съд и Европейската комисия, че в България се налага насаждане на омраза чрез опасни и шизофридни изявления и т.н. и т.н. Журналистите напоително спекулираха с думи, втикнати в устата на Борисов и неизречени от него. И тук вече не може да се разбере кой от кого черпи информация – „възмутените” политици от журналистите или обратното.
Ясно е обаче едно – медийната атака на тема „Борисов” обслужва прекрасно политическия интерес, на които е мило статуквото, според който няма алтерлнатива на сегашното управление (то и клатещата се част на трикракото столче на коалицията – НДСВ – вече разбра, че няма перспектива, ама на – упоритост до дупка!)
С прости думи – станахме свидетели на грандиозна медийна манипулация от продажни медии! В смисъл – продаващи се, продаваеми като продукт не само медиен, а и политически!
А беше необходимо толкова малко за толкова голямата по претенции обективност – да се запознаят заинтересуваните – журналисти и политици – с оригинала на изказването на Борисов. В определен аспект допускам, че може и да са се запознали, но интересът им – професионален и политически – им е издиктувал друго, удобно на сега управляващите, амплоа. Да се пита човек защо? Та само за безокия не е видно – тройната коалиция е на път към бунището на историята.
Моя милост като човек точен и обективен, независимо от личните ми оценки за Борисов, си даде труда да прослуша записа от Чикагското изказване и да го сравни с фонограмата. Ще се позова само на два текста. Първият – за т.н. „кофти” човешки материал.
И вие като избегахте милион и половина – материалът, който се явява на избори или можеме да избираме като кадри, никак не е голем. А потенциалът на нацията трябва да се използва.

Нали е ясно – става въпрос не за качеството, а за количеството на човешкия материал. Ама манипулаторите са си манипулатори, свикнали от соцфилософията за „прехода на количествените изменения в качествени натрупвания”, или беше обратното, все тая.
Вторият аспект от 45-минутното изказване на Борисов, който искам да засегна, е отношението му към Иван Костов, управлението му „97-01” и сегашните политически действия.
Затова с... последния въпрос с Костов. Действително, особено първите две години управление, беше добро управление. Но когато трябваше да почне да реже неговите хора, той ги махна, но не каза защо. Скоро в едно интервю той го отчита като вина, че не им е отрязал главите. Само че в политиката, като не им режеш главите, те режат твоята.

Дали ни е приятно или не, трябва да признаем, че фактологически Борисов има основание за такива твърдения. Първо той признава успешното управление. Второ – ремонтът на кабинета Костов е факт, както и факт е, че не беше дадено обяснение за причината за махането на министри. Но това не бива да се вменя като слабост на Костов. Просто обстановката изискваше да не се разстройва управлението с излишни квалификации досежно махнатите министри. А за „рязането на глави” в специфичната Борисова терминология – пак е прав, доколкото успешното управление не можа да бъде продължено с втори мандат и от това всички сега си патим. Защото избирателят не разбра, че болезнените, труднопоносимите социални реформи трябва да продължат, за да дадат плод в близкото бъдеще. А когато реформите спряха и сега това бъдеще е наше настояще, се вижда, че не би и могло да бъде по-зле. И последно – за махнатите министри. Не е нужно много да се взираме в причините за тяхното махане, достатъчно е да се види къде и на какви позиции те отидоха след махането им. Само за пример – тогавашният министър на отбраната Ананиев намери приют като важен кадър при Васил Божков (а пък заместник-министъра му Велизар Шаламанов сега е кадър на Емел Етем).
И последно
Ако има нещо радостно, е сега, че с г-н Костов намерихме общ език, направихме няколко срещи, общият противник е ясен, той е толкова силен.

И тук Борисов е прав – радостно е, че има обща визия за толкова силния общ противник и приоритетът и пред двете партии – свалянето му от власт. При това и за Борисов е ясно – преди изборите може да има следизборно споразумение за общо управление, но предизборна коалиция не може да има.
Това са фактите, макар и откъслечно взети и изрязани от контекста. Но изрязани добронамерено, а не журналистически-манипулативно.
И понеже става дума за „журналя” и журналисти, не може да не се отбележи и „обратната страна на медала”. В предаването си „Пет за четири” по Канал 3, излъчено в петък и повторено в неделя, Сашо Диков даде обстоен коментар на основата на оригиналния аудиозапис от Чикагската среща на Борисов. Коментар – обективен, фактологически издържан, аргументиран. И напълно противоположен на услужливите, обслужващите, коментарии на повечето „журналя”.

Но нека да се върнем там, откъдето започна темата. Ако някой е забравил – ставаше дума за „журналято” Тома Любомиров Биков, бивш член на ДСБ-Бургас, сегашен медиен глас в иначе уважаваната Re-TV.
Едва ли си заслужава подробно биографично описание на този човек. Но за да не бъда голословен, ще изтъкна няколко момента от неговото житейско и журналистическо творчество. Предварително декларирам, че нямам никаква лична неприязън към персоната на Биков, независимо от опитите му да се подиграва с моя милост както в demоcrati.org, така и в покойния members
(Тома Биков Пет Ное 23, 2007 4:45 pm: „Дължината на тези "писма" силно ме подтиква да си мисля, че става въпрос за графомания……….. Писмата на г-н Вучков са показателни за състоянието на ядрото на ДСБ. Те са издържани в тоталитарен стил и под тях биха се подписали 80% от делегатите на последното НС. Ето това много ме притеснява.”
, както и ехидното подмятане в противоположен смисъл – влизам тук само за да чета г-н Вучков).
Без да спазвам особен хронологичен ред, давам няколко извадки, сред които счетох за неуместо да привеждам и протяжнодългата, ревливосантиментална молба за напускането му на ДСБ. Останалият материал говори красноречиво:
Тома Биков, Съб Ное 10, 2007 1:30 pm : Подкрепеният от ДСБ в Благоевград кандидат за кмет Радослав Тасков е не по-малка мутра от Бойко Борисов, но просто е останал на регионално ниво. Баща му е лидер на Атака в Благоевград и това би трябвало да говори много за това чий кандидат е той. Освен това, Тасков е водач на една много интересна листа, която се нарича "Нашият град". Листи с такова име има в не малко градове и тези листи са известни с наличието на много кандидати представители на групиравката ТИМ. Може би някой от Варна може да каже повече за "партията" "Нашият град", защото тази партия е една от водещите сили във Варна. След всичко това питам – Тасков ли е символът на обединеното дясно? Тасков ли ще е алтернатива на олигархията /разбирайте ТИМ и другите мафиоти/? Тасков ли ще защитава позициите на ДСБ от Учредителното събрание? Хората в Благоевград отговориха на тези въпроси - демократите, чиито гласове няма как да бъдат купени от същия този Тасков не гласуваха и ДСБ и СДС общо имат нула общински съветника. За сметка на това листата на ТИМ е доста добре представена. И още нещо - на втори тур, Тасков беше подкрепен от водача на листата на партията на Христо Ковачки ЛИДЕР и бивш първи секретар на БКП в Благоевград Лазар Причкапов. Предлагам на ръководството на ДСБ да включи в десния алинс на Благоевград и Причкапов. Така ще бъдем още по-силни!
Тома Биков Ное 24, 2007 3:26 am За съжаление виждам как в ДСБ все повече започва да се говори за "любов" и "омраза", а това няма да доведе до нищо добро. Тези категории могат да бъдат използвани в разговори между съпрузи и фенове на футболни клубове. Тези категории в политиката са валидни само в тоталитарните общества и служат само за промиване на обществения мозък.

Показателно е и някога коментираното от мен в покойния members Биково мнение относно интервюто на Иван Костов пред „Седем дни ТV”:
Тома Биков Сря Ное 28, 2007 8:02 pm Иван Костов даде интервю за кандидата за кмет на София издигнат от Комунистическата партия на България Петко Тодоров! Утре спокойно може да отиде и при агент Алберт и да последва примера на Атанас Атанасов, който вече е редовен гост там. Ето затова съм разочарован от ДСБ - лидерите говорят едно и вършат точно обратното.

А ето и политическото му кредо като глас от нестройния хор на фалцетите-евнуси от кръга на „Безгласните”:
Toma Bikov, Авг 31, 2008 11:54 pm: “На предстоящите парламентарни избори ще има една нова форма на участие. Това ще е активното неучастие. Мисля, че това ще е алтернативата на неактивното участие, което управляваше българския преход. Лично аз активно няма да подкрепя нито една партия на статуквото на прехода или бореща се да влезе в него /вкл. и ДСБ/. Бъдете сигурни, че активното неучастие в този политически модел ще даде положителни резултати много по-скоро отколкото очакват олигарсите на прехода. В този смисъл, въпросът: "Какво предлагате" е неактуален. Лично аз не мога да предложа нищо на този политически модел. Не мога да предложа нищо на Костов и на останалите политици на прехода. Мога само да им гарантирам, че няма да участвам в поредния им сценарий.”

А сега малко за изразните му средства на професионалист:
Тома Биков 31 март 2008 http://www.vsekiden.com/?p=26048 Заради такива кретени като писалите по долу костовисти напуснах ДСБ. След една година на парламентарните избори вие костовистите ще имате един процент, а Костов ще приключи с политиката като маргинал заедно с Наско Насков и останалите гении около него. Това са политически реалности, а вие сте тъпанари, които не можете да видите по-далеч от седенката, на която седите заедно със сините бабичики вече три години. Седенката обаче ще се разтури…

Тук няма за пореден път да коментирам скандалното Биково интервю по антибългарската акция „Митът Батак”, в което интервюиращият манипулативно подхвърляше на интервюираната удобни за злепоставянето на България въпроси, без срам за националната памет и в угодническата позиция да обслужи кръга Брунбауер-Балева.
Но не мога да не изтъкна, че тази акция не е изолирана инициатива на Биков. Напротив – в нея се включи и гуруто му – самият Явор Дачков чрез публикации в "Шпигел", "Франкфуртер рундшау и къде ли не. За справка:
Отново за несъстоялата се конференция за Батак, DW 02.07.2007 През миналата седмица германския вестник "Франкфуртер рундшау" коментира заплахите, които докторантката Мартина Балева и германският учен Улф Брунбауер получават заради своя проект в България. /Явор Дачков/

И още:

Ще си кажете: Ама че вагабонтин!
И вече съвсем накрая, за да подчертая не личностната политическа позиция на Тома Биков, а че това е политика на „Гласовитета задруга (едва ли някой се съмнява в това, но заради обективността):
Тома Биков, журналист, 28 г., София
http://www.glasove.com/news.php?read_co ... 33&pid=178 04.12.2008 / 18:21 Костов е бил канен на интервю в "Гласове", но е отказвал дори и, когато вестникът все още беше добронамерен към него. Това разбира се не му пречеше да ходи редовно в предаването на агент Алберт.

Е те това има силата на самопризнание: „Гласове”-те не са добронамерени към Костов (някога може и да са били!)
А къде изчезна журналистическата обективност, изискваща добронамереност и добросъвестност? Няма ги, естествено, там, където хората са недобронамерени и недобросъвестни, както и да искат иначе да ни се представят!
Кой знае защо всичко около Биков ми напомня една цинична поема – „Монологът на Бика”, от която ще си позволя да цитирам най-свенливото:
В една просторна кравеферма
Бик един, изпаднал във амог,
занареждал своя тъжен монолог:
О, ти зъл човек, какво направи с нас?
Кому сме нужни ний сега?
Комууууууууууууууууууу?
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ПОРЕДНАТА БИКОВА ИЗЦЕПКА - МУУУУУ!

Мнениеот Любомир Вучков » 10 Мар 2009, 01:19

Сигурно вече съм омръзнал на четящите с честите критики към провинциалния журналист Тома Биков, който, поради кой знае какви флуктуации на живота, се явява в ролята на софийски глас – писмовен и телевизионен. В първата си роля на фалцет в хора на евнусите под диригентската палка на Дачков го познават тия, които все още не се гнусят от „Гласове”. Лошото е, че заради Биков в ролята му на телевизионен коментатор много хора не желаят да гледат иначе уважаваната Re:TV. Но това си е проблем на съответните хора – четящите и гледащите, както и на съответните медийни шефове.
Моят проблем пък е, че за пореден път не можах да издържа на залповия огън от скудоумия, с които Биков обстрелва всеки, който се докосне до него. При това – залп с претенциите на абсолютна истина с вечна инстанция, не търпяща възражения и опровержения.
Някога, като четях заявлението на Биков за напускане на ДСБ,си мислех, че този момък просто нещо е дефектен – дали фабричен или в последствие придобит в житейските катаклизми дефект едва ли има съществено значение. Сега, обаче, си мисля за правотата на класика, казващ, че има хора със способността да трансформират дефектите си в преимущества. А може би, да ме прощава класикът за корекцията ми, има хора, способни да трансформират чуждите дефекти в преимущества за самите себе си. Само така може да се обясни архипещерната омраза на Биков към бившата му партия и към нейния лидер Иван Костов. Защото очевидно е, че Биков обслужва всичко, което се е надигнало на война срещу ДСБ и Костов и сигурно добре осребрява ролята, която са му възложили. А поръчителите са явно добре обиграни и ловки и осъзнават, че на бургаския журналист Биков биха обърнали внимание един файтон хора – като Гриша Петров например, но в медии с национален обхват облъчването многократно се мултиплицира и там, където намери почва, дълбае каверните на съзнанието. А ползата от ерозиране на съзнанието на хората за политическия противник е очевидна, защото няма съмнение: тристранната коалиция – заедно или поотделно – лелее мечти за продължаване на съсипническото управление на страната ни.
Ето в тоя контекст си позволявам да разглеждам последната изцепка на Биков. За желаещите да се омърсят от вонящото нечистоплътие привеждам линка:
http://www.glasove.com/news.php?read_comments=186
Тома Биков,журналист,София 09.03.2009/10:42: СДС между войната и демокрацията

Аз ще се задоволя само с някои акценти.
Кокетничейки и произолно тълкувайки исторически факти, Биков прави „историческата съпоставка между поведението на Уинстън Чърчил по времето на Втората световна война и състоянието на духа, в което се намират ДСБ и техният лидер.”
В розовия Биков сценарий на разпределение на ролите на Иван Костов е даден образа на Чърчил, а на Бойко Борисов – този на Сталин,
Но за да стане по.интересно, има и черен Биков сценарий - Костов и Борисов всъщност са сключили пакта “Рибентроп – Молотов”
Боже, прости на безумеца френетичните съновидения!
Но не си мислете, че произволните исторически ретроспекции целят нещо друго, освен умопомрачителна защита на … СДС!
Защото:
В тази ситуация СДС може спокойно да се впише в трагичния образ на поделената Полша...

Кой разбрал – разбрал! Добре за тия, които са за коалиция между ДСБ и СДС, добре и за ония, които са против!
Но според Биков най-зле е за ДСБ, защото са загубили! „Преди пет години Иван Костов обяви война на СДС и я води с всички средства. Днес е ясно, че тази малка война беше спечелена от СДС.”
Аргументи някакви? Няма нужда! Биков се вживява едновременно в триединната роля на консилиере, съдник, проповедник и екстрасенс!
Сега е време победителите да напишат правилата на играта … На Мартин Димитров се падат двете нелеки задачи да определи политическото бъдеще на победения Иван Костов и ясно да заяви дали СДС ще поеме по нов път на развитие … тук въпросът не опира до това дали ще го има Костов или не … загубилият трябва да прекрати участието си в играта, а правилата да се пишат от победителите. Ако Мартин Димитров се поддаде на изкушението да потърси привидно по-лесния път на коалиране и съответно да спаси онези, които до вчера погребваха партията му, то ще приеме и макиевелисткия подход, който те изповядват, за посоката на развитие на СДС. С това ще преотстъпи на Иван Костов правото си да пише правилата … И ако след практикуването на макиавелизма Костов няма какво повече да губи, то след “дясното обединение” Мартин Димитров може да загуби политическото си бъдеще.

Признавам си, че от дълго време не бях чел такава глупотевина. Дали ще издържа на следващата Бикова инвазия – не съм сигурен. Най-добре би било изобщо да не му се обръща внимание, защото със всяка следваща своя изцепка тоя все повече се дискредитира. А дали дискредитира работодателите си – нека те да си му берат гайлето!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: ЖУРНАЛЯ И ЖУРНАЛИСТИ!

Мнениеот elenabel2002 » 10 Мар 2009, 18:50

Наистина не знам в коя тема да споделя радостта си :yahoo:
и разбира се - изкушавам се да напиша още нещо относно изявлението на М.Димитров ,разпространено от ел.медии :..."„Разберете огромния жест, който правим, той трябва да бъде оценен. Десните избиратели ще го оценят. Отиваме към демократично управление на страната и това е прекрасната новина от днес”
На днешния ден -десети март , освен тази прекрасна новина :) научих ,че Уди кълвача има рожден ден :tease: Пожелавам му радост и късмет- както пожелавам и на една моя приятелка ,която също днес празнува -ЧРД!.Вероятно хора като Уди имат своите основания да подминат "прекрасната новина" ,но за мен това е истинско чудо като се има предвид ,че все още една част от хората в името на които се случва обединението- не вярват в общия успех въпреки,че желаят страната ни да има демократично управление.Ако за обединението се иска същата сила както за разделението за да се случи -то за успеха, решаващата роля се крие в сътрудничеството между иначе различни хора,структури,организации....които с общи усилия наистина отиваме към демократичното управление на страната ни.Освен това нашето уважение към М.Димитров ни дава преднина ,която можем да отстояваме,разбира се :yahoo: -с надежда към по-добро.
Разберете ,оценката е за разумния,рационалния избор ,който е немислим без всичко онова ,което го предшества.И всеки,който е способен да оценява направеното преди него естествено е да получи разбиране и да бъде оценен подобаващо и с надежда: знанията и опита на хората да се умножават.
Поздрави ! :dizzy:
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

Re: ЖУРНАЛЯ И ЖУРНАЛИСТИ!

Мнениеот Любомир Вучков » 10 Мар 2009, 19:07

elenabel2002 написа:Наистина не знам в коя тема да споделя радостта си, че .... Уди кълвача има рожден ден. Пожелавам му радост и късмет.

На пръв поглед - изглежда много човешки, много христянски! Макар че едва ли има човек, който да не прецени, че Елена нито знае как, нито къде да сподели радостта си!
Без да съм задължен, ще й дам съвет:
Има си комуникационна средства от рода на телефони, телеграфи, скайпове, фейсбуци и др. подобни.
Точно тук никак, ама никак не е редно да бъде поздравяван един от най-големите Кълвачи (разбирай - Клювачи, Плювачи и др. п.) на ДСБ! Защото тук е форум на привържениците на ДСБ, а не пощенска кутия!
Обявявам, че при сдледващо такова проявление на Елена ще поискам официално да й бъдат отнети модераторските права и лично ще я модерирам - нещо, което досега не съм си позволявал никога и спрямо никому!
Просто много ми дойде християнщината на Елена! И как досега тя не можа да разбере това! А иначе за изработените начелни ленти с логото на Форума - благодарност. Лично съм раздал две от тях на Иван Костов, Иван Иванов и още на седем други членове на ДСБ-наши форумци. Една запазих за себе си. Не ми се ще моята лента да я свързвам с негативни емоции спрямо Елена!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: ЖУРНАЛЯ И ЖУРНАЛИСТИ!

Мнениеот elenabel2002 » 10 Мар 2009, 19:28

:cray: :good:
Истински демократ! :clap: нищо,че го пиша през сълзи и то в тази тема ,но приемам забележката. :write:
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

Re: ЖУРНАЛЯ И ЖУРНАЛИСТИ!

Мнениеот Николина Манчева » 11 Мар 2009, 00:11

;) :tease: Лен , не му се давай на Любо :grin:
А иначе и Галя днес има имен ден /всъщност преди 5 мин е приключил празника и на двамата/. Галяяя,целувки за теееб :clapping: Лен, Любо в купом с теб ще ни модерира,ама къде е Десислав -нищо не чувам за него? Любоооо,ако пък вземем двете с Елена да ти дръпнем едно модериране, а - какво ще кажеш :hihi:
Николина Манчева
 
Мнения: 1399
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: ЖУРНАЛЯ И ЖУРНАЛИСТИ!

Мнениеот elenabel2002 » 11 Мар 2009, 17:11

Нината, вероятно и в друга тема може,но днес е време да поздравим от сърце и тук -нашата Галина :) ,послучай нейният имен ден и с риск да ме забранят позволявам си да изпратя чрез нашия форум до всички ,които днес празнуват едно наистина прекрасно пожелание:Честит имен ден на Галените Гали и Галини!

"Днес е денят, в който трябва да им пожелаем да са живи и здрави, да са много обичани, гушкани и галени. Да се чувстват като котарачки персийки, които живеят само за да радват обожателите си и позволявайки да им се любуват, да изпълняват своята мисия в света: да предизвикват хората към нежност, към повече доброта и към повече любов. Защото грижата е отговорност, а отговорността любов." :yahoo:
П.П. Нека всички журналя и журналисти/от целия свят / да знаят ,че обичаме Галина! :)
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

ЗА ГРАМАТИЧЕСКИТЕ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ АНАЛФАБЕТИ

Мнениеот Любомир Вучков » 13 Мар 2009, 15:12

ЗА ГРАМАТИЧЕСКИТЕ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ АНАЛФАБЕТИ

На друго място тук в рубриката знаете ли че....... (viewtopic.php?f=17&t=166&start=10#p1574) дискутирах глупотевините на флагмана на краснотоалетната армада „Генерал Кобалт” – виден семантик, лингвист, лигльовист, по негови думи „познат и признат от целия китайски народ заради фундаменталните му научни трудове”
Изображение
Несъмнено тоя титан на глупостта се пробва и като журналист – с опитите му да прави коментарии на политическите събития и на коментариите на други върху тях, а вече и кандидатстващ за пост, в никакъв случай не под генерален директор на медиен консорциум (???!!!). Къде? Естествено – където намери почва! Изгонен от почти всички форуми, клоаковият „Генерал КК-ГК” намира радушен прием в хора на фалцетно-гласовитите евнуси. И ето – още топъл е бълвочът на Явор Дачков
Нашите колумнисти>>Явор Дачков>>
КОСТОВ ГЛЪТНА СДС
13.03.2009 Явор Дачков
http://glasove.com/news.php?read_comments=190

и Кобалт е побързал да коментира в стил, възмутил дори такъв толерантен човек като Иван Кованджиев. Оставам на четящите да направят избор дали да посетят това отходно място и в оригинал да се запознаят с фекалната нечистотия.
Аз тук ще си позволя само няколко акцента.
Първо – нека ми бъде простено тук да продължа започнатата на друго място дискусия с „Генерал КК-ГК” на граматични теми. Впрочем, уважаваният от мен г-н Аспарух Танков вече намекна, че „Генерал КК-ГК” е един неграмотен тип, пишеш по форуми не само в отвратителен стил, но и граматически неправилно. Аз съм напълно съгласен с Пухи и Иван, като ще приведа в кратце споменатата по-горе дискусия.
„Генерал КК-ГК”, освен че се самообяви за велик лингвист-семантик, подобно на един известнен тук самообявил се за „патриарх на демокрацията” се самообяви и за „аятолах” (???!!!!). Но понеже си е неграмотен, „аятолахът” се пишеше ту с пълен, ту с непълен член – и обикновено в неправилен порядък. А когато му тикнах тия факти в безочните кухини, се измъкна със скудоумни обяснения.
Та така и тук – в споменатия по-горе коментар на „Генерал КК-ГК” на Дачковата глупотевина.
Наричайки Бойко Борисов „Пожарникар” (я неправилно, я с основание, ако трябва да бъдем справедливи), „Генерал КК-ГК” не се затруднява да използва необходимия член (може пък да няма никакъв?!) в граматическите си конструкции:
Пожарникарят-кмет не благоволява да се появи по телевизията
– правилно е членувано с пълен член! (значи, все пак знае, че съществува такъв!);
Пожарникаря е незаконен кмет на София!
– членува се с пълен член!
Пожарникаря, вместо да заяви, че ...
– членува се с пълен член!
Подобно е и състоянието на грамотността на „Генерал КК-ГК”, опитвайки се да уязви г-н Иван Костов, наричайки го „Драгалевският".
И с него (бел. моя - ББ) се натиска да управлява държавата и драгалевският соцполитасистент, хвалил съветската икономика като прогресивна!?

В тоя цитат не търся граматически провал, а искам да покажа пълната идентичност между писанията на „Генерал КК-ГК” и корифеите на глупостта, потънали в нечистоплътието на Блатото на птеродактилите democratЪi.org.
Но да продължим с граматиката.
Съгласие за оттеглянето на иска изказаха Драгалевския ...
– членува се с пълен член!
Драгалевския официално обявява, че иска ...
– членува се с пълен член!
Няма нужда от повече цитати за обосноваване факта на некомпетентността на аналфабета „Генерал КК-ГК”, каквито и научни титли да си е прикачил и даже генерален директор на медиен консорциум да стане. Може пък „Иван” – червеният издател Лъчезар Минчев да го вземе поне за словослагател – те и двамата са си лика-прилика като „аранжьори на думи без всякакъв смисъл”, но с галактически претенции, коренно противоположни на несъстоялите се техни неосъществености.
Но да отделим накрая малко място и на политическия аналфабет Явор Дачков Изображение. Не си мислете, че ще му отговарям! Но заради неговото „КОСТОВ ГЛЪТНА СДС” на свой ред да го запитам: „Абе Дачков, а ти какво гълташ?” Кой знае защо ми се струва, че тоя рупор на антикостовизма гълта жабета Изображение, а плюе змии Изображение! Как става това – той ще си каже! Вие също може да му помогнете! Може пък някой да намери доказателства, че гълтачът Дачков не се гнуси и от някои физиологически течности с особена миризма и консистенция!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Следваща

Назад към Материали от мрежата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron