Парламентарен фашизъм

Тук се дава възможност за оповестяване на материали, непопадащи тематично към предходните топици или със съответна извънпартийна и неполитическа насоченост, както и материали от областта на културата, изкуството, науката, представляващи интерес за широк кръг потребители. Топикът ГОСТНА е отворен за всички добронамерени интернет-ползватели

Парламентарен фашизъм

Мнениеот iglika » 22 Дек 2008, 00:46

Парламентарен фашизъм

Дата: 21-12-2008 16:24
Читатели : 556


Това е положението. Ако не знаете, да ви го кажа. Защото неофициално повечето го знаем. Знаят го всички знакови журналисти. Но официално не го казват. Шубе ги е. Знаят го и всички политици. Но официално те говорят други неща. Двайсет години от живота ми минаха в лъжа. Ако и догодина отново спечелят фашистите, си тръгвам от тази лъжа. Това беше пределът.

В държавата с официално приета система на парламентарен фашизъм нещата никога не се изказват докрай и всички изречения са половинчати. Заради това в тази държава истината е неофициална и се говори само в тесен кръг, може на маса, пред чашка с ракия. Официално се говорят половинчатите неща, в които има всичко друго, но не и истина. А попитайте и най-недоучилия юрист за потвърждение - истината винаги е само една. И е цяла. Никаква част от нея не бива да бъде използвана отделно.

Една е истината за убитите сестри Белнейски например. Но за нея само се осмеляват да намекнат от един жълт вестник. Винаги съм подозирал, че единствената свободна журналистика е в жълтите вестници. Затова през последните две години започнах да ги уважавам повече. По неофициална информация от доверен източник се знае, че това убийство е твърде гнило и разплитането му може да събори правителството и да докара главоболия на един или няколко богати и влиятелни дебеломутрести и кашкавалоподобни мутанти. Заради тази истина бе самообесен неофициално професор Раданов. Има обаче един кръг от разследващи, където тази истина се знае. Мутантите не могат да самообесят всички. Затова рано или късно тази истина ще лъсне като гол маймунски задник. Тогава ще си кажем честито, ние вече знаем истината. Засега обаче не я знаем. Засега не знаем много истини. Официално. Неофициално, разбира се, ги знаем. Но какво от това?

В дъното са милионите, които биха изгубили мутантите, ако се разчуе кой и как е убил момичетата. Заради тези милиони е цялата истерия. Не за друго. Никой още не си представя, че български министър, дори бивш, може да влезе в панделата. Това е абсурдно и по-добре да не го обсъждаме. Интересното е, че редакторите на жълтия вестник със сигурност вече са получили заплашителни предупреждения да внимават какво публикуват след тази разобличаваща статийка. Съвсем малка статийка, която ни насочва към истината. Може би защото е малка, не й обърнахме внимание. А може би защото пропагандната машина се занимаваше с нефелните протести на студенти, полицаи, природозащитници и зърнопроизводители. И в този шум статийката се изгуби. Който трябва да я види, я е видял. Написаното е написано. Професор Раданов е мъртъв. Трудно ще разровим калта и помията след време. Трудно ще стигнем до истината. Официално.

А истината е една. Една е и за самоубития Ахмед Емин. Дори за стачкуващите изброени по-горе лица е една. Отзад отново са парите. Кранчетата, които фашистите не си дават. През 97, когато се стачкуваше и аз бях студент, не можех да проумея чувството си на обида, когато виждах колегите си по улиците. Не се присъединявах към тях по инстинкт. Не исках никой да ме режисира. А режисурата бе слаба. Прозираше. Видех ли някой по улиците да развява плакати, нещо ме стискаше за гърлото. Доплакваше ми се. Толкова ли сме податливи и глупави? Истината за стачкуващите днес, както и за онези през 97, е, че режисьорите не се отказват лесно и не искат властта да попада в случайни ръце догодина. Същите тези, дето убиха сестрите. Същите представители на парламентарния фашизъм. Какво да му стачкуват студентите, останаха ли изобщо будни от тях? Нали знам кои са студентите днес - бях им учител по литература. Ценностите им не надскачат материалното. В това число не включвам изключенията. Разбира се. Изключения винаги има. Но те нищо не решават. На режисьорите е нужна масовка. Индивидуалностите, които разбират абсурда, не участват в масовката. Индивидуалностите са тези, дето не подрусват телеса в неравноделни ритми из дискотеките. Дето не знаят текстовете на празноглавите поп-фолк кокошки наизуст.

Другите масови сцени тези дни включваха разни трактори, трактористи и хора с тракторно мислене. Дори природозащитниците не изпъкнаха, въпреки благородното искане да има възмездие за мафиотските и мръсни антиевропейски и антибългарски заменки. От 94 до днес не съм пропуснал участие в избори. Канел съм се да не гласувам, заричал съм се дори, но поривът да пусна бюлетина е по-силен от мен. Догодина също ще гласувам. Не мога да не го направя. Но ако ме питате за кого, ще си призная, че не знам. Гласувам, понеже още съм дотолкова наивен да вярвам в силата на изборната демокрация. Може би винаги ще бъда толкова наивен. Естествено, като всеки нормален човек, признавам съществуването и на конспирация - световна, българска, всякаква. С последните остатъци на надежда обаче разчитам на разума. Умопобърканите сребролюбци не могат да управляват вечно. Все някога на тяхно място ще се окажат разумни и добродетелни хора. Знам, че няма да е сега и няма да е скоро.

Статуквото днес е отчайващо. Половинчатите истини за премиера с усмивка на Мона Лиза, за президента, любител на лова и отвъдкавказките дестинации, за цапнатия в устата и самовлюбен кмет, пръкнал се от същото котило, за бивши и настоящи червендалести дебелодупи величия, за плешивия лицемерен тв водещ с претенции и с голям хъс да нахъсва най-плиткоумно отново ще вкарат в смут и заблуда милионите български електорални единици. Електоралните единици, които търпят вече двайсет години да ги мачка парламентарният фашизъм. Парламентарният фашизъм, който сега е във вихъра си. Неговите кафяви отряди днес тероризират електоралните единици с трафик на дрога, убийства, насилие, страх, рекет. А шефовете на кафявите отряди днес имат прозвища - Очите, Кела, Маджо, Културиста, Лисицата. Шефовете нямат имена. Те не са личности и не са човешки същества. Те са митологеми, създадена от машината за митове, и функцията им е да бъдат чудовища. Това е служебната им функция към фашисткото правителство.

Ако някога тук преобладава китайското население или законодателно се уреди небългари, европейци от ЕС да имат партии в България и да се кандидатират за депутати и кметове, може надеждата да се върне. А дотогава... Преценявайте кое е най-малкото зло. Но прогледнете. Не се давайте на фашистите, които всеки ден се пенявят от екрана. Не вярвайте нито на тънките им усмивки, нито на революционните им тиради!

Партията на кмета засега имала най-голямо одобрение според онези измамни агенции. Минчев - Кръстев - Райчев. Тези тримата заслужават златни медали за своята самоотверженост. Те са моите кумири. Без техните задълбочени анализи вечер не мога да заспя. Понякога дори си ги пускам на запис, ако все пак не случа да ги видя в ефира. Като утешителна награда за десерт или като компенсация, ако не съм видял някой от тези тримцата, се задоволявам и с Евгенийййййй Дайнов. Мира Янова не ми стига. Твърде лековата ми е, не ми дава онази така лелеяна дълбочина. И някак си бледнее пред титаничността на гореизброените й колеги.

Та когато в бъдеще чуете нещо за партията на кмета, попитайте се каква е истината за кмета.

Когато чуете френетичното гласче на премиера, който управлява държава, но не управлява свое семейство, запитайте се каква е истината за него. И за неговата партия кърмилница. Зад неговата блага монализина усмивчица не се крие никаква загадъчност. Тя е маска, зад която смятам, че няма нищо.

Когато прочетете някой мощен текст от Дърева, помислете кой плаща за красноречието й. Но красноречие е едно, а морални ценности и истина е друго.

Когато чуете песновката за изхвърлянето на боклука от онзи плешив учиндолец, спомнете си, че той не наруши своя безметежен ритъм на папкане и гушкане толкова дълги години. Нито веднъж не зададе неудобен въпрос. Кланяше се доземи на митичните мутанти, произвеждаше поп-фолк кокошки и лицемереше. Ежедневно.

Доброто е едно и е слабо. Злините са много и са силни.

Това е положението. Ако не знаете, да ви го кажа. Защото неофициално повечето го знаем. Знаят го всички знакови журналисти. Но официално не го казват. Шубе ги е. Знаят го и всички политици. Но официално те говорят други неща. Двайсет години от живота ми минаха в лъжа. Ако и догодина отново спечелят фашистите, си тръгвам от тази лъжа. Това беше пределът.

Николай Фенерски

http://www.liternet.bg
Аватар
iglika
 
Мнения: 65
Регистриран на: 15 Окт 2008, 10:10

Re: Парламентарен фашизъм

Мнениеот Николина Манчева » 26 Апр 2009, 14:38

;) Пиша мнението си тук , защото съм прочела материала и мисля,че има връзка.

" НАИВНО Е ,НО : ВЯРВАМ В СИЛАТА НА ИЗБОРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ " - това е цитат от горните разсъждения,които аз споделям.
Днес гледах предаването "СБЛЪСЪК" по БТВ, темата е " ЗА или ПРОТИВ 8 % праг за коалиции? " Първи рунд : Димитър Абаджиев срещу Елеонора Николова. По-късно към тях ще се присъединят съответно Кутев и Мурджов/ВМРО/. Разговорът неможе да се пресъздаде - добре е да се гледа,но искам да ви кажа,че циркът си заслужаваше внимание. Нестандартното беше,че в края на първата част, Абаджиев театрално се извини,че си тръгна,защото: "Аз цял живот съм се борил срещъ БКП и БСП ,затова сега немога да стоя в един ъгъл редом с представител на БСП." Беше заменен с представител на някаква формация на Интернет медия. Може да си представите разговора ,след като си припомните каква беше темата. Ще ви подскажа само с няколко изречения: "Като яде кюфтетата онзи ден с БСП и ДПС можеше,а сега неможе да бъде с тях." " Вие винаги използвате други да ви свършат мръсната работа.Абаджиев ви обслужи, а пък сега го е срам да остане до вас." " Ако Абаджиев влезе в Парламента,къде ще отиде-защото и БСП ще бъде в залата?" Кутев - "Най-вероятната коалиция след изборите ще бъде АТАКА - РЗС - ГЕРБ ." Не е ли по-добре предварително да се обявят коалициите и да се знае кой-какво ще жертва? Коментарът оставам за вас,но добре трябва да се прецени накъде клони везната на принципността.
Николина Манчева
 
Мнения: 1399
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Парламентарен фашизъм

Мнениеот Николина Манчева » 26 Апр 2009, 14:44

;) За да завърша : В крайна сметка,обажданията по тел.дадоха превес на неодобрение на 8% бариера за коалиции. :clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1399
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Парламентарен фашизъм

Мнениеот Николина Манчева » 16 Юни 2009, 16:48

;) Прочетохте ли вече ?
ДЕКЛАРАЦИЯ НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ
относно ограничаването на правата на българските граждани,гласуващи в чужбина

Ние, ентусиастите, които създадохме този форум, можем да кажем, че имаме голяма заслуга за написването и. Ако сте следили предаванията по Нова телевизия и РЕ.ТВ, сте забелязали,че те единственни повдигнаха въпроса за гласуванията в чужбина. Много от съфорумците незнаят,но ние вече повече от седмица усилено говорим за закриването на консулства в градове,които по традиция са сини; търсим начини повече хора да научат за тази поредна манипулация на управляващите. Информацията при нас дойде първо от Щутгарт,от нашата приятелка iglika, която отчаяно търсеше помощ за борба срещу закриването на секцията в техния град, защото закрили консулството. А знаете ли,защо са го закрили? Защото консулът се пенсионирал. Излиза,че консулът е първичното - защо трябва да се назначи нов консул, по-добре да се закрие консулството. Нашата приятелка е била в комисиите досега и знае,че Щутгарт е синият град в Германия. Иглика се запозна с много закони, изменения, допълнения, указания; свърза се с българи от другите страни - запозна се с хаоса,който цари около избирателния закон. Само за две денонощия успя да активира хората и да събере необходимите 100 заявления за откриване на секция в града,където е закрито консулството,и да ги представи в срок. Незнам дали можете да си представите колко желание и енергия са необходими ,за да се постигне всичко това. До тук добре.Сега вече всичко зависи от власт имащите.
ИГЛИКА , БЛАГОДАРЯ , че ни показа как се работи със сърце и душа, до последно да не губим кураж,че мижем да успеем. :clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1399
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Парламентарен фашизъм

Мнениеот Любомир Вучков » 16 Юни 2009, 20:14

ЛИДИЯ ФАУСТ - МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ В СИНЬОТО ПРАВИТЕЛСТВО!

Подкрепете!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: Парламентарен фашизъм

Мнениеот Краси » 17 Юни 2009, 08:54

Ми защо не? Такива хора ни трябват!
Краси
 
Мнения: 155
Регистриран на: 17 Ное 2008, 17:11

Re: Парламентарен фашизъм

Мнениеот Иван Кованджиев » 17 Юни 2009, 17:36

Завидна енергия и воля прояви Лидия в отстояването правото на гласуване в Щутгарт.Заслужава нашия дълбок поклон.
Аватар
Иван Кованджиев
 
Мнения: 161
Регистриран на: 30 Окт 2008, 21:21
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Парламентарен фашизъм

Мнениеот Николина Манчева » 21 Юни 2009, 23:25

;) Нека информираме поне приятелите от този форум.
Знаете ли,че в отговор на откритите 123 секции в Турция и закриването на такива в Европа,членове от Движение "Другата България", призоваха : Хората да упражнят натиск върхи спящата дипломация. На нашия и на този призив откликват от Нова телевизия и РЕ.ТВ , а също така и от СИНЯТА КОАЛИЦИЯ.
Искам хората,които посещяват този форум да получават информация , която трудно могат да намерят другаде ; да имат една по-концентрирана информация къде,какво се прави; да знаят,че не са самотни Дон Кихотовци. Онези,които са извън София; не посещават различните форуми или нямат достатъчно време да се ровят из тях,често намират тук това,което им трябва. Не съм съгласна с някои мои приятели,които мислят,че след като водят "люти битки" из различните форуми с простотиите и инакомислещите,не е необходимо да споделят тук какво мислят и какви битки са спечелили. Не да докладват,а да дадат кураж и идеи на останалите.
Аз например искам всички членове и гости на нашия форум да знаят колко сме упорити и колко помагаме на Лидия Фауст,която е от инициаторите на Инициативния комитет на борещите се за правото си на глас извън страната. Каква борба беше да се постигне тази гласност,която се промъква между голямата цензура. Спечелените малки битки са от голямо значение според мен.
Искам също да кажа,че ми липсват репортажите на Майстора - търся ги непрекъснато из другите сайтове,защото искам да усетя атмосферата в столицата от различните мероприятия; а къде по-радушно се приемат колажите на Гнома,отколкото тук?
Мисля,че хората от този форум не искат да демонстрират своята компетентност и своето величие,както е на други места,а искат да се информират и да срещнат сродна политическа душа.
Това беше нашия замисъл,това е и нашия стремеж. Този форум е наистина демократичен - аз например съм спряла само един материал и съм дала публично обяснение - защо. Ние сме достъпни за всеки желаещ да ни посети и сподели мнението си с нас. Ще продължаваме да ви информираме.
Николина Манчева
 
Мнения: 1399
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Парламентарен фашизъм

Мнениеот Любомир Вучков » 22 Юни 2009, 15:03

Браво, Нина! Всичко, което си казала, е точно и на място! Напълно подкрепям всичките ти констатации! Особено съм горд, че ти направи много за популяризирането на идеята на Лиди да се даде отпор на управляващите да спечелят служебно изборите, като покрай другите машинации лишиха огромен брой българи от чужбина да упражнят конституционното си право на глас! Още веднъж - браво за куража, всеотдайността ти, за точната и политически зряла мисъл!
А Лиди е нашата гордост! След като не успях с лозунга "ЛИДИЯ ФАУСТ - ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА СИНЬОТО ПРАВИТЕЛСТВО", реших да бъда по-скромен: "ЛИДИЯ ФАУСТ - ПОЧЕТЕН КОНСУЛ НА РЕПУБЛИКАТА В ЩУТГАРТ". Абе май и тук ще ударя на камък, ама нейсе. Тогава, както някои може би знаят, отправих лично послание до Лиди: "ФАУСТ, ИСКАМ ДА БЪДА ТВОЯ МЕФИСТОФЕЛ", ама май и тук ще ударя на камък! Нищо, продължавам с надеждата чрез лозунги!
За твоя информация, Нина, както и за другите, които не знаят. Т.н. Движение "Другата България" никак не са стока! Един от лидерите им, сигурно сте го гледали по Ре:ТV - небезизвестният Томалевски, подвизаващ се и под други имена, беше блестящо разобличен от Паула Лайт (това е истинското й име, доколкото знам, получавам й редовно творбите, не ги чета, щото е досадна, но пише верни неща - за Симеон и за други като него, ето и за Томалевски също). Другият "лидерстващ" в Движение "Другата България" http://drugatabulgaria.bg/ , някой си Панайотов, се представя за вицекрал на някакво африканско племе и т.н. и т.н. Все отбор юнаци! А призивите за касиране на изборите, за отлагането им и други такива са за хвърляне на прах в очите на хората - вижте колко сме опозиционни. Всъщност са си креатура на НДСВ, а майката на тоя Томалевски се представя за графиня, за баронеса и т.н. и тя под разни имена. Друг любопитен персонаж там е неуспялият царски кандидат за кандидат-кмет на София Гурковски. Те тоя мафиот ни докара топлинното счетоводство и всичките последици от това, вкл. и калпавите топломери и т.н. Така че човек трябва да бъде информиран и да не се доверява на всичко. Това пък е в унисон с призива за повече информираност и тук, в нашия форум!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 997
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: Парламентарен фашизъм

Мнениеот Васил Караиванов » 22 Юни 2009, 15:37

Любомир Вучков


Здрасти Любо, отдавна не сме се чували. Имаше проблеми с РС-то , но доста време не съм влизал тук и сега съм като нов. Надявам се да се виждаме тук по -често.
Васил Караиванов
 
Мнения: 19
Регистриран на: 06 Ное 2008, 18:27

Следваща

Назад към Гостна

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron