ОТ ВСЕ ОЩЕ ЖИВИТЕ АРХИВИ

Тук се дава възможност за оповестяване на материали, непопадащи тематично към предходните топици или със съответна извънпартийна и неполитическа насоченост, както и материали от областта на културата, изкуството, науката, представляващи интерес за широк кръг потребители. Топикът ГОСТНА е отворен за всички добронамерени интернет-ползватели

ПРОТИВ ПОЛИТИЧЕСКАТА ФЕЙСБУКДИАРБЕКИРЩИНА

Мнениеот Любомир Вучков » 09 Юли 2021, 15:45

ПРОТИВ ПОЛИТИЧЕСКАТА ФЕЙСБУКДИАРБЕКИРЩИНА


Току-що се връщам от политическия FB-Диарбекир. Няма никакво съмнение, че банването ми е по политически причини! За това говори краткото съобщение, едва успял да го заснема от екрана на монитора:

„Наскоро публикувахте нещо, което нарушава политиките на Facebook“
И в оригинал, макар и трудно четящ се, от снимката:

Изображение


Разбира се, веднага направих възражение до security@facebookmail.com
Отговориха ми:
„Моля, обяснете защо според вас това е грешка“

Написах:
„За пореден път и пак неоснователно, съм блокиран уж за нарушаване на правилата! Заявявам най-категорично, че ако не бъде отблокиран в рамките на 6.7.21 до 23.30 часа ще ликвидирам акаунта си във фейсбук https://www.facebook.com/lvuchkov/ !
Lubomir Vuchkov
Tue 7/6/2021 3:21 PM!“

И последва реакцията:
„Could not process your request“

Отново подчертавам: Сега съм баннат заради „нарушаване политиките на Facebook“

А съобщението за предишното ми баннване гласеше:
„Коментарът ви нарушава нашите Стандарти на общността, затова само вие можете да го видите. Помощният екип на Facebook“

Правите разлика, нали, между „политиките на Facebook“ и “ стандарти на общността“

И още една разлика: При „стандартите“ любезно ми се предоставя възможността само аз да си видя „нарушението“! При политическата бухалка не е ясно нито кога е това „наскоро“, нито къде е, нито какво е това „нещо“

Сега е време и място да кажа какви стандарти съм нарушил предишния път, макар че още тогава направих пост с обширен коментар. Тук ще го повторя.
Нарушил съм стандартите за непоказване на голотии! Било граничещо с порнография, притъпяване на естетическите чувства и др. п.

Защото за коричнева снимка на профила съм си сложил The Three Graces от Rubens , която е от 17 век и до днес краси Museo del Prado в Madrid!

Чудя се! Това дали е свещена простота или свещена простотия! Възможно е първото, ако алгоритмичния софтуер, който прави разпознаване на думи и графични фигури, е разработен от прости хора или е използван от изкуствени ботове! Второто е възможно, ако прости хора са се намъкнали в българската секция на FB като админи и модератори, защото съобщенията им са на български език! Все тая! Всичко остава за сметка на FB!
След дълбок размисъл за последен път се отказах да ликвидирам акаунта си във FB. Направих пак тоя компромис заради френдлистата ми, наброяваща 1153 приятели, скъпоценен мой дар от съдбата, който не искам да загубя! Но съм на път да подготвя списък с тия приятели, които ще предложа на Twitter, където възобнових профила си и искам да туитвам там със всички, които продължават да са ми приятели. Не вярвам и там да ме цензурират – все пак не съм Тръмп!
Сега малко за политиката.
Многократно съм заявявал, и пак ще повторя:

НЕ СЪМ В ЧЛЕНСТВЕНИ И СИМПАТИЗАНТСКИ ПРАВООТНОШЕНИЯ С НИКОЯ ПАРТИЯ!

Това, обаче, не означава, че нямам политически позиции! Напротив! Отново гордо и безпределно ясно заявявам: Винаги, когато и където мога, яростно ще се боря за чистотата на автентичната синя идея на някогашната автентична дясна партия! Тая партия, която шепа кариеристи, начело с Радан Кънев, завлякоха в Блатото на птеродактилите, както прогностично заявих от трибуната още на 11-тото НС на ДСБ! За съжаление прогнозата ми се сбъдна и сега тая партия е приприслужна секта на ДемоБг, а Кавалерийският генерал е коняр на Пърдящия глас, когото акцията „Росенец“ извади от бунара на забравата чрез десанта с надувната лодка.
Няма съмнение, че с политическите си позиции и коментарии съм настъпил опашката и на още някой и друг политически мишок! Не съм спрял да крещя, когато получа на фийда си таргетирани реклами, позволяващи коментар:

„Вън от политиката пепелянките от отровното трио“
„Вън от политиката джендърите“
„Белият гарван грачи зловещо – нашенският Лаврентий Павлович Берия“

Все някой ме е докладвал на политическата полиция на FB!
Имам и контретно, недоказано, но напълно основателно съмнение.
Преди време цитирах някогашно изказване на д-р Панчо Панайотов (може да се намери в мрежата), че Стойчо Кацаров е от старо комунистическо семейство – баща му д-р Тодор Кацаров е дерибействал като партиен секретар в Дупнишкта болница, в последствие си останал член на червената партия. Сложих и една някогашна снимка на Стойчо.

Изображение

Ден след това си потърсих тоя коментар. Беше изчезнал, очевидно неудобен някому.
После намерих в мрежата писмо от д-р Иван Маджаров, председател на БЛС, че Стойчо е заличен от регистъра поради неплащане на дължимия членски внос. Впрочем, същата съдба е сполетяла и видният правозащитник, борец за върховенството на закона и радетел за правосъдие за всеки Христо Иванов – изключен е от САК!

Изображение

Всички дотук негативно споменати и много други явно са засегнати от коментарите ми, че летопротестуиращите вандали са намерили своето материално изражение в рушителната революционна ярост на спешноспоминалия се деветдневен парламент и служебното правителство.
И тъкмо си мислех, че някой би ме попитал дали за някой не бих казал добра дума?
Имах такова намерение! До днес мислех, че единствен, непроявил мания да уволнява (известна като „изчегъртване“) е служебният образован министър. С него сме колеги, макар аз да съм прост доктор по химия, а той – член-кореспондент на БАН. Но и двамата сме физикохимици, възпитаници - той на академик Алексей Шелудко, аз – на академик Ростислав Каишев. Проф. Николай Денков поработи малко в катедрата на физикохимия и колоидна химия под ръководството на Шелудко, аз пък работих 10-тина години в Института по Физикохимия-БАН, дългогодишен директор на който беше Каишев, където защитих и дисертацията си.
Жалко, много жалко – Денков не бе пощаден от манията за „изчегъртване“! Преди малко разбрах, че уволнява директори на училища и началници на регионални инспекторати по образование.
Очевидно академичният дух на почтеност е заменен със службогонство и навеждане пред силните на деня!
Но дали и до кой ден тия ще бъдат силни?!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1003
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: ПРОТИВ ПОЛИТИЧЕСКАТА ФЕЙСБУКДИАРБЕКИРЩИНА

Мнениеот Любомир Вучков » 10 Юли 2021, 18:20

Както вече обещах и с оглед евентуално перманентното ми баннване във Фейсбукк изготвих списък на най-ценните си там приятели на брой 587 от всичките по профил 1151 приятели! Предоставих го в Twitter на две платформи: Dropbox и pCloud , съответно на адреси:

https://www.dropbox.com/scl/fi/0b43qjfk ... 31m86tw04m
и
https://my.pcloud.com/#page=filemanager ... &prev=1ger

Моля проявяващите интерес да посетят адресите и да направят справка да не би при пресяването да съм пропуснал някой ценен приятел!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1003
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Проекто-кабинетът на ИТН - ексхумирано НДСВ!

Мнениеот Любомир Вучков » 14 Юли 2021, 14:48

На 13.7.2021 г. в 16:09 часа постнах следния текст в един уважаван специализиран форум, чието име и адрес не давам, понеже не съм искал разрешение от модератора.

Проекто-кабинетът на ИТН - ексхумирано НДСВ!

Липсват само някои знакови личности, като
- Антония Първанова, наричана Тони Фарма
- Олимпи Кътев, чиято жена КомДос обяви за явочница на ДС
- Маргарин Пицев, натрупал състояние от спестяване залък от закуската си!

Въпросът е по кой път ще се хване:

Първият - липса на парламентарна подкрепа за кабинета на ИТН (натам насочват почти всички партийни шефове). Резултат - продължават безчинствата на служебния кабинет, чиято революционна ярост не е утихнала с постигнатото дотук;

Вторият - при гласуване на представянето му, подкрепа за правителство на малцинството (невероятно, но в интерес на ГЕРБ), виждат се резултатите от работата на правителството (едваа ли вдъхновяващи) и в подходящ момент - например при гласуване на бюджета - бламиране. Резултат - да се изтрае ново (старото) служебно правителство до провеждане на избори 2 в 1 - парламентарни и президентски!Вярно, само за един ден е доста екстравагантно да очаквам там коментарии. Но ще чакам!

За сметка на това днес дочаках изявление на Бойко Борисов, че няма да подкрепи проектокабинета. Негова си работа. Може би, ако прочете горния текст, ще размисли и ще се коригира!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1003
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ВСС

Мнениеот Любомир Вучков » 21 Юли 2021, 15:36

БИ БИЛО ИНТЕРЕСНО ДА СЕ ЗНАЕ

Понеже не стана ясно председателят на ВСС (без право на глас), внесъл доноса на Бойко Рашков за отстраняване на Главния прокурор, като какъв и що за юрист е, се наложи кратко проучване!
Предварително беше ясно, че той не е конституционалист, не е пеналтист, не е цивилист!
А ЩО Е ни дава биографичната справка:

Янаки Боянов Стоилов

Изображение

В Софийския университет - професор д-р, ръководител катедра Теория и история на държавата и правото
кабинет 311, тел. 02 / 9308 299
stoilov@uni-sofia.bg

Докторска дисертация през 1990 г. на тема „Субективното право (същност, действие, видове)”.
Лекционни курсове: Обща теория на държавата, Политология и Обща теория на правото
Води лекции по Защита на правата на човека и лекции по Обща теория на държавата в Пловдивския университет!

Т О Л К О З!

Но за неизкушения от юриспруденцията човек остава извода:
Нещо като юрист-субективист по общите теоретико-исторически приказки, умешани с политология и правата на човека!

Или накратко: бля-бля!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1003
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Предишна

Назад към Гостна

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron