Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Тук се дава възможност за изразяване на алтернативни позиции на позициите на ПП ДСБ, представени от опоненти и политически противници по тяхна инициатива или при покана. Всяка алтернативна позиция се придружава от рецензия, коментар или становище поне от един потребител - член или регистриран симпатизант на ПП ДСБ. С изричното съгласие на автори и редакции могат да бъдат препечатвани материали на журналисти, политолози, социолози при изразена от тях готовност да бъдат подложени на критики и с гаранцията да им бъда дадено право на отговор. В дебатите могат да участват всички регистрирани като потребители членове на ИС

Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот polovrag » 26 Мар 2009, 11:56

Цирк в парламента.
Кошлуков излезе от "ВИП Брадър", за да влезе в дясната коалиция.


Казано по друг начин. След прочетеното в mediapool от 24 III. 2009 с по горното заглавие, този път няма да гласувам. Няма да гласувам ,за да гледам мазната и нагла физиономия на въпросният пишман политик Кошлуков в българският парламент. По всяка вероятност той ще преговаря за депутатско място и на своят съпартиец Мирослав Севлиевски. За да са обиграна двойка в някое белотно каре най- вече. Или да гледам, как след някой и друг месец ще започнат да фракционерстват. Въпреки ,че ще са станали депутати и с моят глас ,даден за ясна и конкретна цел. - Обединена дясна опозиция.

Ако политикани като тези двамата ,и още други подобни се присламчат ,към коалицията СДС - ДСБ ,този път НЕ , господин Костов.
Когато фактите говорят ,само болшевиките не мълчат.
polovrag
 
Мнения: 13
Регистриран на: 22 Фев 2009, 21:52

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот Николина Манчева » 29 Мар 2009, 11:28

;) Аз също не харесвам политици, а и не само политици, които прехвърчат от цвят на цвят. Възмущавам се от откритата им връзка със съмнителни личности. Но....аз съм се доверила на някои политици и се стремя да преосмисля това,което те говорят и вършат. Задавам си въпроса - Защо го вършат? С моите си възможности,каквито и да са те - мои са си, се опитвам да анализирам ситуацията,след което решавам за себе си. Погледнете агресивността и фанатизма на комунистите,на атакистите.... Тази агресивност ние проявяваме към нашите водещи политици, без да чуваме това, което те казват и без да се замисляме над това,което те вършат. Не си ли заслужава да се замислим, как е по-правилно - Яни Янев,който изнася и някои факти,и е много креслив,и дори има съмнения за купуване на гласове да бъде при нас, принуден да спазва някои правила,след като иска да става значим политик? Или добрите специалисти,които бяха при Симеон, но не и в управленския апарат? Мога още много да изреждам. Но не е ли по-добре първо за себе си да направим един анализ , да изчакаме още малко докато се финализират нещата и чак тогава с вътрешна убеденост да кажем - Този път не,г-н Костов. Нали претендираме,че немогат лесно да ни водят за носа? :clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот Иван Кованджиев » 29 Мар 2009, 12:47

НЕ, Половраг, не така!Категорично, не!
Смятам, че не трябва да отблъсваме желаещите да помагат за спасяване на потъващия български кораб.Всеки един глас, включително и вашият в полза на предизборната коалиция е много ценен.Да не се опитваме да гадаем какво би се случило след изборите, ако този или онзи и т.н. и т.н.Може би няма да бъде точно такова, каквото на нас ни се иска, но поне ще сме отървали България от тази червено-лилава чума.По-добре да мислим какво ще стане, ако чумата остане на власт?!
Аватар
Иван Кованджиев
 
Мнения: 161
Регистриран на: 30 Окт 2008, 21:21
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот polovrag » 29 Мар 2009, 12:56

Николина Манчева написа:;) Но не е ли по-добре първо за себе си да направим един анализ , да изчакаме още малко докато се финализират нещата и чак тогава с вътрешна убеденост да кажем - Този път не,г-н Костов. Нали претендираме,че немогат лесно да ни водят за носа? :clapping:


Този път край с изчакването до финализацията ,госпожо Минчева. От сега трябва да е ясно на редящите листите,че безпринципните коалиции с този и с онзи, в името на някакво хипотеитично дясно ,изпълнено с Кошлуци ,Яневци и прочее маргинали одиози ,ще донесе повече вреда ,от колкото полза. Колко гласове смятата,че ще привнесе така нареченото "Ново време" и колко ще се загубят от окончателно отвретените от безпринципното коалинане членове на СДС и ДСБ?

Не искам малко преди изборите отново да ме агитират:"Да гласуваме ,макар и с отвращение."

Та ка ,че този път наистина стига.
Когато фактите говорят ,само болшевиките не мълчат.
polovrag
 
Мнения: 13
Регистриран на: 22 Фев 2009, 21:52

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот Николина Манчева » 29 Мар 2009, 14:00

;) Всеки сам решава за себе си,но аз не виждам силни и конкретни аргументи от Ваша страна,за което съжалявам.
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот elenabel2002 » 29 Мар 2009, 14:03

"Гноме, гноме, четеш Евангелието като Дявола...
Има и друго тълкуване на този фалшификат:

1. Да... БСП има хора в СДС
2. Да... те са успели да компромитират, изолират от ръководни позиции и изгонят от СДС хората с авторитет в обществото
3. Да... те разцепиха СДС и направиха ДСБ
4. Да те продължиха да правят същото и в ДСБ
5. Да те управляват в момента ДСБ и са съставната част на ДСБ, защото процеса по прогонване на нормалните хора приключи, както приключи и дясното (справка следващите избори с победител "десния" ББ)"
ИТака да е -молете се пътят да е дълъг.До тогава !!! :cray: И обратно - Човек плаче и от болка ,а в случая наистина се радвам ,че се изяви истината ,която дълго време някои не виждаха. :clapping: Днес целият свят знае,че си отивам -с радост! Не съжалявайте и не се обяснявайте и с чиста съвест си спомнете или прочетете пак :Жалба за младост

Със теб мечтаехме веднъж
за слънце и за пеперуди,
но дъжд ни плисна изведнъж,
направи ни щастливо луди.
Красиви, влюбени и мокри
целувахме се във дъжда,
не виждахме ни дъжд, ни локви,
побягнахме като деца.
Танцувахме лудо, а той не престана,
спираха хора с усмивки без глас,
гледаха танца ни, толкова странен,
виждаха себе си може би в нас.
Гледаха с мъка своето минало -
минала младост в забавен каданс,
толкова бързо е всичко отминало...
поклон пред живота с тих реверанс!Вярвам ,че пътищата ни се кръстосаха и това е знак ,че истинските приятели на демокрацията са приятели помежду си.Иначе всеки си има път,мисия,орисия,мечти ...всеки си носи кръста.Вярвам в приятелите на демокрацията от целия свят! :P
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот polovrag » 29 Мар 2009, 16:06

Аргументи за госпожа Манчева.


Яне Янев ще започне преговори за създаване на парламентарна група на РЗС в 40 НС
29 март 2009 | 12:34 | Агенция "Фокус"


Каква гаранция има госпожо Манчева,че Янето няма да започне подобна дейност и в следващия парламент. И сега и в бъдеще ,целта на това лице е само една ,собствена изгода.
Когато фактите говорят ,само болшевиките не мълчат.
polovrag
 
Мнения: 13
Регистриран на: 22 Фев 2009, 21:52

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот Николина Манчева » 29 Мар 2009, 17:58

;) 90% съм съгласна с Вас. Тази информация я видях и не ме изненада. Може би разликата между мен и Вас е тази, че аз вярвам ,че политиците на които симпатизирам, преценят правилно ситуацията, знаят кое е допустимо за момента и няма да ме разочароват. Докато Вие нямате тази вътрешна убеденост,
в което няма нищо лошо,защото това си е Вашето мнение. Аз ,като свободен човек, уважавам мнението на другите - Вие го изразявате спокойно,не злобно, което ми дава възможност да разговарям с Вас. :good:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот elenabel2002 » 29 Мар 2009, 18:41

Нината,здравей :)
гордея се с теб :yahoo: и често ти се доверявам ,а този път искам да допълня с още 10 % съгласието ти и така всъщност картината е пълна и в моите представи е такава:
Всеки има своя избор.

Всеки има своя път. Лек и труден, весел и тъжен, зъл и добър, дълъг и кратък.
Да избереш да си различен, да избереш да си свободен по свой начин, да вървиш по своята пътека, загърбил норми и условности, морал и законност е не само- нелеко.
Това избра, не един приятел на демокрацията.
Избрал е приятелят ми - да бъде човек неподчинителен и неподчинен, неустановен, непостоянен, нетипичен. Избрал да упражни правото си да е свободен в едно псевдосоциално общество. Да е свободен в духовността и битието - и в изобразяването му .
Трудно е да разсъждаваш и представяш някого. Трудно е да даваш оценка на онова, което е оставил след себе си. Още по-трудно е, когато познаваш човека.
Аз познавах юношата, младежа, мъжа ,който наричам -мой приятел. Познавах гимназиста, неприетия , завършилия и непрактикуващ духовник, бащата …Чувах гръцката тъга в силно звучащата музика, чувах шумните изяви на младостта, неукротимостта в споровете, тънката струя на леещото се вино. Виждах красивото му, мъжествено, с чувствени устни лице. Виждах го весел и мрачен, отчаян и самоуверен, нежен и груб. Общуването ми бе не толкова с близостта ,а с невинната самоуверереност на "аз го познавах".
Сега се питам не само за него, а за много човеци, пресекли моя път, крачили редом с мен, постояли за малко под житейските сенки - познавах ли ги, познавам ли ги?
Моят Приятел ме повика с дъха си, с последния си дъх в едно недалечно утро. Помислих - отива си, отива си, отива си... И в мен се обади извечния смут, извечното преклонение на човека пред раждането и смъртта.
Успях ли да се сбогувам? Не, не в общоприетия смисъл. Не успях да кажа онова, което мисля и чувствам.
Затова, сега, с тези думи се сбогувам и едновременно казвам "добре дошъл".
Пред вас са някои от техните стихове ,мисли … и стиховете,мислите на техните майки и бащи , може би . Аз ги приемам за едно цяло. А вие?
Поздрави!
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот Аспарух Танков » 29 Мар 2009, 20:19

Моят Приятел ме повика с дъха си, с последния си дъх в едно недалечно утро. Помислих - отива си, отива си, отива си... И в мен се обади извечния смут, извечното преклонение на човека пред раждането и смъртта.
.........а дали нашата загадъчна съфорумка elenabella, не живее в нейна си вселена и търси опора за КРЕХКОСТТА си!
Мила Е.
потърси друг топик за есето с такова настроение, защото в друг форум, би могло някой да го приеме като спам! :cray:
Начетеният дръвник е най досадната разновидност на глупака.
Дж. Тейлър
Аватар
Аспарух Танков
 
Мнения: 148
Регистриран на: 04 Ное 2008, 16:35

Следваща

Назад към Дебати

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron