Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Тук се дава възможност за изразяване на алтернативни позиции на позициите на ПП ДСБ, представени от опоненти и политически противници по тяхна инициатива или при покана. Всяка алтернативна позиция се придружава от рецензия, коментар или становище поне от един потребител - член или регистриран симпатизант на ПП ДСБ. С изричното съгласие на автори и редакции могат да бъдат препечатвани материали на журналисти, политолози, социолози при изразена от тях готовност да бъдат подложени на критики и с гаранцията да им бъда дадено право на отговор. В дебатите могат да участват всички регистрирани като потребители членове на ИС

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот Васил Караиванов » 13 Юли 2009, 03:13

Много интересна статия от Калин Руменов в днешния брой на НОВИНАР. Не че има нещо, което не знаем, но написана умно, напипан е проблемът "Доган", а темата пе развита много добре и анализът на явлението "Доган" е перфектен. Горещо я препоръчвам нар приятелите.

http://kalinrumenov.bloginar.net/2009/0 ... %BE%D0%B4/
Васил Караиванов
 
Мнения: 19
Регистриран на: 06 Ное 2008, 18:27

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот elenabel2002 » 13 Юли 2009, 21:06

"Задочните разговори,които сме водили тук,ми дават основание да продължа да споделям мнението си за принципните коалиции и безпринципните действия на политици."
Общуването ни чрез и-т е истинско чудо и благодарение на откритостта и свободата,които се отстояват подобаващо в това пространство -вярата ни в доброто,на което се крепи светът ,намира израз именно в добрите отношения помежду ни-това според мен е незаменимо :tease:
Чудесно е ,човек да може да сподели мисленето си за това ,от което се вълнува не само Нина,която е истинска българка :clap: с ясна позиция ,сега когато нацията ни е изправена пред предизвикателството да даде отговор :"за принципните коалиции и безпринципните действия на политици".В този смисъл приятелю :this: , тази статия ,която горещо ни препоръчваш е наистина опит за анализ на т.нар. доганизация у нас.Разбира се,че това не е модел,не е и принос в нашата политика ,с който можем да се гордеем като българи .На тези избори се случи нещо изключително важно според мен -нашият народ изяви своята зрялост и свали от политическата сцена у нас именно либералите.Вижте -дпс,ндсв,лидер,плам... вкл.Ж.Ж. вече са сложени на полагащото им се място в обществото ни по демократичен начин , след всичките тези години на преход от комунизъм към Демокрация .Предстои да видим дали герб и по специално Б.Б. - ще съумее да отстоява, чрез силата на властта завоюваното от народа ни.Време е, и ние българите да изявим волята си за реформирането на обществото ни ,което ще спомогне за приобщаването на държавата ни към цивилизования свят.За пореден път нашият народ изпревари в мисленето си своите избраници - политиците,които да ни представляват в управлението .Време е да се отговори подобаващо на очакванията на народа ни -за промяна.Вижда се ,че Б.Б. повторя грешка от близкото ни минало ,когато беше легитимирана посредствеността в обществото ни /има безброй примери,които разкриват всеизвестният вече, предварително замислен сценарий / ,а това/повторението на порочната практика/ предполага тежки изпитания за неформалния лидер на герб.Разделението в партията е неизбежно .Подобно на царя ,който повтори друга грешка в бълг.политика ,спрямо доган- така и Б.Б.,вижда се,че не е успял да се поучи от своите предшественици,които скъпо платиха за дефицита на справедливост в обществото ни.Разбира се,че понякога грешките отварят врати към възвръщане на изгубеното ,но когато става дума за повтаряне на грешки това според мен е израз на изостаналост.Не бяха случайни думите на Б.Б. за качеството на нацията ни.Спекулацията с такива ценни ,изстрадани истини от нашия народ отвръщава почтените хора и вероятно конкуренцията в политиката се свежда до предварителни договорки между политиците ,което носи твърде опорочаващи последствия за демократичното общество ,което по принцип се развива и обогатява именно по пътя на конкуренцията на идеи и предоставяне на възможности за тяхното реализиране в условията на свободен пазар.Вече се заговори за нов икономически кръг ,което затваря изявите,възспира реализацията на колкото се може повече хора у нас ,което от своя страна ще доведе до диктат в управлението.Изобщо моята мечта да видя в управлението десни и леви обединени около националната кауза за промяна ,подобно на това ,което се вижда в Европа ,предстои да се изяви още по-уверено.Благоденствието на нашата нация е осъзната обща отговорност .
Поздрави ! :dizzy:
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот polovrag » 19 Юли 2009, 14:36

elenabel2002 написа:Изобщо моята мечта да видя в управлението десни и леви обединени около националната кауза за промяна ,подобно на това ,което се вижда в Европа ,предстои да се изяви още по-уверено.Благоденствието на нашата нация е осъзната обща отговорност .
Поздрави ! :dizzy:


Невероятно и абсурдно,комунист и национална кауза,при това единомислещ с "десните". Ако под десни разбирате ББ. Може би. Бихте ли посочили госпожо пример от европейската политическа действителност. :shock:
Когато фактите говорят ,само болшевиките не мълчат.
polovrag
 
Мнения: 13
Регистриран на: 22 Фев 2009, 21:52

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот Васил Караиванов » 19 Юли 2009, 14:47

elenabel2002 написа:Изобщо моята мечта да видя в управлението десни и леви обединени около националната кауза


Както всяка мечта - неосъществима. Левите, ние си ги знаем като комунисти, сега социалисти, нямат национална кауза. Тяхната кауза е ИНТЕРНАЦИОНАЛНА. Всеки нормален човек може да промени възгледите си, предпочитанията си към една или друга формация, те НИКОГА. А защо ли се обръща толкова голямо внимание на Кошлуков - доказан ренегат, човек без значение за политическия живот на страната. Май по - добре ще е да се промени заглавието на темата в първата му част.
Васил Караиванов
 
Мнения: 19
Регистриран на: 06 Ное 2008, 18:27

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот elenabel2002 » 19 Юли 2009, 17:23

"...единомислещ...' в смисъл на единодействие -има изявена такава политическа воля в страни,където цивилизованите отношения между политиците се измерват с отговорността им за благоденствието на нацията.Мисля,че и сега позицията на СК като опозиция ,подкрепяща герб ,които ще управляват държавата ни ,отговаря на представата ми за наличчието на истински дясномислещи представители на демократите у нас и "леви" /заявяващи ,че ще управляват реформаторски//чиито представители са реформираните, бивши членове на БКП,които получиха широка обществена подкрепа на парламентарните избори за да работят в името на гражданите,които споделят каузата за европейско развитие на страната ни.Автентичните десни и реформираните леви/герб/ не биха управлявали заедно така както герб и бсп ,да речем -тъй като едните са евроскептици/проводници на руски интереси у нас/,докато десните и герб са обдинени около националната ни кауза за интегрирането ни в ЕС.Това ми дава надежда ,че мечтата ми може да се осъществи ,стига политиците да останат верни на заявените си позиции и чрез силата на властта да отстояват доверието на своите избиратели. :)
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот polovrag » 19 Юли 2009, 18:22

Васил Караиванов написа: А защо ли се обръща толкова голямо внимание на Кошлуков - доказан ренегат, човек без значение за политическия живот на страната. Май по - добре ще е да се промени заглавието на темата в първата му част.

Кошлуков е наистина такъв какъвто го описвате господин Караиванов. И точно за това е нарицателен за политическата хамелионщина сред така наречената "политическа класа".

А заглавието е актуално към датата на написаното. Сега може би трябва да се отвори темата: Ха добре си ни заприставал Барбаройко.
Когато фактите говорят ,само болшевиките не мълчат.
polovrag
 
Мнения: 13
Регистриран на: 22 Фев 2009, 21:52

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот Николина Манчева » 19 Юли 2009, 18:27

;) Може и да се смени името на темата,но аз го приемам и така. Кошлуков е един от символите на политическо брокерство;видима промяна на политическите си симпатии и е пример за това -" обединение-да,на всяка цена-не".
Николина Манчева
 
Мнения: 1398
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Ха, добре ни дошъл Кошлук;Обединение да, на всяка цена ,НЕ.

Мнениеот Васил Караиванов » 19 Юли 2009, 18:42

polovrag

И точно за това е нарицателен за политическата хамелионщина сред така наречената "политическа класа".


Спомняте ли си, господине, в края на управлението на Симеон имаше вот на недоверие, Кошлуковската пасмина твърдо заяви, че подкрепя вота на недоверие. Симеон им позхвърли едно министерство и вота не мина. Ако бяха стояли на думата си, Симеон нямаше да изкара мандата си, комунистите нямаше да спечели изборите, защото десницата още бе единна и силна. Такова предателство едва ли е имало в целия парламентарен живот от освободжението насам.Името Кошщлуков трябва да влезе в аналите на историята като нарицателно на подлост и, както сполучливо се изразявате, политическо брокерство.
Васил Караиванов
 
Мнения: 19
Регистриран на: 06 Ное 2008, 18:27

Предишна

Назад към Дебати

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron