11-то Национално събрание на ДСБ - 23.06.2013 г.

Тук се реализира главната дискусионна дейност на потребителите на форума по всички важни въпроси на политиката, икономиката, обществените отношения у нас и в чужбина, както и дискусионни въпроси от дейността на Форума по преценка на управителните органи.

11-то Национално събрание на ДСБ - 23.06.2013 г.

Мнениеот Любомир Вучков » 11 Юни 2013, 12:49

ДНЕВЕН РЕД

Национално ръководство на Демократи за силна България София
ДВ, брой: 46, от дата 21.5.2013 г. Неофициален раздел / ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ стр.191

Националното ръководство на Демократи за силна България на основание чл. 13 от Устава на ДСБ и чл. 26 ЗЮЛНЦ на свое редовно заседание, проведено на 13.05.2013 г. в присъствието на всички членове на Националното ръководство и Парламентарната група, реши да свика Национално събрание на 23.06.2013 г. в 11 ч. в НДК, зала 6, пл. България 1 в София,

при следния дневен ред:

1. Политически доклад на председателя на ДСБ;
2. Финансов отчет на националния ковчежник на ДСБ;
3. Избор на председател, заместник-председатели и членове на Националното ръководство на ДСБ.

Регистрацията на делегатите започва от 9 ч.
Делегатите на националното събрание от общинските/районните организации на ДСБ се определят на базата на получените гласове на последните парламентарни избори.
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

НЕКА НАДДЕЛЕЕ РАЗУМЪТ, А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ВОЛУНТАРИЗЪМ

Мнениеот Любомир Вучков » 17 Юни 2013, 15:31

НЕКА НАДДЕЛЕЕ РАЗУМЪТ, А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ВОЛУНТАРИЗЪМ
Апел към Единадесетото Национално събрание на ДСБ
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 9557439087

Изображение

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ДЕЛЕГАТИ НА 11-ТОТО НАЦИОНАЛНО СЪБРАНИЕ НА ДСБ,

България се тресе от неописуема обществено-политическа криза, предизвикана от безплодната утроба на 42-рия Парламент, опитала се да роди политически и духовен изрод – правителството на Орешарски, доминирано от ДПС. Падането на кабинета Орешарски е въпрос на дни. Обществено-политическата криза ще се трансформира в парламентарна криза под напора на народното недоволство. Ясно е за децата дори - предстоят нови избори.
Измъкването на България от кризата е възможно единствено от доказалата се с времето автентична дясна политическа сила, водена от нейния лидер Иван Костов – човекът, който има уникалния опит от изваждане на страната на два пъти от кризи.
Да, Иван Костов преживя много разочарования, получи много удари и от чужди, и от „свои”.
Иван Костов има основанията да не иска повече да бъде гръмоотвод!
Аз също не искам Иван Костов да бъде гръмоотвод!
Аз искам Иван Костов да бъде гръм, чието ехо да не заглъхва!

Апелирам Иван Костов да оттегли становището си да не бъде повече лидер на ДСБ! Кризисната обстановка в страната и в партията изисква тази негова жертва, а той многократно е декларирал, че не се щади.
Апелирам номинираният за нов лидер на ДСБ да се оттегли!
Нов лидер на ДСБ и ново Национално ръководство няма да имат нито възможност, нито време до непосредствено предстоящите нови избори да консолидират партията, камо ли те да могат да организират всички опозиционни демократични сили в мощен опозиционен блок!

НЕКА НАДДЕЛЕЕ РАЗУМЪТ, А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ВОЛУНТАРИЗЪМ

Апелирам към Единадесетото Национално събрание на ДСБ да отпадне от оповестения Дневен ред точка 3: „Избор на председател, заместник-председатели и членове на Националното ръководство на ДСБ”.
Нека тази точка бъде заместена от ползотворна критична дискусия върху Политическия доклад на Председателя на ДСБ Иван Костов, който да продължи да бъде начело на партията, за да я извади от кризата на доверието към нас не само на гъвкавата ни електорална периферия, но и на част от твърдото ядро. Така около нас ще бъдат консолидирани не само старите ни членове и привърженици, но ще привлечем и нови симпатизанти. Защото Каузата на ДСБ е жива!
А символ на Каузата ДСБ е Иван Костов!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ОСВЕН АВТОБИОГРАФИЯ, ЧОВЕКЪТ ИМА И БИОГРАФИЯ

Мнениеот Любомир Вучков » 22 Юни 2013, 14:59

ОСВЕН АВТОБИОГРАФИЯ, ЧОВЕКЪТ ИМА И БИОГРАФИЯ

публикувано на 20 юни 2013, четвъртък, 21:21
https://www.facebook.com/groups/azsumko ... 479035640/


Тъй като автобиографията на номинирания ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДСБ е обществено достъпна на официалния сайт,
Радан Кънев http://dsb.bg/bg/blogs/article/2190
заслужава си да се зададат някои въпроси, осветляващи биографията му, отговорите на които също представляват обществен интерес.
И така – моите ДЕВЕТ въпроса, а който желае, може да добави и свои:

1. Защо симпатизантът- учредител на ДСБ към дата 30 май 2004 г. си е останал регистриран симпатизант на ДСБ още цели 3 години? Защо и какво е чакал, за да стане член на ДСБ едва през септември 2007 г. – току преди да стане член на Съвета на председателя на ДСБ – София?
За опресняване на паметта соча два факта:
Първи - Едно собствено негово твърдение от Сря Авг 08, 2007: “Аз все още не съм дори и член на ДСБ, макар да съм доста "активен" привърженик. Нямам никаква техническа грамотност.”
Втори - На градската конференция на ДСБ – София бяха раздадени печатни материали с биографичен и снимков материал, а срещу неговото име фигурираше „симпатизант”. Едва след избора на членовете на председателския съвет председателят на ДСБ – София ген. Атанасов изказа съждението, че той вече е член на ДСБ.

2. Защо симпатизант-учредителят не фигурира в списъка на Инициативния форум за учредяване на ДСБ? Май може и да е сред 1365-те души на Учредителното събрание, но и аз бях там, пък не се считам за „учредител”!
Прилагам списъчния състав на Инициативния форум:

Александрина Пендачанска;
Александър Караминков;
Боян Йоцов ;
д-р Васил Паница;
Васко Василев ;
Веселин Методиев;
Владимир Юруков;
Владислав Тодоров;
Проф. Георги Фотев;
Гроздан Караджов;
Евдокия Манева;
Екатерина Михайлова;
Елиана Масева;
Иван Костов
Йосиф Сърчаджиев;
Проф. Калин Янакиев;
Любомир Гогошков;
Нено Димов;
Д-р Николай Михайлов;
Д-р Петър Москов;
Светослав Малинов ;
Стефан Попов;
д-р Стойчо Кацаров
д-р Теодора Константинова
Проф. Цочо Бояджиев

3. На фона на горното „забавяне” на членството в ДСБ защо тъй бързо се е интегрирал като член още на първия състав на управителния съвет на democrati.org – един сайт, превърнал се в откровена антидемократична, антикостовистка трибуна, наречен от мен „Блатото на птеродактилите”. За опресняване на паметта соча четири факта:
Първо - Списъчният състав на първия управителен съвет на democrati.org:
1. Мария Дерменджиева (видна „демократка” от кръга на Явор Дачков)
2. Гриша Петров - MGT (виден „демократ”, някогашен зам.-председател на ОО на ДСБ-Несебър, иначе със склонност към чейнч-операции, представяни като „икономически” такива)
3. Радан Кънев - The Hobbit (виден „демократ” още от кръга „Диалог”, под същия никнейм известен и в медиапулфорум)
4. Здравка Ангелова Величкова (видна софийска „демократка” от кръга на „Алтернативните демократи”)
5. Ангел Янчев - някогашен регионален ДСБ-координатор на Търново, сега при Кунева
6. Жоржета Божанова – сега вероятно живее в чужбина
7. Данаил Кънчев - Демократъ (някогашен зам.председател на Софийската ОО-Студентска, екснеуспял кандидат за депутат през 2005 г от Ловешката листа на ДСБ, впоследствие – представящ се за тартор на вътрепартийната опозиция, а в същност – само тартор на Блатото на птеродактилите democrati.org)
8. Николай Петков Мантаров - nikman
Второ – в един период всички изброени членове на управителния съвет на democrati.org подават оставки, с изключение на Радан Кънев - The Hobbit .
Трето – Възторженият поздрав на горепосочения Данаил Кънчев – Демократъ по повод избора на Радан Кънев - The Hobbit за член на Националното ръководство на ДСБ на 6-тото НС (каква ирония: членът на УС на democrati.org, той и член на НР на ДСБ, впоследствие – зам.председател на ДСБ, понастоящем – кандидат за председател на ДСБ!?!?)
Цитирам:
Демократъ, Сря Окт 07 2009 4:19 pm,
http://www.democrati.org/f/viewtopic.ph ... 30#p104601
„Май тук е мястото да се излеят един куп поздравления за нашия съфорумец, член на УС и съмишленик в много каузи - Радан Кънев.
Е, Радане, не знам какво да ти пожелая точно... може би успешен изход от агонията на оцеляването! Със сигурност трябва да запазиш обективността си и може би сега с този си нов пост, на тази нова трибуна да кажеш две думи и затова което не е редно да се прави .... вътре в партията. Не може всичко различно от ДСБ да е ужасно, а ДСБ да е перфектна. Не само, че не може, ами ако се вярва силно в тази партийна мантра, пътя към тоталното зомбиране е сигурен. Пътят към по-доброто минава през осъзнаване и избягване на пътя към по-лошото.”
Четвърто – Отдавнашен диалог между гореспоменатите Данаил Кънчев – Демократъ и Ангел Янчев с Радан Кънев - The Hobbit с инсинуацията последният да заеме поста председател на ДСБ, за да реформира партията и отговорът на явно тогава номинирания, че „още не му е „дошло времето”.
Коментарът оставам за читателите да преценят дали сега му е дошло времето!

4. Какви са взаимоотношенията между Радан Кънев - The Hobbit и Николай Петков Мантаров - nikman, от Варна, собственик на "МАНТАРОВ-НИКОЛАЙ МАНТАРОВ" ЕТ , лицензиран за извършване на международни автомобилни превози на товари? Това – не и без връзка с оглавената от Радан Кънев - The Hobbit изборна листа на Варненския МИР, претърпяла фиаско.

5. Защо Радан Кънев - The Hobbit написва и подписва скандалното писмо от 23.06.2010 г. до ръководителите на гей-парада като „член на НР”, след като той – юристът – не може да не знае, че Софийски градски съд, Фирмено отделение, ф.д. № 6019/2004 г. на 3-ти състав, не е вписал промените в състава на НР, приети на 6-тото НС на 03 Октомври 2009 г.? Вписването е извършено едва след 7-мото НС, проведено на 13.11.2010 г.! Прилагам обявата в ДВ вцялост:
„Софийският градски съд на основание чл. 10 ЗПП регистрира промени по ф.д. № 6019/2004 за политическа партия „Демократи за силна България“, както следва: вписва нов устав на ПП „Демократи за силна България“, приет на седмото национално събрание, проведено на 13.11.2010 г., който се счита неразделна част от това решение; вписва като новоизбрани членове на Националното ръководство: Петър Николаев Николов, Радан Миленов Кънев; Нов национален вътрешнопартиен арбитраж: Йордан Георгиев Соколов – председател, Лиляна Иванова Пиперкова – зам.-председател, Виолета Илиева Личева, Мина Стефанова Дедова, Антония Иванова Романова, Милка Кирилова Банкова и Вергиния Анчева Банова”

6. Подкрепил ли е Радан Кънев - The Hobbit „Заверата” на противниците на Костов – т.н. „Алтернативисти” в „ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ” от democrati.org? Дали е присъствал – ако да, защо?, ако не, защо? - на тайните им сбирки, една от които е описана от Петра Денчева в „168 ЧАСА”, бр. 48, 1-7 декември 2006 г. под заглавие: „13 нови апостоли в ДСБ. Тайни срещи си правят противниците на Костов”?

7. Бил ли е „реформистът” Радан Кънев - The Hobbit на радисънските тайни срещи през Ное- Дек 2007 г.? Тогава, когато членове и симпатизанти, общински съветници, членове на НР, депутати и учредители на ДСБ - около 40-45 души - дискутират дали ДСБ има потенциал да се реформира!

8. Защо Радан Кънев - The Hobbit допусна в създадената и администрирана от него Фейсбук-група с наименование „Демократи за силна България” – ДСБ-Средец като админ наред с него да фигурира и Данаил Кънчев – въпросният Демократъ – и то тъкмо под портрета на Иван Костов, срещу когото е избълвал неимоверно много хули? Това, че в последствие след категоричния ми протест скандалната личност беше премахната от групата, не отменя скандала.
В потвърждане прилагам копие от текстовото съдържание на страницата на групата:
Displaying members of Демократи за силна България.
http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 545d181a45
Facebook група на членове, симпатизанти и доброволци на ПП "Демократи за силна България".
Целта на тази група не е организационна и тя не е структура на партията. В нея е добре дошъл всеки, който симпатизира на ДСБ или просто проявява интерес към политиката в България.
Участниците в групата ще бъдат информирани за дейностите и инициативите на партията и канени да подпомагат кампаниите като доброволци.
В момента групата се администрира от общинската организация на ДСБ - район "Средец", София (бел моя - с председател Радан Кънев - The Hobbit)
Admins
• Radan Kanev (creator)
• Danail Kanchev
• 126 Members, сред които
Borislav Tsekov - бел моя известният царист
Angel Yanchev – бел моя упоменатият вече по-горе
Kei Mi Yanko - някой си

9. Защо номиринаният за председател на ДСБ продължава да шикалкави на тема „единен политически субект” между ДСБ и СДС, мъчи се да печели време, явно за избиране „безспорна фигура” (сиреч – той!?), та даже допуска и съюз с Кунева, ако тя „заговори смело”!?! Не осъзнава ли, че така ДСБ се самоунищожава, не си ли вади поука от предишни политически грешки от кокетиране с Яне Янев – сега РЗС, преди в нашата парламентарна група; с Лидия Шулева, Николай Свинаров, Пламен Панайотов и други царисти-отцепници от "Българска нова демокрация" и други маргинални политически субекти?

И накрая – за да улесня отговорите, нещо в поетична форма:


Втурнеш ли се безогледно
напред към върховете,
не пронизвай с погледи надменно
хората във гърбовете!
Щото – прекатуриш ли се
от пиедестала,
ще им паднеш гърбом
право на чатала!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: 11-то Национално събрание на ДСБ - 23.06.2013 г.

Мнениеот Николина Манчева » 23 Юни 2013, 15:15

;)
От какво се отказваме
и
какво избираме


Изображение

Сравнявайте погледи


Изображение
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: 11-то Национално събрание на ДСБ - 23.06.2013 г.

Мнениеот Николина Манчева » 24 Юни 2013, 15:53

;)
Имаше и Костовисти,които не приемаха общата еуфория при смяната на председателя.

Основателите на този Форум бяхме в основата на опозицията и много добре си знаем защо.

И тук ще го кажа на висок глас:
Защото РК и приятелите му ни заключиха форума носещ името Мембърс,
прогониха ни от демократите/техния форум/

И то само защото не споделяхме тяхното мнение,
че е време Костов да си ходи и да дойде Радан Кънев.
Беше 2007г.

Ето,този момент дойде.

Ние разбира се не си мълчахме.

ето една част от нашите изказвания:Юлияна Демирева

Упълномощена да говори от наше име
членове,регистрирани симпатизанти и симпатизанти на ДСБ,контактуващо помежду си във виртуалното пространство,живеещи дори извън България.


Уважаеми делегати,

Даваме си сметка за сложната ситуация, в която се намират ДСБ, десницта и страната ни.

Чухме решението на г-н Костов да се оттегли и го приемаме с уважение. Но събитията от последните дни показаха ясно, че и дясното, и България имат нужда от лидер с визия, категоричност и смелост в отстоявавнето на трудни позиции. Убедени сме, че Иван Косгов е този лидер се надяваме, че ще преосмисли първоначалното си решение.

Категорично не приемаме, че изборинят резултат е личен провал на г-н Костов. Той е резултат от дългогодишни манипулации в публичната среда, политическо инженерство.и предателства в десницата, включително в ДСБ. Затова смятаме за абсолютно нередно г-н Костов да поема върху себе си отговорността за изборинте резултати.

Още по-нелогично е г-н Кънев, който подаде оставка заради личния си неуспех като кандидат във Варна, да се кандидатира за председател, смятайки че ще се представи по-добре като лидер на ДСБ.

Лидерството се доказва с отстояване на кауза, не със заявления. Вместо да спечели доверието ни през последните, дни г-н Кънев задълбочи недоверието ни към него.

Намираме за недостойно кандидатът ни за лидер да приема с мълчаливо съгласие спекулациите, че всички правителства през послединте 23 години са се провалили. /Става дума за гостуването му при Милен Цветков на 14 юни 2013 г./

Бъдещият лидер трябва да отстоява постиженията и принципите на десницата, иначе с ДСБ ще се случи това, което стана със СДС след отказа на Надежда Михайлова да защити управлението на ОДС.

Не можем да дадем доверието си на г-н Кънев.

Не можем да приемем и призивите за дясно обединение на хора, чиято основна цел беше отстраняването на г-н Иван Костов от политиката. Не защото сме злопаметни или отмъстителни, а защото сме убедени, че и най-добрата бъдеща платформа и програма ще бъде взривена, ако допуснем до нея непочтени хора.

Оставаме с надежда г-н Костов да приеме отново да бъде лидер и да продължи да работи за спасяването на дясното и на България.Ето още едно:


Илиана Славова

Здравейте, демократи!
За ДСБ не е фатално това, че остана извън парламента. ДСБ може да понесе и загубата на субсидията. Но само с точния лидер. Изборът на лидер е решаващ за бъдещето на партията.
Тук всички знаем кой е Лидерът! Казва се Иван Костов.
И категорично не приемам да ни се вменява неуважение към г-н Костов за това, че продължаваме да споменаваме името му. (Реплика към изказването на Светослав Малинов, че нова номинация за Иван Костов би била неуважение към решението му да се оттегли)
Разбира се, че решението ще е негово! Но това не пречи да кажем нещата както ги чувстваме.
Не мога да не предам посланието на много хора, които не са в залата /дори не мога да ги преброя/: “Кажете на г-н Костов, че той си остава нашият лидер!”
Единствиният действащ политик, когото споменават с добро на протестите е Иван Костов. Сигурно сте видели плакатите.
Вероятно някой ще каже, че те са на хора, свързани с ДСБ. Но ще ви прочета нещо, написано от журналист от Lifenews: “Нека дадем едно рамо на Иван Костов. Той го заслужава. В името на доброто бъдеще на България.”
Сега, когато оглушелият народ започва да чува, ние ли ще ослепяваме и оглушаваме?
И нека не казваме, че значение имат само идеите и програмите, а личностите нямант значение! Това не е вярно. В политиката личностите са от решаващо значение, особено в партии с малък стаж като нашата.
Години наред се залъгвахме, че само идеите са важни и не е важно какви са хората. Съюзявахме с хора, които са ни предавали, и те разбира се, ни предаваха отново. Последният пример е оттеглянето на “Синьо единство” непосредствено преди изборите. Искам да кажа, че тук не говоря за създаването на Синята коалиция. Тя наистина беше продължение на очакванията на десните хора. Дължахме им това усилие. Синята коалиция се разпадна не по наша вина и избирателите знаят това. Те вече знаят с кого сме преговаряли и ще ни разберат, ако сме по-сдръжани при подбора на партньори. Бъдете внимателин с кого преговаряте, не само за какво преговаряте!

Искам да е обърна към бъдещото ръководство – не, не искаме да сте се доказали в управлението на държавата! (Реплика към изказването на Св.Малинов, че към новите лица има твърде големи претенции, те не са имали възможност да се докажат в държавното управление и трябва да им бъде даден шанс в бъдеще да се докажат в новото ръководтсво.) Искаме да сте доказали, че можете да отстоявате кауза.
Не мога да дам доверието си на г-н Кънев, защото не е доказал това. Не става дума само за това, че не защити управлението на Иван Костов от журналистически спекулации, че всички правителства през последните 23 години са еднакви и никой нищо не е направил...
Когата група хора ни предадоха и отидоха при Кунева, той взе тяхната страна, вместо да защити ДСБ – партията, на която беше заместник-председател.
През годините, когато е ставало дума за изграждането ни като партия, не го видях да защити морална позиция, по-скоро беше обратното.

Има още нещо обезпокоително. През последния месец в ДСБ се зароди нетърпимост към инакомисилето. Хората, които се опитваха да започнат дискусия за лидерството, да зададат въпроси или да изразят съмения бяха обиждани по безогледен начин. Няма да възпроизвеждам тук обидите. Атмосферата в ДСБ се промени.
Имам усещането, че се извършва не промяна, а подмяна. Не мога да приема това.
Ако подмяната бъде узаконена, ще напусна Демократи за силна България. Но ще остава костовистка. И няма да руша там, където съм градила. Такива хора сме ние, костовистите.

Г-н Костов, за мен беше чест да съм част от отбора Ви!

Бъдете здрави всички!На Любомир Вучков ще ви запознаем допълнително.Все пак сме длъжни да бием камбаната,нали?
:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: 11-то Национално събрание на ДСБ - 23.06.2013 г.

Мнениеот Admin » 24 Юни 2013, 16:46

Много ми е важно изброените от Любомир Вучков птеродактили да си останат в обичното им блато. От чисто хигиенна гледна точка ще е добре, да не успея да направя повече връзка между Радан Кънев и всичко свързано с птеродактилите, жабите и другите непочтенни креатури. Всяка заигравка или форма на общуване с тези деструктивни и злонамерни елементи ще ми покаже, че все пак Любо е прав. Да видим... това не е карт бланш, а последен шанс
Аватар
Admin
Администратор
 
Мнения: 258
Регистриран на: 15 Окт 2008, 01:17

Изказването ми на 11-то НС на ДСБ - 23.06.2013 г.

Мнениеот Любомир Вучков » 24 Юни 2013, 17:17

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ДЕЛЕГАТИ,

Съзнавам, че изказването ми ще прозвучи като оглушителен дисонанс спрямо аквариумната тишина на монолитното единство.
Но по повеля на съвестта си и по молба на много мои приятели аз не мога да мълча.

ДСБ претърпя унизителна изборна загуба, детайлните причини за която тепърва ще се анализират и публикуват.
Но едно е ясно –основната първопричина е абдикирането на партията от своята изначална исконна идентичност на единствената автентична дясна партия и плъзгането й по плоскостта на някаква неолиберална, псевдоевдродясна „реформация”, водена от някакви реформатори, реформисти, анестезиолози, анестезисти и разни други ....
И тези същите, които предопределиха унищожителната изборна загуба чрез отдръпване не само на гъвкавата периферия, но и на част от твърдия електорат, те, които натикаха ДСБ в пропастта на унищожителната изборна загуба и вкараха партията в пропастта, в която се намираме, сега напират да се самопредлагат именно те да извадят партията от пропастта!
Не!
Единствен, която може да извади партията от пропастта, е човекът, който има опит, този, който на два пъти е извеждал и страната ни от кризи!
Да, ама човекът не иска да бъде повече гръмоотвод!
И аз не искам той да бъде повече гръмоотвод!
Аз искам той да бъде гръм, чието ехо да не заглъхва!
Алтернативата е приклякване пред враговете - външни или вътрешни, злобно демонизиращи или лицемерно ласкаещи!

Сега не мислете, че ще започна да пея дитирамби.
Човекът си има кусури, правил е грешки – някои си е признавал, други – не!
Но най-точно и най-лаконично звучи фразата на Евгени Дайнов в неговата знаменита „Елегия”, цитирам:

„Кадровите му грешки бяха на моменти смайващи, способността му да се самозалъгва – впечатляваща”

По-важно е сега, в настоящия тежък за партията момент, кадровите грешки да не се окажат поредни, да не се окажат фатални, да не се окажат последни!

ТОВА ЗАВИСИ ОТ ВСИЧКИ ВАС, УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ДЕЛЕГАТИ!

Затова, ползвайки се от редовните си делегатски правомощия и в рамките на указания формат, аз номинирам за Председател на ДСБ

ИВАН ЙОРДАНОВ КОСТОВ

Но ако вие изберете да ви води „младото, свежото лице, най-бързо прогресиращият и обещаващ политик” (многообещаващ, но досега нищо не даващ – с изключение на интервюта по студията на радия и телевизии и по вестниците) , заявявам най-категорично:

Аз съм до тук, аз съм до днес!

Аз няма да стана съучестник в унищожаването на партията, в изчезването й от картата на политическото пространство!

Моята партия не е партията на The Hobbit, когото ще си изберете да ви води – и той ще ви заведе в Блатото на птеродактилите. И там ще докладва, че успешно е изпълнил мисията по „реформирането”, т.е. по унищожаването на партията.

ДОБЪР ПЪТ КЪМ БЛАТОТО НА ПТЕРОДАКТИЛИТЕ!

ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх
Отзиви в медиите за изказването ми:

1. ДНЕВНИК, http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/ ... v_1336_ch/

"Нашата партия претърпя унизителна изборна загуба, детайлите на която тепърва ще се анализират, но едно е ясно - основната причина е абдикирането на партията от ясните й ценности и плъзгането й по зле разбрания комформизъм", каза делегатът Любомир Вучков от структурата в столичния "Младост". Според него същите тези, които са натикали ДСБ в това положение, сега се самопредлагат за лидери, имайки предвид Радан Кънев.
Според него единственият, който може да я изведе от това положение, е този, който има опит. "Аз с правото си на делегат номинирам за нов председател Иван Йорданов Костов", възкликва на висок тон Вучков. По думите на делегата партията му не е на "The Hobbit", защото, "ако той ви води, ще ви заведе само в блатото на птеродактилите".
Вучков предложи таен вот за избор на нов лидер.”


2. CROSS, http://www.cross.bg/kostov-kunev-partiy ... z2X7zNp4v9

"Ако изберете младото, свежото лице, обещаващ, а нищо не даващ (освен интервюта), аз съм дотук!" - този ултиматум постави Любомир Вучков на делегатите”


3. OFFNEWS, http://offnews.bg/index.php/210643/vmes ... eri-na-dsb

“Моята партия не е партията на “The Hobbit”. Ако той ви води, ще ви заведе само в блатото на птеродактилите” – Любомир Вучков по адрес на Радан Кънев.


4. OFFNEWS, http://offnews.bg/index.php/210651/rada ... oglavi-dsb

Любомир Вучков от ДСБ-Младост коментира, че в последните години партията се е отклонила от ценностите си и намекна, че това е по вина на Радан Кънев.
“Нашата партия претърпя унизителна изборна загуба, детайлите на която тепърва ще се анализират. Но едно е ясно – основната причина е абдикирането на партията от ясните и ценности и плъзгането й по зле разбрания комформизъм. Същите тези, дето я натикаха в това положение партията, сега се самопредлагат за лидери. Единственият, който може да я изведе от това положение, е този, който има опит. Аз с правото си на делегат номинирам за нов председател Иван Йорданов Костов. Моята партия не е партията на “The Hobbit”, ако той ви води, ще ви заведе само в блатото на птеродактилите”, каза Любомир Вучков от ДСБ-Младост и предложи вотът за председател да бъде таен. Делегатите обаче отхвърлиха идеята му.
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

КОГАТО ТЪПАНАРЪТ ТУПА ......

Мнениеот Любомир Вучков » 02 Окт 2013, 13:58

КОГАТО ТЪПАНАРЪТ ТУПА ......
.... КАК ЕХОТО НА ТЪПАНА ЗАГЛЪХВА


https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 4842369087


Реших така да озаглавя тази публикация, защото искам да припомня един стар виц – нека бъде нещо като увод към посленаписаното.

Една сутрин Стамбул се пробудил от неистови тътени на тъпани. Скочил от леглото си Аамед – с мътна от снощното препиване глава, с гурелясали полузатворени очи – запътил се с клатушкаща се походка към прозореца да разбере от минувачите на улицата каква е тая олелия. Един човечец радостно му подвикнал отдолу под прозореца:

- Вчера се ожени султанската дъщеря, през нощта се разбра, че е девствена и цяла сутрин тъпаните огласят това радостно събитие!

Ококорил се Аамед сащисан, затворил прозореца, па тихо си рекал като на себе си:

- Абе аз на члена си ли да вярвам, или на тъпана?!


Този виц ми дойде на ум не съвсем без връзка с две скорошни събития:
Проведената на 29.09.2013 г. отчетно-изборна конференция на ДСБ-София и последвалата я на следващия ден пресконференция на представители на Националното ръководство.

Накратко за ония, които не са присъствали на Софийския форум:

Председателят на ДСБ-София, ексдепутатът Иван Николаев Иванов, оповести, че господин Иван Костов няма да дойде – бил в чужбина (как пък точно по това време беше избрана датата на конференцията, сякаш предварително не се знае кога и къде ще бъде Костов?!). Оповестено беше, че и госпожа Екатерина Михайлова няма да присъства – имала здравословни проблеми с майка си. Така конференцията случайно или нарочно се лиши от участието на две знакови лица! Още по-знаково, обаче, беше избрано мястото на провеждане – култовата зала „Максима” на ВИАС. За сведение – Националното събрание на 23 юни се проведе в теснотията на зала 6 на НДК – и пак случайно или нарочно тогава не присъстваха, като че ли точно по тая причина, достатъчен брой делегати от общинските организации, а само предварително подбраните „правилни” хора, от които не можеха да се очакват „изненади”. Е, с малко изключения, като моя милост – но тук няма да се спирам на ония събития, интересуващите се могат да видят публикациаята ми „На прощаваме”. Но да се върнем на зала „Максима”, където беше софийският актив – на брой почти толкова, колкото и делегатите на упоменатото Национално събрание.
Председателят на ДСБ-София Иван Николаев Иванов едновременно отчете успеха на Софийската организация на изборите и същевременно пое отговорност за изборния провал. Поради което, по негови думи, си подава оставката. Благороден жест, ще кажете! Да, ама медалът има и друга страна! Г-н Иванов е избран за член на Националното ръководство (Държавен вестник, Брой 76, 30.8.2013, стр. 173, обявление на Софийски градски съд по ф. дело № 6019/2004 г., 3-ти съдебен състав, за вписани промени в обстоятелства, подлежащи на вписване за политическа партия „Демократи за силна България“). А според Устава един член на ДСБ може да заема само една ръководна изборна длъжност (Чл.5 Всеки член на партията може да заема само една от следните ръководни партийни длъжности: председател, заместник-председател и член на: Националното ръководство, Общинското (Районното) ръководство, Националния вътрешнопартиен арбитраж и Регионалния вътрешнопартиен арбитраж; председател и член на съвета на община с районно деление; Вътрешнопартиен защитник).
Та, изпреварвайки малко хронологията, на мястото на г-н Иванов беше избан Вили Лилков – понастоящем виден Софийски общинар, а преди – член и ръководител на много предизборни щабове. Без да се спирам на претенциозната програма на Лилков, ще отбележа само мимоходом, че според тая програма се създава не „предизборен”, а „изборен” щаб. Който факт у мен предизвика основателна гордост, защото ми напомни, че именно по мое предложение още на Второто Национално събрание беше взето решение за създаване на Национален постоянно действащ изборен щаб (за пунктуалистите – Решение № 2 на ІІ-то НС).
Но да продължа с „черешката на тортата” – речта на новия председател. Няма да я коментирам. Само ще акцентирам върху напоителните внушения, че Реформаторският блок е решение на всички проблеми, че само чрез Реформаторския блок ДСБ може да стигне до управлението, да заеме място в Европейския парламент, в местната власт, да увеличи присъствието си в Народното събрание (като че ли има днес какво да увеличава?!?). Накратко – целта е – ни повече, ни по-малко – РБ да бъде първа политическа сила!?
Е, тук пак ще ви върна на началото – вица кой на какво вярва! Струва ми се, обаче, че никой не вярва на никакви заклинания! Защото тъпанът бие на кухо, колкото и да се сили тъпанарът, а ехото заглъхва, още неизлязло от залата! Някои може и да ме поправят – заглъхва ехото поради възторжените ръкопляскания! Да де, ама нали се сещате кои ръкопляскаха?!

Сега да се насочим към пресконференцията на НР на 30.09.2013.

Новината вече обиколи медиите – кои благосклонни, кои – не, че в най-близка перспектива Реформаторският блок се трансформира в така лелеяния от дълго време „единен политически съюз” с цел участие във всички предстоящи избори.
Нека малко поразсъждаваме:
Според сега действащия Изборен кодекс в избори вземат участие
- политически партии;
- коалиции от политически партии
- издигнати от инициативни комитети кандидати

Очевидно е, че ДСБ няма да се яви на избори като самостоятелна политическа партия. Така дефинитивно партията се отказва от основната политическа цел на всяка партия – упражняване на политическата власт в съответствие със своите собствени политически документи – Устав, Програма, политически възвания.
Очевидно е също така, че въпросният „единен политически съюз” – за да се яви на избори – трябва да бъде регистриран като „предизборна коалиция” (я дал Бог, я – не, да се стигне до „следизборна коалиция” при химерната виртуална пробабилистика от влизане в Парламента).
Но тогава влизаме в хипотезата за неуставно от гледна точка на ДСБ конструиране на такава коалиция - „единен политически съюз”.
Защото няма да се уморя да повтарям:
Нито председателят, нито ръководството, а още по-малко – някаква преговорна група (едва ли по-различна като състав от оная, осъществявала преговорите някога със СДС за „Синя коалиция”, а по-късно – с т.н. „Синьо единство” – с отдавна известни резултати) имат санкцията на върховния орган на ДСБ - Националното събрание – да вземат решения за такава сериозна политическа линия на партията, каквато е коалирането
Цитирам Устава:
Чл.11. Националното събрание е върховен орган на партията. Неговите решения са задължителни за всички членове, структури и органи на партията.
Чл.14. Националното събрание:
......
2. приема програмните документи и решения за политиката на партията


Цитирам Резолюцията на 11 НС на ДСБ:
„11 НС на ДСБ дава мандат на Националното ръководство да започване консултации за създаване на Реформаторски блок, обединен около обща политическа платформа за модернизация на България”

Ясно ли е – 11-тото Национално събрание е делегирало пълномощия на НР, ограничени САМО до мандат ЗА ЗАПОЧВАНЕ !!!! консултации, но не и да се финализира предизборна или следизборна коалиция! Та ако ще тя да се нарича и „единен политически съюз, субект”, или каквото и там да се нарича! Всъщност – все тая как се нарича!

Е, остава третата възможност - издигане от инициативен комитет на някои напористи личности за кандидат-депутати.
Май футуристично Гражданският съвет на РБ точно с такава цел и беше създаден. Ама при 25 „граждани” и още 14 „политици” всичките да се самопредложат за кандидат-депутати, пак ще надхвърлят броя на едномандатните избирателни райони – ако изобщо поправките на Избирателния кодекс позволят мажоритарен избор от инициативни комитети в едномандатните, евентуално, 31 района. А не ми се и мисли как биха изглеждали партийните листи на евентуална коалиция!

Та на тъпана ли да вярвам?
Питам просто!
Пък който може – да отговори!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Откъси от „Ария на глупостта”

Мнениеот Любомир Вучков » 10 Окт 2013, 12:56

Кунев за в-к 24 Часа
10.10.2013 13:04;
интервю на Кристина Кръстева
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2351105

или

Откъси от „Ария на глупостта”:

Посещението ми имаше за цел да се представя и да установя лични контакти в качеството си на нов председател на партия членка. По-скоро аз представях новите политики на ДСБ и на Реформаторския блок в детайли, защото той все още не е толкова познат.
Ние сме заявили желанието си да бъдем политически съюз, и то траен.
... съюз е повече от коалиция. Това, което ние от ДСБ предлагаме, е повече от коалиция, по-малко от единна партия.
... да бъдем заедно на различни видове избори и да вървим по пътя на еволюционната консолидация.
.... Реформаторският блок е третата политическа сила в България с амбиции да върви напред.
... никога не съм харесвал лъвчето. И цялата тая умилителна синя символика ми е малко чужда


Мой коментар:

1. ... „новите политики на ДСБ” – негласно признание за отказ от политиката на Иван Костов

2. „съюз, повече от коалиция ... повече от коалиция, по-малко от единна партия. ... да бъдем заедно на различни видове избори и да вървим по пътя на еволюционната консолидация”
Дрън, дрън! Адвокатски лафове, нищо не казващи! За сведение: На различни видове избори не може да върви „нещо повече от коалиция, нещо, по-малко от единна партия”! На избори според Избирателния кодекс отиват ПАРТИИ или КОАЛИЦИИ ! Освен ако ГС на РБ не се конституира нещо като „Инициативен комитет” – последната възможност за издигане на кандидат-депутати за явяване на избори освен първите две!

3. „Реформаторският блок е третата политическа сила в България с амбиции да върви напред”
На това народът казва:
„Гладна кокошка – просо сънува”

или

„Гладен, кокошка сънува”

или – според вица:

Един циганин сънувал, че продава кокошка. Пазари се с купувач на сън – оня дава 5 гроша, циганинът иска 10. При създалата се съновна препирня циганинът се събудил. Гледа – ни кокошка, ни купувач! Па затворил очи, протегнал ръка и рекъл:
- Бе кандисвам и на 5-те гроша! Давай ги!


И последно:

4. „цялата тая умилителна синя символика ми е малко чужда”

Няма как да е иначе! Нали отдавна Кунев се обяви за „по-скоро - ляв”. А всички знаем каква е лявата символика. Явно на Кунев му е по-близка червената роза – дали оная, на Клара Цеткин и Роза Люксембург или сегашната, открадната от Дертлиевите соцдемократи? Няма значение, дори да си е останал на ниво „Червен кръст” – все си е червена символика, далеч по- умилителна от синята!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Кунев в ПАНОРАМА-БНТ, 11.10.13

Мнениеот Любомир Вучков » 12 Окт 2013, 15:37

Кунев в ПАНОРАМА-БНТ, 11.10.13
http://tv.dsb.bg/#/video/2013/10/11/733

Ако погледнете сайта на ДСБ, не може да не ви направи впечатление, че Кунев щука като невестулка от редакция в редакция, от радио в радио, от телевизия в телевизия. Абе пъргаво е момчето! Ето, върнало-невърнало се от Брюксел, кацна в ПАНОРАМА при Б. Василев. Няма лошо! Но какво разбрахме от представянето там?
По казуса Пеевски дилемата беше „успемаемостта” на двамата почти връстници, там с някаква си 5-годишна разлика.
Какъв е статуса на Пеевски тук няма да повтаряме – до болка известен е на всички.
Но Кунев говори за своя статус – нещо като опит да се представи като антипод.
Бил човек с бизнес, социално ангажиран, със семейство, с дете. Бил е доброволец на високи нива!?
И последва смайващата констатация: „Не се считам за успял. За 10-11 годишна адвокатска кариера съм толкова успял, колкото да съм успял да плащам ипотеката си”.
Невероятно! Това сиромахомилство би могло да впечатли част от градската и селската беднота със социалистически и социалдемократически тежнения. Но един десен човек просто ще плюйне и ще отмине!
Та при тази ситуация просто няма смисъл да се връщаме на въпроса на водещия Б. Василев: „Вие или не сте десни, или не ви е мястото на протестите на жълтите павета !”
Нито пък на отговора на Кунев!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Следваща

Назад към Дискусионен клуб

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron