Да се представя + Инициативи?!

Тук се реализира главната дискусионна дейност на потребителите на форума по всички важни въпроси на политиката, икономиката, обществените отношения у нас и в чужбина, както и дискусионни въпроси от дейността на Форума по преценка на управителните органи.

Да се представя + Инициативи?!

Мнениеот martin_varna » 16 Май 2012, 09:01

Роден съм 1975г. и както повечето младежи през 89та и 90та редовно бяхме на площадите по митингите на СДС и вдигахме двата пръста и викахме силно.
Хм, сигурно и БСП са имали митинги, но това не го помня.
Та аз тогава си бях харесал Зелената партия и Александър Каракачанов. Славен беше онзи първи парламент. И дядо ми редови комунист си беше жив тогава и следеше редовно заседанията.
Петър Слабаков ги разсипваше с изказванията. Тодор Колев също. Преждеговорившия казва „Господа, ние тука показваме един ЦИРК за народа”, излиза Т. Колев и казва: „Моля ви се, не обиждайте Цирка, Цирка е изкуство”.

Та в повечето случаи съм гласувал със синята бюлетина и винаги съм ходил да гласувам. Случвало се е да гласувам веднъж дваж и за други: БББ (Жорж Ганчев), Атака, ПП Зелените. Но да речем, че съм бил неориентиран и не съм оценявал трезво какви трябва да са качествата на една сериозна партия.
- 2009та гласувах за Синята коалиция, заради мой много уважаван от мен приятел. Той твърдо подкрепяше Костов. Не разбирах мотивите на приятеля ми, но вярвах, че е по-информиран и ориентиран от мен.

През 2012г се запознах с друг човек от ДСБ Варна. Този човек, често ми говореше за събранията на ДСБ, за информацията, коятополучава следейки политиката в страната ни изобщо. Знаех че има група във фейсбук, където коментират разни въпроси. Често го питах да ми обяснява за политиката....
Срещнах се и с моя приятел, дето 2009та заради него гласувах... Говорихме си къде са проблемите на днешното общество и стигнах до извода, че рибата се вмирисва не само откъм главата, но и откъм опашката.
Все се тръби напоследък, че в България няма гражданско общество. И е така, и не е така. Щото като се прави нещо масово (протест по наболял проблем) – много лесно се намира начин да бъде опорочено, чрез наливане на пари в дадено мероприятие от друга партия, която не се афишира коя е.

- На 2 май се регистрирах като симпатизант на ДСБ и веднага ми дойде на ум, че може да се организираме за 12 май да участваме в почистване. Сам проверих за район където да чистим, сам се свързах с председателя на Районната ми организация, сам получих ръкавици и чували, беше ми съдействано да получа ръкавици и чували. Помогнато ми бе да огласим поканата към всички в ДСБ Варна да се включат в почистването на градска градинка във Варна. Не дойдоха много хора, но все пак имаше посещаемост на това мероприяте.

Аз съм планинар. Последната година съм организирал разни мероприятия по почистване на зелени площи и засаждане на дръвчета.
За 12 май имах идея да чистим, облечени с тениски на ДСБ, но последното не беше одобрено (убеден съм че има основателна причина). Имам желание да спомогна с някакви акции за насочване на вниманието на обществеността към ДСБ, да спомогна за положителния имидж на партията. Но незнам кои акции са приемливи.

В интернет четох че младежи от друга партия почти на всеки празник посещават Дом за стари хора „Гергана” на 7км от Варна. Подаряват им Мартеници. И за 8-ми март бяха ходили. А ние защо да не отидем на 24.май? Това си мисля че са неща, които са полезни както за опознаване на членовете, за сплотяване на редиците – така и , за да се привлече общественото внимание към практическата ангажираност на партията с даден проблем.

Напоследък се запознавам с все повече хора в ДСБ Варна, а и виртуално с членове, които не са от Варна. Ще се радвам да мога да комуникирам по-често с тях и по конструктивни въпроси.

От 1 март съм безработен. Сам напуснах завода. Майка ми започна рязко да се влошава от неизлечимата й болест. И се налага да седя повече време у дома, за да се грижа за нея...
Работил съм като електротехник (шефа бе доволен от мен, но тази работата ВЕЧЕ не ми е по сърце) и като рецепционист в хотел (но там има много далавери с незаконна обмяна на валута и парично облагодетелстване от пускане на „жрици на любовта” в стаите на гостите). Сега имам желание да уча социални дейности, но... не се знае кога.

Благодаря, че имахте търпението да се занимаете с мойта история на попадането ми в редиците на ДСБ!


ПП: Избрах този форум за гореизложеното, понеже не съм привърженик на блоговете, а във Фейсбук обикновено статиите след няколко дена потъват толкова дълбоко, че е трудно да ги изровиш.
martin_varna
 
Мнения: 4
Регистриран на: 29 Апр 2012, 21:19

Re: Да се представя + Инициативи?!

Мнениеот Любомир Вучков » 16 Май 2012, 13:56

Това е чудесно заглавие на нова тема: Да се представя ..! Как не сме се сетили досега?! Та редно е всеки един наш нов форумец да каже няколко думи за себе си. Макар че ... човек по делата му ше го опознаем, респективно - по писаното тук.
Добре дошъл при нас, Мартине и На добър път!
:write:
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България


Назад към Дискусионен клуб

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron