Морал в СДС

Тук се реализира главната дискусионна дейност на потребителите на форума по всички важни въпроси на политиката, икономиката, обществените отношения у нас и в чужбина, както и дискусионни въпроси от дейността на Форума по преценка на управителните органи.

Морал в СДС

Мнениеот Admin » 24 Окт 2009, 08:10

http://www.vsekiden.com/?p=59955
Какъв все пак беше мотивът на хората, които ви предложиха?

Мотивът е това, че трябва да има конкуренция. Защото Мартин навсякъде говори как безапелационно щял да спечели изборите. Смятат, че в мое лице виждат човек с опит. Години наред съм бил и съм в СДС. Имам морал, почтеност, и колегите ми смятат, че мога, ако стана председател, да бъда и по-достоен противник на Иван Костов. Не точно противник, а човек, който държи на мнението си и не е придатък на този или онзи. Аз в годините съм го показал.

Кой всъщност ви предложи?

По-скоро няколко души, не един.


Когато се борехме за запазването и отвоюването на стария members се джафкахме с всякаква подла и страхлива паплач :club: - тогава си беше и нужно. След като взехме надмощие и основахме форума на привърженици на ДСБ бях щастлив, че най сетне аз лично мога да сменя посоката на атаката и от вътрешните врагова да се насоча към отявлените ни противници. И до днес се сещам с насмешка, а понякога и с благодарност за онези времена. :amen:
Когато виждам как един седесар си е насочил мерника в грешната посока, не мога да не съм разочарован от него. А мотивът, който е изтъкнат, ми е някак неразбираем в настоящата ситуация. Хубаво е човек да смята, че притежава морал и почтенност, но с тази липса на глобален поглед върху ситуацията може би ще е по-добре споменатите колеги да преосмислят позициите си, понеже те ми се струват по-малко морални и още по-малко достойни.
Аватар
Admin
Администратор
 
Мнения: 258
Регистриран на: 15 Окт 2008, 01:17

Re: Морал в СДС

Мнениеот elenabel2002 » 30 Окт 2009, 22:17

Вероятно представата ,че на все по-малко хора им пука какво се случва В СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ ,вече придобива неузнаваема проява.
От една страна не ще е справедливо една 100- годишна партия да изпадне от политическата сцена за незапомнено дълъг исторически период ,а от друга страна-въпросът, непременно ли ще се разпусне на фона на промяната на статуквото у нас -партията,която е емблематична за прехода от комунизъм към демократия/СДС/ ,безспорно вълнува съзнанието на истинските демократи у нас.Независимо от морала в политиката -справедливостта и сега е по-скоро стремеж към ненаписано,изстрадано ,непреходно посвещение на духовния порив.Демократичният Дух на времето постави разделителна черта между преименувани/бсп/ и реформирани/герб/ комунисти у нас.Реформираните комунисти са именно тези ,за които промяната на статуквото/премахване управлението на тройна коалиция / не е предизвикателство ,а дълг .Малко ли са все още хората у нас ,които искрено желаят на политическата сцена да има истинска конкуренция в управлението между :Синята коалиция /подкрепяна от носителите на демокрация у нас / и червено-жълтеникаквата :) коалиция / представлявана от реформирани комунисти,осъществили неотдавна завръщането на прогонения от България в миналото монарх /.Справедливо е на политическата сцена у нас да премерят сили сини и червени ,така както е справедливо партиите ,приети в семейството на ЕНП да се конкурират вместо да враждуват помежду си.Разбира се,че за провеждане на истинска политика у нас се иска освен гражданско самосъзнание,освен национлно отговорни политици ,преди всичко :нуждаем се от образовани, доблестни журналисти,които да изострят общественото мнение до степен такава: ЗА отстояване на демократичните ценности като призвание защото изоставянето/поставянето/ на народа ни в " ръце с кадифени ръкавици" -не въздейства ли като приспивна песен за цялата нация.
Лека нощ! :)
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

Re: Морал в СДС

Мнениеот Admin » 31 Окт 2009, 11:14

elenabel2002 написа:Вероятно представата ,че на все по-малко хора им пука какво се случва В СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ ,вече придобива неузнаваема проява.


Цялата смрад идва от главата... тялото е напокътнато...

[html]<script type="text/javascript" src="http://static.ak.connect.facebook.com/js/api_lib/v0.4/FeatureLoader.js.php/bg_BG"></script><script type="text/javascript">FB.init("c83b7fb056de9647bb5e1779a1d0a03e");</script><fb:fan profile_id="150187332899" stream="1" connections="10" width="600"></fb:fan><div style="font-size:8px; padding-left:10px"><a href="http://www.facebook.com/pages/Klub-SDS-i-priateli/150187332899">СДС и ПРИЯТЕЛИ</a> </div>[/html]
Аватар
Admin
Администратор
 
Мнения: 258
Регистриран на: 15 Окт 2008, 01:17

Re: Морал в СДС

Мнениеот elenabel2002 » 01 Ное 2009, 15:35

Става дума,не толкова за единичните усилия на когото и да било ,а за отсъствие на "информиран избор" като цяло за обществото ни ,както много сполучливо е определил незнанието за свобода/ или за неузнаваема проява,отнасяща се до каквото и да било/ в своя блог един наш журналист .По този повод/за отсъсъвие в обществото ни на "информиран избор"/ беше много подходящо да се попита открито друг наш журналист ,който е написал книга : "Тайният проект Бойко Борисов " -защо чак сега информира широката общественост /чрез книгата си/ за лидера на герб и настоящ министър председател ,а не е имал доблестта да го направи преди изборите.Не само СДС ...изобщо демократичната общност у нас не познава своите доблестни журналисти не за друго ,а поради отсъствието им.Злото всъщност го откриваме там ,където отсъства доброто.Мястото на доблестните журналисти в нашето общество се заема подобаващо -не от ЯД...-ци ,което се вижда. :this:
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

Re: Морал в СДС

Мнениеот elenabel2002 » 29 Ное 2009, 22:03

:) Може ли да поздравим вече М.Димитров за убедителната му победа :clap: в днешните избори за предс.на СДС- ТОЙ Е !!! :clapping:
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

Re: Морал в СДС

Мнениеот Иван Кованджиев » 30 Ное 2009, 11:15

Можем да го поздравим! И да сме доволни, че здравия разум в СДС надделя. И да очакваме от Мартин Димитров още по-здраво сътрудничество с ДСБ, за открояване на един добър коректив на правителството.
Аватар
Иван Кованджиев
 
Мнения: 161
Регистриран на: 30 Окт 2008, 21:21
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Морал в СДС

Мнениеот elenabel2002 » 12 Яну 2010, 11:45

Съвсем случайно Е -мисля си за тази възможност за мен ,която имах , да видя едно участие на М .Димитров в една телевизия,за която знаех само,че един от водещите журналисти там сега :е бил и водещ ,на едно много хубаво предаване- "Полет над нощта" :) :) :) /това не е реклама/ Направи ми впечатление ,че М.Д. беше попитан така за мястото му в СДС в смисъл:ти се чувстваш добре сега в СДС :clap: След всичките тези игри ,на които бяхме свидетели -М.Д. отговори положително,но със сигурност той не бива да забравя ,че промените в СДС не са осъществени в такава степен ,че младите хора да ги забележат ,не за друго ,а за да направят своя избор .Младите хора ,едва ли ще поведат борба за опровергаване на подобно мислене :"А не самичка личност на върха, която да е подразбиращо се велика като такава и това да е всичко :grin: Човек се ражда сам , умира сам и е велик именно с живота си,който иска да живее по собствен модел и това разбира се,че не е в противоречие с общоприетото,а именно :Големите обществени цели се осъществяват благодарение на усилията на/много хора/ качествен екип,изграден от качествени хора.Вярвам ,че М.Д. е екипен играч като политик и подкрепата ,която получава е израз именно на вярата ни ,че може да промени до такава степен СДС ,че с всеки изминал ден това да става все ПО-видимо. :clapping:
Аватар
elenabel2002
 
Мнения: 311
Регистриран на: 30 Окт 2008, 23:52

Re: Морал в СДС

Мнениеот Николина Манчева » 17 Юли 2012, 18:21

;)

НАДЕЖДА НЕЙНСКИ :

СДС ИЗПАДНА ОТ А ГРУПА
СДС изпадна от А група и премина в Б група. Превръщайки се в политическа сила, която да бъде подкрепяща за други политически проекти или източник на кадри за тях, СДС на практика се отказва от голямата националната политика. Това заяви в "Денят започва" Надежда Нейнски - депутат в Европейския парламент от Синята коалиция, коментирайки избора на Емил Кабаиванов за лидер на СДС.

Тезата и политиката, защитавана от сегашния лидер, предвижда партията да се яви самостоятелно на следващите избори, а хората, които го подкрепиха, загубиха катастрофално президентския вот, каза Нейнски и добави: "Новият лидер не случайно е подкрепен от области и от организации на СДС, които най-зле се представиха на предишните избори. Тъжната равносметка е тази, че райони, които имат авторитет, личности, които имат авторитет,... не застанаха зад неговата кандидатура."

Според Нейнски в момента се извършва огромна подмяна в политическия ни живот - традиционната десница и нейният реформаторски потенциал в момента се унищожава, за да бъде заменен с контролирана десница, която много по-лесно ще обслужва олигархични интереси.

Какво каза още Надежда Нейнски вижте във видеото.

http://bnt.bg/bg/news/view/80552/

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1413
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57


Назад към Дискусионен клуб

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron