Президент

Тук се реализира главната дискусионна дейност на потребителите на форума по всички важни въпроси на политиката, икономиката, обществените отношения у нас и в чужбина, както и дискусионни въпроси от дейността на Форума по преценка на управителните органи.

Президент

Мнениеот Admin » 09 Сеп 2009, 20:24

Започвам тази тема с молбата за вашата помощ. Ако се интересувате конкретно за какво става дума може да го обсъдим на лични, а ако просто желаете да помогнете, то отговорете на някой от поставяните въпроси, накратко или подробно - според Вашето настроение. Ето и първия въпрос:

Идеалният Президент
Каква е вашата представа за него? Какви качества трябва да има? Какво трябва да прави?
Аватар
Admin
Администратор
 
Мнения: 258
Регистриран на: 15 Окт 2008, 01:17

Re: Президент

Мнениеот Любомир Вучков » 10 Сеп 2009, 11:39

Въпросите като цяло са интересни, темата - актуална (с оглед на последните изцепки на сегашния ни президент, напомням акцията на небезизвестния Гамизов за импийчмънт!).
На въпросите бих могъл да отговоря с едно изречение - ще го направя, но нека преди това да се мотивирам:
Ние, българите, кой знае защо сме склонни да търсим работа на човека, а не човек за работа. В случая въпросите малко смесват двете тези.
Каква е вашата представа за президент?
Очевидно става въпрос на наш, български, президент, а не за тоя на САЩ (американците си го имат съобразно тяхната си представа и никой не се интересува за моята представа за американския президент там!), нито за президента на Нова Гвинея, например (там туземците я имат, я не някаква представа за президент и също никой там не се интересува за моята представа!)
А за моята представа за наш, български, президент е в сила по-долното:
Какви качества трябва да има? Какво трябва да прави?
Отговор: такива качества и това трябва да прави, което му повелява Конституцията. Ако няма качествата, изискуеми за президент по Конституция - да не бъде избиран (или ако е вече избран - да си ходи - как, това вече е друг въпрос, има Конституционен съд, има гражданско общество, има политически партии и т.н.)
Ако не може и не иска да прави това, което му повелява Конституцията - пак съгласно горното.
Сега въпросът става по-сложен: Според Конституцията президентът ни се избира пряко от народа и същевременно е с относително ограничени правомощия, несъответстващи на този пряк избор. Какво да се прави и в каква посока. Ясно е, че Конституцията трябва да се поправи: или да делегира правомощия на президента с разширен обхват, съответни на общонародния му избор, или да бъде избиран например от Парламанта (има ли сме и тая практика, напомням "Председател-Президент").
Каква е моята позиция? Аз съм за първото, но умерено! Ако се вулгаризира - веднага залитаме към президентска република (някои все още мечтаят за това, поради която причина и ги недолюбвам!). Какво точно да включват тези "разширени правомощия" е доста сложен и дискусионен въпрос, но на първо четене трябда да му се даде право на законодателна инициатива, ветото му по законопроекти да бъде безспорно и да изисквапрералотването им и т.н.
Как да стане това? По сегашната Конституция това може да направи единствено Велико народно събрание. Отдавна ДСБ (още като ОДС) е за последно свикване на ВНС, на което да се поправи Конституцията, вкл. и премахване на тая институция. Отделен въпрос е дали и с какво трябва да се замени. Личното ми мнение е, че трябва да имаме двукамерен парламент, горната камера трябва да бъде в състав и с правомощия като на сегашния Конституционен съд, а последният да биде висша съдебна инстанция - нещо като сегашния Инспекторат и да не се занимава с тълкуване на Конституцията.
И накарая - може би извън въпросите, но очевидно се опира и до там - а кой трябва да е тоя президент, коя е личността? Значи става дума за представата ми за личността, извън неоспоримото, че трябва да има такива качества и това трябва да прави, което му повелява Конституцията - сегашната или бъдещата, евентуално.
Хайде да не отговарям на тоя, още повече - незададен - въпрос. При евентуални предсрочни или редовни избори за президент (ако не се промени Конституцията и не се избира от "избирателно тяло") ще има толкова много кандидати, че ако се приложат тия принципи, за които говоря по-горе - все ще се намери подходяща личност. Е, аз лично бих се радвал, ако е представител (или представляващ) ДСБ, но това зависи и от личното волеизявление, поне така е по нашия Устав. Ако си спомнят някои за едно Национално събрание, аз от трибуната посочих една конкретна личност, но мнението ми не се възприе - и то главно от тази личност, който отказа да направи волеизявление в съответния дух. Дали правилно постъпи или не, дали предложеният официално кандидат имаше качествата или не, дали изборът не беше опорочен до степен да не се знае за кого да се гласува и да се избира по-малката злиня (някои пледираха друго, трети съветваха да не се гласува) - това историята ще отсъди, но и днешните дни ни говорят, че тогавашният избор не е бил правилен, още по-неправилен би бил и алтернативният кандидат - бе в крайна сметка се насадихме на пачи яйца (или стрелят по пачи яйца и по яйценосителите!). Но на въпросните избори, да си кажа, аз отидох и гласувах. Естествено - с празен плик!
Това повече не бива да допуснем!
Ние трябва да имаме наш, достоен кандидат за президент - независимо какви и кога ще бъдат изборите!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: Президент

Мнениеот Николина Манчева » 10 Сеп 2009, 16:35

;) Аз нямам необходимата компетентност,а и не обичам да се правя на велика,но съм се доверила на една политическа сила и по-конкретно на един политик. За разлика от много други, досега винаги са ми допадали неговите номинации и не защото са направени от него,а защото са ми харесали самите хора /винаги съм имала собственно мнение,което отстоявам/. Дали да има Президентска институция или нещо друго, е политически въпрос - вече казах -доверила съм се на политическа сила,за която съм гласувала, имам депутат, който ме представлява в Народното събрание.
Аз искам , моят президент да има собствено излъчване - интелигентно и одухотворено.
Аз НЕ искам,когато има национални тържества , моят Президент да бъде на волейболен мач. Аз НЕ искам по време на голяма трагедия за нашия народ,той да бъде на лов.
Аз НЕ искам той да си прави излишна реклама за сметка на чуждата мъка.
Аз искам, моят Президент да пази авторитета на Президентската институция и да се пази от евтин популизъм.
Аз искам, дори и да не съм гласувала за него , да не се срамувам от него - за разлика от сегашния,за когото с чиста съвест мога да кажа: НЕ ВИ ХАРЕСВАМ !
Николина Манчева
 
Мнения: 1413
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Президент

Мнениеот Иван Кованджиев » 11 Сеп 2009, 09:13

Какъв не трябва да бъде българският президент:
- не трябва да бъде с псевдоним ("Гоце"), бивш сътрудник на зловещата ДС.
- не трябва да бъде комунист, преименуван на социалист.
- не трябва да проявява партийни пристрастия.
- не трябва да бъде ветропоказател - от върл антинатовец в горещ привърженик на НАТО.
- не трябва да продава България, ламтейки за втори мандат.
- не трябва да бъде защитник на руските интереси, а на българските.
Могат да се напишат още много "не трябва".Можете да допълните този списък.
Аватар
Иван Кованджиев
 
Мнения: 161
Регистриран на: 30 Окт 2008, 21:21
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Президент

Мнениеот Николина Манчева » 15 Фев 2012, 00:51

;)
Какъв да бъде или да не бъде нашият президент?
Това сме започнали да се питаме тук.

Е,ние вече го имаме за следващите 5 г.


Предлагам ви един материал,
който ни запознава с едни от новоназначените сътрудници на президента.

Правете си изводите сами и дано да отпаднат някои ваши съмнения.МЛАДИ КОМУНИСТИ СЪВЕТВАТ ПЛЕВНЕЛИЕВ.

В България политиците с лекота отказват да практикуват това, което проповядватИма една поговорка, която твърди, че ако те излъжат един, два, три пъти - другият е виновен.
Ако те излъжат четвърти път - ти си виновен.
Сетих за нея преди няколко дни, когато стана ясен онзи слой от висши администратори в екипа на новия президент и вицепрезидент, които на практика ще подготвят политиката им през следващите пет години. Ще избързам с един от изводите, преди да отворя „тефтерите” с елитогенезиса на тези хора.


Наистина е смайващо как в България политиците с лекота отказват да практикуват това, което проповядват.
В интервюто си за последния брой на едно луксозно списание новият президент например твърди, че политическото разделение „ляво” и „дясно” вече е невалидно.

Защо не каза това свое разбиране преди изборите, за да могат някаква част от хората, които гласуваха за него, да вземат това предвид, когато решават дали да го подкрепят?
Днешната кадрова политика на президента Плевнелиев и вицепрезидента Попова е като директна проекция на това разбиране.
Нека изброяването започне сега!


Един от юридическите съветници на президента ще бъде НАТАЛИЯ КИСЕЛОВА .
На пръв поглед нищо нередно - госпожата е главен асистент в СУ / вярно, на левия активист проф. Георги Близнашки, но това дотук като че ли е в реда на нещата /.

Истинската изненада настъпва, когато разширим познанието за нея.
Оказва се, че само до преди няколко месеца Наталия Киселова е била член на Националния съвет на Българска социалистическа младеж - младежката организация на БСП. Не само това, а е сред най-активните му членове - репортажите за нейни посещения в различни партийни организации, за срещите и левите мероприятия все още могат да бъдат намерени в архива на вестник „Дума” например.

Или в сайтовете на общинските организации на БСП. Не така стои въпросът с „уличаващите” я снимки - веднага, след като е станало ясно, че ще заеме този пост, в скоростен порядък Киселова прочиства Фейсбук профила си от тях. Но пропуска нещо елементарно - в интернет винаги остават следи. И ето, както може да се види на снапшота от Фейсбук профила на БСМ - Наталия Киселова е в компанията на млади симпатизанти на Че Гевара!

Въпрос - честно ли е към избирателите на „десния” Росен Плевнелиев в екипа му да е назначен на ключов пост представител на националното ръководство на ляворадикална формация, сред съмишлениците на което са и клуб ”Че Гевара”?
И още -
Наталия Киселова е съпруга на БСП функцонер с доста реакционни идеи -
става дума за дясната ръка на Жан Виденов -
Мирослав Попов.

Бащата на Киселова,Васил Киселов, е бил два мандата общински съветник в местния парламент на Казанлък от квотата на коалиционния партньор на БСП - БЗНС „Ал. Стамболийски”. Запознати с партийната кариера на Наталия Киселова твърдят, че след като БСП губи изборите през 2009, тя е сред тези, които бранят Станишев буквално като орлици и настояват за партийни наказания на критикарите.


За съветник по националната сигурност е назначен ген.-майор о.р. д-р СТОИМЕН СТОИМЕНОВ
. Тук нещата са не по-малко скандални - той е политически офицер /завършил е политическия профил на военото училище по тоталитарно време/, служил дълги години в Главно политическо управление на народната армия (ГлПУНА) на БНА, шеф на комсомолския отдел. ГлПУНА на БНА тогава е с ранга на отдел на ЦК на БКП!
След като получава червена диплома в ковачницата на политически кадри на Червената армия- политическата академия „В. И. Ленин“ в Москва.
После усилно гради партийни и комсомолски организации в армията, пише дисертация с общочовешката тема „Роля и развитие на комсомолските организации в Българската народна армия. През годините Стоимен Стоименов разследва прегрешили комунисти, участва в издигането и отстраняването на висшите командни кадри в БА. и изпратен в един момент в РУ-ГЩ от Партията, за да кадрува сред военните разузнавачи. Този човек е кадрови разузнавач от тоталитарните служби - на Разузнавателното управление на Генералния щаб!

Как се съвместява това с уж категоричното уверение на Плевнелиев, че първо условие за хората от екипа му ще е да не са принадлежали към ДС. Към ДС - не, но към РУ-ГЩ - може.


Главен секретар на Президента е ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА -
един от най-близките хора на министъра от тройната коалиция
Джевдет Чакъров,
при когото е била директор на Дирекция „Правна” там.

Прессекретар е МАРИЯ ИВАНОВА
, която новоизбраният президент нарече „моята дясна ръка през последните две години”.
Мария Иванова е един от най-близките хора на
бившия министър по еврофондовете по време на тройната коалиция
Меглена Плугчиева.


Икономически съветник на президента е доскорошният заместник-министър на икономиката ЕВГЕНИ АНГЕЛОВ
. До назначаването си в правителството, между 2005 и 2008 г. Ангелов е директор в Trigranit Development Corporation - водеща компания за недвижими имоти в Централна и Източна Европа на банковата династия Ротшилд, където създружници са Натаниъл Ротшилд, Питър Мунк от най-голямата в света канадска златодобивна компания „Барик голд” и изпълнителният директор на банковата група ОТР / собственик на ДЗИ в България / Шандор Чани.


След края на местните избори миналата година чух един виц, който добре описва ситуацията с партийната миграция в рамките на Партията:
че всъщност БКП е победила БСП.


Ама че прозорливо - проверяваме елитогенезиса на част от членовете на правителството и виждаме следните стряскащи вариации: министър на регионалното развитие е Лиляна Павлова - внучка на един от най-близките другари на Тодор Живков, от отряда „Чавдар”, един от най-дългогодишините членове на ЦК на БКП, шеф на химкомбината в Димитровград, дълги години министър на химическата промишленост.

Бабата на Павлова е била зам.-шеф на отдел „Организационен” в ЦК на БКП. Бащата Павел Павлов също е работил като анализатор в ЦК на БКП, след 10 ноември е главен съветник и заместник - началник отдел в Министерския съвет по времето на Жан Виденов, близък приятел на неговият вицепремиер Дончо Конакчиев, на когото после върна жеста, като го назначи за преподавател във Варненския свободен университет, където Павел Павлов е заместник-ректор. В правителството и групата на ГЕРБ има още доста хора от тази порода - синът на последният партиен секретар на „Кремиковци” и директор по Костово време е заместник-министър на икономиката, бащата на Ивайло Московски е виден комунистически функционер в Плевен - стига до зам.-кмет, шеф на „Инжстрой” и районен кмет в „Мизия”. Защо всичко това е важно ли? Ами защото преди четири месеца на въпрос по една от националните телевизии как оценява преврата на 9 септември 1944 г. новоназначената като министър, Лиляна Павлова отговори буквално следното ”Като символ на политическата промяна”.

http://republika.bg/index.php?id=40777
:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1413
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Президент

Мнениеот Николина Манчева » 21 Май 2012, 08:39

;)


ПЛЕВНЕЛИЕВ

ПРИ

ОБАМА !
Ето как:


http://btvnews.bg/video/ekskluzivno-vid ... obama.html


:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1413
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Президент

Мнениеот Николина Манчева » 05 Авг 2016, 22:57

;)

Надявам се,че
онези,които по-късно са забелязали това местенце тук,
усещат, колко разнообразни и актуални теми сме дискутирали ,
как сме се противопоставяли на превратаджиите.

Сега би трябвало
най-актуални да се
президентските избори.


„ДОКАТО ДОСЕГА ИМАХМЕ КАМПАНИИ БЕЗ ПОЛИТИКИ,
СЕГА ЩЕ ИМАМЕ КАМПАНИИ БЕЗ КАНДИДАТИ "
ЗА КАМПАНИЯТА БЕЗ КАНДИДАТИ,
ИЛИ ЗАЩО
ПАРТИИТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ


Своеобразната кампания за президентските избори започна под мотото – всяка партия с по няколко кандидатури,
всяка втора номинация – с пагон.

Политическите ходове и профила на бъдещия президент в еМисия България коментираха
Юлиана Николова, участник с опит в президентската надпревара през 2006 г. и експерт по европейски въпроси,
и социологът Чавдар Найденов.

„Докато досега имахме кампании без политики, сега ще имаме кампании без кандидати. Но това би ли било гарантция, че бихме имали политики?! Според мен – не. Като че ли никой не обръща внимание на президентската институция, защото ако се обръщаше нужното внимание, кампанията отдавна да е стартирала, да са започнали дебатите по това какво може президентът, трябва ли да се променя президентската институция, да са ясни поне основните послания. А сега сме свидетели, както чухме в телевизионно студио Цветан Цветанов да казва, че вече започват да печатат листовките без значение кой е кандидатът, били ясни посланията, слогънът, както и към кого се насочват“, коментира Юлияна Николова.

Тя подчерта, че явно няма значение кой е кандидатът,
защото кампанията ще се превърне в
„измерване на политическите мускули на партиите“.

По думите на социолога Чавдар Найденов от местните избори насам се наблюдава тенденцията да се издигат кандидати в последния момент.

„Сега тази тенденция достига до трагичен и комичен връх, защото партиите се изчакват взаимно, сякаш няма значение кой ще бъде кандидат и сякаш се избират партии в тази институция, а не мажоритарни личности.
Това е част от цялостната деградация на политическия стил в България“, подчерта Найденов.

Той добави, че недоволството от 2013 г. насам се засилва и навлизаме във фуния, в която е нужно лидерство.

„В президентската институция имаме диспропорция, заложена в Конституцията. Президентът е единственият, избиран пряко, т.е. народът го овластява с най-много гласове. От друга страна, президентът нищо не може да прави пряко. На пръстите на едната ръка се броят правомощията му, в които може да прави нещо без да бъде преподписано от министър-председателя, министрите и други. Това са възможността да прави обръщения, да свиква и ръководи Консултативния съвет по национална сигурност и единственото му правомощие, което е сериозно и трябва да бъде упражнявано силно и затова е нужен силен, четящ и мислещ президент, е това да публикува указите за законите и да ги връща на Народното събрание“, коментира Юлиана Николова.


Целия разговор можета да видите във видеото:

http://www.bitelevision.com/za-kampaniy ... titutsiya/

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1413
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Президент

Мнениеот Николина Манчева » 09 Авг 2016, 21:01

;)

"ОРГАНИЗИРАЙТЕ ДЕБАТИ,
МОЛЯ ВИ !"

ИВО БЕРОВ


"Целта на президентските избори да се намери обединяваща фигура,
която да защитава националните интереси и да се грижи за общественото благо,
са празни приказки."

" България е разделена на две и това е пределно явно:
на хора, които са приели и се стремят към съвременната ориентация на страната ни към Европа и НАТО,
и на такива, които „се умиляват от социализма и бай Тошо“ и имат тежнения към Путин, Русия и Евразия.
Това разделение не е изказвано от политическия елит."

"Как един президент може да обедини тези две виждания, две течения в българското общество,
след като няма нищо по средата, между Азия и Европа.

Премиерът Бойко Борисов не се опитва да обединява двете страни,
а „прелита“ и „се разкрачва“ между тях,
напомняйки на героя на Алеко Бай Ганьо, който казва:
„И да се прегърнем братски хем с русите, хем с немците… Тю! Да ги порази господ!“.

"Това, което може да направи един президент,
е да спазва правилата,
които действат в България,
демократичните правила, Конституцията и законите."

Ето и цялото интервю:

http://www.bitelevision.com/ivo-berov-b ... -prikazki/

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1413
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Президент

Мнениеот Николина Манчева » 16 Сеп 2016, 00:00

;)


ПРИКАЗКА ЗА ЗЕЛЕН ХИПОДИЛ , СВИНАР и БЯЛА ЛИСИЦА

"Зелените" направиха информирания избор
да се свържат с криминални зависимости и ченгесарски мероприятия


През пролетта на 1997 г. оперативният работник от ЦСБОП Младен Георгиев отваря нова разработка – дело за оперативно наблюдение на Бойко Методиев Борисов с псевдоним „Буда“. Разработката ДОН „Буда“ е мотивирана с възможностите да се придобие информация за процеси в силовите групировки и пресичане на престъпна дейност. В папката са събрани данни от информационните масиви за фирми и контакти на Борисов.

Един от тези контакти, за когото в папката Буда е имало справка е Тенчо Христозов Тенев, известен още като Тенчо Свинаря. Присъствието на справка-картон за Тенев означава, че той е бил засечен по някакъв начин като оперативно интересно лице свързано с Борисов. Сам по себе си Свинарят е повече от оперативно интересен. Той е шеф на сикаджийска „Източно европейска петролна компания“ има ноторни контакти с контрабандисти и кръстници на силови групировки като Фатик и Иво Карамански, залавян е с каптагон, уличаван е в производство на контрабандни цигари и фалшиви документи, но винаги отърва кожата заради протекции на високо ниво в МВР. Тенев е и съдружник на генерала от ДС Любен Гоцев във фирмата „Дител“.

Изображение


Много по-късно става известно, че Тенчо Тенев е бил и агент „Стефан“ на ДС. Работното му дело е унищожено през 1990 г.

Контрабандните цигари са специалитет и на самия Бойко Борисов, който през 1995 г. върти фабрика за незаконни папироси в Крайморие (виж тук). Но тук става дума за година по-късно – 1996 г., когато Тенчо открива фабрика за цигари в родния си град Харманли. Тя се води на фирмата „Норт“ и в нея името на агент „Стефан“ не се появява. Появява се обаче друго известно днес име:

„Хиподила“ Светослав Витков – рок певец и политик от ПП „Глас Народен“

Според данните останали в Държавен вестник фирма с името „Норт“ е създадена през 1995 г. с едноличен собственик и управител Светoслав Емилов Витков (ф.д. № 10752/95 на СГС). Това е официализирано през 1997 г. в Държавен вестник, но важно е какво пише в делото в съда.

Изображение

На 10.10.1996 г. Хасковският окръжен съд регистрира преобразуване на „Норт“ ЕООД в „Норт“ ООД, преместване на седалището в Хасково в сграда на Тенчо Свинаря и приемането нов съдружник – Борислав Николов Борисов. По това време Борислав Борисов, който има и охранителен бизнес, е съдружник със сърбина Мирослав Нешич във фирмата „Булгар-Юго“ ООД. Два месеца по късно, на 05.12.1996, Хасковския съд регистрира и фирмата „Норт Табак“ – ООД, в която Витков и Нешич са съуправители, а собственици на капитала са „Норт“ ООД и сръбската фирма „Експрофесо“.

След дълго чакане зарадо нередовни документи, през 1998 г. „Норт“ получава лиценз за цигари. В медиите от това време се твърди, че производството се пласирало в съседна Югославия през фирмата на Нешич. Покрай „невидимия“ в регистрите Тенчо, „Норт“ се свързва и с кръга около бившия генерал от разузнаването Любен Гоцев (виж тук).

Естествено, Витков не е никакъв цигарен бос, а вероятно само прокси на Тенчо, Гоцев и прочее ченгета конвертирани в сенчестия бизнес. Интересно съответствие се получава ако „Норт“ се прочете наобратно. Получава се „Трон“, като компанията на Красимир Стойчев, свързан със същите структури. Но дали е Свинаря, дали е Стойчев, или директно Гоцев няма голямо значение за героя, който изследваме. Има значение, че той е приел да бъде бушон, който трябва да изгори ако стане издънка с производството и пласмента. А те според полицейски източници не са изцяло легални.

Витков остава съдружник в „Норт“ до 10.02.1999 г. когато е заличен с решение на Хасковския окръжен съд. Ако приемем, че е фирмата е регистрирана в края на 1995 г. това прави повече от три години.

Изображение

Месец след като Витков напуска „Норт“ там влизат други оперативно интересни лица. Дяловете във фирмата са изкупени от Тодор Толев, известен с прозвището си Бялата лисица. Той мести фирмата отново в София (ф.д. № 13483/99). След това негов съдружник става и Славчо Христов.

По същото време когато купува „Норт“, Толев е съдружник и с Бойко Борисов във фирмата „Ти Би Ай“. Тодор Толев е свързан тясно със службите и т. нар. кръг „Монтерей“, като се ползва от техните протекции за разнообразния си незаконен бизнес. Има добри контакти с политици и сенчести бизнесмени като Майкъл Чорни. При Толев пласментът на цигарите произвеждани от „Норт“, продължава къде законно, къде не, основно към Македония.

Фабрика за производство на цигари без лиценз на фирма „Норт“ действа край Харманли, съобщава на 26.04.2000 националното радио. Срокът на разрешителното на тютюневия цех е изтекло през месец юли 1999 година, е съобщил началникът на данъчната служба в града Иван Бойчев. Фабриката произвежда цигари марка „Европа“, предназначени за македонския пазар, а тютюнът се внася от Албания. Собственик на фабриката е „Норт“ ООД, регистрирано на 9 ноември 1999 година. Съдружници са били Борис Борисов, Първан Първанов, Иван Пенчев и Светослав Емилов, които вече са напуснали дружеството. Действащи съдружници са Тодор Толев и Славчо Боянов Борисов, чийто ЕГН е същото като на Славчо Христов, собственик на ресторант „Олимп“. Славчо Борисов притежава 2200 дяла от „Норт“ ООД. (източник news.bg)

Тук е важно да се отбележи, че към момента на изобличаването на незаконната фабрика няма никакви данни Светослав Емилов да е напускал управлението на „Норт табак“. Фирмата не е пререгистрирана по Закона за търговския регистър и не се знае кога е прекратила съществуването си в юридическия мир.

Три години по-късно на 16 юни 2003 г., Тодор Толев е застрелян на улицата с четири куршума (виж обзорната статия за неговото житие-битие във в. Капитал). След това „Норт“ става собственост на Гриша Ганчев.

Всички тези детайли, свързани с криминални субекти, олигархични и ченгеджийски структури, са много важни в светлината на новоизлюпената странна коалиция между „Зелените“, които се обявяват срещу Държавна сигурност и мафиотския модел #КОЙ и партията „Глас Народен“, оглавявана от „хиподила“ Витков. Самият той твърди, че бил управител на фирмата „Норт“ само няколко месеца. Това категорично не е вярно.

Фактите са, че каквото и да обяснява сега, Витков се е движил минимум три години в криминални среди. Среди на крупни сикаджийски мутри, контрабандисти, международни престъпници, поръчкови убийства и ДС-генерали, експлоатиращи осиротелите държавни канали на „скрития транзит“ за лично обогатяване.

Така бекграундът на партийния лидер на ГН води към хора свързани тясно със службите. Да, той е твърде млад, за да е бил вербуван от ДС по идеологическа линия преди 10-и ноември. Но очевидно не е имал нищо против „вербовката“ на база на икономически интереси от същите тези генерали и агенти, конвертирали се в сенчестия бизнес. Витков доброволно е станал част от една зловеща приказка на прехода, в която случайности няма, а не може и да има.

В този контекст може би е чиста случайност, че политическата кариера на Светослав Витков с партия „Глас Народен“ започва под строгия надзор на неговия пиар Светла Аспарухова, която е дъщеря на генерала от ДС Бриго Аспарухов, един от кукловодите на прехода, който публично се похвали, че е предложил Бойко Борисов – „Буда“ за главен секретар на МВР, когато го видял да охранява руския комунистически лидер Генадий Зюганов!

Вероятно също е случайност, че след като беше разкрит като вербовчик на „Буда“, Младен Георгиев – Малкия Маджо цъфна като експерт по сигурността точно в ПП „Глас Народен“? Как така се преплетоха пътищата на офицера, който е разработвал „Буда“, и аперативно интересния агент на ДС – работодател на Витков – Тенчо Свинаря? Вербовчикът Младен Георгиев, който след като напуска системата на МВР е трудоустроен от Борисов не другаде, а в неговата охранителна фирма ИПОН и впоследствие се издига при обекта си на разработка, но вече като премиер Бойко Борисов – до главен секретар на ДАНС. Висока длъжност, специално създадена за него!

Изображение

Младен Георгиев – Малкия Маджо се изявява като експерт в ПП Глас Народен

Според нас няма чак толкова случайности. В тези среди има само взаимни зависимости и добре работеща сенчеста мрежа в сянка. Членовете на тази задкулисна структура се лансират всячески и се подкрепят по всякакви начини. Еманация на този феномен е „детето-чудо“ и в последствие „успешен млад човек“ – Делян Пеевски, който беше дори поставен за шеф на ДАНС преди 3 г. и това отприщи масова обществена съпротива. Тези зависимости и обвързаности, контролирани от бившата зловеща ДС никога не прекъсват. Те държат всички в мрежата оплетени като свински черва. До ГРОБ.

Гласувайки за коалицията с Витков „Зелените“ направиха информирания избор да станат част от приказката на криминалните зависимости и ченгесарските мероприятия. Това ги лишава от дълго търсената легитимация на автентични граждански противници на мафиотското статукво. Дали този ход ще им донесе изборни дивиденти и субсидия оттук-нататък няма никакво значение. Те няма да са техни, а назаем от вездесъщия октопод #КОЙ.

https://bivol.bg/zelen-hypodil-byala-lisica.html
Николина Манчева
 
Мнения: 1413
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Президент

Мнениеот Николина Манчева » 12 Яну 2017, 14:38

;)

Днес по Нова ТВ бе излъчено интервю с президента Росен Плевнелиев

Веднага мненията се поляризираха.

Ако не сте го слушали,
ето
ви го.

Сами решете дали ви харесва или не.


https://nova.bg/news/view/2017/01/12/17 ... %BC%D0%B5/

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1413
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57


Назад към Дискусионен клуб

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron