http://www.vsekiden.com/?p=59955
Какъв все пак беше мотивът на хората, които ви предложиха?
Мотивът е това, че трябва да има конкуренция. Защото Мартин навсякъде говори как безапелационно щял да спечели изборите. Смятат, че в мое лице виждат човек с опит. Години наред съм бил и съм в СДС. Имам морал, почтеност, и колегите ми смятат, че мога, ако стана председател, да бъда и по-достоен противник на Иван Костов. Не точно противник, а човек, който държи на мнението си и не е придатък на този или онзи. Аз в годините съм го показал.
Кой всъщност ви предложи?
По-скоро няколко души, не един.
Когато се борехме за запазването и отвоюването на стария members се джафкахме с всякаква подла и страхлива паплач
- тогава си беше и нужно. След като взехме надмощие и основахме форума на привърженици на ДСБ бях щастлив, че най сетне аз лично мога да сменя посоката на атаката и от вътрешните врагова да се насоча към отявлените ни противници. И до днес се сещам с насмешка, а понякога и с благодарност за онези времена.
Когато виждам как един седесар си е насочил мерника в грешната посока, не мога да не съм разочарован от него. А мотивът, който е изтъкнат, ми е някак неразбираем в настоящата ситуация. Хубаво е човек да смята, че притежава морал и почтенност, но с тази липса на глобален поглед върху ситуацията може би ще е по-добре споменатите колеги да преосмислят позициите си, понеже те ми се струват по-малко морални и още по-малко достойни.

коалиция / представлявана от реформирани комунисти,осъществили неотдавна завръщането на прогонения от България в миналото монарх /.Справедливо е на политическата сцена у нас да премерят сили сини и червени ,така както е справедливо партиите ,приети в семейството на ЕНП да се конкурират вместо да враждуват помежду си.Разбира се,че за провеждане на истинска политика у нас се иска освен гражданско самосъзнание,освен национлно отговорни политици ,преди всичко :нуждаем се от образовани, доблестни журналисти,които да изострят общественото мнение до степен такава: ЗА отстояване на демократичните ценности като призвание защото изоставянето/поставянето/ на народа ни в " ръце с кадифени ръкавици" -не въздейства ли като приспивна песен за цялата нация. 
в днешните избори за предс.на СДС- ТОЙ Е !!! 
Човек се ражда сам , умира сам и е велик именно с живота си,който иска да живее по собствен модел и това разбира се,че не е в противоречие с общоприетото,а именно :Големите обществени цели се осъществяват благодарение на усилията на/много хора/ качествен екип,изграден от качествени хора.Вярвам ,че М.Д. е екипен играч като политик и подкрепата ,която получава е израз именно на вярата ни ,че може да промени до такава степен СДС ,че с всеки изминал ден това да става все ПО-видимо.