Забележителни интервюта с Иван Костов!

Тук се оповестяват настъпили или предстоящи събития от дейността на ПП ДСБ като пресконференции на НР, интервюта, изказвания на членовете на ПГ на ДСБ в Парламента и други

Re: Забележителни интервюта с Иван Костов!

Мнениеот Николина Манчева » 04 Дек 2011, 13:14

;)

Не мога да разбера,
при това ясно говорене,
защо не го разбират и чуват.

Вижте и чуйте това интервю на
ЛЮБА КУЛЕЗИЧ с
ИВАН КОСТОВ.Иван Костов: НЕ СЕ ЧУВСТВАМ БИТА КАРТА 1 частhttp://tv7.bg/news/politics/2694402.html


"Бити карти" ще спасяват Италия и Гърция от кризата, подчерта той в "Насреща Люба Кулезич"

Не се чувствам бита карта в политиката, заяви в "Насреща Люба Кулезич" Иван Костов.

Когато съм могъл, съм правил това, от което страната е имала нужда. Доказал съм, че мога да правя много сериозни неща, а за неуспехите съм си дал сметка, как сме стигнали дотук и постепенно съм помъдрял. Един мъдър човек не влиза в координатната система на бита и печеливша карта. "Бити карти" ще спасяват Италия и Гърция от кризата, подчерта той.

Костов нарече поведението на управляващите по отношение на реформите "пълна политическа несъстоятелност". Да се правят истински реформи е много тежко, а аз ценя само способността да се решават проблемите на страната, без да се принася курбан, отбеляза той.

"Принасянето на курбан, за да спрат смъртните случаи в една рухнала здравна система, е феноменално решение. Чакам парламентарната група на ГЕРБ да направи курбана, защото лекарите със сигурност няма да го направят. Те си дават сметка, че нищо няма да помогне. Системата е рухнала и ще продължава да причинява все по-скандални и по-скандални смъртни случаи, докато не се реформира", заяви Костов.

По думите му ГЕРБ съвършено съзнателно са отказали да правят реформи с надеждата, че времето ще изтече, без те да са станали крайно необходими. Те не трябваше да мамят хората преди изборите, в програмата им подобни реформи не бяха записани, подчерта Костов и добави, че това е извело хората на протести и те с пълното право на потърпевша страна имат право да набучат споразуменията с ГЕРб на върха на копията и ги бранят.И. Костов: ГЕРБ РАЗЧЕТЕ ЛОШО РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ. – 2 частhttp://tv7.bg/news/politics/2694522.html


Те нямат самостоятелно мнозинство, което означава, че тръгнеш ли да правиш нещо сложно, ще срещнеш съпротива, заяви той в "Насреща Люба Кулезич"

"ГЕРБ разчете много лошо резултатите от изборите. Те нямат мнозинство, картата им е полупечеливша. Те нямат самостоятелно мнозинство, което означава, че тръгнеш ли да правиш нещо сложно, нещо против волята на хората, ще срещнеш съпротива", заяви Иван Костов.

По думите му на изборите хората са поискали Тройната коалиция да бъде сменена с дясно управление, което да проведе реформи, но не са го получили. Волята им беше подменена и не беше реализирана в управлението, подчерта лидерът на ДСБ.

Той коментира заплахите на Бойко Борисов към хората, че като не го подкрепят, ще получат обратно хората, които вече са видели как управляват - Костов и Станишев.

"Два пъти спасявам страната от фалит. Първият път Бойко е бил пожарникар и може би току-що напуснал сикаджия. Вторият път е бил собственик на охранителна фирма и е пазел Симеон Сакскобургготски. Да казва той, че аз ще предизвикам фалит в страната, значи, че лъже, за да си спаси накърненото самочувствие", заяви Костов и добави, че финансовото стабилност у нас е следствие и от неговото управление.

Политически коректен човек не може да произнесе подобни думи, но Бойко не е политически коректен, подчерта той.

Бившият премиер коментира, че умението да се разговаря с хората е шоу и е до време. Трябва хляб, не може само зрелища, подчерта той. Според него ГЕРБ е изтласкало в ъгъла всички, които могат да са полезни на България, и иска да управлява само със своя талант. Той обаче се виждал колко е – колкото да измамят железничарите, пенсионерите и зърнопроизводителите.
:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Забележителни интервюта с Иван Костов!

Мнениеот Николина Манчева » 11 Дек 2011, 23:00

;)

В отговор на това интервю
/дадено по-горе/

днес ,
незнам защо

точно Ренете Инджова
взе думата
и като се почна
.....
Чуйте сами каква злоба се лее от устата и.

http://tv7.bg/news/2921732.html


Призовавам Елена Костова да го хване за ръката и да го изведе от сцената, коментира бившият премиер в "Насреща Люба Кулезич"

Иван Костов е политически имплант, той е присадка в българската демокрация... 37 години го слушам и ми идва малко в повече като присъствие в живота. Това заяви в "Насреща Люба Кулезич" бившият премиер Ренета Инджова по повод интервюто от миналата седмица с лидера на ДСБ.

Познавам го от 1975 г. Той израсна от лектор в профсъюзни организации през дисидент до продукт на демократичната идея. За 15 години в опозиция той мина от 57% обществено одобрение до ниво, при което не трябва да се появява поне 40 дни след изборите, заяви Инджова.

Тя беше особено подразнена от думите на Костов, че два пъти е спасявал държавата от фалит.

"Иван Костов започна своя професионален живот в една неформална икономическа група от интелетуалци, които го превъзхождаха в своите качества... Между тях има хора, които са проектирали финансовата стабилизация, за която той говори. Те моделираха нещата, той ги представяше", подчерта Инджова и добави, че няма нищо против човека Иван Костов.

Враждебна е обаче към "един министър-председател, който казва, че прави финансова стабилизация, при положение че не е той" и към "един министър-председател, когото съм извикала да му кажа, че изборите, такива, каквито към края на 1994 г. проведох, дават възможност да бъдат атакувани и той като водач на опозицията има отговорността да каже това трябва ли да стане или не, а той за някой от неговите ресторантьори беше дошъл да ми ходатайства".

Инджова изрази притеснение от намерението му да стане професор, което изрази преди няколко дни.
"Притеснително е за мен децата ни да бъдат учени от човек, който в практическата функция на една наука я е провалил... Не съм съгласна да има някаква там драгалевска школа за икономисти", каза тя и добави, че заради хората, които ще започне да подготвя Костов, няма да доживее до третия цикъл на прехода, който сме започнали.

Ренета Инджова видя във връщането на Златния скункс, който предаването "Господари на ефира"
/тя даже не знае,че предаването е Господари на ефира,но е видяла как той отказва Златния скункс/
връчи на Костов, и средния пръст, който Цар Киро вдигна на жертвите на своето деяние, едно и също послание – въпреки всичко аз ще бъда този, който оглавява българската опозиция и т.нар. синя идея, ако от нея е останало нещо.

Тя призова Елена Костова да го хване за ръката и да го изведе от сцената, а в отговор на въпрос на водещата заяви, че е готова да направи всичко, което Иван Костов не е направил, а е трябвало.

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Забележителни интервюта с Иван Костов!

Мнениеот Николина Манчева » 18 Дек 2011, 23:00

;)
Преди време тук съм пуснала едно интервю на
Диана Найденова с
Иван Костов.


Сега,отново предлагам интервю на същата журналистка.

Моето мнение е,че тя малко повечко говори,но чуйте и вие.


НЯМА РЕФОРМИ В ОБРАЗОВАНИЕТО.
ДЕЦАТА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ , А РОДИТЕЛИТЕ ПЛАЩАТ ЗА УРОЦИ.


Изображение


http://www.btv.bg/shows/neka-govoriat/v ... rotsi.html
:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Забележителни интервюта с Иван Костов!

Мнениеот Николина Манчева » 03 Яну 2012, 13:18

;)"Дясна политика е обществен договор, при който срещу парите на данъкоплатеца той получава определена дефинирана услуга. Получава ред, сигурност, получава навременно правосъдие, получава образовано дете като го изпрати в училище, получава здравна услуга, получава лекарства и т.н.
Като не ги получава тези неща, като си ги доплаща – каква дясна политика е това?
Това е ерозия. "

"Десницата управлява и осъществява промени, включително радикални
през възстановяване на доверието към професионалиста, към експерта, към системата, която отговаря за здравето на хората или за образованието им или за публичните услуги, или за реда и сигурността.
Какво дясно управление е ГЕРБ,
при положение, че половината стоят в канцеларии в МВР, а ние виждаме как всички останали фирми са с частни охрани.
Каква е тази система?
Това не е ли абдикация от отговорност?
Защо изобщо се издържа МВР като всеки се защитава самичък? "


Изображение


Иван Костов е лидер на ДСБ, съпредседател на Синята коалиция и премиер на България (1997-2001
Иван Костов:

УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ Е ЛЯВО И ПОПУЛИСТКО

Весела Веселинова


- Господин Костов, каква е отиващата си година за българския народ?
- Лоша.

- Защо?
- Заради провалените избори.

- Какви бяха изборите?
- Избори, които управляващите разчитат като успех, а всъщност разбиват демокрацията и създават крайно порочни стереотипи и след преминаването им управляващите почват да ги освиркват. Това е нестабилен края на тази година, която трябваше да укрепи политическата ни система. Гледаме какви са последиците, трайните резултати на нещата, а не как се изживяват в мига. Това, което обещават да се случи в бъдеще. Въпросът е – стана ли по-стабилно парламентарното управление на страната, стана ли опряно на по-широка основа, внушиха ли тези избори на политическите партии да приемат диалога със спечелилите изборите и да изработят важни за страната решения? – Това е резултат от едни успешно преминали избори. Нищо такова не се получи, вижте какво изостряне на тона има, каква крайна непримиримост има от БСП, които категорично загубиха изборите и нямат шанс да управляват. Тези избори не решиха никакъв проблем, напротив – изостриха проблемите. “Атака” изостави управляващите – на практика вече няма политическо мнозинство. ГЕРБ управляват с хора, зад които не стои никой…

- РЗС ли имате предвид?
- Имам предвид т.нар. “независими”, то и за РЗС се отнася същото, както и за независимите. Това е някаква слаба, неясна политическа опора. Това е крайният резултат на отслабване на основни институции в страната. Сега с кого Бойко прави реформи? С госпожа Цецка Цачева и с Искра Фидосова? Това не е сериозно.

- Въпросът е каква е реформата...
- Какво точно правят, за Бога?! На кого обясняват смислено и рационално това, което правят. Срещат категорична съпротива от всякъде, за всеки свой ход. Внушението е за слабост – и с изненадващото следизборно увеличаване на пенсионната възраст и с други неща. Не си съумял да се договориш с т.нар. социални партньори и се вкарваш зад гърба на социалните партньори и тука – щрак! – мнозинството работи и приема. Това са неща, които би трябвало да взривят социалните партньори, ако те се самоуважават. Но те понеже са зависими – част от тях…

- Кого визирате?
- Профсъюзите, например. Визирам КРИБ, които освен да славословят управлението – нищо друго не правят. Причината е слабост.

- Дясно ли е управлението на ГЕРБ?
- Е, как ще е дясно (смее се – б.р.)! Управлението е ляво-популистко.

- Нали твърдят, че са дясна партия, вие сте посестрими…
- Загледайте се как контактуват депутатите в Народното събрание. Погледнете езика на телата на ключовите хора от ГЕРБ, вижте къде се спират, вижте с кого говорят. Ако прекарате в залата, наблюдавайки с внимателно око и разбирайки какво става, ще видите следното – никакви или почти никакви контакти със Синята коалиция. Целият диалог се води с ДПС и БСП, независимо, че на трибуната се говори друго.

- Защо е така?
- Защото водят същата политика. Това е политиката на най-малкото съпротивление.


Изображение


- БСП, когато бяха на власт, те пък направиха една страшно дясна политика, въвеждайки 10%- ия данък. Ясни ли са принципите на лявата и на дясната политика в България? Как се прилагат?
- Това не е дясна политика (след дълбока въздишка и примълчаване – б.р.). Това е политика за избелване на доходите на олигархията и на организираната престъпност. 10-процентният данък трябва най-сетне да го наречем със собственото му име. Избелиха се за момент и след това плоският данък няма никакъв ефект. Нито примамва инвеститори отвън, нито убеждава вътрешните инвеститори, че това е благоприятна среда – никого не убеждава какво е точно като мярка. Това е пълен крах. Като управленска политика.
Какво е управлението, което прилича на десницата? Това е управление, което кара учителят да отговаря за образованието на детето, професорът да отговаря за конкурентноспособността на неговите кадри, да има доверие между родители и учители. Да има доверие между пациенти и лекари. Как може да ме питате дясно ли е управлението на ГЕРБ, при положение, че основната задача на Цветанов и на Бойко Борисов е да разпалват недоверие между пациенти и лекари?! Как може да ме питате дясно ли е управлението?! Кой десен човек ще унищожава авторитета на една професия, от която зависи живота, здравето ни… кой десен човек ще го направи?!! Как може това нещо да се направи?!! Абдикирали са системите и на образованието, и на правосъдието, и на здравеопазването. Те не указват публичните услуги, които дължат на гражданите. Има отказ от правосъдие, има отказ от образование, има отказ от здравеопазване, има отказ от административни услуги. Вие ми казвате – дясно управление било и не и на Станишев дясно управлението, за това, че въвел данък организираната престъпност да си изперат доходите. Ако така гледаме на държавата си, то наистина нямаме ориентир. Десницата управлява и осъществява промени, включително радикални през възстановяване на доверието към професионалиста, към експерта, към системата, която отговаря за здравето на хората или за образованието им или за публичните услуги, или за реда и сигурността. Какво дясно управление е ГЕРБ, при положение, че половината стоят в канцеларии в МВР, а ние виждаме как всички останали фирми са с частни охрани. Каква е тази система? Това не е ли абдикация от отговорност? Защо изобщо се издържа МВР като всеки се защитава самичък? Сега даже се чуха идеи гражданите да направят, между другото – стари идеи на БСП, да направим опълчение и да се пазим да не ни палят колите. Това е пълен крах! Като ще минем на опълчение – защо са полицаите. Това е хвърляне на отговорността за вътрешния ред върху самите хора и вие ме питате – дясна ли е тази политика. Как може да е тази политика? Дясна политика е обществен договор, при който срещу парите на данъкоплатеца той получава определена дефинирана услуга. Получава ред, сигурност, получава навременно правосъдие, получава образовано дете като го изпрати в училище, получава здравна услуга, получава лекарства и т.н. Като не ги получава тези неща, като си ги доплаща – каква дясна политика е това? Това е ерозия. Десет години всичко това се срива.

- Говорите и за основни ценности, доверието е основата…
- Доверието са данъците, които аз плащам. Моето доверие към системата и Вашето се изразява през данъците и срещу тях да поискате системата да ви върне публичните услуги, заради които вие сте я признали като посредник между себе си и реда, между себе си и здравето, между себе си и образованието. Това не е някаква фантазия, това са реални пари. Вие плащате на министър Цветанов и искате отсреща на детето да не му продават наркотици пред училището и да не го малтретират и да му взимат парите за закуска. Така ли е? Какво доверие? Тук става въпрос просто да си свършиш работата. Те не си вършат работата. И няма кой да ги накара да си вършат работата.


Изображение


- Нямаме ли загуба на основни ценности в обществото…
- Ето ги, ето това е – това са сринати основни ценности. Изследване показва, че 4,8 % от българите вярват в здравеопазването на докторите! Е, как лекуват тези хора? Ами те вълшебници да са, при положение, че им вярват само 5% от хората – как лекуват останалите 95%? Това е пълен крах на здравеопазването. Защото лекарят лекува с доверие. Идва човекът, той се надява, той му връща надеждата във вид на лечение, във вид на обгрижване, във вид на истинска съпричастност към неговите проблеми. Този човек, опрян на другия – професионалиста, се справя със своето заболяване. Ако пациентът се бои от доктора, ако го гледа с подозрение, насъскан от Цветанов и от Борисов – как ще приеме лечението? Това е основна ценност, това е солидарната система на здравеопазването. Как функционират тези неща? Върху публичната сфера се нанесе чудовищен удар от тия хора. То 10 г. се нанася, но това вече са завършващи удари – 4,8%. Аз живея в кошмар. Как работят тези системи – как функционират? Отивате и плащате за уроци по английски на детето си – защо? Нали ви взимат данъци – не е ли грижата на учителката по английски да преподава на детето ви. Защо плащате още веднъж? Къде е системата на образование, щом вие плащате? Сигурна ли сте, че плащате на правилния човек, че той е компетентен, образован, че познава детската психика – че е професионално адекватен към детето? Колко хора плащат така услуги неизвестно на кого?! Нали учителят го проверяват, търси му се диплома, вярвате на системата… вие вече не вярвате на нищо!

- Какво може да се направи в тази ситуация?
- Говорим за най-насъщните ангажименти на държавата към гражданите, те са обществения договор, те са част от това, за което политиците отговарят. Въпросът е как ни функционира държавата. Ето, как функционира!

http://argumenti-bg.com/11508/kostov-ge ... pravlenie/
:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Предишна

Назад към Важни новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron