Иван Костов с нов фундаментален труд

Тук се оповестяват настъпили или предстоящи събития от дейността на ПП ДСБ като пресконференции на НР, интервюта, изказвания на членовете на ПГ на ДСБ в Парламента и други

Иван Костов с нов фундаментален труд

Мнениеот Любомир Вучков » 18 Фев 2012, 12:39

Иван Костов с нов фундаментален труд:
„Стопанският упадък и реформаторските идеи”

От този адрес може да свалите книгата на Иван Костов "Стопанският упадък и реформаторските идеи"
http://dsb.bg/uploads/files/Stopanskiat ... e_idei.doc


Четиво за политици-лаици, за упадъчни стопански ръководители, за ръководители, довели стопанството до упадък, за ръководители, които не могат да ръководят даже кухнята на жените си!
Книга и за реформатори! Но истински – такива като автора! Ама не е лошо да я прочетат и някои самонарекли се „реформисти”! То приликата между реформатор и реформист е като между Канада и канализация! И ако някои „реформисти” осъзнаят последната разлика, то спокойно вместо „реформисти” биха се нарекли „конформисти”! А най-добре – клиентелисти!
Приятно четене! Поуките остават за вас!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: Иван Костов с нов фундаментален труд

Мнениеот Николина Манчева » 12 Ное 2014, 00:38

;)
На 10.11. Иван Костов имаше среща с ДСБ Монтана по тяхна покана.

Предлагам ви два материала,относно тази среща

Костов се е проявил преди всичко като аналитик.
Споделяте ли моето мнение?


"Вземах го от стената на Diana Yordanova.

С упоителни, носещи дълбок тъмносин сантимент и емоционален заряд, мелодични парчета на Богдана Карадочева и Стоян Михалев и на крака посрещнаха изпълнилите до краен предел, зала на Общински Младежки Дом-Монтана гости, членове на ДСБ-Монтана, екслидера и основоположник на ДСБ, Иван Костов. Точно в уречения час започна и срещата му със симпатизанти и журналисти, в лишен от излишна парадност, стил. Напречен разрез на актуалната политическа ситуация отвътре и предложение през погледа на ръководителя на лабораторията за политически рискове към НБУ г-н Костов, отвън, направиха последователно водачката на листата на РБ в миналите избори Росица Рачева, Член на НР на ДСБ, която преди три седмици стана майка на втора дъщеричка, Вая, за здравето на която почерпи. Отношенията отвътре в РБ, волята, компромисите, трудните решения и общите стъпки, бяха фокус на нейното кратко експозе, направени според нея, в името на по-голямата цел-БСП и ДПС да са извън управлението.
„ Имам привилегията да не говоря политически, защото съм си дал гласа за ДСБ. Приех поканата на организаторите от Монтана и ще се опитам”, започна встъплението си Костов, „ да коментирам истината без да се намесвам в работата и анализите, които ще направят медиите, без политическа орнаментика и така нататък. България и през последните 2 години, и преди тези избори, а и в момента, беше и остава в състояние на политическа криза. За да бъде преодоляна тя, следва избраните правителство и парламент да получат възможността да изкарат пълния си четиригодишен мандат. Обществения дебат тече в тази посока. Политическите кризи, независимо дали пряко или не, влияят върху живота на хората. Като нормален възприема, той, поизострения тон на моменти, в рамките на политическите дебати. „ Ако ДПС остане в състояние на латентен„ спящ партньор”, то ГЕРБ ще влезе в противоречие с волята на избирателите. РБ, ПФ и частично АБВ влизат в състава на новото правителство, след серия договорки, за да не позволят или поне да направят така, че за ДПС да бъде невъзможно да управлява. Като че ли партньорите обаче не вярват на водача си, и той влиза без доверие. Компромиса на това правителство е неговия министър-председател, който, по мнение на Костов, следва да бъде много внимателен, и да не даде и да не дава поводи на коалиционните партньори, както се е случвало преди, за недоволство. Като невралгични ръководителя на лабораторията за управление и измерване на политическите рискове към НБУ определи съдебната власт, здравеопазването и образованието и неслучайно, те са поверени на РБ. „Там не се нагърбиха други”.


"Участниците в този политически кабинет трябва да са внимателни при провеждането на бъдещите водещи реформи. Необходимо е да търсят подкрепата на коалиционните партньори, синдикати, неправителствени организации, пациентски организации”, смята Иван Костов. „ Проблема КТБ например, е пряко свързан с разход на държавата. Друг рисков момент е също енергетиката и руските проекти в България. Ние представихме анализ и разчет на стратегия до 2025 година и даже наши отрицатели не можаха да се възпротивят аргументирано на изводите, които представихме, в нашата балансирана прогноза. Съгласете се, че при население, което е със 750 хиляди по-малко, при такива съвременни уреди, проекти за енергийна ефективност и намаляващ човешки фактор, да се увеличава производството на енергия. Само АЕЦ-Козлодуй може да продава. Там са изписани милиарди български левове. „ Определям се като непоправим оптимист. Виждам чашата наполовина пълна. Всички видяхме компромиса. Да видим ще даде ли резултат. Най-трудни са съмишлениците на ДСБ, защото те искат, и са в правото си”, продължи Иван Костов, „ да виждат реална промяна”. Да има нормално функциониране на съдебната система, а не политико-олигархично-мафиотска държава."

"Нелегалните емигранти по думите на Костов са много повече, от официално оповестените и предишното правителство не успя да реши този проблем. Тяхното присъствие носи рискове от това, че идват от страни с глобални военни конфликти, което, само по себе си, е обезпокоително.
„Това правителство трябва да прояви саможертва”. Преди местните избори, които могат да се окажат трамплини, но и бариери на места, партиите влизат в период на консолидация и ще е неоправдано да влизат в разправии в момента. Като силен момент на обществено съзряване определи Костов, съзряването на хората да казват нещата с истинските им имена. Като привърженик на споделените мнения, въпреки тяхната полярност, аналитично също в благоприятен аспект, се произнесе Иван Костов, които хвърлят ярка светлина върху обществените нагласи и въпреки понякога според него, излишния нерв, показват зрелите съждения и изводите на българското общество. Към внимание към личните инвестиции и вложения в недвижима собственост призова още той и посъветва да се купуват такива неща, които най-малкото, ще запазят стойността си, а също и към международна валута, като вид застрахователна мярка при риск. / Неслучайно е определен за най-добрия макроикономист в България, нали?/
На въпрос от аудиторията по повод знаковата дата 10-ти ноември, свързана с отбелязването на четвърт век от началото на демократичните промени у нас, той си послужи с пример от математическото моделиране, правейки аналогията с хаоса, който настъпва в определена точка на пречупване. Във връзка с друго запитване, Костов поясни, че не е възможно, преди определяне на екипите в пълнота, да се фиксират програмни срокове, защото без ясна визия и концепция, каквото и да се прогнозира, ще е несериозно. Той посочи, че от 2001 година насам, 5,5 пъти се е покачил пазара на лекарствените средства у нас и 6 пъти са скочили разходите на Здравната каса, а същевременно, сме намалели със 750 души. Системата позволява изкривяване, допълни в заключение той. Накрая, в алегоричен стил сподели, че наскоро е прочел историческа литература, в която е видно, че който провежда реформи и оставя хазната пълна, не е винаги обичан. Заклетите костовисти ще разберат посланието, отправено от него с тъжната и преживяна самоирония на силен и себеотрицателен лидер, каквато и да е сегашната му политическа и обществена мисия сега…Думите, с които завърши, бяха-„ Който от сегашните политически лица се нуждае от помощ и я потърси, винаги ще я получи от човек като мен”!"


И :
от http://www.mediapool.bg/ivan-kostov-za- ... 27047.html


Новото правителство е изправено пред няколко риска, които трябва да преодолее, за да има успешно управление, коментира бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов.


"Първият риск е това да приеме, че ДПС е скрит или спящ партньор", каза Костов по време на посещение в Монтана.

Според него в момента в българското общество има голямо недоверие към ДПС и ако то разпознае някакво участие на ДПС във властта, то това няма да е добре за правителството.Друг риск е недоверието на някои от партиите, участващи в правителството, към неговия премиер Бойко Борисов.

Ако Борисов даде поводи за недоверие в него, каквито е давал в миналото, това пак няма да е добре за кабинета, коментира Костов, цитиран от БТА.Следващ риск според бившия премиер е способността на правителството да направи необходимите реформи.

Секторите, в които има най-голяма нужда от реформи - здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на реформаторите. Защо изявените фигури на ГЕРБ не се наеха да застанат начело на тези министерства, попита риторично Костов.


Следващи рискове за правителството са усложнената външна обстановка - двете войни в близост до нашата граница и бежанците. Риск е и тежкото наследство от предишните управляващи, обяви бившият премиер.

Той коментира, че обстановката пред новото правителство е сложна и то трябва да се справи, за да оправдае направения компромис при сформирането си.


:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Иван Костов с нов фундаментален труд

Мнениеот Николина Манчева » 29 Яну 2015, 19:42

;)

Г-н Костов пожела да се оттегли от активна политическа дейност.

Ще се радвам,ако той промени това си решение!

За сега той или лаконично отговаря на политически въпроси или въобще не отговаря.
Това е тъжно и много ми липсва този ориентир.

Отношението му към последното национално събрание на ДСБ, ми даде повод да направя съответните изводи за себе си и да реша,че ДСБ за мен е затворена страница.

Но,
ИВАН КОСТОВ ЗА МЕН НЕ Е ЗАТВОРЕНА СТРАНИЦА.

Кой както иска така да го разбира.


И все пак.
Държавникът Костов каза:

"Моментът е подходящ,защото повечето неща се правят при тотална слабост."


А какво каза специалистът-аналитик?

Чуйте тук:

Гост на Цветанка Ризова
в "Лице в лице"


ЕТНОРЕЛИГИОЗНИТЕ И ФИНАНСОВИТЕ РИСКОВЕ ПРЕД БЪЛГАРИЯ


http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-li ... arija.html

И нали си знаете- всеки сам си прави изводите :)


:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: Иван Костов с нов фундаментален труд

Мнениеот Николина Манчева » 31 Яну 2015, 22:41

;)

Отново
специалистът и човекът
ИВАН КОСТОВ.

този път по Дарик радио
в "Седмицата"

" НЕТНО НЕДОВЕРИЕ - доверие минус недоверие.
Истинската сила на едно правителство или парламент е да имат НИСКО общо нетно недоверие.

Българските медии се вторачват в доверието, а не гледат общото нетно недоверие."


"Правителството НЯМА сила да направи необходимите успешни стъпки в управлението."


Чуйте разговора-има какво да се ЧУЕ в този анализ на ситуацията в момента.

http://video1.darikweb.com:8080/video/v ... 867.15.mp3

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57


Назад към Важни новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron