Ярка реч на Иван Костов пред Парламента 25.07.11

Тук се оповестяват настъпили или предстоящи събития от дейността на ПП ДСБ като пресконференции на НР, интервюта, изказвания на членовете на ПГ на ДСБ в Парламента и други

Ярка реч на Иван Костов пред Парламента 25.07.11

Мнениеот Любомир Вучков » 25 Юли 2011, 18:47

ПАРЛАМЕНТЪТ ДЕБАТИРА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ПРОВАЛ В ПОЛИТИКАТА МУ В СЕКТОРА НА СИГУРНОСТ 25.07.11

Ярка реч на Иван Костов:СТЕНОГРАМАТА
Изказване на Иван Костов в Народното събрание по вота на недоверие за провала на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, 25 юли 2011 г
.
http://www.facebook.com/pages/Ivan-Kost ... 5886634538

ГЕРБ се превърна в голямо разочарование на десните избиратели като не направи необходимото да се даде справедливост за престъпленията, извършени от предишните управляващи.
Разочарова още по голяма част от българското общество като не извади мафията от българската политика.
Разочарова огромен брой икономически активни лица като не само не се противопостави, а насърчи монополистите да вдигат цените и да отнемат пазара на малките и средни фирми във вреда на конкуренцията и домакинствата.
Опитите да се даде справедливост със слаби обвинения и провалени доказателства рикушира в имунизиране на заподозрените и поставянето им на първите писти на българската политика – като искащи недоверие или кандидат-президенти. Постави монополистите в ролята на недосегаеми от закона ментори и дарители на органите за сигурност и вътрешен ред.
Този провал на кабинета Бойко Борисов вместо да отстрани, укрепи още повече мафиотите и олигарсите в политическата система на страната.

Бойко Борисов се превърна в голямо разочарование за нас от Синята коалиция, заради пълната си неспособност да проведе крайно належащите реформи в правозащитните органи и сектора за сигурност и вътрешен ред.
По вина на Тройната коалиция страната ни не влезе като пълноправен, а като наблюдаван под карантина член на ЕС. Наблюдават ни, защото не сме постигнали върховенство на закона, полицията не си върши работата, прокуратурата не повдига обвинения, съдът не изпраща виновните в затвора.
Днес, след две години управление на кабинета Бойко Борисов, има същите причини да ни се поставят 22-те условия или мерки, които поставяха и преди. Поради тяхното неизпълнение продължава да стои заплахата от налагане на предпазна клауза и непризнаване решенията на българския съд.
Изпълнителната и законодателната власт на ГЕРБ извървяха срамен път. От противници станаха защитници на статуквото в съдебната власт и в правозащитните органи като цяло. Това стана след като извършиха няколко скандални според широката общественост и сред магистратите назначения във ВСС.

Управлението на Бойко Борисов безспорно успя в редица неща, заради което също заслужава вот на недоверие.
Успя да насади омраза срещу лекарите и сега ставаме свидетели на заплашването им с огнестрелно оръжие.
Успява да превърне страха и клеветите на бившата ДС в основно оръжие на своята вътрешна политика.
Успява да съвмести в една роля ролите на политика, на полицая, на прокурора и на съдията.
Успява да пренебрегва безнаказано законите, вадейки класифицирана информация в медиите и превръщайки я в средство за политически шантаж и рекет.
Успя до такава степен да забрави предишните си обвинения, че издигна заподозрените кметове на бившата тройна коалиция като свои кандидати за кметове в страната.
Успя да създаде реална заплаха за честността на предстоящите наесен местни и президентски избори.
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Назад към Важни новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron