Кандидатите за общински съветници-София

Тук се оповестяват настъпили или предстоящи събития от дейността на ПП ДСБ като пресконференции на НР, интервюта, изказвания на членовете на ПГ на ДСБ в Парламента и други

Кандидатите за общински съветници-София

Мнениеот Любомир Вучков » 15 Юни 2011, 19:59

ДСБ - София ще проведе събрание в УАСГ /ВИАС/
http://dsb.bg/bg/blogs/article/2634

На 19 юни 2011 г. от 15:00ч. в зала "Максима" на УАСГ /ВИАС/ Софийската организация на ПП ДСБ ще проведе събрание при следния дневен ред:
1. Избор на предизборен щаб на Софийската организация.
2. Подреждане на листата за кандидат-общински съветници - МИ 2011г.

Право да участват и гласуват имат всички членове и регистрираните шест месеца преди датата на събранието симпатизанти.
Начало на регистрацията 14:00ч.


Кандидатите за общински съветници:
виж също http://dsb.bg/uploads/files/Kandidati%2 ... 1%20v1.pdfАнтоний Методиев Методиев
Образование – висше: Философия – магистър; Софийски университет „Климент Охридски“; Национална сигурност и отбрана – магистър; Военна Академия „Г. С. Раковски“; Българо-френски център за обучение на управленски кадри „Марком“ – Висша международна школа по маркетинг и мениджмънт.
Месторабота: 33 Езикова гимназия „Света София“ - старши учител. Член на ДСБ – Люлин. Член на националната комисия на ДСБ по образование, наука, младежта и спорта.

Aтанас Петров Атанасов
На 52 години. Юрист, завършил право в Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ през 1987 г. Работил като съдия, прокурор. В правителствата на демократичните сили (Филип Димитров и Иван Костов) е ръководен служител в системата на националната сигурност - директор на РДВР, секретар на МВР и директор на контраразузнаването. Учредител на ДСБ, от 2006 година председател на софийската организация на партията. Депутат в 40-тото Народно събрание от парламентарната група на ДСБ. В момента е адвокат, женен с три деца. „Да си общински съветник не е професия, а партийна позиция за отстояване а кауза.“

Божидар Христов Дончев
Роден в гр.София 1956г. Образование: висше – строителен инженер. Трудов стаж 27г. Месторабота: „Софинвест“ ЕООД; Допълнителна квалификация: оценител на недвижими имоти; оценител на търговски предприятия и вземания. Член на Съвета на РКСГСО на КНОБ. Женен, дъщеря. Член на ДСБ - район „Слатина“.

Вергиния Дамянова Георгиева
Родена на 25 януари 1968 година. Образование - висше: математика, журналистика, СУ „ Климент Охридски“. Работила е предимно в сферата на приложното програмиране. Член на ДСБ в район „Младост“ от зората на изграждането на организацията.

Вили Младенов Лилков
Доцент, доктор по неутронна физика. Ръководител катедра Физика на МГУ. Женен с трима сина. Общински съветник и председател на Националната комисия по местно самоуправление на ДСБ.

Виолета Тодорова Енчева
Родена на 14 март 1958 г. в София. Образование: висше. Бакалавър по Библиотекознание и библиография, УНИБИТ; Магистър по Библиотечно-информационни науки, СУ „Св. Климент Охридски“; Магистър по Политически науки, СУ „Св. Климент Охридски“. Месторабота: Българска национална телевизия – редактор-архивист (от 1982 г. до днес). Има 3 деца и 1 внучка. Член на ДСБ – район „Средец“.

Грети Иванова Стефанова
Родена в София. Висше образование: ВИАС - строителен инженер, магистър; УАСГ - социално управление, магистър. Учредител на ДСБ, председател на ДСБ - Красно село. Общински съветник, инициатор на отмяната на зонирането на София, за недопускане вдигане данъците на софиянци. Мой проект е внесен в Столична община за саниране на панелните блокове в София, без финансиране от собствениците, използвайки възобновяеми енергийни източници. „Обичам София. Обичам хората, живеещи в моя град. Вярвам в „синьото“, което има силата на доброто, смелостта на знаещия и устрема на можещия.“

Даня Николова Иванова
Родена на 6 февруари 1958г. в Пловдив.Образование: висше (Счетоводство и контрол, УНСС). Месторабота: собственик на счетоводна къща „Отворени финансови и информационни системи“ ЕООД. Управляващ съдружник в „Офис инженеринг“ ООД, съдебно-счетоводен експерт към съдилищата на София -град и София област., оценител на активи и пасиви. Участвала е в приватизацията на общински фирми. Омъжена с едно дете. Член на ДСБ – р-н „Младост“.

Димитър Петров Божилов
Роден на 29.06.1985г. в град София. Образование: Висше (Право, СУ „Св.Климент Охридски“). Специализация „Неправителствени Организации“ към Програма „Фулбрайт“. Месторабота: Юрисконсулт. Член на ДСБ - „Триадица“ от 2006г.

Ивайло Христов Йонков
Ивайло Христов Йонков – 43г., София, женен, икономист, общински съветник, член на националния изборен щаб. Председател на комисията по контрол на бюджета (2010-2011), член на комисиите по транспорт, инжинерна инфраструктура и европейска интеграция. Председател на ДСБ Лозенец.
2011

Иванка Минчева Щърбанова
Родена съм на 12 април 1957г. През 1982 г. завърших Медицинска академия -МФ гр. Плевен, а през 2002 г. ВТУ „Кирил и Методи“ - магистратура Стопанско управление - Здравен мениджмънт. В момента работя като лекар във „Втора МБАЛ-София“ - ЕАД в АГ клиника. Имам признати специалности по Акушерство и гинекология и Онкология. Член съм на ДСБ „Красна поляна“ от създаване на партията.

Иво Николаев Божков
Роден на 26 април 1982 г. в София. Образование: висше (политология, University of Montreal, Канада/Sience po-Paris, Франция). Месторабота: Национална мрежа за децата - координатор на френската програма ПРОКОПИЛ, Управител ВИВО оод - фирма преводи.Неженен. Член на ДСБ, район „Оборище“ от 2005. „Умея да вярвам в хората и се опитвам да им покажа, че и те могат да вярват в мен.“

Илиана Славчова Славова
Образование: висше (филолог, журналист), СУ „Св. Климент Охридски“. Специфични познания: образование и култура, здравеопазване Председател на ДСБ „Искър“. „Живея с общата ни синя мечта и няма да се откажа да я отстоявам. За 15 години работа в медиите се научих да устоявам на натиск и на изкушения. Затова се осмелих да поискам доверието ви. Правя го и в памет на моя прадядо, убит от комунистите през 1944 г.“

Илияна Милкова Костадинова
Родена на 31.12.1964г. в гр. София. Образование: Средно - Руска езикова гимназия. Занимавала съм се активно със спорт. Работила съм в сферата на културата и спорта и мога да бъда полезна в тази област. Имам един син. Член съм на ДСБ, р-н „Илинден“.

арх. Ирина Добрева Николова
Завършила ВИАС (днес УАСГ), специалност „АРХИТЕКТУРА“. Има специализация в областта на промишлените територии и общественото обслужване в тях. В периода 1976-1995 г. работи като проектант, ръководител група и главен архитект в НИПРОРУДА-София. От 1984г. е хоноруван преподавател в УАСГ - архитектурен факултет. През 1996 г. основава архитектурно ателие „ВИАРХ-Ирина Добрева“, което работи в областта на проектиране на жилищни и обществени сгради, благоустрояване на урбанизирани и неурбанизирани територии, територии и обекти на културно историческото наследство. Член е на Съюза на архитектите в България (член на УС на САБ през 1989-1991г.) и на Камарата на архитектите в България.

Камен Василев Мутафов
Роден съм в София. Завършил съм ТУ – София. Доктор съм на техническите науки. Като общински съветник мога да участвам в контрола по финансирането и управлението на европейски проекти. Член съм на ДСБ – Младост от 2009 г. Активно съм участвал във всички изборни кампании от 1990 г. досега.

Катя Константинова Аспарухова – Радева
Средното си образование е завършила в Софийската Математическа Гимназия, инженер по електроника – завършила е Техническия Университет – София. Преподавател е в Техническия Университет – София. Може да бъде полезна в сферата на образованието, на инженерната инфраструктура, на околната среда. Член е на ДСБ – Възраждане.

инж.Константин Симеонов Симеонов
На 39 г., женен с едно дете. Образование: инженер - химик, завършил в ХТМУ - София през 1996 г. Позиция в партията: председател на ДСБ Възраждане - от учредяването на ДСБ през 2004 г. до момента; председател на предизборния щаб на ДСБ- Възраждане; член на регионалния изборен щаб на 24 МИР София. В каква сфера и знания ще бъда полезен, като общински съветник: „Ще работя за силна местна власт в близост до хората. Ще се грижа за опазване и възстановяване на околната среда, както и за решаването на проблемите за третиране и рециклиране на битовите отпадъци и благоустройството.“

Любен Стоянов Лачански
Роден е 1953 г.в София. Учи гимназия тук и „Литературен институт А.М.Горки“-Москва, факултет „Поезия“. Работи като политически журналист, преминал йерахията от репортер до гл.редактор. Специалист е по вътрешна политика. Написал е хиляди статии и полит. коментари. Издал е 14 художествени сборника. Носител е на Национални литературни награди. Член е на СБП, СЖБ и ДСБ. Семеен.

Любомир Кирилов Арнаудов
Роден е на 5.01.1950 г. в гр. София. Завършва висшето си образование през 1975г. в Техническия университет - София със специалност „Автоматизация“. Ползва немски и англйски език. Специалист е в областа на Енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници. Може да бъде полезен при разработване на програми за саниране на сгради, решаване на кризата с „Топлофикация“ и екологичните проблеми на София.

Любомир Петров Георгиев
Роден на 8 август 1962 г. в град Криводол, обл. Враца. Образование: Висше - Факултет по математика и информатика, СУ „Св. Климент Охридски“. Месторабота: Минно-геоложки университет „Св.Иван Рилски“ катедра „Математика“. Женен, с едно дете. Член на ДСБ - район „Триадица“, председател на организацията от учредяването й. Член на Националната вътрешнопартийна комисия по местно самоуправление и местна политика.

Маргарита Димитрова Ангелова-Гутева
Родена на 25 февруари 1954г. в Димитровград. Образование: Висше - Строителен инженер, УАСГ. Омъжена с едно дете. Месторабота: Общински съветник в община Димитровград (1980-1982 г.) Член на ДСБ - район „Средец“. Кмет на р-н „Средец“ от 2007 г. Избрана с листата на ДСБ.

Марио Руменов Добрев
На 48 г. от София, женен с двама сина. Висше обр. ВИАС - ПГС. С „Колектив София“ печели Златен медал за проект „Подземни нива на ОРЛОВ МОСТ и Ректората“ и конкурс „Генерален комуникационно-транспортен план на София“ От 15 г. се занимава с проектиране на холограми за защита на документи и ценни книжа. 3 мандата в ръководството на „ДСБ Лозенец“.

Марта Руменова Георгиева
Родена в София преди 32 г., завършила е Френската гимназия и Софийския Университет. Магистър по администрация и управление от Университета в Нант, специализирала местна демокрация в Страсбург и европейска политическа интеграция в Рим. Председател на ДСБ-Средец. През 2009 г. Координира мажоритарната кампания на Иван Костов. Има дългогодишен опит в природозащитния сектор, вкл. в проекти за граждански контрол на Столична община. От 2010 г. е председател на националната комисия на ДСБ по екология. Организатор на кампанията за демонтиране на паметника на Съветската армия. „За София - чистота и компетентност.“

Надя Дауд Хамами
Родена на 13.02.1972г. в София. Образование: висше – биотехнологични процеси СУ „Св.Кл.Охридски“, Българска фиология СУ „Св.Кл.Охридски“. Редовен докторант по Теория на книжовните езици в СУ „Св.Кл.Охридски“. Член на ДСБ - район „Младост“.

Николай Здравков Спасов
Роден на 30 юни 1956г., в София. Образование - висше, българска фиология ВТУ „Кирил и Методи“ – Велико Търново с втора специалност физкултура и спорт; Висша школа по мениджмънт и маркетинг към Национална спортна Академия. Месторабота: 57 СУ (спортно училище) „Св.Наум Охридски“; Председател на Сдружение баскетболен клуб „Септември“- София. Член на ръководството на ДСБ р-н „Възраждане“. През 2007г., кандидат за районен кмет, стига до балотаж.

Николай Светославов Николов
Роден на 4 януари 1973г. в София. Образование – висше - магистър по право. Специализации: Право на ЕС, Английско право, НК. Месторабота: ЕТ „Воден двигател“- управител, „Термотрейд“ ЕООД – собственик. Член на ДСБ – район Сердика, координатор на 24 МИР, Председател на правната комисия в ДСБ. Женен с две деца.

Павлин Стефанов Чергански
Роден на 8 февруари 1964г. в с. Ставерци, Плевенско. Образование: Висше - Юридически науки и обществена сигурност, Варненски свободен университет. Месторабота: Столична компания за градски транспорт, дежурен Депо. Женен с едно дете. Член на ДСБ район „Илинден“. Председател на организацията.

Петър Стефанов Москов
Роден на 17 декември 1970г. в София. Образование: висше - Медицина, Медицински университет - София, специалност - Анестезиология и интезивно лечение. Специализации във Франция, Великобритания, Испания и САЩ. Месторабота: УМБАЛ „Св.Анна“ АД - старши асистент в Клиниката по анастезиология и интензивно лечение. Женен с едно дете. Член на Инициативния форум за създаване на нова дясна партия (2004г.) и учредител на ДСБ. Член на ДСБ –р-н „Средец“. От 2007г. член на Националното ръководство на партията.

Прошко Начев Прошков
Роден на 31 август 1974 г. в София. Образование: инженер; докторант по „Автоматика и системотехника“ в ТУ – София. Работи пет години в Германия като научен изследовател и софтуерен аналитик по проекти за програмно осигуряване на индустрията. През 2003 г. е ръководител на проект за оптимизиране на железопътния транспорт в Германия. След завръщането си в България през 2004 г. работи по създаване на компютърни бизнес системи. През 2008 г. завършва Българско училище за политика към Нов Български Университет. Учредител на партия Демократи за силна България. Член на Съвета на председателя на ДСБ-София от 2007 г. Същата година печели местни избори и става кмет на район „Лозенец“. Избран за кандидат на ДСБ за кмет на Столична община след проведени вътрешни избори на 15 май 2011 г.

За съжаление на последните трима кандидати не се визуализира текста на биографиите им:

Сашо Стоянов Начев

Стефан Александров Павлов

Христо Христов Ангеличин

Аташираният файл е копие от оригиналния файл на сайта на ДСБ, където могат да се видят и снимките на кандидатите !
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Назад към Важни новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron