ПОЧВА СЕ! СТЯГАЙТЕ СЕ!

Тук се оповестяват настъпили или предстоящи събития от дейността на ПП ДСБ като пресконференции на НР, интервюта, изказвания на членовете на ПГ на ДСБ в Парламента и други

ПОЧВА СЕ! СТЯГАЙТЕ СЕ!

Мнениеот Любомир Вучков » 28 Фев 2011, 13:13

ПОЧВА СЕ! СТЯГАЙТЕ СЕ!
НЕКА УСПЕХЪТ ДА НИ СЪПЪТСТВА ЗАРАДИ НАШАТА БЕЗКОМПРОМИСНОСТ, ВСЕОТДАЙНОСТ И ВЯРА В СПРАВЕДЛИВАТА НИ КАУЗА!Решения на Националното съвещание на ДСБ в Стара Загора, проведено на 27.02.2011г.
27.02.2011
http://www.dsb.bg/index.php?page=press&id=2103

ДСБ призовава министър-председателя Борисов да отстрани министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов от правителството. В противен случай ДСБ ще оттегли доверието си и от премиера.

Националното съвещание дава мандат на Националното ръководство да регистрира ДСБ на изборите за президент и за местни власти в състава на Синята коалиция.
На тези избори Синята коалиция следва да си постави за цел да увеличи доверието на избирателите като реална политическа алтернатива, способна да се справи с икономическата криза в страната.

Националното съвещание дава мандат на общинските и регионалните организации на ДСБ:
• Да стартират процедура за номинация на кандидати на ДСБ за местните избори, като поставя следните изисквания към кандидатите си :
а) Да имат неопетнена репутация;
б) Да не са се облагодетелствали от участието си в политиката;
в) Да не са обвързани по какъвто и да било начин с националната и местна олигархия и организираната престъпност;
г) Да не са понастоящем и да не са били в миналото служители на специалните служби.
• Да започнат преговори за приемане на процедурни правила за излъчване на кандидати в Синята коалиция;
• Да предлагат конкретни процедури за излъчване на кандидатите за местните избори на Синята коалиция и начините за арбитрирането им.
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: ПОЧВА СЕ! СТЯГАЙТЕ СЕ!

Мнениеот Николина Манчева » 07 Яну 2012, 00:25

;)

ЗАПОЧНА ДИСКУСИЯТА ЗА

"ОБЩИТЕ ОРИЕНТИРИ ЗА ЦЕЛИТЕ И ЗАДАЧИТЕ НА ОБНОВЕНАТА НИ ПОЛИТИЧЕСКА ПЛАТФОРМА "

от Демократи за силна България на 6 януари 2012 г.


За идейната платформа на ДСБ

Чуват се гласове, че програмата на десницата е изчерпана. Имаме вече частна собственост, пазарна икономика, членове сме на НАТО и ЕС. Няма да споря, нечии програми може да са изчерпани. Позволете да прочета на глас част от нашето Възвание за силна България;

„Всички имаме усещането, че демокрацията ни е фасада, зад която няма истински дом. Българският комунизъм си отива, но оставя зад тази фасада на ключови позиции в икономиката, в политическите партии и медиите своята олигархия и бивша държавна сигурност, остава и създадената от тях организирана престъпност. Това е основната причина у нас да има силна престъпност и слаба държава, силна корупция и слаба администрация, значителна сенчеста икономика и много бедни.


и част от Учредителната декларация на ДСБ:

„Политическата система на страната е в криза. Нито една от партиите не сочи българската перспектива. Те нямат идеи за бъдещето, за развитието на обществото и държавата. България е без политическо лидерство, включително и десницата. Страната ни отново започна да губи ценно историческо време от своето държавно и политическо развитие.

Партиите от прехода постепенно попадат в порочна зависимост от парите на олигархията, бившите репресивни служби и организираната престъпност. Те нямат воля да видят кризата и не правят усилия да се справят с нея. Отговорът на българските граждани е обезверяване, апатия и отказ от гласуване. Демокрацията ни се превръща във фасада, зад която се крие статукво, комфортно за “елита” и отблъскващо за гражданите.

Създаваме новата партия, за да бъдем алтернатива на фасадната демокрация.”


И питам сега: кое е изчерпано от тази политическа платформа, кои думи от нея не са верни днес? Има ли силна България или сме най-слабата и бедна, най-корумпираната и мафиотизирана, най-болната и с кратък живот нация в ЕС. Не сме ли ние с най- безпомощната държава и с най-голямото беззаконие?

С това не казвам, че не са се случили сериозни събития, които налагат да дискутираме и развием политическата си платформа. Такива са на първо място тържеството на посткомунизма в страната ни, процесите на криза и дезинтеграция в ЕС, катаклизмите, които разтърсват социалната държава, помръкналите надежди за приемане на еврото, очертаващия се «ледников период» пред глобалната икономика. За тази дискусия следва да подготвим специално Национално събрание на ДСБ. На него трябва да проведем сериозен дебат за да дадем нова сила на политическите си идеи през следващите години.


Изображение


Изображение

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: ПОЧВА СЕ! СТЯГАЙТЕ СЕ!

Мнениеот Николина Манчева » 20 Яну 2013, 15:37

;)

ЕДИННА ПЛАТФОРМА


Видео:
http://tv.dsb.bg/#/video/2013/01/20/487От падането на Берлинската стена до днес, ние, политиците от Демократи за силна България и Гражданско сдружение „Национален съюз Единство” представляваме активната, демократична, антикомунистическа част от българското общество.

Ние съзнаваме необходимостта от управление на силна реформаторска десница днес, стъпила на основата на общата ни историческа същност, общите ни принципи и ценности, общите ни оценки за миналото и настоящето на страната и общите ни цели и задачи за бъдещето.

Ние извършихме най-тежките и ключови реформи за модернизиране на България:

Върнахме заграбената земя и имоти на хората, проведохме мащабна касова приватизация, което стана условие за появата на 650 хиляди фирми на частното предприемачество в България.

Създадохме днешния стабилен български лев след 1000-кратното му обезценяване.

Укрепихме банковата система след фалита на почти всички български частни банки.

Стабилизирахме бюджета след годините на икономическа катастрофа, в резултат от управлението на БСП,и изведохме българската икономика само за 10 месеца към икономически растеж.

Нашите реформи създадоха условията средната заплата да се повиши 4 пъти само за четири години, а пенсиите – 3,5 пъти.

Започнахме реформите на пенсионното и социалното дело, на администрацията, здравеопазването и образованието. Създадохме нови професии и предпоставки за възникване на широка средна класа от лекари, юристи, преподаватели.

Превърнахме България от руски сателит в модерна европейска държава.

Започнахме преговори за присъединяване към ЕС и премахнахме шенгенските визи за българските граждани.

Като виждаме ясно днес неспособността на популистката партия ГЕРБ

да проведе и довърши реформите и да изведе България от кризата;

опитите им да подменят истината за демократичния преход;

да реставрират тоталитарните практики, да реабилитират бившия комунистически режим и да подклаждат носталгия по неговите символи,

обявяваме своята политическа платформа на твърди защитници на демократичните гаранции на правата и свободите на гражданите, на неприкосновеността на собствеността, на свободата на словото и на медиите, на алтернатива на популизма.

Със своя опит, компетентност и решителност заявяваме, че сме готови да изведем страната от днешната криза. Готови сме:

-

За управление, което преодолява кризата в икономиката и постига стабилен и устойчив растеж. Да реализираме цялостна програма за повишаваме на заплатите, пенсиите и създаването на нови работни места;

-

Да спасим малката и средна българска икономика чрез решително отстраняване на злоупотребите с господстващо положение на пазара, премахване на монополните цени и гарантиране на честната конкуренция в интерес на потребителите;

-

Да направим нови насърчения за предприемчивите семейства и земеделци, за малкия и среден бизнес, за да имат инициативните свободата да печелят от своя труд;

-

Да изградим модерно европейско общество, основано на равенство на гражданите пред закона и държавата, на справедливост за всички, чрез радикални промени в съдебната система, прокуратурата, МВР и службите за сигурност;

-

Решително да променим публичните сектори, за да създават качествени и достъпни публични услуги, да извадим образованието и здравеопазването от кризата, да създадем малки, но силни и ефективни институции, да възстановим гражданската солидарност, за справедлива социална защита и достойни старини;

-

Да окажем категорична съпротива срещу всеки опит за реабилитация на лицата и символите на комунизма, за реанимиране или копиране на неговия зловещ тоталитарен експеримент;

-

Да преодолеем днешната морална криза в обществото чрез възстановяване на вярната посока, ориентирана към ценностите на евроатлантическата цивилизация;

-

Да противодействаме на едностранното ни обвързване с енергийни доставки от Русия чрез гарантиране на енергийна независимост и сигурност на нашата страна.

Нашите избиратели ни дадоха ясни знаци като категорично ни подкрепиха на последните европейски, национални и местни избори; излъчиха двама свои депутати в Европейския парламент, 15 депутати в Народното събрание и достойно представителство в местната власт. И като на президентските избори отхвърлиха подмяната и показаха, че подкрепят само траен съюз на единната реформаторска десница.

Ние, от ДСБ и Гражданско сдружение „Национален съюз Единство”, обявяваме волята си да представляваме своите избиратели на всички бъдещи европейски, национални и местни избори като единна политическа формация. За целта ще започнем веднага изграждането на общи органи на политическо представителство и ръководство на национално и районно равнище.

Каним партиите, организациите и гражданите, които споделят принципите на нашата Единна платформа, да се присъединят към нас като станат част от нас или наши политически партньори.


Иван Костов,
Упълномощен от
Демократи за силна България

Надежда Нейнски,
Упълномощена от
„Национален съюз Единство”

http://dsb.bg/bg/blogs/article/3566


Изображение


Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 603&type=3

:clapping
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Пресконференция на ДСБ 21.01.13

Мнениеот Любомир Вучков » 21 Яну 2013, 14:56

Пресконференция на ДСБ - за предстоящия референдум, за съюза с "Единство" и за злободневната политическа провокация.Видеото от сайта на ДСБ:
http://tv.dsb.bg/#/video/2013/01/21/489
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: ПОЧВА СЕ! СТЯГАЙТЕ СЕ!

Мнениеот Николина Манчева » 27 Яну 2016, 12:41

;)

Има ли
по-адекватно политическо говорене
от
действащите политици
в момента?


"Популярен съм НЕ с това кой ме подкрепя,
а какво съм оставил зад гърба си"

ИЛКО СЕМЕРДЖИЕВДлъжна съм да отбележа,че записът НЕ е нов,но е актуален.


http://news7.bg/%D0%98-%D0%A1%D0%B5%D0% ... qibelLF7ct

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57


Назад към Важни новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron