ДСБ И СДС ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА КОАЛИЦИЯ

Тук се оповестяват настъпили или предстоящи събития от дейността на ПП ДСБ като пресконференции на НР, интервюта, изказвания на членовете на ПГ на ДСБ в Парламента и други

Мнениеот Любомир Вучков на 13 Мар 2009, 16:10

http://www.dsb.bg/print.php?open_news=3909
БРИФИНГ за медиите след подписването на споразумението

НАЙДЕН ЗЕЛЕНОГОРСКИ: Уважаеми дами и господа, днес ще подпишем споразумението между Съюза на демократичните сили и Демократи за силна България за общо явяване на избори за Европейски и национален парламент и единна политика в 41-то Народно събрание. Споразумението ще бъде подписано от г-н Мартин Димитров, председател на СДС и от г-н Иван Костов, председател на ДСБ. След подписване на споразумението те ще направят изявления и след това ще отговарят на вашите въпроси.

МАРТИН ДИМИТРОВ: Здравейте на всички. Смятам, че поличбата е добра, тъй като взех тази химикалка от ДСБ, което е добро начало. Знаете, че хората в миналото са си разменяли вещи в знак на доверие, за да потвърдят дружбата си. По-важното е, че това, което правим е сериозно и дългосрочно. То има за цел не просто следващите парламентарни и европейски избори, а постигане на демократично управление в България. Днес сме най-близо откогато и да било през последните месеци до едно демократично управление. Ние от СДС постигнахме това с цената на компромиси, знаейки, че съединението прави силата, както пише на една сграда недалеч оттук. Съединението прави силата и то ще позволи тройната коалиция да не бъде на власт, да й бъде потърсена отговорност и България да бъде управлявана по един демократичен начин. Нашата цел е това обединение да работи заедно и на следващите избори оттук нататък и да постигнем максимално добра работа заедно. Благодаря ви.

ИВАН КОСТОВ: Аз ще добавя само, че България очевидно не можа да вземе геополитическия завой и да се отдели от своето минало и да влезе в европейските и атлантическите организации по един достоен начин. Затова нашите чувства са отново такива, каквито бяха преди много години. Очевидно мисията на десницата не е изпълнена и страната се нуждае от възстановяване на европейската кауза, от завършване на реформите и сега съвсем ясно се вижда, че слабостта на автентичната десница е голямо зло за нашата страна. Трябва да направим всичко възможно и това са първите стъпки да възстановим силата на тази десница. Това ще направи страната много по-стабилна и няма да позволи да се извършват тези безобразия, които виждаме в момента. Ние имаме надежда, че ще съумеем заедно да се отворим към други партньори и ще направим голямо дясно обединение, което да бъде истински и постоянен полюс в българската политика, защото виждаме, че в България се появяват партии, които изживяват периоди на възход и след това следват бърз упадък, гонейки популистки обещания, техният живот е кратък. Ние никога не сме правили това и вярваме, че по убедителен начин ще възстановим силата на десния полюс на българската политика. Това ще бъде само за доброто на страната.

- Аз имам по един въпрос и към двамата лидери. Г-н Димитров, очевидно е, че почти цялата парламентарна група на ДСБ е тук и е очевидно, че вие нямате почти никаква подкрепа от вашата парламентарна група, дори от нейния председател. Явно имате вътрешна опозиция, а ще ви трябва подкрепа, когато започнете да редите листите, как ще се справите?

- Г-н Костов, какъв е личния ви компромис да стиснете ръката на лидера на СДС Мартин Димитров и да подпишете това споразумение?

МАРТИН ДИМИТРОВ: Напротив, в тази зала има много представители на СДС. Точно от парламентарната група са по-малко, наистина, защото вършат и друга работа. Имайте предвид, че подкрепата за тази политика в СДС е сериозна, защото ние гледаме в бъдещето, а погледа отправен към бъдещето се прави с цената на необходимите компромиси. Това, което се случи в СДС стана пред цялото общество и така трябва да се прави оттук нататък. Ние взехме нашето решение публично и отворено. Имаше сериозен дебат, но едно виждам оттук нататък, дори хората, които имаха своите различия, дори хората, които не подкрепиха тогава сега ще бъдат с нас и ще работят за тази коалиция. Имайте предвид, че заради някакви камъчета не може да се провали цялата кола.
Искам да благодаря на колегите от СДС, че успяха да мислят държавнически, да превъзмогнат личното и да погледнат към бъдещето. Това не е лесно да бъде направено, защото е имало много ситуации, когато това не е могло да се случи. Именно СДС е в основата на това дясно обединение и искрено работим за него.

ИВАН КОСТОВ: Моят отговор е кратък, аз не правя никакъв компромис да стисна ръката на г-н Мартин Димитров. Искрено се надявам, че процесите в СДС ще се развиват в тази посока, в която тръгнаха след неговото избиране. Ако тези процеси вървят в тази посока ще се окаже, че не сме направили компромиси да се явим заедно на тези избори.

МАРТИН ДИМИТРОВ: Няма да позволя на никого, било то представител на политическа партия или на друга организация да говори срещу хора от СДС, независимо от техния избор, защото съм сигурен, че партията СДС ще работи за тази коалиция, за това обединение и за демократично правителство. Заедно с всички сили, в това не се съмнявайте. Виждам, че много хора се стреснаха от обединението, което се случи, те се уплашиха. Вижте дори реакциите на някои знакови медии. Има страх, защото объркахме плановете. Те бяха подредили новата коалиция - БСП, ДПС или Движение „Напред". Знаем, че затова ще има емоции, но всичко това, което правим е за добро.

ИВАН КОСТОВ: Аз искам да се обърна към всички хора, които са били против това споразумение в Демократи за силна България. Нека знаят, че колкото по-добре решим задачата да създадем силна коалиция в дясно, толкова по-сигурно е, че БСП и ДПС няма да бъдат в управлението. И обратното, всеки оттук нататък, който продължава да бъде срещу тази коалиция практически работи за това Станишев и Доган да продължат да управляват страната. Тези думи звучат много категорично, но са истина.

ПЕТЪР МОСКОВ: Въпросът ви е обобщаващ и някак си съдържа целия драматизъм на това, което правим. В момента аз не гледам на г-н Шарков като на депутат от СДС, а на г-н Малинов като депутат от ДСБ, аз гледам като на хора, които са тръгнали и работят в обща посока, т.е. не правя това разделение и се надявам и вие да на го правите в бъдеще.

- Кои ще са съпредседателите на тази коалиция?

МАРТИН ДИМИТРОВ: От разговорите, които сме водили досега по отношение представителство спрямо трети партии и разговори с тях, нашата идея е тази отговорна и трудна задача и емоционално обвързваща да бъде поета от г-н Петър Москов и г-н Найден Зеленогорски, а по отношение представителство пред ЦИК и различни администрации това ще са двамата председатели на партиите.

- Кои други формации ще се присъединят към СДС и ДСБ и имали спорни партньори?

МАРТИН ДИМИТРОВ: Ние от СДС имаме категорична позиция за неучастието на БНД. Оттам нататък с другите партньори трябва да бъдат водени открити и откровени разговори.

ИВАН КОСТОВ: Досега от наша страна не е имало никакви ограничения, ние желаем да влязат в коалицията колкото се може повече партии от дясно-център. Разбира се, ако прочетете внимателно споразумението ще разберете, че по отношение на лицата те трябва да отговарят на записаните в него критерии и ще държим на това. Иначе нямаме избирателно отношение и няма да налагаме вето.

- Какво ще се случи в Каденабия?

ИВАН КОСТОВ: Ние се постарахме това, което искаме да се случи преди Каденабия.

- Как ще се казва новата коалиция?

МАРТИН ДИМИТРОВ: На този въпрос, още нямаме категоричен отговор, но работим по темата и се надявам председателите на двата щаба между другото, докато си почиват да мислят и по този въпрос. Вие също може да помислите.

- Смятате ли, че ще бъде вдигнат прагът за влизане в парламента за коалиции?

ИВАН КОСТОВ: Нашето голямо опасение е, че всички вие и ние от опозицията, за съжаление, бяхме баламосвани в парламента една година, че има сериозни намерения за промяна в изборното законодателство с цел да се прекрати купуването на гласове и изборния туризъм. Жалко, че се поддадохме на това баламосване. Много съжалявам, но всички сме жертви, включително и неправителствени организации, за съжаление паднахме в капана на тройната коалиция, която, както се вижда, няма никакви намерения да прави поправки в изборното законодателство.

- Защо в петък, 13-ти подписахте споразумението?

Мартин Димитров: През целия ми живот този ден ми е носил късмет, така че по инициатива на СДС.
Прикачени файлове
DSB-SDS SPORAZUMENIE.pdf
(6.59 MiB) 56 пъти
Изображение
НЕКА НОСИМ В ДЛАНИТЕ СИ ЖАРАВАТА, А НЕ В ОЧИТЕ ПЕПЕЛТА!
Аватар
Любомир Вучков

Re: ДСБ И СДС ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА КОАЛИЦИЯ

Мнениеот Любомир Вучков на 13 Мар 2009, 16:35

Да ни е честита новата коалиция! Поемам предизвикателството, отправено от г-н Иван Костов:
ИВАН КОСТОВ: Аз искам да се обърна към всички хора, които са били против това споразумение в Демократи за силна България. Нека знаят, че колкото по-добре решим задачата да създадем силна коалиция в дясно, толкова по-сигурно е, че БСП и ДПС няма да бъдат в управлението. И обратното, всеки оттук нататък, който продължава да бъде срещу тази коалиция практически работи за това Станишев и Доган да продължат да управляват страната. Тези думи звучат много категорично, но са истина.

И още нещо:
- Как ще се казва новата коалиция?
МАРТИН ДИМИТРОВ: На този въпрос, още нямаме категоричен отговор, но работим по темата и се надявам председателите на двата щаба между другото, докато си почиват да мислят и по този въпрос. Вие също може да помислите.

Е, аз отдавна съм мислил по тоя въпрос! И не само съм мислил, но и съм го написал, някои може и да са го чели!
Та понеже сега пак има предложение ние също да може да помислим, пак да ви кажа:

СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИТЕ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ (СДСБ)
Изображение
Аватар
Любомир Вучков

Мнениеот Николина Манчева на 13 Мар 2009, 16:42

;) На мен ми харесва,но как да го чуят там,където трябва? Може би писмо до тях?
Николина Манчева

Мнениеот Аспарух Танков на 13 Мар 2009, 22:02

Може би това е дългоочакваното пролетно затопляне!
Дано!
Алилуйа!
:yahoo:
Начетеният дръвник е най досадната разновидност на глупака.
Дж. Тейлър
Аватар
Аспарух Танков

Мнениеот elenabel2002 на 14 Мар 2009, 00:22

Пухи,зачетох се в разговора, към който ни напътстваш с линк в нашия чат и няма как да пропусна да ти благодаря за насоката :) но ето- изпреварил си ме с отговора си по тази тема. :this:
Всъщност искам да изразя свободно радостта си,а някак ми е смотано и след като прочетох това -онова ,от което се вълнуват нашите сънародници - взех се в ръцете си и ето какво ме изпълни с надежда: :tease: "Благодаря на всички участници от "Де зората". Беше ми приятно да говоря, пишейки, с вас.
Бъдете здрави!"
Толкова е просто:БЛАГОДАРЯ!КЪСМЕТ! :P БСЕС е моето предложение -пак да го напиша,но този път оставям на всеки да си го разчете сам. :yahoo:
И за да не влизам в противоречие с който и да било вероятно ще оцените подобаващо ,че е същото като СДСБ :clap: -само дето трябва да се чете отзад напред и да забележите ,че буквта "Д" е заменена с-"Е" за благозвучие :) Иначе хубаво е ,че силните демократи избраха да се съюзят , а съюзим ли се и с Европа - сътрудничеството ни ще е оправдано . :clap:
Аватар
elenabel2002

Мнениеот Аспарух Танков на 15 Мар 2009, 12:59

elenabel2002 написа:Пухи,зачетох се в разговора, към който ни напътстваш с линк в нашия чат и няма как да пропусна да ти благодаря за насоката :) но ето- изпреварил си ме с отговора си по тази тема. :this:
Всъщност искам да изразя свободно радостта си,а някак ми е смотано и след като прочетох това -онова ,от което се вълнуват нашите сънародници - взех се в ръцете си и ето какво ме изпълни с надежда: :tease: "Благодаря на всички участници от "Де зората". Беше ми приятно да говоря, пишейки, с вас.
Бъдете здрави!"
Толкова е просто:БЛАГОДАРЯ!КЪСМЕТ! :P БСЕС е моето предложение -пак да го напиша,но този път оставям на всеки да си го разчете сам. :yahoo:
И за да не влизам в противоречие с който и да било вероятно ще оцените подобаващо ,че е същото като СДСБ :clap: -само дето трябва да се чете отзад напред и да забележите ,че буквта "Д" е заменена с-"Е" за благозвучие :) Иначе хубаво е ,че силните демократи избраха да се съюзят , а съюзим ли се и с Европа - сътрудничеството ни ще е оправдано . :clap:
И за да не влизам в противоречие с който и да било вероятно ще оцените подобаващо ,че е същото като СДСБ :clap: -само дето трябва да се чете отзад напред и да забележите ,че буквта "Д" е заменена с-"Е" за благозвучие :) Иначе хубаво е ,че силните демократи избраха да се съюзят , а съюзим ли се и с Европа - сътрудничеството ни ще е оправдано
:D Пустата му elenabellla! Каквото и да напише все ще пасне като дялан камък - навсякаде! :write: :good:
Ел,
изобщо няма да навлезеш в протворечие с никой мислещ грамотен човек, защото още от Кубратово време се знае, че отделните клечки стават лесна плячка за "чупене"! Докато целият сноп от клечките е възможно да бъде прекършен само от великани!.......т.е..чисто хипотетично е неСЛОМИМ! :yahoo:
Дж. Тейлър
Аватар
Аспарух Танков

Мнениеот Любомир Вучков на 15 Мар 2009, 13:34

УСПЕХ НА СРЕЩАТА В КАДЕНАБИЯ!
Кой знае защо - правя си асоциация с известната песен "Една година любов"?!!
Чуйте я!

Ама може и да не я чуете, ако софтуера не е наред!
Изображение
Аватар
Любомир Вучков

Мнениеот elenabel2002 на 17 Мар 2009, 00:26

Пухи,вероятно си забелязал :tease: ,че има такива форуми както има и такива къщи ,клубове ....изобщо има такива места където хората могата да общуват помежду си свободно... навсякъде по света /светът е голям и.../ мисля си ,че хората обикновено тръгват нанякъде :) добронамерено , с надежда ,че ще бъдат добре посрещнати ,а когато решат да си тръгнат-е нормално и затова типично по български :) изпращат ги с добро ,по живо ,по здраво -и с пожелание за успехи и късмет :) Не е никак любопитно как се случва така ,че само заради забавление или за да убиват времето си ,а вероятно и заради това :да изпълнят мисията си :this: някои хора си позволяват да унижават човешкото достойнство не за друго ,а за да постигнат собственото си унижение.Пиша го по повод на книгата-"Апостолов" ,за която се подхвана разговор в чата ,както и по повод на творбата на художника ,представляваща образа на страната ни ,която по нечие хрумване беше траурно експонирана .Наистина ,Пухи "...отделните клечки стават лесна плячка за "чупене"!..." и вероятно заради това "Сговор на глупци " на Дж.К.Туул вълнува и днес хората подобаващо: "...“Ако някога се роди гений, ще го познаете по това, че глупците всинца са в сговор против него”. Гениално и в същото време ужасно жалко. Жалко, защото е истина и защото е универсална истина. ..."
Радостно е ,че има такива хора по света ,които не се страхуват да отстояват себе си без да побеждават великани т.е. несъизмерим е отделният човек с множество ,чийто характер е различен и затова когато става дума за гражданско общество -късметът е на страната на отделния човек :P
КЪСМЕТ,ПУХИ!!!
Аватар
elenabel2002

Мнениеот Николина Манчева на 17 Мар 2009, 12:13

;) ДА НЕ СИ ЗАВИРАМЕ ГЛАВАТА В ПЯСЪКА , А ДА СЕ ЗАМИСЛИМ !

Разговорът,който се заформя тук,на пръв поглед не е подходящ за темата. Аз НЕмисля така - нали подкрепяме това споразумение именно,защото вярваме,че нещата ще продължат да се променят след осем годишния застой. Ние не обичаме да се виждаме на екран; на изложба /нямам предвид само виждането на чеха,а и фотоизложбата в Париж/; описани в една книга. Да - много е болезнено! С един приятел си казваме често ,че ИСТИНАТА ЧЕСТО ПОРАЖДА ОМРАЗА. Аз съм една от тези,която в чата изрази своето мнение. Този,който се е поровил из сайтовете,може би е забелязал информация за книгата "Апостолив",Сибиле Левичаров-германка с български корен. Една наша интернет приятелка вече беше ни казала някои неща за въпросната книга. Споделям нейното възмущение,но се и замислям и си задавам ред други въпроси. Ето няколкото изречения,които прочетох в сайтовете: "България е една отвратителна,тъпа страна" , "яденето е буламач в лошо олио" , "Съвременното изкуство - гнусно" , "езикът -най-отвратителният в света" , "тук жените сигнализират едно - че са курви". Това е, което прочетох, но се доверявам на моята приятелка,че не по-различно е цялото съдържание на книгата. Побеснях - най-много заради езика, в следвщия момент се запитах "А защо толкова много народ напусна Родината си?", след това споделих с моя син,който е на 26г. Той ми написа /защото не живее при нас/: "Че не е ли така? Само за езика не съм съгласен."

Второто,което искам да споделя е участието на Иво Йонков в предаването "Сблъсък" - темата беше : "Да се смени ли политическия елит на България?". В този сериозен разговор,естествено беше включена една мис 2001.Признавам си,че съм пристрастна,но и аз като Йонков казвам - това насреща съм аз,аз мисля така,аз предлагам това-заставам с името си и с мнението си. Миската повтаряше едни и същи общи приказки,които се тиражират из вестниците. Когато Иво искаше да се говори с конкретни имена на достойни политици, какво се предлага най-общо в различните програми, подходящи специалисти за министри на финансиите,на икономиката,на вътрешните работи,миската викаше отсреща - Скука,скука,скука. Това е факт - как да го приемем? Там беше и Стоян Михалев и се разбра,че е предложен в депутатските листи. Отборът на миската спечели със 79,91% - искаха смяна на политическия елит,но не продложиха нищо конкретно,не посочиха дори едно име.

Благодарим на Стоян затова,че ни информира за разговора с Огнян Дъскарев. Да,беше много интересно-проследих го без да взема участие. Аз следя какво какво пише той във в."СЕДЕМ". В подкрепа на това,което споделям тук,ще цитирам част от последия му материал. ".......Край кръчмата и джиповете се издигат многобройни купчини от отпадъци.Спирката е застлана със смет.Кошчето е празно. ..... аз крача по някакво подобие на тротоар,който се редува с парчета гола кална пръст. Тротоарът естествено е плътно покрит с боклуци и кучешки изпражнения,а наоколо се разхождат рошави бездомни кучета ,подвижен дом на безброй въшки,бълхи и кърлежи.Пристигам в центъра и в главата ми упорито се върти мисълта,че чехът,който представи България като отходно място,като че ли е прав. .........Наскоро обикалях страната - главните пътища са обградени с несекваща стена от найлонови торбички,кофички,чаши,дрипи,стари юргани,кашони.Колите,влаковете,камионите и автобусите весело пътуват в шпалир от угарки,бутилки,стари вестници. ..... Коритата на реките се превърнаха в бунища,което изигра лиша шега при наводненията. БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА Е ПРЕКРАСНА , НО САМО ТАМ , КЪДЕТО НЕ ДОСТИГАТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА БУНИЩА. ...."
Така както аз завърших едни мои разсъждения,във стария ни форум /ако някой ме е чел/,с нещо много приятно-Младеж подари букет червени рози на момичето с което имаше среща и се целунаха,така и Огнян завършва репортажа си така: " На връщане към София умореният ми от бунища поглед внезапно се спря на един надпис. На олющена стена,между свастики и металики,юношеска ръка беше написала с несръчни букви : "Вера,обичам те!" . Усмихнах се и си казах,че в светлия Божи свят за всеки има надежда , включително и за нас,българите. И все пак един упорит въпрос остава в мен - прав ли е Черни? "

Така завършва материалът на Дъскарев , а аз си задавам често такива въпроси и често ги споделям с вас.
ЗАЩО НЕ ГО ПРАВИТЕ И ВИЕ ? ЗАЩО НЕ СПОДЕЛЯТЕ ТОВА , КОЕТО ВИ ВЪЛНУВА? Мисля,че общуването помежду ни не е излишно.
Николина Манчева

Мнениеот Аспарух Танков на 17 Мар 2009, 16:19

Ох! какво да ти споделя Николина?
Шумът около представянето на Чеха- България като огромна тоалетна е точно толкова основателен, колкото, когато се възмущаваха и палеха свещи за освобождаването на либииските затворнички(мед.сестрите) такива мастити VIPове като Славчо Трифонов, Л.Дилов-червен, Алгафари, Росен Петровци......и редица техни подобия!
А това, което споделя О. Дъскарев е в най меката и деликатно поднесена форма, писание!
Защото няма улица, в централната част на града в който живея, без да е осеяна от кучешки екскременти през които трябва да се движа подобно гигантски слалом движения!.....За комплексите, само мога да подозирам.
Тук няма да проявявам капризи с оплаквания, от сорта, че лятото вместо да слушам щурците, не може да се спи от кучешкия лай и виенето на котешките оркестри, които се оказва, че не са само с давност месеците април и май а са безсрочни!
Клошарите, се движат по незнаен, но очевиден график при проверките на контейнерите!
Единият ровчи за съестни м-ли. Следващият изхвърля това, което му пречи и събира хартиените отпадъци. След него е "селекционера" на полиестерни парчета, торбички-пластика и бутилки от безалкохолните......но като по правило никой от тях не рискува да прибере отново в контейнера изровченото и паднало от страни от самият него - клошара........и никой от нас не "дръзва" да им направи бележка да си прибират изровчените буклуци обратно в контейнера!
Ами без да си кривя душата мога да споделя, че България освен, най бедната и мръсна(в обитаемата част-села и градове) държава от Евросъюза е и най безотговорна към най малките си и подрастващи поколения.
Никой не обръща внимание на това с което се хранят нашите деца!.......тлъстите хамбургери и мазните банички и тутманици(Боже какво име само за закуска!)
И резултатите-----деца на дребна възраст с размерите на възрастен/на човек(особено при момиченцата!)
До нас кадето живея има гимназия. Вече, не помня да съм чул детска гълчава от провеждане часовете по физическо в училищният двор!!!!!!!!!
Ами направило ли им е впечатление на тези, които се възмущават от алюзията на ЧЕХА с България - тоалетна и това което се излъчва от време на време при Милен Цветков-----каква агресия има между ученици и ученици....м/у ученици и учители!??????
Някой замисля ли се какво става в главиците на същите тези ученици/чки, които движейки се из улиците си разговарят с думи на които могат да завидят всеки хамалин!.....А децибелите, са като за озвучаване на цял стадион!
Няма да коментирам това, че дъщеря ми вместо да се задоми тук, взе, че го стори в Баварско......а внукът ми вм. Иванов, драганов, стоянов и прочие е Мюкщайн!!!
Така е. Просто сме обречени да си изживеем катарзиса на собствения избор:
или тук в европейската тоалетна докато се гъделичкаме от епитети като "БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е МЪДЪР И ЗНАЕ КОГО ДА НАКАЖЕ!!!" внушавани от такива като Андрей Райчев, проф. Андрей Пантев и Андрей от "сблъсък" по БТВ!.......или заминавайки на запад,.......
завинаги
да спрем да поглеждаме на изток и най вече на СЕВЕРОИЗТОК(матушка Рус!! :punching: :punching: :punching:
Болезнено, но неизбежно! Изображение
Дж. Тейлър
Аватар
Аспарух Танков

Следваща

Назад към Важни новини