150 години Българска академия на науките!

150 години Българска академия на науките!

Мнениеот Любомир Вучков » 12 Окт 2019, 13:44

150 години Българска академия на науките!

Българска академия на науките е правоприемник на Българското книжовно дружество, учредено на 12 октомври 1869 г. в румънския град Браила.

Честита годишнина, колеги! За много години, за много юбилеи!


Изображение


Моя милост, в некраткия си трудов път, работи в БАН до пенсионирането си в два научни института – Института по физикохимия, ръководен от акад. Ростислав Каишев, и Института по електрохимия и енергийни системи (ЦЛЕХИТ), ръководен от акад. Евгений Будевски и проф. Здравко Стойнов.
Дадох на науката каквото можах, тръгвах си от институтите богат духовно и без да взема и топлийка материална ценност. С гражданска съвест и по лична инициатива участвах в масовите протести в защита на БАН и в обществена полза, за което говорят множество фотогалерии, публикувани във FaceBook, а отделни снимки – и в средствта за масова информация при конкретните събития.
През научната си кариера контактувах с плеяда големи български и чуждастранни учени, бях добре познат и признат сред тях. Доказателство са великолепните им рецензии и отзиви на автореферата на дисертацията ми и на множество мои научни публикации.
Част от моята лична и научна биография е отразена в моята лична страница (за съжаление – отдавна неактуализирана), и който желае, може да се запознае с нея на адрес

http://bubo9.tripod.com/

ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БИВШИ И НАСТОЯЩИ НАУЧНИ РАБОТНИЦИ ОТ БАН, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ВСЕ ТАКА ПЛОДОНОСНИ, А ЗА ОТИШЛИТЕ СИ ОТ ТОЯ СВЯТ – БЛАГОДАРСТВЕН СПОМЕН!

Отзиви и коментарии може да изразите и на адрес
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 768&type=3
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Назад към Духовни хоризонти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron