НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

В този форум можете да публикувате интересни материали намерени в мрежата

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

Мнениеот iglika » 30 Май 2011, 09:17

Аватар
iglika
 
Мнения: 65
Регистриран на: 15 Окт 2008, 10:10

Re: НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

Мнениеот Николина Манчева » 17 Сеп 2011, 18:57

;)

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ?

Продължавам започнатата от Лидия тема.

Не е ли време

ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ЦЕНЯТ ТАКАВА ПОЛИТИКА И ТАКИВА ПОЛИТИЦИ?

http://video1.darikweb.com:8080/video/v ... 646.15.mp3
Николина Манчева
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

Мнениеот Николина Манчева » 04 Фев 2012, 15:31

;)

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ .........ФОРУМ

"РЕГИОНИТЕ -НАЦИОНАЛНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД ДЕСНИЦАТА "На 3 и 4 февруари 2012 г. в парк-хотел „Москва” в столицата се състои форум под надслов „Регионите- национални и европейски предизвикателства пред десницата”.

Форумът се организира от евродепутатите от Синята коалиция Светослав Малинов и Надежда Нейнски.
Това е първото събитие в подобен мащаб на коалицията от сформирането й през 2009 г.
Събитието е с акцент върху местната власт.
Поканени са кметове, общински съветници, депутати и членове на ръководствата на партиите от Синята коалиция.


Обсъждат се успешните политически модели на десницата в местната власт, европейските и национални политики за развитие на регионите, както и възможностите за насърчаване на малкия и среден бизнес в общините.


ИзображениеВижте и останалите снимки


http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 654&type=1

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

Мнениеот Николина Манчева » 05 Фев 2012, 01:13

;)

ФОРУМ

"РЕГИОНИТЕ -НАЦИОНАЛНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД ДЕСНИЦАТА "ИзображениеЛидерът на ДСБ Иван Костов обвини ГЕРБ, че управляват страната чрез натиск и откраднато мнозинство.

За две години и половина те обещаха средноевропейски доходи. А всеки среден българин стана по-беден. Има икономически провал в политиката на това правителство. Този провал се замаскира през популистки акции и прояви, красиво говорене, игра на футбол, с какво ли не, но средният български гражданин стана по-беден. Периодът на популизъм ще завърши"

На изборите българите свалиха лявата тройна коалиция, за да управляват партиите от Европейската народна партия (EНП).

"Дадоха вота си да бъде сменена тройната коалиция с ето това управление - групата на ЕНП.
Този вот беше подменен, това е истинското название на това, което се случва в последните две години и половина.
Този вот беше подменен, тази воля на избирателите беше подменена и в момента ГЕРБ управлява с всички знаете с какво, с наемници, с откраднато мнозинство, с платено, заплашвано и т.н", резви тезата си тъмносиният лидер.

Евродепутатът от "Синята коалиция" Надежда Нейнски посочи, че
днес каузата на традиционната десница е да бъде гарант срещу подмяната, фалшификацията на миналото и обезценяването на принципите.

"Ние трябва да предложим на хората информиран, а не емоционален избор, трябва да дадем шанс на малкия и средния бизнес по места чрез система от ясни правила и ненатоварващи ясни процедури", допълни тя.

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

Мнениеот Николина Манчева » 21 Май 2012, 09:43

;)

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ


Власт имащите
да обърнат внимание
на ето такива идеи?

Затова ги наричаме Нашите журналисти
-защото и според нас на такива неща трябва да се обърне внимание при възпитанието на подрастващите.


Отново


Изображение

РАЛИЦА КОВАЧЕВАЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ УЧИ ЗА ЕС В УЧИЛИЩЕ ?

публикувано на 26 март 2012 15:35, Ралица Ковачева, София


"Смисълът от него би бил не да ги направи по-информирани, а по-активни граждани.
Израствайки като осъзнати граждани на собствената си страна и на Европейския съюз, те ще направят това, което ние днес не успяваме - да участват пълноценно в европейските дебати и
в резултат - страната ни да формира и отстоява смислени и продуктивни позиции.
А съзнанието, че са граждани на обединена Европа ще разшири кръгозора им и ще им разкрие нови възможности за обучение и работа."


С този въпрос се опитах да провокирам учители от средни училища в цяла България, събрани на семинар в информационния център на ЕС в София. Събитието беше организирано от Информационното бюро на Европейския парламент в България и имаше за цел да срещне учителите с български депутати в Европарламента, които да ги запознаят с актуални европейски проблеми и дебати. Семинарът беше красноречиво озаглавен „Бъдещето на Европейския проект: цената на 'не-Европа'“. Ивайло Калфин от групата на социалистите и демократите запозна учителите със заплахите за Европа, произтичащи от икономическата криза, а Станимир Илчев от групата на либералите - с опасността от национализма и популистката реторика.

На този фон моята цел беше да провокирам учителите с тезата, че за Европейския съюз трябва да се учи в училище, но не за да се добавя още фактология в и без това натъпканите с излишни знания детски глави, а за да получат децата гражданско образование и възпитание. Да разберат и приемат европейските ценности, за да започнат да говорят и мислят за себе си като европейци за разлика от нас, родителите, които все още се чувстваме не точно и недостатъчно европейци. Защото децата са бъдещите гласоподаватели и бъдещите управляващи, от които ще зависят българските решения и българските позиции по европейските въпроси.

В този смисъл знанието за ЕС трябва да е неразделна част от гражданското образование на децата. Смисълът от него би бил не да ги направи по-информирани, а по-активни граждани. Израствайки като осъзнати граждани на собствената си страна и на Европейския съюз, те ще направят това, което ние днес не успяваме - да участват пълноценно в европейските дебати и в резултат - страната ни да формира и отстоява смислени и продуктивни позиции. А съзнанието, че са граждани на обединена Европа ще разшири кръгозора им и ще им разкрие нови възможности за обучение и работа.

Като казвам всичко това си давам ясна сметка откъде тръгваме. Българското медийно пространство е доминирано от няколко устойчиви метафори за ЕС и българското членство. Пет години след влизането си в ЕС България продължава да е член, само когато й изнася - Брюксел е добър, когато дава и лош, когато изисква. В медиите образът на ЕС (Брюксел) се нарежда до тези на “Дядо Иван” и “Чичо Сам” като поредната външна сила, която влияе на българските решения. Българските медии упорито наричат представителите на Европейската комисия „евробюрократи” и „еврочиновници” с всички възможни негативни конотации на този образ.

А любима фраза на управляващите (не само в България) е “Брюксел каза” -
така се оправдават всички непопулярни мерки, които биха могли да отблъснат гласоподавателите. Макар да не присъства в цялата си дълбочина и с необходимата активност в българското медийно пространство, популярната в цяла Европа дилема ‘националният суверенитет vs. “повече Европа”’ е решена в родните медии, естествено, в полза на националния интерес (дори, когато той не е ясно дефиниран), особено когато е необходимо да се демонстрира финансово изражение на европейската ни солидарност.

В резултат на тази медийна среда две трети от българите се чувстват неинформирани по европейските теми, показва изследване на Евробарометър от края на миналата година. Фактът, че ситуацията в цяла Европа е подобна не бива да ни успокоява. Напротив, това за пореден път показва острата нужда от знание и разбиране на европейски теми. И то по начин, който да направи гражданите не просто по-информирани, а да им даде възможност да участват активно в актуалните дебати и да изразят позиция.

Това обаче няма как да стане чрез медиите, защото те очевидно са направили своя избор и вместо да насочват обществения дневен ред, услужливо го следват. За да променим това, трябва да започнем от началото - от класната стая. Това е първото място, където децата ни стават част от обществото и там трябва да разберат какво означава това. Това означава децата да знаят, успоредно с правата и задълженията си като български граждани какви са правата и задълженията, произтичащи от членството на България в ЕС, какви възможности предоставя единният европейски пазар, как гражданите участват в управлението на ЕС, в процеса на взимане на решения, в актуалните европейски дебати (за бъдещето на европейската интеграция; ролята на институциите и на националните държави; демократичната легитимност). Разбира се, всичко това трябва да е поднесено съобразно възрастта и знанията на децата.

Мисля, че ако учителите имат желание, могат да направят много неща без да са необходими допълнителни средства, нови учебни програми или учебници. Дали става дума за дискусии в часа на класния ръководител (с поканени подходящи гости по темата), дали за проекти и други извънкласни форми, игри, състезания, посещения на културни и други събития, свързани с Европейския съюз - въпрос на преценка на учителя според възможностите и идеите му.

Очаквано думите ми провокираха възражения, че за ЕС и сега се учи в рамките на други предмети, а от пет години в класните стаи има информационни табла за ЕС. Една учителка възрази, че в крайна сметка, децата също трябва да проявят активност и да покажат, че искат да знаят повече за ЕС. Стана дума и за недостатъчната квалификация на учителите по европейски въпроси. Но след семинара получих две писма, в които дословно учителките пишат, че „да, за ЕС се учи в училище, но не така, както е необходимо”. А знанието за ЕС и гражданското образование, което децата получават е „доста формално и далечно от възрастта и разбиранията им”.

Затова фокусът занапред трябва да падне върху как да стане това с ясната цел, че образованието е от ключова важност в отглеждането на мислещи и активни граждани от ново поколение.

http://www.euinside.eu/bg/comments/why- ... -in-school

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

Мнениеот Николина Манчева » 08 Сеп 2013, 17:28

;)
Не е ли време
да погледнем от другата страна :


"До скоро си мислех, че България е държава, в която живеят две нации –
едните, които се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско
и останалите,
които се опитваме да бъдем българи."Проф. Пламен Цветков: Партизанин и терорист са едно


Изображение

Проф. Пламен Цветков снимка:Вяра Йовева


Човеци и нечовеци живеем в една държава, разбрах го след като Станишев празнува в Жабокрек избиването на ранени немски войници, казва историкът от НБУ

Интервю на Стойко Стоянов

- Проф. Цветков, 20 години след падането на комунизма в България, останаха ли митове, около преврата на 9-ти септември 1944 г.?
- Това, което се е случило на 9-ти септември със сигурност не е никаква народна революция или въстание, а е много съмнително и дали е преврат.

Ще напомня накратко събитията: На 5-и септември без никакви морални, политически и други причини Сталин обявява война на България, след като правителството вече е взело решение да скъса с Германия. Реално той напада една държава, която вече е на страната на Обединените нации. Открай време страната ни е била на пътя на експанзията на Русия към Цариград, Босфора и Дарданелите. Това е единствената причина, поради която се предприема тази война. В нощта на 8-и срещу 9-и септември, група звенари, активисти на политическия кръг „Звено” нахълтват в министерството на войната и с любезното съдействие на тогавашния военен министър ген. Иван Маринов се самопровъзгласяват за правителство. Любопитното е, че министрите на това правителство на Константин Муравиев, което обявява война на Германия са арестувани чак на 16 септември, когато завършва операцията на Червената армия по окупирането на България.

Подобен оперетен спектакъл се разиграва и в Норвегия през април 1940 г., когато там нахлува германската армия, и едно лице на име Видкун Куинслинг заедно със свои привърженици се самопровъзгласяват за правителство. Не съм открил норвежки или друг историк, който да определя тези събития като преврат. Става просто дума за завладяването на една страна от армията на една тоталитарна система, от един тоталитарен вожд. В случая с Норвегия това е Хитлер, а при България – Сталин. И всеки завоевател си има своите помагачи и посрещачи. Когато провъзгласяват това прословуто правителство на Отечествения фронт, някои от министрите му даже на се знаели, че са заели такива постове. Такъв е случаят с хора на Никола Петков, а Петко Стайнов също не е бил наясно дали е министър на външните работи. Това е просто една оперетна история. Фактически тук става дума за завладяването на България от армията на един от най-зловещите диктатори на всички времена в историята на човечеството.

Що се отнася до митовeте за тази дата, за съжаление все още има хора, които честват този оперетен спектакъл, който бележи началото на една трагедия. По заповед от Москва започва да се изтребва офицерският, политическият и духовният елит на страната. Но се намират хора, които приемат това за някакъв празник. До скоро си мислех, че България е държава, в която живеят две нации – едните, които се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско и останалите, които се опитваме да бъдем българи.

Но след като се стигна до там, че в края на август БСП честваха с тъпани, зурли, ядене и пиене избиването на 20 ранени германски войници в един санаториум до село Жабокрек от неколцина комунистически терористи, започнах да си мисля, че всъщност не сме две нации, а сме човеци и нечовеци в една държава. Не може да празнуваш едно събитие, което от всяка гледна точка си е престъпление срещу човечеството. За съжаление това е част от нашия несполучил мирен преход, с цената на който комунистите и кадрите на Държавна сигурност си запазиха влиятелни позиции в обществото до днес. В БСП няма нищо социалистическо, след като тя почита и се клани на Ленин и Сталин. Но трябва да напомня, че това е същата комунистическа партия, която е дисциплинирана секция на Комунистическия интернационал, а през 1990 г. се преименува на социалистическа, запазвайки същността си.

- Давате пример със събора край Жабокрек, но лично пронатовският и проевропейски настроеният Станишев почете акцията на Рило-пиринския партизански отряд. Как да си обясним това двойнствено поведение на българските социалисти?
- Няма двойнствено поведение, те просто продължават да си действат по комунистически и са законспирирани. Премаскираха се, пребоядисаха се на социалисти през 1990 г. В тази нова конспирация целта им беше не само да оцелеят, но и да изпълнят мисията на Москва, превръщайки България в троянски кон на Русия в НАТО и ЕС. Нищо друго не се е променило в родните социалисти.

Ще припомня, че Сергей Димитриевич Станишев е шестият съветски поданик, който заема министър-председателския пост в България, след Георги Михайлович Димитров, Васил Петрович Коларов, Вълко Вельович Червенков, Гриша Филипов и Андрей Карлович Луканов. Тези хора подсъзнателно и съзнателно имат лоялност не към България и българското, а към руското и съветското. Те си действат, като една агентура на Москва у нас.

- Развенчавате митовете на 9-и септември 1944 г., но в съзнанието на поколения българи са набити онези архивни кадри, как в София триумфално влиза отрядът „Чавдар”, как Тодор Живков поздравява, или се запознава с партизаните? Как се случи цялата тази мистификация, с която години наред ни промиваха мозъците?
- Комунистическата пропаганда действа на принципа на Гьобелс, даже много по-ефикасно. Всяка лъжа да се повтаря толкова пъти, докато стане истина. Комунистическите терористи, нарекли се партизани, по мои скромни сметки, до нахлуването на Червената армия у нас не са били повече от 1500 човека реално. Защото така наречената с гръмкото име Народно-освободителна въстаническа армия всъщност е името на партийната милиция на БКП. Те се делят на бригади, отряди и чети. Една чета е била не повече от 3 – 4 човека, отрядът от 15 – 16, а бригадата от максимум 100 души.

Събирайки всичките им бойни единици, които се знаят по места се получи цифрата 1500. Тя също е малко надута. Тези партизани идват със щиковете на съветската армия и благодарение на службите на Берия. Те са били една петта колона на СССР в България, но след 1944 г. започват да пренаписват историята в духа на Министерството на истината на Оруел. Основната им цел е да посочат, че идването им на власт е закономерно и заслужено.

От тук идват и всичките фантазии, че са продължители на партията на Благоев. Но те реално не са преките предходници на БКП. Защото това, което прави московската агентура след болшевишкия преврат от 1917 г. е да превземе тази партия отвътре. Това е засвидетелствано и документирано. Димитър Благоев изведнъж казва: Вие ми съсипахте партията. Той не е бил съгласен да се влиза в Коминтерна, но някак си го е преглътнал. Но категорично не е бил съгласен да се подчиняват на Москва и да вдигат този метеж от септември 1923 г.

Това е моментът, когато групата на Благоев се превръща в секция на Коминтерна. От там нататък това вече не е партия в истинския смисъл, а дисциплинирано звено в строго централизирания Комунистически интернационал, който е създаден като световна пратия. А целта му е с терористични действия да подготви почвата за съветизацията на целия свят. Това е всъщност и сегашната БСП.

- Според вас партизаните са били не повече от 1500, но как да си обясним, че цели 45 г. се появяваха нови и нови активни борци и ятаци?

- Това е съвсем планомерна политика на този режим, който всъщност е марионетен съветски режим, тоест нищо не се прави тук без да се реши и разпореди от Москва. През октомври 1944 г. БКП прави първия си пленум и изведнъж бият тревога – оказва се, че общо членската им маса е доста под 10 хил. човека. И се тръгва към масовизация. Почват да се привличат кадри. Всеки терорист, който се е докоснал до пушка се обявява за активен борец и противник на царския режим и т. н.

Едновременно с това се преплита и роднинската връзка. Активисти на партията започват да пробутват свои близки като помагачи, съратници, ятаци и бойни другари, защото усещат, че чрез признаването им за активни борци ще получават привилегии, имунитет от новата власт. Така от небитието се появиха до 1990 г. близо 200 хил. активни борци.

- Много съмнения витаят около дейността на Тодор Живков преди 9-и септември 1944 г. Изясниха ли българските историци ролята му в съпротивата?
- Една част, предимно от комунистическите среди, се опитва да докаже, че Живков е бил агент на прочутия полицай Гешов. Но дори Петър Семерджиев намеква в една от книгите си, че в един момент Живков е бил изпаднал в немилост, в някаква мека форма. Не са му имали много доверие в партията, но след това работите са се подредили. Красноречив е фактът, че Живков заема след 9-и септември поста на началник на народната милиция в София – значи е проверен кадър от службите на Берия и от местните. Ако приемем, че е бил агент на Гешов, той щеше да бъде ликвидиран още тогава от съпартийците си. Там прошка няма. За броени месеци са били изчистени над 30 хил. души, та на него не биха му простили. Според мен от срам, че са имали толкова време такъв войнстващ простак за вожд, комунистите са пуснали слуха, че е агент, за да се дистанцират от него.

Но по-интересен е ключът, тайната на дългогодишното властване на Живков. Подсъзнателно той се е подчинявал на всичко руско и съветско, и Георги Марков много добре го е описал в своите Задочни репортажи. Подсъзнателно Живков гледа на Хрушчов и Брежнев като на свои началници. В близък кръг, след среща с Брежнев казва: Знаете ли Брежнев как ме дра? На разговорен български те дере фатмакът, началникът, но не и равния на теб, макар и теоретично. Това поведение се цени от Москва. Но при Горбачов удари на камък, защото Русия беше в икономическа криза и вече нямаше ресурса да поддържа такава империя.- Има ли припокриване между образа на българския партизанин и съвременния терорист?
- На практика няма разлика между съвременните терористи-фундаменталисти и българските партизани. Те се припокриват. Атентатът в църквата „Св. Неделя” от 16 април 1925 г. дълго време беше рекорд по брой убити невинни хора, а той е дело на комунисти. Тогава загиват повече генерали, отколкото по време на Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Човешкият живот за комунистите никога е нямал значение.

- Но историци и наследниците им оправдават действията им с аргумента, че са били антифашисти?
- Антифашисти не могат да бъдат, защото режимът в България не е бил фашистки. Дори и една Искра Баева, и други изявени историци, свързани с БСП, казват, че фашизъм е нямало у нас. Да твърдят, че са били антифашистка съпротива е очевидна глупост. България нито е била окупирана, има си правителство, закони. Проблемът е бил, че изборите са провеждани така, че опозицията да не ги печели. Горе-долу това, което Станишев се опита да направи сега с ДПС, да изманипулират изборите с процедурни хватки. Но онази система преди години очевидно е позволила това да става.

Режимът у нас е бил даже доста по-либерален от този на Салазар в Португалия, защото е имало опозиция и опозиционни вестници. Истинска антифашистка съпротива има в Италия след 1943 г. Но под фашизъм комунистите разбира само режима на Мусолини и националсоциализма на Хитлер. Макар, че националсоциализмът има много повече допирни точки и сходства с режима на Ленин и Сталин, отколкото с фашизма на Мусолини.

- Има ли зловещи събития, около 9-и септември 1944 г., които все още се пазят в тайна?
- Зловещите събития са свързани с касапницата, която започва. Но всичко около нея е документирано. Заповедите и инструкциите за касапницата идват от Москва, няма никакво съмнение. В случая Сталин, както и Хитлер по-рано прибягват до месния елемент, за да им свършат мръсната работа. Но всичко това е разкрито, документите ги има, а в „Нов български университет” заседанията на Политбюро на БКП са качени в електронен вид. По-скоро можем да кажем, че липсва един по-системен опис на тези събития. Големият проблем обаче е, че тази фактология не е сведена масово до хората като информация.

Има сериозна съпротива срещу това от определени кръгове. А вече имаме решение на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и на Европейския парламент, комунизмът да се изучава като престъпна система, както националсоциализма. Но как да се променят учебниците по история у нас, след като авторите отново са лица от средите на БКП. От тези хора не можем да очакваме да напишат една обективна история на комунизма. И това е голямата задача, която предстои пред историците и обществото – да започнат децата да изучават комунизма, така както изучават националсоциализма. Ако не знаят истините, рискуваме всичко да се повтори.

- Как да си обясним лицемерието на сегашните социалисти към злодействата, извършени след 9-и септември?
- При тях не става въпрос за лицемерие, имаме просто психиката на убиеца, който може да оправдае всяко свое действие. Даже и сега се чуват възгласи от средите на БСП: Трябваше да ги избием всички врагове.

Разбирам българите, които са преживяли много през този режим и очакват някакво покаяние от комунистите, но те се заблуждават. Комунистът никога няма да направи покаяние, той няма този манталитет. БСП не е нито българска, нито социалистическа, а една мафиотска структура. И тук можем да търсим лицемерието, защото комунистът не се занимава с бизнес. Това е капитализъм, а тяхната цел е да го ликвидират. Голямата истина е, че това не са човеци, затова не можем да очакваме човешко действие, каквото е покаянието.

gloriamar
http://frognews.bg/news_15065/Prof_Plam ... t_sa_edno/
:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

Мнениеот Николина Манчева » 05 Апр 2015, 13:28

;)


НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ

Скритите тайни да излизат поне по малко


Може да не сте обърнали внимание на това интервю,
а да ви е интересно.


"Това видео скоро ще изчезне.
Разстрели като финал на случая "КТБ"."

https://www.youtube.com/watch?v=Au7ACxAwhb0&app=desktop

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

Мнениеот Любомир Вучков » 07 Апр 2015, 13:22

За да не ви изчезне това видео, използвайте възможността на YouTube Download да си го запишете като видеофайл!
:write: :hihi:
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА? ЗАЩО СЕГА МЪЛЧИШ И ГУБИШ УВАЖЕНИЕТО НА ПОЧТЕНИТЕ ХОРА?! !
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 944
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

Мнениеот Николина Манчева » 25 Авг 2016, 21:23

;)

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ? !

НЕ САМО ДА СИ ИГРАЕМ НА ПОЛИТИКА и ПиаР,
АМИ И ДА УПРАВЛЯВАМЕ СЛОЖНИ , ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ.БОРИСОВ
- ГЛАВАТАР НА ЕВРАЗИЙСКИ БАНТУСТАН

Властта постоянно хленчи,
а дойде време да управлява извънредни ситуации,
вместо да си играе на политика и пи ар

НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ


Не зная, може би не съм прав, но аз постоянно оставам с крайно тревожното впечатление за две ключови и силно деструктивни явления в поведението на най-високо правителствено равнище у нас:

Първо,
нашият премиер системно, все по-категорично, грубо и злостно
напада, обвинява и окарикатурява ЕС.
Не знам изобщо каква е ползата от подобно поведение. Той настройва общественото мнение срещу ЕС, изкарва го виновен за всичко, вече е намерил кого ние трябва да ругаем и на кого да прехвърляме отговорността за въпиющата ни неподготвеност за реагиране в сложни, кризисни, извънредни ситуации, за проспаното време миналата и в първата половина на тази година, да си преподредим къщичката, да запретнем ръкави и да си свършим нашата част от работата.
Питам се
- а да не би да не сме разбрали, че нашият премиер вече е излязъл от ЕС?
Защото така може да говори само не лидер на европейска държава-член на ЕС, а някакъв дълбоко чужд на ЕС и даже откровенно понамразващ ЕС главатар на евразийски бантустан...
Ние само на уверенията на Ердоган ли ще разчитаме?

Второ,
премиерът хленчи, жалва се, пада, образно казано, за дузпа, умилква се пред обществото и се прави на жертва,
само защото ръководената от него власт има задачи, които са й вменени с европейски и национални норми и стандарти, програми и процедури.

Да се жалваш, самоокайваш, плачеш на арменския поп и вопиеш до небесата, че трябва днес да правиш това, което трябваше от отдавна и също така днес да правиш,
това едва ли е ефективна и продуктивна управленска стратегия!
Ами никой не те държи на сила там, като не искаш и не можеш да се справяш, не се оправдавай с обективните причини, международното положение, гришата и кишата!

Да, не е от днес това, което се случва днес.

Дали внесе в парламента и настоя да се приеме нов закон за управление при кризи на мястото на безразсъдно отменения по-рано такъв?

Дали прегледа цялостната нормативна уредба за извънредните ситуации?

Дали взе някакви управленски мерки по отношение на институционалното реформиране и преструктуриране на системата за гражданска сигурност?

Дали направи нещо по отношение на информационното, материалното, финансовото и кадровото обезпечаване на системата, отговорна за извънредността и за first responders, първите реагиращи?

Дали поне някак се поинтересува как стоят нещата в цялата редичка от структури, свързани с бежанците – от входа на държавата, до центъра на София, за да видиш дали тя не е пробита кадрово и корупционно отвсякъде?

Дали се поинтересува от ефективността от непрекъснатите командировки на хора от Гранична полиция по уязвимата ни граница – да, вярно, че за граничарите това си е доста добро перо като заплащане, но какво освен това, какво освен изтичане на ресурси носи това на сигурността на държавата?

Колко пъти събра, какви задачи му възложи на Съвета по сигурността – твоят институционален инструментариум по отношение на кризите и извънредните ситуации?

Вместо съдържателни отговори на тези въпроси –
хленч,
насаждане на паника в институциите и обществото,
намиране на универсални оправдания за бездействие,
насаждане на демотивация и,
извинявам се, безотговорност у отговорните фактори, защото като казваш колко неспасяема и нерешима е ситуацията, ти им позволяваш да си измиват ръцете за слабата работа и стихийността на имитационните им и симулационни действия – ами нали ситуацията е неспасяема и нерешима!

Аз, например, може и да съм изчел вагони с книги за националната сигурност, може да съм наблюдавал процесите в националната сигурност отблизо - и в парламента (1990-1994), и в неправителствения сектор (1995-2001), и в президентството (2002-2006), и в университетите (1996-2016),
но не мога да управлявам тези процеси така, както моята любима България заслужава,
ето защо не се бутам с нокти, зъби и лакти да ги управлявам!

Ала искам тези, които ги управляват, да ги управляват така, както трябва, както България заслужава или поне да не падат под критичния минимум за едно що-годе ефективно управление! Но...

Но никога досега не съм виждал власт, която постоянно да хленчи, да се оплаква, да се жалва, да се оправдава, да се прави на жертва, само защото трябва да си върши работата! Ами да, дойде време не само да си играем на политика и ПиаР, ами и да управляваме сложни, извънредни ситуации.

Извънредността вече е новата редност, анормалността и ненормалността са новата нормалност.
Вече кризите и извънредните ситуации няма да са нещо, което е чисто хипотетично и като дойде, тогава ще му мислим и ще си казваме Дайте да дадем.
Днес ние сме в постоянна извънредна ситуация, вървим от криза в криза, през анормалност към ненормалност. И имаме нужда от реално, ефективно, компетентно, модерно управление, а не от вопли, хленчове, артистични падания за дузпа, театрални превивания на терена. Футболът не е балет, а управлението не е нещо елементарно, между два тенис-сета и в почивката между полувремената на футболно мачле за кеф и удоволствие!

Ето това си мисля и имам чувството, че ние сега плащаме много висока цена за това, че последното нещо, заради което народът ни избираше своя пастир бе колко ефективен като управленец е той. Но понякога, в пристъп на жал за държавата ни си мисля също така, че то не можеше и да бъде другояче – стадото има нужда от точно такъв пастир, защото стадото не може да мисли стратегически, то мисли само и единствено стадно… Ако изобщо може да мисли. Защото ако можеше да мисли, нямаше да бъде стадо, а щеше да бъде общество, гражданско общество, сиреч общество от граждани!

http://www.clubz.bg/43766-borisov_glava ... _bantustan

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ?!

Мнениеот Николина Манчева » 13 Апр 2018, 00:11

;)

ИМА РАЗДЕЛ В ТОЗИ фОРУМ


НА ОТСАМНАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА

ЗАПОЧВАЩ НА 14 02 2009Г


След като поместих материала там,
забелязах,че е само за регистрирани членове.

Предлагам го и тук .

НОВ ОПИТ

ЗА ЗАСИЛВАНЕ ПОЗИЦИИТЕ

ОТКЪМ НАШАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА .
НОВОТО ДЯСНО -

КОИ СА ПАРТИИТЕ ,ЛИЦАТА И ИДЕИТЕ .

"Да, България" (ДаБГ),
"Демократи за силна България" (ДСБ) и
"Зелените"

обявиха новото си политическо обединение -

"ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ".

Новата дясна формация беше представена днес в столичния хотел "Хилтън", където трите партии заявиха, че целта им е да изградят "управленска алтернатива".Пръв от лидерите на париите в обединението говори председателят на ДСБ Атанас Атанасов. "Днес е един добър ден за българската демокрация", каза той, цитирайки крилатата фраза на Александър Йорданов от 1992 година. В словото си Атанасов обяви, че в момента управляващите не знаят къде се намират, а България не е демократична.

"Ние поемаме към това да поискаме да се смени властта в нашата страна, да променим България", каза още председателят на ДСБ и добави, че премиерът Бойко Борисов не се притеснява от БСП и Корнелия Нинова, защото тя му е необходима да си надъхват взаимно избирателите. "Бойко Борисов се притеснява от това да не се роди автентична дясна алтернатива, защото ако това стане, балонът му ще се спука", каза той.

Преговорите за създаването на обединението започнаха още след парламентарните избори миналата година, когато трите партии останаха извън Народното събрание.

Днес и Христо Иванов, и Атанас Атанасов признаха, че създаването на новата коалиция е отнело много време. Атанасов дори отчете като грешка това, че формациите не са се обединили още преди парламентарните избори. "Отне ни твърде много време това, което правим днес, но стъпваме на стабилни основи", подчерта председателят на ДаБГ Христо Иванов.

Иванов постави свободата като първи основен приоритет на новото обединение. "Свободата е на първо място, винаги. Днес е заплашена от много фактори. Застрашена е отвътре, застрашена е и отвън. Имперският авторитаризъм се надига и се опитва да установи влияние върху нас. Някой трябва да защити свободата", каза той и изброи останалите приоритети пред "Демократична България" - борбата с демографския проблем, образователна реформа, иновациите, технологичната революция и гарантиране на справедливостта.

"Заедно сме, защото всички сме демократи. Заедно сме, защото всички сме зелени и искаме чиста България, заедно сме, защото животът на всеки започва с България" - така Иванов обобщи това, което обединява трите партии.

"Демократична България"
има двама съпредседатели
и това са именно Христо Иванов и Атанас Атанасов,
но решенията ще се взимат и от трите партии.

Формацията има и експертен екип. В него влизат Атанасов, Иванов, съпредседателите на "Зелените" Владислав Панев и Борислав Сандов, както и още 19 души. Сред тях са Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов, Стефан Тафров, Антоанета Цонева и Тома Белев.

"Партиите, които създаваме Демократична България, сме в опозиция на установения от ГЕРБ, БСП и ДПС корупционен модел на управление, който ограбва бъдещето на страната, ежедневно атакува демократичните ценности, подменя евроатлантическия избор на България и лишава младите поколения от перспектива да градят живота си в свободно и демократично общество", пише в декларацията, подписана от лидерите на ДСБ, ДаБГ и "Зелените".

През последните месеци трите партии от "Демократична България" излизаха с общи позиции с още две формации - ДЕОС и БЗНС. Разговорите с двете партии продължават, уверяват от новото обединение и подчертават, че са отворени за коалиране и с опозиционни формации, без да казват кои.

В неделя предстои членовете на ДЕОС да решат на Общо събрание какво да е бъдещето на партията - дали да продължи да съществува или да спре дейността си. От "Демократична България" обаче са категорични, че независимо от решението, те ще продължат да си партнират.

Ръководството на БЗНС пък чака областните и общинските си структури да се произнесат по проекта на споразумението за участие в "Демократична България". Насрочено е и заседание на Управителния съвет на БЗНС по темата, което ще се проведе след месец.

Ето кой влиза в екипа на "Демократична България" и как са разпредени ресорите:

Правосъдие - Христо Иванов - юрист, председател на „Да, България!“, министър на правосъдието (2014-2015 г.);

Вътрешни работи и служби за сигурност - Атанас Атанасов - председател на "Демократи за силна България", юрист;

Пенсионна реформа и пазар на труда - Владислав Панев - предприемач, от 2006 г. управлява компании в областта на финансите и недвижимите имоти. Лицензиран инвестиционен консултант и професионален инвеститор. С множество публикации на икономическа тематика в български и чуждестранни медии. Съпредседател на ПП „Зелените“ от 2016 г.;

Финанси - Георги Ганев - икономист, програмен директор по икономически въпроси в Центъра за либерални изследвания в София, преподавател в Софийския университет;

Образование и наука - Георги Няголов - преподава в CУ „Cв. Климент Охридски”. Работи за равен достъп до истинско образование, съсредоточено върху адекватна професионална реализация, но и върху нагласи и ценности за осъзнат, активен и отговорен живот;

Децентрализация, регионална политика и транспорт - Йордан Иванов - председател на ДСБ-Пловдив, председател на национален клуб „България на регионите“, юрист;


Изображение

Кохезия и еврофондове - Радан Кънев - зам.-председател на ДСБ, юрист;

Туризъм - Любомир Попйорданов - юрист, с 28-годишен опит на предприемач в туризма и спорта, журналист на свободна практика, артист и филантроп. Основател и дългогодишен председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм;

Социална политика - Цецка Бачкова - зам.-председател на ДСБ, доктор по политическите науки от Университета в Хале, учредител на Националния клуб на жените към ДСБ.

Външни работи и европейска политика - Стефан Тафров - зам.-министър на външните работи в правителствата на Филип Димитров и на Иван Костов, посланик на България в Италия, Великобритания и Франция и два пъти в ООН-Ню Йорк;

Младежки политики и спорт - Мануела Малеева - Известната българска тенисистка беше съветник по въпросите на младежта и спорта на служебния премиер Георги Близнашки. Мануела Малеева е съосновател и оперативен мениджър на фондацията „Swissclinical”, която работи в подкрепа на децата с увреждания в България;

Икономика и енергийна независимост - Мартин Димитров - икономист, активен законодател, основател на Групата за натиск.

Изображение


Екология и устойчиво управление на природните ресурси - Борислав Сандов - съпредседател на ПП „Зелените“. Един от организаторите на граждански кампании и протести за опазване на околната среда и демокрацията в България.

Реформа на държавната администрация - Петър Славов - юрист и икономист, адвокат, завършил СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, European Business School-London, Regents University;

Дигитална трансформация - Божидар Божанов - софтуерен инженер с над 10 години опит в големи световни компании и експерт по електронно управление;

Култура - Александър Кьосев - преподавател по история на модерната европейска култура, Софийски университет;

Отбрана - Велизар Шаламанов - доцент по кибернетика в БАН, бивш министър (2014) и заместник-министър (1998-2001) на отбраната, директор в НАТО от 2009 до 2017 година;

Земеделие и храни - Албена Борисова - специалист по агроекология и биологично производство. Председател на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие

Изображение


Здравеопазване - доц. д-р Христо Хинков - лекар, психиатър;

Малък и среден бизнес и ограничаване на административната тежест - Емил Георгиев - адвокат и университетски преподавател. Работи на пресечната точка между технологиите, маркетинга и правото в собствената си кантора;

Интелигентен растеж, инвестиции и конкурентност - Калина Цонева - мениджър „Бизнес системи" с разнообразен опит в изграждането на корпоративни софтуерни решения;

Гори и защитени територии - Тома Белев - магистър по горско стопанство - опазване на природната среда. 17 години е работил в системата на държавната горска администрация и отговаря за защитените територии и Природен парк "Витоша". Автор в няколко плана за управление на защитени територии. Председател на Асоциацията на парковете в България;

Политики за българите зад граница - Антоанета Цонева - експерт по изборен процес, застъпник за избирателните права на българите зад граница, съучредител на Института за развитие на публичната среда, омбудсман на София (2001-2004).

Изображение


https://offnews.bg/politika/novoto-dias ... 78557.html

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57


Назад към Материали от мрежата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron