ОТ ВСЕ ОЩЕ ЖИВИТЕ АРХИВИ

Тук се дава възможност за оповестяване на материали, непопадащи тематично към предходните топици или със съответна извънпартийна и неполитическа насоченост, както и материали от областта на културата, изкуството, науката, представляващи интерес за широк кръг потребители. Топикът ГОСТНА е отворен за всички добронамерени интернет-ползватели

ПРОТИВ ПОЛИТИЧЕСКАТА ФЕЙСБУКДИАРБЕКИРЩИНА

Мнениеот Любомир Вучков » 09 Юли 2021, 15:45

ПРОТИВ ПОЛИТИЧЕСКАТА ФЕЙСБУКДИАРБЕКИРЩИНА


Току-що се връщам от политическия FB-Диарбекир. Няма никакво съмнение, че банването ми е по политически причини! За това говори краткото съобщение, едва успял да го заснема от екрана на монитора:

„Наскоро публикувахте нещо, което нарушава политиките на Facebook“
И в оригинал, макар и трудно четящ се, от снимката:

Изображение


Разбира се, веднага направих възражение до security@facebookmail.com
Отговориха ми:
„Моля, обяснете защо според вас това е грешка“

Написах:
„За пореден път и пак неоснователно, съм блокиран уж за нарушаване на правилата! Заявявам най-категорично, че ако не бъде отблокиран в рамките на 6.7.21 до 23.30 часа ще ликвидирам акаунта си във фейсбук https://www.facebook.com/lvuchkov/ !
Lubomir Vuchkov
Tue 7/6/2021 3:21 PM!“

И последва реакцията:
„Could not process your request“

Отново подчертавам: Сега съм баннат заради „нарушаване политиките на Facebook“

А съобщението за предишното ми баннване гласеше:
„Коментарът ви нарушава нашите Стандарти на общността, затова само вие можете да го видите. Помощният екип на Facebook“

Правите разлика, нали, между „политиките на Facebook“ и “ стандарти на общността“

И още една разлика: При „стандартите“ любезно ми се предоставя възможността само аз да си видя „нарушението“! При политическата бухалка не е ясно нито кога е това „наскоро“, нито къде е, нито какво е това „нещо“

Сега е време и място да кажа какви стандарти съм нарушил предишния път, макар че още тогава направих пост с обширен коментар. Тук ще го повторя.
Нарушил съм стандартите за непоказване на голотии! Било граничещо с порнография, притъпяване на естетическите чувства и др. п.

Защото за коричнева снимка на профила съм си сложил The Three Graces от Rubens , която е от 17 век и до днес краси Museo del Prado в Madrid!

Чудя се! Това дали е свещена простота или свещена простотия! Възможно е първото, ако алгоритмичния софтуер, който прави разпознаване на думи и графични фигури, е разработен от прости хора или е използван от изкуствени ботове! Второто е възможно, ако прости хора са се намъкнали в българската секция на FB като админи и модератори, защото съобщенията им са на български език! Все тая! Всичко остава за сметка на FB!
След дълбок размисъл за последен път се отказах да ликвидирам акаунта си във FB. Направих пак тоя компромис заради френдлистата ми, наброяваща 1153 приятели, скъпоценен мой дар от съдбата, който не искам да загубя! Но съм на път да подготвя списък с тия приятели, които ще предложа на Twitter, където възобнових профила си и искам да туитвам там със всички, които продължават да са ми приятели. Не вярвам и там да ме цензурират – все пак не съм Тръмп!
Сега малко за политиката.
Многократно съм заявявал, и пак ще повторя:

НЕ СЪМ В ЧЛЕНСТВЕНИ И СИМПАТИЗАНТСКИ ПРАВООТНОШЕНИЯ С НИКОЯ ПАРТИЯ!

Това, обаче, не означава, че нямам политически позиции! Напротив! Отново гордо и безпределно ясно заявявам: Винаги, когато и където мога, яростно ще се боря за чистотата на автентичната синя идея на някогашната автентична дясна партия! Тая партия, която шепа кариеристи, начело с Радан Кънев, завлякоха в Блатото на птеродактилите, както прогностично заявих от трибуната още на 11-тото НС на ДСБ! За съжаление прогнозата ми се сбъдна и сега тая партия е приприслужна секта на ДемоБг, а Кавалерийският генерал е коняр на Пърдящия глас, когото акцията „Росенец“ извади от бунара на забравата чрез десанта с надувната лодка.
Няма съмнение, че с политическите си позиции и коментарии съм настъпил опашката и на още някой и друг политически мишок! Не съм спрял да крещя, когато получа на фийда си таргетирани реклами, позволяващи коментар:

„Вън от политиката пепелянките от отровното трио“
„Вън от политиката джендърите“
„Белият гарван грачи зловещо – нашенският Лаврентий Павлович Берия“

Все някой ме е докладвал на политическата полиция на FB!
Имам и контретно, недоказано, но напълно основателно съмнение.
Преди време цитирах някогашно изказване на д-р Панчо Панайотов (може да се намери в мрежата), че Стойчо Кацаров е от старо комунистическо семейство – баща му д-р Тодор Кацаров е дерибействал като партиен секретар в Дупнишкта болница, в последствие си останал член на червената партия. Сложих и една някогашна снимка на Стойчо.

Изображение

Ден след това си потърсих тоя коментар. Беше изчезнал, очевидно неудобен някому.
После намерих в мрежата писмо от д-р Иван Маджаров, председател на БЛС, че Стойчо е заличен от регистъра поради неплащане на дължимия членски внос. Впрочем, същата съдба е сполетяла и видният правозащитник, борец за върховенството на закона и радетел за правосъдие за всеки Христо Иванов – изключен е от САК!

Изображение

Всички дотук негативно споменати и много други явно са засегнати от коментарите ми, че летопротестуиращите вандали са намерили своето материално изражение в рушителната революционна ярост на спешноспоминалия се деветдневен парламент и служебното правителство.
И тъкмо си мислех, че някой би ме попитал дали за някой не бих казал добра дума?
Имах такова намерение! До днес мислех, че единствен, непроявил мания да уволнява (известна като „изчегъртване“) е служебният образован министър. С него сме колеги, макар аз да съм прост доктор по химия, а той – член-кореспондент на БАН. Но и двамата сме физикохимици, възпитаници - той на академик Алексей Шелудко, аз – на академик Ростислав Каишев. Проф. Николай Денков поработи малко в катедрата на физикохимия и колоидна химия под ръководството на Шелудко, аз пък работих 10-тина години в Института по Физикохимия-БАН, дългогодишен директор на който беше Каишев, където защитих и дисертацията си.
Жалко, много жалко – Денков не бе пощаден от манията за „изчегъртване“! Преди малко разбрах, че уволнява директори на училища и началници на регионални инспекторати по образование.
Очевидно академичният дух на почтеност е заменен със службогонство и навеждане пред силните на деня!
Но дали и до кой ден тия ще бъдат силни?!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: ПРОТИВ ПОЛИТИЧЕСКАТА ФЕЙСБУКДИАРБЕКИРЩИНА

Мнениеот Любомир Вучков » 10 Юли 2021, 18:20

Както вече обещах и с оглед евентуално перманентното ми баннване във Фейсбукк изготвих списък на най-ценните си там приятели на брой 587 от всичките по профил 1151 приятели! Предоставих го в Twitter на две платформи: Dropbox и pCloud , съответно на адреси:

https://www.dropbox.com/scl/fi/0b43qjfk ... 31m86tw04m
и
https://my.pcloud.com/#page=filemanager ... &prev=1ger

Моля проявяващите интерес да посетят адресите и да направят справка да не би при пресяването да съм пропуснал някой ценен приятел!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Проекто-кабинетът на ИТН - ексхумирано НДСВ!

Мнениеот Любомир Вучков » 14 Юли 2021, 14:48

На 13.7.2021 г. в 16:09 часа постнах следния текст в един уважаван специализиран форум, чието име и адрес не давам, понеже не съм искал разрешение от модератора.

Проекто-кабинетът на ИТН - ексхумирано НДСВ!

Липсват само някои знакови личности, като
- Антония Първанова, наричана Тони Фарма
- Олимпи Кътев, чиято жена КомДос обяви за явочница на ДС
- Маргарин Пицев, натрупал състояние от спестяване залък от закуската си!

Въпросът е по кой път ще се хване:

Първият - липса на парламентарна подкрепа за кабинета на ИТН (натам насочват почти всички партийни шефове). Резултат - продължават безчинствата на служебния кабинет, чиято революционна ярост не е утихнала с постигнатото дотук;

Вторият - при гласуване на представянето му, подкрепа за правителство на малцинството (невероятно, но в интерес на ГЕРБ), виждат се резултатите от работата на правителството (едваа ли вдъхновяващи) и в подходящ момент - например при гласуване на бюджета - бламиране. Резултат - да се изтрае ново (старото) служебно правителство до провеждане на избори 2 в 1 - парламентарни и президентски!Вярно, само за един ден е доста екстравагантно да очаквам там коментарии. Но ще чакам!

За сметка на това днес дочаках изявление на Бойко Борисов, че няма да подкрепи проектокабинета. Негова си работа. Може би, ако прочете горния текст, ще размисли и ще се коригира!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ВСС

Мнениеот Любомир Вучков » 21 Юли 2021, 15:36

БИ БИЛО ИНТЕРЕСНО ДА СЕ ЗНАЕ

Понеже не стана ясно председателят на ВСС (без право на глас), внесъл доноса на Бойко Рашков за отстраняване на Главния прокурор, като какъв и що за юрист е, се наложи кратко проучване!
Предварително беше ясно, че той не е конституционалист, не е пеналтист, не е цивилист!
А ЩО Е ни дава биографичната справка:

Янаки Боянов Стоилов

Изображение

В Софийския университет - професор д-р, ръководител катедра Теория и история на държавата и правото
кабинет 311, тел. 02 / 9308 299
stoilov@uni-sofia.bg

Докторска дисертация през 1990 г. на тема „Субективното право (същност, действие, видове)”.
Лекционни курсове: Обща теория на държавата, Политология и Обща теория на правото
Води лекции по Защита на правата на човека и лекции по Обща теория на държавата в Пловдивския университет!

Т О Л К О З!

Но за неизкушения от юриспруденцията човек остава извода:
Нещо като юрист-субективист по общите теоретико-исторически приказки, умешани с политология и правата на човека!

Или накратко: бля-бля!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ДВАМАТА ЛЬОЛОВЦИ

Мнениеот Любомир Вучков » 29 Юли 2021, 14:13

ДВАМАТА ЛЬОЛОВЦИ

Изображение

Признавам: Дълго време мислех дали да напиша тая публикация. Имах две основания: Първо, публично известно е моето отрицателно отношение към ДемоБг и пръкналите се там кадри. Второ, следя отвреме-навреме проявите на общинския съветник Методи Лалов и като такъв от ДемоБг винаги съм имал отрицателно отношение и към него. Да акцентирам: Това отрицателно отношение към него се дължи единствено на принадлежността му към ДемоБг, без да засягам професионалните му качества на юрист, съдия и бивш председател на СРС, по които теми не съм компетентен. В допълнение да добавя, че имах добри отношения с баща му Орлин и чичо му Пламен. Е, и с двамата не съм се виждал отдавна, дано са живи и здрави!
Но .... чашата на търпението ми преля, когато разбрах, че демократът Лалов е публикувал донос до прокуратурата, широко тиражиран в медиите, вкл. и с фотос. Желаещите могат да се запознаят например с публикацията.
„Методи Лалов сезира прокуратурата за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“
на адрес
https://defakto.bg/…/%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%b8…/
Има и още едно обстоятелство: Като самоковец лично познавах дядото на сегашния демократ – бившият комунистически кмет Методи Лалов – Бог и Маркс-Енгелс-Ленин-Сталин-Димитров-Живков да му простят греховете. И винаги съм се отнасял с насмешка към изразните му средства, като например: „Да, другари, в Боровец всичко е асфалтирано, утре започваме канализацията!“
И някакси вътрешно не мога да приема, че внукът на бившия Самоковски комунистически кмет днес е изпечен демократ! И не ни стигат министрите от служебния кабинет и разни парламентарни групи да „чегъртат“ бившите управляващи, та щафетата беше предадена и на общинските съветници!
Тук е мястото отново да декларирам, че по никакъв начин не съм обвързан с нищо с бившите управляващи, нито съм в членствени и симпатизантски правоотношения с която и да е партия!
Всичко това ме накара да не мисля повече дали да напиша тая публикация! Както и да хвърля един поглед на някои аспекти от миналото, като потърся материали за покойния комунистически кмет Методи Лалов, този път нека Бог на мен ми прости греха, че ровя в костите му.
Намерих доста материали, всеки може да се опита чрез търсачките да открият по нещо. За люпопитните ще предложа нещо, което може и да заинтригува някои:
„Кметът брои милион и триста хиляди лева на Кремвишо и на Симеон Пешов да възкресят „Синьото око“ и за нов обществен нужник“
на адрес:
Кhttps://samokovest.com/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%b8-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%be%d0%bd-%d0%b8-%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0-%d1%85%d0%b8%d0%bb%d1%8f%d0%b4%d0%b8-%d0%bb%d0%b5%d0%b2/
Ще дам само един цитат:
„Одисеята започва през далечната 1964 година от времето на Соца в България.
Тогавашният кмет Методи Лалов, Бог да прости греховете му, бе обсебен от странни благоустройствено-строителни приумици. По негово време се пръкнаха двете летни кина – в Самоков и в Боровец, които не видяха нито една прожекция. При кметуването му се появи на бял свят и така нареченото „Синьо око“. Над горния мост се издълба изкуствено езеро, което трябваше да се пълни с вода от река Искър. Изграждането на един от най-трудните хидро строителни обекти, какъвто е всеки изкуствен водоем, бе възложено на учениците от ПГ“Константин Фотинов“. В продължение на две лета, през 1964 г. и през 1965 г., по цял месец възпитаниците на гимназията, издокарани с дочени костюми и гумени галоши, бъркаха и наливаха бетон. След като през ръцете им преминаха стотици тонове чакъл, пясък и цимент , „Синьото око“ бе завършено.
Само че,……………….. то така и не прогледна!“

Естествено, опитах се да освежа паметта на самоковци чрез горната публикация, от която е цитата. Публикувах я в групата Самоковци за Самоков, видяно у Градо на 27 юли в 18:31 ч. (https://www.facebook.com/groups/2097890 ... %2CO%2CP-R)
Е, има и някои отзиви, но явно няма памет, а само удоволствие от прекрасния парк.
Това пък беше още едно основание да напиша тая публикация.
И накрая да дам и снимките на двамата Лалови – дядо и внук.
За да се помнят!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: Двамата Лалови

Мнениеот Любомир Вучков » 06 Авг 2021, 12:48

КОМЕНТАР НА АВТОРА

Изчаках дълго време преди аз да коментирам, не само защото чаках нови отзиви и споделяния, а и защото за пореден път – сега за 7 дни – бях запратен на каторга от FB-полицията. Естествено, поради липса на възможност тук да лайквам, коментирам и даже да коригирам собствените си публикации, уведомих приятелите си за състоянието ми чрез туийтване. Та и там да се знае за издевателствата, на които се подлагат от админи, модератори или някакъв калпав изкуствен интелект FB-потребителите.
Сега най-искрено благодаря на всички, които добронамерено са коментирали. Най-вече благодаря на Stefan Kraev за внимателното четене на текста и забелязана печатна грешка, към която той ме насочва за корекция. Мерси, коригирах незабавно, след като се върнах от кауша!

На недобронамерените коментатори предлагам да раздрусат моето родословно дърво. Там ще открият дядо ми по майчина линия Стоимен Кръстев. Името му е издълбано най-отгоре на четвъртата плоча на Народно Читалище–паметник „Отец Паисий – 1859“ на загиналите на Булаир.
Повтарям: На плочата на загиналите на Булаир!
Не на плочата на летящата клозетна чиния на Бузлуджа!

Изображение
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Пак „ЛИЛОВ, само ЛИЛОВ, просто ЛИЛОВ !“

Мнениеот Любомир Вучков » 06 Авг 2021, 17:06

ЗАЩО ЛИ?
Григор Лилов: Премиерското шоу не обира овациите!
Лилов твърди, че кандидат-премиерът Пламен Николов е показал диплома на друг човек


Григор Лилов пак намери начин да се изцепи! Този път заора около личността на кандидат-премиера Пламен Николов. Много интересно? Защо ли един от защитниците на летопротестуиращите вандали, наречени от него милозливо „граждани“ сега се обявява против предложението на спечелилата изборите „протестна“ партия? Но това си е негова работа и работа на тия, които го четат. Аз отдавна не чета Лилов, даже имам няколко публикации с него като главен отрицателен герой. Ще приведа само 2 примера:

„ЛИЛОВ, само ЛИЛОВ, просто ЛИЛОВ !“
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 240933596/

„ДВУБОЙ или ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГОСПОДИН ГРИГОР ЛИЛОВ
Първа част:
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 9065354087

Втора част
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 9197404087

За „двубоя“ ни от едно време говори и снимката


Изображение

Впоследствие заради подкрепата му за летопротестуиращите вандали, наречени от него, както вече казах, милозливо „граждани“, го критикувах остро, той отговори, та за да си пестя нервите престанах да го чета.

Но сега ме възмути поредната му наглост, представена за „журналистическо разследване“, тиражирано в
31.07.202 – мастития FROGNEWS и след него папагалите 01.082021 Tribune, 02.08.2021 svobodnoslovo.eu, 05.08.2021 Actualno.com, Клуб Z, narod.bg, естествено – и в профила на самия Григор Лилов https://www.facebook.com/grigor.lilov?fref=nf

Да направя необходимо уточнение: Вземам отношение по скандала не защото имам някакви симпатии към победилата партия ИТН, към лидера й или депутатите, представени в парламента. Не е водещо и личното ми отрицателно отношение към Лилов. Но ме възмущава натрапчивата експанзия на Лилов да се представя за истина от най-висша неопровержима инстанция.

Съвсем без емоции фактите изглеждат така:

Според Лилов имената на кандидат-премиера са Пламен Николаев Николов, дипломата от ВАК била на Пламен Николов Николов???!!!

Ето дипломата от ВАК:


Изображение

Тя е на името на Пламен Николаев Николов!

За да излезе от конфузната ситуация, Лилов си позволява да твърди, че се „манипулира дори държавен регистър, за да се прикрие истината!“
Малка грешка на Лилов е, че бърка „образователна и научна степен доктор“ с „доктор на науките“, както последното твърди в излиянията си! Но това си е белег за неговата информираност и информационна култура

Една оценка от заслужаващ доверие източник: „Пълни глупости са твърденията, че името му е дописано в регистрите на НАЦИД", разкрива проф. Валери Динев - научният ръководител на дисертацията на Пламен Николов "Философско-антропологична рефлексия върху времето", защитена през 2004 г. с рецензенти проф. Вальо Канавров и проф. Иван Калчев.
Е, и аз да добавя: Не ни стигнаха социален антрополог – Харалан Александров и културен антрополог – Ивайло Дичев, та сега си имаме и философски антрополог! Да им е честит новият колега на криминалистите-антрополози!

Не мога да подмина и въпроса за гласуване на структура и състав на министерски съвет. Ако биха поискали моето мнение, структурата е прилична с изключение на министерството по ромските въпроси. Не може да има такова министерство и министър с такъв ресор! В България живеят българи, принадлежащи към различни етно-културно общества: българи с арменски произход, българи с еврейски произход, българи с турски произход, българи с цигански произход. Затова най-правилно е ако има такова министерство, то да се нарича „министерство по въпросите на етно-културните общности“.

Впрочем току-що във връчения изпълнен мандат на президента в състава и структурата на правителството не фигурира такова министерство и министър, но дали е пропуск при представянето или явно някой ме е послушал, ще видим скоро.
За персоналния състав на правителството думата имат депутатите, които вероятно ще гласуват ан-блок.
Най-важното е колкото е възможно по-скоро да се гласува редовният кабинет, за да отиде в небитието разрушителната стихия на служебното правителство!

И накрая не мога да се освободя от необходимостта да посоча и други предишни гафове на Григор Лилов. Съвсем накратко:

Становището му относно кой, откъде и как е свалил малтийския самолет?!

Невероятната информация за резултата от проучването му на ЖП-катастрофата на гара Хитрино: Инцидентът бил причинен не от влизащата, а от излизащата от гарата композиция?!?!

И невероятно наглата, граничеща с галактическа хвалипръцковщина, „информация“, че неговите анализи се четяли от всички специални служби на Запад!?!

Толкоз!

Който го чете – да го чете!
Който му вярва – да му вярва!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВАНДАЛИТЕ, ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА ЖЕРТ

Мнениеот Любомир Вучков » 19 Авг 2021, 13:19

НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВАНДАЛИТЕ, ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА ЖЕРТВА

Призовавам:

1. На Хаджигенов трябва да бъде отнет депутатския имунитет, за да бъде привлечен към наказателна отговорност заради
- инспириране и участие във вандалските изстъпления на летопротестуиращите, справедливо определени като метеж и опит за държавен преврат;
- подтикване към отказ от правосъдие чрез забрана неговите клиенти, участници в т.н. протести, да дадат показания пред прокуратурата с оглед обстоятелствата, които са им известни и действията с тяхно участие.
2. ЦИК да обсъди депутатския статус на Хаджигенов поради безспорното наличие на конфликт на интереси, изразяващ се в комулативното припокриване на обстоятелствата:
- инспириране и участие във вандалските изстъпления на летопротестуиращите, справедливо определени като метеж и опит за държавен преврат;
- в същото време - председател на комисията за полицейското насилие;
- в същото време - адвокат на участници в т.н. протести
Ако ЦИК не е в състояние да се произнесе по горните точки, би могла да потърси тълкувателно решение от Конституционния съд!
А при добро желание горните въпроси могат да бъдат поставени и в една петиция, за да получат обществен отзвук
https://www.peticiq.com/

Изображение
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Предишна

Назад към Гостна

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron