РИБАТА ... В МОРЕТО ....

Тук се дава възможност за оповестяване на материали, непопадащи тематично към предходните топици или със съответна извънпартийна и неполитическа насоченост, както и материали от областта на културата, изкуството, науката, представляващи интерес за широк кръг потребители. Топикът ГОСТНА е отворен за всички добронамерени интернет-ползватели

РИБАТА ... В МОРЕТО ....

Мнениеот Любомир Вучков » 29 Юни 2017, 17:16

Изображение

КОГАТО РИБАТА Е ОЩЕ В МОРЕТО КАК НЯКОИ ВЪРТЯТ ТИГАНА

На отдавна занемарения сайт на ДСБ има неочаквана новина!
В рубрката „Позиции на НР на ДСБ“ се появи позицията:
„ДСБ иска анкетна комисия за разследване корупционни практики в правителството“
Желаещите да се запознаят в пълнота с „позицията“ могат да сторят това на адрес:
http://dsb.bg/bg/blogs/article/4408

Тук аз ще приведа само финала:

„ Националното ръководство на Демократи за Силна България настояваме 44-то Народно събрание да свика анкетна комисия, която да установи:
• има ли корупционен натиск при осъществяването на обществените поръчки, свързани с ремонта на НДК
• прикрива ли се такъв натиск от премиера или ресорния министър, отговарящ за Председателството
Недопустимо е у българските данъкоплатци да има дори съмнение, че техните пари отиват за нечии частни интереси.“


Естествено, интимният с националната политика читател ще се досети, че става дума за баталиите около НДК. Върху тях няма да се спирам, защото бяха обилно осветени от медиите. Ще отбележа само, че освободеният и в последствие отново върнат на длъжността си Боршош е виден член на някогашното СДС и председател на младежката организация. От онова време се твърдеше, че той е бил в близки отношения с Евгени Бакърджиев и Антоан Николов. В последствие той заедно с Любен Дилов-син управляваха в-к „Новинар“.

Но да се върнем на „позицията“ на НР на ДСБ с няколко въпроса:

1. Кое Национално ръководство е автор на „позицията“? (впрочем публикацията не е датирана, което е прецедент!)
За незапознати пояснявам, че новото НР, избрано на 16-тото НС на ДСБ, практически не може да фигурира в правния и политическия мир поради това, че не е вписано с Решение на Софийски градски съд. И не само няма Съдебно решение, но даже няма и заявление за вписване, както показва справка в Съдебния регистър с днешна дата 28.06.17. За неверующите - сами да си направят справка по ф.д.6019/2004 и ще се убедят, че след 2016-10-20 няма регистрирано заявление
Това обаче не пречи на официалния сайт на ДСБ вече да е обявен съставът на новото НР с председател Ат. Атанасов (пита се при това кой взема решенията – новият или старият председател и кое НР?!
http://dsb.bg/bg/blogs/category/14

2. Като непредставена парламентарно партия настояването на НР на ДСБ 44-то Народно събрание да свика анкетна комисия има ефекта на ръкопляскане с една ръка

3. Ръкопляскане май действително се налага! Защото анкетна комисия иска и Корнелия Нинова, видно от прочетената от нея декларация. БСП се подкрепя и от ДПС, а също и с половин уста от волните депутати на Марешки!

Показателно единодушие или опит да се яхне метлата на политическата Баба Яга, като се използва ситуацията около НДК и бъдещото наше Председателство, което тепърва ще бъде в устата на политиците с неотслабваща сила!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Назад към Гостна

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron