ГЕНЕРАЛИ

Тук се дава възможност за оповестяване на материали, непопадащи тематично към предходните топици или със съответна извънпартийна и неполитическа насоченост, както и материали от областта на културата, изкуството, науката, представляващи интерес за широк кръг потребители. Топикът ГОСТНА е отворен за всички добронамерени интернет-ползватели

ГЕНЕРАЛИ

Мнениеот Любомир Вучков » 12 Юни 2017, 14:56

Изображение

На 10 юни 2017 г , Демократи за силна България избраха пълководец! Генерал Атанас Атанасов!

И кой знае защо, докато слушах и гледах възторжените поздравления, предшествани от обилни речи в прослава на Генерала, в мен се прокраднаха спомени за две исторически събития, така както са описани от очевидци, хроникьори, биографи и изследователи!
В съзнанието ми изплува образа на Генерал Бонапарт, станал на 18 май 1804 г император на Франция под името Наполеон I.
За първото историческо събитие свидетелстват записаните от хроникьори думи на воин от войската на Генерал Бонапарт:

„ДА БЪДЕШ БОНАПАРТ – И ДА СТАНЕШ НАПОЛЕОН! КАКВО ПАДЕНИЕ!“

Второто историческо събитие е повече или по-малко известно – коронацията на император Наполеон I.
Противно на приетата монархическа практика бъдещият монарх да бъде коронясан от Папата, Наполеон взема короната и сам си я надява на главата!
А на някакви осмелили се критици, че Наполеон бил узурпирал короната, новокоронованата особа отговаря:

„Не съм узурпирал короната! Намерих я стъпкана в калка и я повдигнах с шпагата си, за да я сложа върху главата си!“

За съвестния читател, който познава добре публикациите ми, вече е ясна аналогията, която правя!

Не е толкова важна ръстовата прилика между Наполеон и Атанас Атанасов, макар да е известно, че ниските хора са силно амбициозни, волеви и властолюбиви.
Не е толкова важно и, че за разлика от Наполеон, Атанас Атанасов няма шпага, а ... (кой знае какво има, но може да се справите и с една моя предишна публикация „ПАГОНИ И ПАРТЕНКИ“)

Важното е, че някогашната перла в короната на българската демокрация – Демократи за силна България, автентичната дясна партия с непоколебимия дух на членовете й, сред които аз съм бил само безкористен и безалтернативен редник в битката за чистотата на Синята кауза, днес даже не е в калта!

Къде е ДСБ?

Вече писах без всякаква самовлюбеност: За съжаление пророческо се оказа изказването ми от трибуната на 11-тото Национално събрание (цитирано от всички медии, видно от албума ми НА ПРОЩАВАНЕ):

ПАРТИЯТА НА THE HOBBIT НЕ Е МОЯТА ПАРТИЯ! ТОЙ ЩЕ ВИ ЗАВЕДЕ В БЛАТОТО НА ПТЕРОДАКТИЛИТЕ!

Ето там – в „Блатото на птеродактилите“ – е днес ДСБ под ръководството на досегашния й председател. А новият председател - Атанас Атанасов – от години е член на екипа на Кънев, вкл. и като заместник-председател на неговото Национално ръководство. А сега – уж заради приемственост – Атанасов включва Кънев в неговото НР!

Има ли по-ясно доказателство, че самоубийствената политика по унищожаване на ДСБ ще продължи?!
Въпреки клетвите на Атанасов, че ще извади ДСБ на върхови позиции!?!

ДСБ е в блатото – това е ясно! А дали на Атанасов е ясно, че за да извади ДСБ от блатото, трябва да си потопи главата в тиня до шия – че и още по-дълбоко!

Но тогава на повърхността ще остане да стърчи задника му!

И понеже в началото почнах с асоциацията с Наполеон, най-вероятно след провала на неговата политика, Атанасов ще бъде заточен заедно с предшественика си Кънев, на политическия остров „Света Елена“ – който и за двамата ще бъде прощален реквием на хоровата капела на политическия екарисаж!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Назад към Гостна

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron