В ПЛЕН НА КАТАКОМБИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛОАКА

Тук се дава възможност за оповестяване на материали, непопадащи тематично към предходните топици или със съответна извънпартийна и неполитическа насоченост, както и материали от областта на културата, изкуството, науката, представляващи интерес за широк кръг потребители. Топикът ГОСТНА е отворен за всички добронамерени интернет-ползватели

В ПЛЕН НА КАТАКОМБИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛОАКА

Мнениеот Любомир Вучков » 22 Окт 2014, 13:09

В ПЛЕН НА КАТАКОМБИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛОАКА
Публикувано във Фейсбук на 17.10.14 в две части

Част Първа
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 8031434087
Част Втора
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 8096509087Изборите приключиха. Известен е вече депутатският корпус – поне до съставяне на правителство, когато най-вероятно някои от избраните депутати ще преминат на служба в изпълнителната власт и ще бъдат заменени от следващите в изборните листи.
Няма да коментирам изборните резултати, дефектите на Изборния кодекс, дори и методиката за преизчисляване на гласовете. Благодаря на добрата душа, която е забелязала, че не съм коментирал прогнозите на социологическите агенции, нито пък че не съм правил собствени прогнози – все още търся в библиотеката си математическия справочник „Корн и Корн“ заради прогнозите си за Евроизборите.
Но по понятни причини ще си позволя за коментирам Реформаторския блок. Още повече, че на 15.10.14. се проведе 7-часовия първи кръг консултации с партията-победител на изборния тепих, който кръг може да се окаже последен. Защото изборните победители не искат да разговарят с непредсказуем, нестабилен партньор, който няма необходимата юридическа легитимация и не представя юридически гаранции за спазване на поети ангажименти..

Нека, обаче, първо да се върнем малко в близката история.

В 12 без 5 към РъБъ се прилепиха две партии чрез анекс към коалиционното споразумение (и двата документа – без публичното им представяне). Става въпрос за Християн-демократическата партия на България (ХДП) и за Българска нова демокрация (БНД), които даже излъчиха свои депутати.

ХДП (www.cdp.bg) е регистрирана в СГС по ф. д. № 657/2008 г. на ФО, 7 състав, с председател Александър Венелинов Кръстев и Ирина Юлий Абаджиева-Репуц като зам.-председател. В последствие последната оглавява партията, която участва на изборите за народни представители на 12 май 2013 г. и на Европейските избори’ 2014. Политическите лупинги на християн-демократите са добре известни – именно на тазгодишните Евроизбори отначало Репуц беше коалиционен партньор на Антония Първанова и Илияна Раева, но излезе (пак в 12 без 5 !) от коалиция “КОД” (решение на ЦИК http://www.cik.bg/reshenie/?no=124&date=09.04.2014)
Повече с новоизбраната от Кюстендилски МИР депутатка Репуц няма да се занимаваме. Но си заслужава да хвърлим кратък поглед на родителя й Юлий Абаджиев, като всеки може да се позове на две народни мъдрости – на всяка една от двете или и на двете: „децата не са отговорни за родителите си“ и „крушата не пада по-далеч от дънера на дървото“.
Биографията на Юлий Абаджиев е обширна – от преподавател по сценичен бой и каскадни ефекти във ВИТИЗ (сега НАТФИЗ) до шеф на организацията на българските командоси (в последното му качество участва и в редица международни организации.
Юлий Абаджиев често обича да се снима в генералска униформа, закичена с множество ордени, медали и други знакови отличия (с тази си слабост той нещо напомня комичната фигура на незабравимия Леонид Илич Брежнев с неговата мания да има ордени даже и на петите!):


Изображение

Абаджиев даже има снимка и като удостоен със званието „генерал-полковник от украинската армия“. Самият той се хвали с редица медали, преди всичко от сега покойния братски СССР, като например - показателния юбилеен медал по случай 90-тата годишнина на ВЧК-КГБ-ФСБ . Желаещите да добият допълнителна информация могат да се отнесат до интернет-страницата на командосите http://commandosbg.com/page.php?cat=62&item=348 , както и да прочетат написаното от известния германски журналист Юрген Рот в неговата книга „Новите български демони ...“ в главата „Бойко Борисов – поредната голяма надежда“ („Die Neuen Dämonen - Das Bulgarishe Mafianetzwerk“).
Любопитна подробност, ако не вестникарска клюка, е информацията, че откакто за Абаджиев се е заинтересувало испанското правосъдие, той повече не се е снимал в генералска униформа.

Нека сега да преминем към другия “last-minute” партньор – БНД www.bnd.bg, който също излъчи РъБъ- депутат – Борислав Великов.

Изображение

Ето част от публично достъпните биографични данни за Великов:

Борислав Любенов Великов е роден на 29 октомври 1946 г. в София.
Магистър е по неорганична и аналитична химия в СУ „Св. Климент Охридски”.
По-късно става доктор по аналитична химия в Карловския университет в Прага, както и доцент по хидрохимия в Софийския университет. Доц. Борислав Великов владее английски, немски, френски, руски и чешки език. Семеен е.

Великов е депутат в 39-то и 40-то Народно събрание от квотата на НДСВ.
Участвал е в Комисията по здравеопазването, Комисията по околната среда и водите, във Временната анкетна комисия, проучваща дейността на правителството във връзка с обгазяването на Стара Загора през 2004 и 2005 г., Временната комисия за установяване на отнетото и възстановено имущество на семействата на бившите царе Фердинанд I и Борис III и техните наследници и други.
От 23 февруари до 17 юни 2005 г. е председател на 39-тото Народно събрание след бламирането на проф. Огнян Герджиков.
От 5 декември до края на мандата на 40-то НС е член на ПГ на отцепниците от НДСВ - „Българска нова демокрация - БНД”. На учредителния й конгрес на 11.05.2008 г е избран за заместник на председателя Свинаров, на 2-я редовен конгрес на 02.04. 2011 г. е преизбран за заместник на председателя Васимир Радулов. http://www.bnd.bg/bg/static/about.html
През 2009 г. е водач на листата на „Българска нова демокрация” за Евроизборите http://ep2009.cik.bg/?page=244.
На Парламентарните избори през 2009 година е мажоритарен кандидат и водач на листата на "Лидер" в 12 МИР – Монтана http://pi2009.cik.bg/?page=29.
На Парламентарните избори през 2013 година е водач на листата на "Лидер" в 25 МИР-София https://www.cik.bg/533?rik=25 и 12 МИР-Монтана https://www.cik.bg/533?rik=12

Като човек с правна култура аз няма да си позволя да коментирам съдебно решение, макар че е отдавна влязло в сила. Но въпреки това не мога да оставя без внимание известния трагичен инцидент на 12 декември 2009 г. в София. Тогава Великов с личното си Ауди блъска стар Москвич, като в катастрофата на място загива 42-годишният Славчо Тодоров. Бившият председател на Народното събрание е осъден само за ден и признат за виновен, като получава условна присъда от 1 година и трябва да изплати 270 000 лева обезщетения. Присъдата е с 3-годишен изпитателен срок.

Смятам, обаче, за редно да акцентирам върху новоизбрания РъБъ-депутат с оглед на предишното му качество като такъв пред вид разразилия се в Парламента тогава скандал за конфликт на интереси. Скандалът касае участието на Великов във фирмата АКВАХИМ, а е инспириран от СДС (сегашен коалиционен партньор на БНД !) чрез депутата д-р Ваньо Шарков.
Но нека преди да припомним стария скандал, да се спрем на актуалното състояние на АКВАХИМ, почерпено от собствения им сайт http://www.aquachim.bg/:

АКВАХИМ АД е българско акционерно дружество
Председател на съвета на директорите: Доц. д-р Борислав Великов
Изпълнителен директор: Маг. Камелия Цанкова
Икономически директор: Маг. Теодора Халачева
Член на Съвета на директорите: проф. Огнян Герджиков.
От началото на 2004 г. развива нова фокусна група продукти – оригиналните лекарства на MERCK, а след придобиването на швейцарската фармацевтична компания SERONO от MERCK, АКВАХИМ представлява и MERCK Serono.


Обръщам внимание, че Великов е част от управляващия орган, а по закон той не може да бъде едновременно и депутат. Впрочем, при предишното си депутатско качество той отричаше конфликт на интереси, като се обявяваше само за собственик на фирмата, нещо, което законът не забранява.
Но нека сега да дадем думата на медиите от онова време с кратки цитати от техните публикации:

Депутат от НДСВ под лупа заради конфликт на интереси в здравеопазването
Mediapool, 1 Март 2007
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=126567

Ден преди гласуването на вота на недоверие към кабинета, внесен от опозицията заради кризата в здравеопазването, в кулоарите на парламента в четвъртък анонимно бе разпространен документ, според който депутатът от НДСВ Борислав Великов има конфликт на интереси заради това, че е собственик на фирма, но не го е декларирал.
По закон народен представител може да има фирма, но не може да е в Управителния съвет и да е участва в контролните органи, т.е. да взима пряко решения.
Според документа Великов като собственик на фирма “Аквахим” е упълномощен от фармацевтичната компания “MERCK SERANO” да я представлява пред българското Министерство на здравеопазването, Агенцията по лекарствата и Националната здравноосигурителна каса. В документа е посочено името на д-р Борислав Великов, както и номерът на личната му карта.
Там се посочва, че Великов може да представлява интересите на компанията и да участва в търговете за скъпоструващи лекарства, организирани от НЗОК през тази година. Накрая е приложен и списък на препаратите, които “Аквахим” разпространява на българския пазар.
Това са скъпоструващи медикаменти за лечение на множествена склероза и безплодие.
“Не отричам, че съм собственик на “Аквахим”. Друго качество във фирмата нямам. Нито съм управител, нито изпълнителен директор, нито съм управляващ директор или нещо такова.”, коментира пред журналисти Великов.
На въпрос доколко е редно като депутат от управляващото мнозинство чрез фирмата си да лобира пред здравното министерство и НЗОК за нечии интереси, Великов отговори: “Не е редно да лобирам за чужди интереси. Но това, че моята фирма има някакви отношения с чужди фирми, е така от 15 години. Доверието на една чужда фирма в моята означава, че дори когато съм в парламента, моите директори и другите хора във фирмата движат нещата добре”.
“Законово Великов не е уязвим, но въпросът е по-скоро етичен и морален”, обясни пред Mediapool Иван Колчаков (ОДС). Според опозиционния депутат случаи като този с Великов показват защо НДСВ няма да подкрепи вота на недоверие към кабинета за кризата в здравеопазването.
Справка на интернет страницата на НЗОК показва, че и в момента медикаментите на “Serono Europe Ltd.” влизат в лекарствената листа на касата, но се доставят от “Стинг” АД, един от водещите дистрибутори на медикаменти у нас. В същото време на сайта на “Стинг” за връзка с MERCK е посочен адресът на “Аквахим” в София – ул. “Раковски” 65.


в-к "24 часа" Депутатска фирма лобира за чужда пред НЗОК
02 Март 2007

http://insmarket.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B5% ... 88942.html

Фирмата на депутата от НДСВ Борислав Великов “Аквахим” ЕООД е упълномощена да лобира за германско-швейцарската фармацевтична компания МЕRCK SERONO през 2007 г. пред Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса.
Това научи “24 часа” от десни депутати. Те показаха копие на документа, с който “Аквахим” ще представлява SERONO. Той е с дата 20 февруари 2007 г.
От текста става ясно, че фирмата на Великов става оторизиран представител на компанията с цел да осигури разрешение за продажбата на фармацевтични продукти и апаратура на SERONO. Те са изброени в отделен анекс.
“Да се занимава с всички въпроси, свързани с регистрацията на нашите продукти в България, включително вписването на фиксирани цени, и да участва в преговорните процедури с българската НЗОК през 2007 г. за сметка на SERONO”, са сред другите задачи на “Аквахим”.
В пълномощното Борислав Великов е посочен като собственик на фирмата и неин изпълнителен шеф. Изписан е дори номерът на личната му карта.


НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ
СПОР
02 Март 2007, петък


В предаването на Нова телевизия „Здравей България” заместник-председателят на НДСВ Борислав Великов отрече да има конфликт на интереси заради това, че е депутат и същевременно е собственик на фирма, която предлага на здравната каса скъпи лекарства.
Вчера в Народното събрание беше разпространен документ от началото на годината, съгласно който Великов е упълномощен да лобира пред здравната институция за скъпоструващи медикаменти за лечение на множествена склероза и безплодие. Представител на производителя на лекарствата е фирмата на депутата - „Аквахим”.

ВАНЬО ШАРКОВ, депутат от ОДС:
- Когато си от страна на държавата и печелиш от държавата – това смятам, че не е морално. Когато си в комисията по здравеопазване и се гласува законът за лекарствата не само че не декларираш, че имаш интереси в тази област, но дори имаш предложения за гласувания.

Доц. БОРИСЛАВ ВЕЛИКОВ, зам.-председател на ПГ на НДСВ:
- Фирмата Аквахим е упълномощена и моето има е сложено там поне според мен само, за да се разбере, че става дума за Аквахим на Борислав Великов, тъй като има още една фирма Аквахим, която безспорно няма никакво отношение към това. Писали са ме директор, аз не съм такъв, нито някога нещо съм подписвал.


Депутати укриват връзки с бизнеса с лекарства
В-к “СЕГА”- Интернет издание, Актуализиран на: 03 Март 2007
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000101

Фирми, свързани с двама депутати от НДСВ, участват активно в търговията с лекарства. Първата е на съпруга на Долорес Арсенова. Тя има сключени договори с Министерството на здравеопазването за 2.7 млн. лв. Другата е собственост на Борислав Великов. Нейните договори са за около 200 000 лв
По закон депутатите могат да имат фирми, но не бива да участват в ръководството им. И Великов, и Арсенова отговорят на тези условия. Според правилника на парламента обаче двамата са длъжни да обявят конфликт на интереси при гласуване на законите, които имат пряко отношение към техния бизнес. И двамата никога не са го правили.
Фирмата на Борислав Великов "Аквахим" е представител на немската "Мерк" и като такава е спечелила договор за доставки на скъпи лекарства на здравното министерство за 105 448 лв. с ДДС за тази година, сочи справка в регистъра на Агенцията по обществени поръчки. През 2006 г. пък договорът на фирмата с министерството е бил за 104 649 лв.
Отделно Великов доставя по договор с МЗ и реактиви и консумативи за болниците за тестове за профилактика на наследствени болести през 2005 и 2006 г. Миналата година договорът е за 2956 лв., а през 2005 г. - за 15 417 лв.
"Аквахим" още не доставя лекарства, платени от здравната каса. Преди няколко месеца "Мерк", чийто представител е Великов, е купила италианската "Серано", която пък произвежда плащаното от НЗОК лекарство за множествена склероза "Ребиф". Месечният курс на лечение струва близо 2000 лв. "Серано" произвежда и медикамент за безплодие, също поет от здравната каса. Досега представител на "Серано" за България е била "Търговска лига", съобщиха от здравната каса. След сливането й с "Мерк" представител става "Аквахим" на Великов и при следващо договаряне той ще я представлява пред НЗОК.
Великов обясни, че работи с "Мерк" от 15 г. Отначало внася само химическите й продукти, а от 2000 г. - и фармацевтичните. Според Борислав Великов атаките срещу него са инициирани от "Търговска лига". "Търговска лига" имаше монопол върху разпространението на всички лекарства за множествена склероза и безплодие, а сега се налага да дели пазара с моята фирма", обясни той пред "Сега".
Тази конкурентна война обаче съвпаднала и с благоприятната политическа конюнктура около вота на недоверие за здравеопазването. Данните за бизнеса му бяха оповестени от депутати от ОДС ден преди гласуването на вота.
Според Ваньо Шарков от СДС Великов няма право да дава предложения и да гласува по закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, който в момента се гледа от парламента на второ четене. Той намекна, че колегата му е правил предложения, изгодни за бизнеса му, но отказа да се конкретизира.
"При гласуването на закона за лекарствата ясно проличаха интересите на Борислав Великов и Долорес Арсенова. Те застъпиха мнението всеки да има право да открива аптека, което ги облагодетелства. Второто основно нещо в закона са цените на лекарствата и ценообразуването. Там те успяха да наложат на цялата ПГ да има регулирани цени, което също е в техен интерес", обясни напусналият вчера групата на НДСВ депутат Лъчезар Иванов.


След тези цитати, които са добре познати на Великов, със сигурност той сега ще спази закона и ще излезе от борда на фирмата си, но да напомня, че там остава дружката му - старият царски партиец и също бивш председател на Парламента проф. Огнян Герджиков. А с оглед на появили се още от онова време съобщения за оказван натиск химически и фармацевтични продукти да бъдат купувани чрез фирмата на Великов, включително и такива за множествена склероза и за безплодие, както и пакети за клинични тестове, да отбележа мимоходом, че братът на друг партиен съратник на Великов - проф. д-р Добрин Свинаров – е началник на Централната лаборатория по терапевтичен лекарствен мониторинг и клинична фармакология и национален консултант по клинична лаборатория.

Така че не трябва да има никакво съмнение – дори и дистанционно, от депутатската банка, Великов няма да остави „магарето си в калта“ и отново може щедро да раздава депутатската си заплата чрез благотворителни инициативи. Защото сигурно ще иска отблагодаряване от бъдещите си избиратели – нали изборите за 43-то НС няма да са последни! Пък и Ковачки едва ли би изоставил някогашното си протеже, нищо, че сега подкрепя друга коалиция.

Ама не всички избиратели са очаровани от избирането на Великов за депутат.
Според публикация на „АФЕРА“ под заглавие:
“БОМБА! РАДАН КЪНЕВ НАБУТВА БОРИСЛАВ ВЕЛИКОВ СЛЕД ЛИЧНО ФИНАНСОВО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ! БУНТ СРЕД РЕФОРМАТОРИТЕ!”
http://afera.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B ... D0%B5.html
има писмо от Регионалния граждански съвет в Монтана до Радан Кънев и писмо на Граждански Съвет в София.
Няма информация за потвърждение на верността на публикацията от двата Граждански съвета на РъБъ. Известно е, че Радан Кънев е получил подкрепа по случая в сайта на „АФЕРА“ единствено от Борис Ташков (03.10.2014 в 4:44)

Така съвсем логично стигнахме и до „старшия партньор“ в коалицията РъБъ – ДСБ и до нейния флагман Радан Кънев.

С коалицията РъБъ изобщо няма да се занимавам тук – достатъчно съм писал и говорил, например във ФБ-бележките ми:

НЕПОРОЧНО ЗАЧАТИЕ ИЛИ „НЕРОДЕН ПЕТКО” ОТ ПОЛИТИЧЕСКО КРЪВОСМЕШЕНИЕ?
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 1061264087

и

РЕВИЗИОНИСТИТЕ
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 9180724087

Ще отбележа само за пореден път, че РъБъ не е и не може да бъде мечтата на Иван Костов от 11-тото НС на ДСБ - 23.06.2013 г. за „десен реформаторски блок“. Защото РъБъ не е нито „десен, нито реформаторски“.


Изображение


По-страшното, обаче, е че партията ДСБ стана „реформаторска“, изменяйки на първоначалната си политическа ориентация като автентична дясна партия. Партията, създадена от Костов, беше „реформирана - трансформирана“, но началото на тази деформация, да си го кажем направо – извращение, не започна с отстраняването на Костов формално на това 11-то НС, когато поста му на председател на ДСБ беше зает от Радан Кънев.
Превратът срещу Костов започна много по-отрано, практически още с основаването на партията.

Човешката памет помни, а и архивите са живи, та си заслужава да хвърлим поглед върху тогавашните събития, довели до сегашното състояние.

Отначало в ДСБ се създаде впечатлението, че партията е силна и способна да изхвърли от своя организъм циреите на вътрешнопартийната опозиция. Инцезирането на групата на д-р Михайлов-Нено Димов-Понева, тия преди тях като Димитър Абаджиев (който искаше „да пенсионира старата десница“) и тия след тях (Митов, Ангеличин, Петър Николов, Прошков ... и други, та и по-дребни като бившия Великотърновски координатор Ангел Янчев и бившия бургаски журналист Тома Биков – сега всички оказали се запъртъци в Куневото кукувиче гнездо) беше здравословно за партийния организъм и създаваше илюзията, че може да се устои на опитите отвън за криворазбрано „реформиране”.
За съжаление, „инцезиращото оздравяване” се оказа временно и неефективно, защото не беше направено в необходимата дълбочина, не бяха осъзнати овреме наивни кадрови грешки. Явно в партията са дремели „латентни клетки”, които само са чакали сгодния момент да се активират (или да бъдат активирани отвън!).
И като става въпрос за кадрови грешки, няма как да се отмине с благ поглед отговорността на Иван Костов. Та повечето от гореспоменатите бяха издигани на високи кадрови партийни позиции според разпоредбите на Устава именно от него! Тук си заслужава да се цитира Евгений Дайнов от неговата знаменита „ЕЛЕГИЯ ЗА ИВАН КОСТОВ“ :
„Кадровите грешки на Костов бяха на моменти смайващи, способността да се самозалъгва – впечатляваща“

http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/05/2 ... an_kostov/

Няма да спра да твърдя, че най-голямата кадрова грешка на Костов се казва Радан Кънев! На осветляване биографията на сегашния „реформатор“-председател на ДСБ съм посветил не малко време и труд, например ФБ-публикацията ми от 20 юни 2013

ОСВЕН АВТОБИОГРАФИЯ, ЧОВЕКЪТ ИМА И БИОГРАФИЯ
https://www.facebook.com/groups/azsumko ... 479035640/

и бележката ми
ПРЪСТЕН ИЛИ ЛАСО ХВЪРЛЯ THE HOBBIT?
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 0618399087

Но си заслужава да резюмирам:

Представящият се за „учредител“ на ДСБ Кънев към дата 30 май 2004 г. е само симпатизант и остава такъв още цели 3 години. Става член на ДСБ едва през септември 2007 г. На проведената Софийска градска конференция на ДСБ председателят на ДСБ-София ген. Атанасов предлага за член на Съвета на председателя новопокръстения за член симпатизант Кънев. В случая остава отговорността на ген. Атанасов за началото на партийното кариерно израстване на бъдещия председател на ДСБ. Отговорността на генерала, обаче, очевидно е ампутирана чрез зам.-председателското място в Националното ръководство, а сега вече – и с депутатско място в 43-тия Парламент.

Кънев написва и подписва скандално писмо от 23.06.2010 г. до ръководителите на гей-парада като „член на Националното ръководство на ДСБ“, макар добре да знае, най-малко като юрист, че Софийски градски съд, Фирмено отделение, ф.д. № 6019/2004 г. на 3-ти състав, не е вписал промените в състава на НР, приети на 6-тото НС на 03 Октомври 2009 г. Вписването е извършено едва след 7-мото НС, проведено на 13.11.2010 г.!

Тук държа да отбележа, че както на 6-тото НС на 03.10.2009 г. , така и на 7-мото НС на 13.11.2010 г. от трибуната на най-висшия форум най-категорично съм се противопоставял на избирането на Кънев за член на НР, която позиция съм изразил и с отрицателния си вот при гласуването.
Както ще се види по-нататък от текста, съпротивата ми на погрешната кадрова политика в ДСБ продължи чак до 12-тото НС.
Но понеже стана дума за 6-тото НС на 03.10.2009 г. и предложението на Иван Костов за избиране на Кънев за член на НР , не мога да не припомня директния ми въпрос, зададен от трибуната към Костов, дали е нормално съвместяването на длъжностите „член на Националното ръководство на ДСБ - Кънев“ и „никнейм The Hobbit - член на управителния съвет на антидемократичния антикостовистки сайт democrati.org“
Отговор не последва, въпреки очевидния парадокс на „съвместяването“! Но по онова време на изказването си от трибуната не съм и подозирал, че спиралата на този парадокс ще изхвърли The Hobbit на върха на партията и ще замени нашия символ - десницата с пламтящия син факел - със своето „знаме” (известно е какво, по собствените му думи!)

Прави впечатление на фона на 3-годишното си „забавяне” на членството в ДСБ, че Кънев бързо се е интегрирал във въпросния сайт democrati.org, наречен от мен „Блатото на птеродактилите” – там той се е регистрирал още на 22.10.04 г. А никнеймът му The Hobbit освен във въпросния сайт фигурира и във форумите на Медиапул. Кънев става активен член и на клуб „Диалог“. Освен по мои впечатления, но и такива на общи приятели, по онова време Кънев-The Hobbit се е самоопределял „като социалдемократ“. А запознати даже открито поставят въпроса как и с чия благословия в ония смутни времена – 1996 г. - Кънев е станал шеф на Младежкия Червен кръст? Отговор, естествено, няма! Няма отговор и на въпроса дали Кънев е знаел за агентурното минало на тъста си, обявен от КомДос с Реш. № 2-310/19.2.14 !

Но се знае, че неоспорим факт са радостните възклицания, нададени от „Блатото на птеродактилите” по повод избирането на Кънев за член на НР на 6-тото НС на 03.10.2009 г.. Многократно съм цитирал, но и тук ще си позволя – за припомняне:

Сря Окт 07 2009 4:19 pm,
http://www.democrati.org/f/viewtopic.ph ... 30#p104601
Май тук е мястото да се излеят един куп поздравления за нашия съфорумец, член на УС и съмишленик в много каузи - Радан Кънев.
Е, Радане, не знам какво да ти пожелая точно... може би успешен изход от агонията на оцеляването! Със сигурност трябва да запазиш обективността си и може би сега с този си нов пост, на тази нова трибуна да кажеш две думи и затова което не е редно да се прави .... вътре в партията. Не може всичко различно от ДСБ да е ужасно, а ДСБ да е перфектна. Не само, че не може, ами ако се вярва силно в тази партийна мантра, пътя към тоталното зомбиране е сигурен. Пътят към по-доброто минава през осъзнаване и избягване на пътя към по-лошото.


Ясно, нали? „Може би успешен изход от агонията на оцеляването ... минава през осъзнаване и избягване на пътя към по-лошото“
Казано с малко думи – въпросният път минава през отстраняването на Костов.
Защото в „Блатото на птеродактилите” се изписаха няколко „сезона” от по 100-тина страници под надслов „Костов, махай сеhttp://www.democrati.org/f/viewtopic.php?f=48&t=5279 и „Иван Костов и политическата реалност”, например
- сезон 2 http://www.democrati.org/f/viewtopic.php?f=6&t=5217
- сезон 3 http://www.democrati.org/f/viewtopic.php?f=6&t=5362
А предлаганите „Алтернативи в ДСБ”
http://www.democrati.org/f/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
бяха „реформирането“ на партията! И тежката задача се възлага на Кънев-The Hobbit и такива като него.

Нека да напомня още едно доказателство за заговора срещу Костов - една стара история, визирана във ФБ-бележката ми „КЪДЕ МИШКУВАТ МИШКИТЕ И КЪДЕ ЩЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕhttp://www.facebook.com/notes/lubomir-v ... 2541514086.

Накратко: Антикостовистите си правят срещи. Една от тях е описана от Петра Денчева в „168 ЧАСА”, бр. 48, 1-7 декември 2006 г. под заглавие: „13 нови апостоли в ДСБ. Тайни срещи си правят противниците на Костов
Някой ще се учуди, но на въпросната среща, описана в „168 ЧАСА”, Кънев-The Hobbit не е присъствал! Защо? Защото, в типично негов стил, се е измъкнал като мокра връв, тъй като е безкрайно мазен и обтекаем! Или защото е дълбоко законспириран и не желае все още да се осветлява.
Впрочем, самото тогавашно негово обяснение за отсъствието му от антикостовистките срещи цитирам дословно:

The Hobbit, Пон Дек 04, 2006 6:52 pm: „Искам да се извиня, че пак няма да мога да присъствам - имал съм гости по това време До скоро Р.”


Обърнахте ли внимание на това „пак“? Значи – крил се е и на други срещи на противниците на Костов! Колко са били тия срещи и кои са били там – само те си знаят. Но се знаят прословутите „Радисънски срещи“ – и то пак чрез информация от „алтернативките-птеродактили” в антикостовисткия сайт :

Нед Дек 09, 2007 8:35 pm “Днес се състоя втора среща на няколко бивши и настоящи членове и симпатизанти, общински съветници, членове на НР, депутати и учредители на ДСБ. Към участниците от миналия път в Радисън се присъедниха още няколко представители на Справедливост и още няколко члена на ДСБ. Така участниците станаха към 40-45. Основно дискусията гравитираше около темата дали ДСБ има потенциал да се реформира. Имаше една тънка разделителна линия на хората, които искат да видят ДСБ реформирана и хора, които считат, че трябва да се акцентира на граждански инициативи извън ДСБ.”


Желаешите да прочетат оригиналите на цитатите:
democrati.org/f/viewtopic.php?f=48&t=3874&st=0&sk=t&sd=a&start=90
democrati.org/f/viewtopic.php?f=48&t=3874&start=30&st=0&sk=t&sd=a</b>


Сега има ли някой, на който да не му е ясно, че превратът срещу Костов е замислен много отдавна! Както и че много отдавна е замислено „реформирането” на ДСБ?!

Е, времето на „реформаторите“ дойде!
И „реформирането” на ДСБ очевидно протича по два механизма:
- - Олевяването на партията
и
- - Претопяването й в т.н. „единен политически субект“, чиито първообраз е РъБъ!

Ясно е! Не е достатъчно обезличаването на автентичната партия ДСБ, подготвя се пълното й унищожаване!
На обезличаването, подмяната и опасността от унищожаване на ДСБ вече посветих не малко изказвания и публикации, за да има нужда тук да се самоцитирам. Затова нека дадем думата на самия Кънев.

Например ето неговото интервю пред Мария Чипилева за Standartnews от 07.01.2014
http://www.standartnews.com/mneniya-int ... 20583.html

Въпрос: Ще извървите ли пътя до създаването на единна партия?
Отговор: Да, това е записано дори в нашето политическо споразумение. Но мисля, че то преминава и през промени в закона, който да допусне едно по-федеративно съществуване поне в първия вариант. ДСБ е обединена около платформа и ценности, които не се споделят на 100% от другите партии. Едва ли би било полезно да се претопим изведнъж. Подобни обединения са вследствие на успехи, ако се представим силно на европейските избори, това може да стане още през 2014 г.


Ами, ето: „Успехите“ са налице – и на Евроизборите, и сега на предсрочните Парламентарни избори! И претопяването явно е предстоящо! А според Кънев – очевидно полезно!

Тук е мястото да припомня Устава на ДСБ:
Според чл.14, 7. Националното събрание взема решение за прекратяване, сливане и разделяне на партията с мнозинство от 2/3 от делегатите.
И още:
Чл.55. (1) Партията се прекратява с решение на Националното събрание в случаите на сливане, разделяне и саморазпускане.
(2) Решението се взема с мнозинство не по-малко от 2/3 от всички делегати на Националното събрание.

Но „реформаторите-ликвидатори“ на ДСБ няма да имат основания за тревоги! След 11-тото НС на ДСБ - 23.06.2013 г. метастазите са плъзнали по живия организъм на партията, изяждайки жива плът. Постепенно се превземат общинските структури, подменят се председатели и общински ръководства – ония, които на 11-тото Национално събрание се противопоставиха на левосектантския ликвидаторски курс на новоизбрания председател и на приприслужното му Национално ръководство.

А аз още преди 11-тото Национално събрание писмено призовах към политически разум, а не към политически волунтаризъм. От трибуната на самото 11-то Национално събрание направих отчаян опит да предотвратя предстоящата катастрофа! Който е забравил, моля да прочете Бележката ми във ФБ:

НЕКА НАДДЕЛЕЕ РАЗУМЪТ, А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ВОЛУНТАРИЗЪМ
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 9557439087

Както и който желае, нека да види един албум за спомен и малко думи за размисъл, озаглавен „НА ПРОЩАВАНЕ“
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 855&type=1

Вярно, оставих малко думи и време за размисъл и на самия себе си. Чак до следващото, 12-то НС на 15.03.2014, когато поисках сваляне на политическото доверие от председателя Кънев и НР и ново извънредно отчетно-изборно събрание за избор на нов председател и ново ръководство. Уви, не съм размишлявал правилно! Предложението ми беше посрещнато от тълпата делегати с грандиозни освирквания. Е, не съм очаквал наричащите се „демократи“ да се изявяват като озъбена глутница подивели животни.
Сега съзнавам - илюзорна е била надеждата ми, че с тези хора може да се предотврати унищожението на ДСБ. Явно те приемат за нормален пътя, който води в „Блатото на птеродактилите”, откъдето излизане няма!

Илюзорен е бил и многократно повтаряния ми призив: Всеки глас за РъБъ води до бетониране на Кънев на председателското място в ДСБ и е крачка по посоката на претопяването на партията. Единствен резултат от призива ми беше смразяване със стари приятели-съмишленици, с които сме били ръка за ръка, рамо до рамо в битката за чистотата на нашата велика, синя Кауза! Жалко! Неусетно за тях те са прескочили една невидима стена и са се отзовали от другата страна на барикадата! Най-жалкото е, че тези хора не осъзнават собственото си положение. И че с тяхното действено или мълчаливо съучастие ДСБ се превръща в аморфна маса хора с левичарски убеждания. За пример – само две доказателства:

- - Официално изявление на лидера на ДСБ-Самоков: "Политическите коалиции напълно изключват идеологическите позиции на партиите в тях ... Честно да ви кажа, не ми пука дали Радан Кънев е казал, че е вляво от центъра или е вдясно."
- - Една показателна изцепка на поставената на 20-то място в депутатската листа на 23 МИР-София, представяща се за „потомствена демократка“, а в същност – политически аналфабет Elena Spasova: "Ако ДСБ не влезне в НС, пука ми ще го има ли ДСБ, или няма да го има"

Ето, такива хора са водени от своя председател-левичар!
А това, че Кънев е откровено ляв, няма никакво съмнение. Собствените му думи дори не звучат като оправдания, а като самопризнания.
Нека му дадем думата, без да спазваме хронологията:

Публикацията на БЛИЦ:
http://www.blitz.bg/news/article/290152

Видеото:
http://www.youtube.com/watch?v=dmboZDXrNb8

НОВА ТV, рубриката „Интимно”, 12/09/2014, http://play.novatv.bg/

И един автентичен запис, целият с продължителност над 2 часа, тук представен частично, от среща на Кънев, състояла се на 4 юли 2013 г. , с Института за свободен капитализъм "Атлас" с Председател на Управителния съвет Калин Манолов,:
http://atlas-bg.eu/sreshcha-na-institut ... s-dsb.html

Но най-тежкото самопризнание на Кънев звучи така:

„Правел съм каквото е по силите ми да променям ДСБ и мисля, че нерядко с успех“
http://news.bgnes.com/view/1186318
http://video.bgnes.com/view/50700

Напротив! Успехът е пълен! Задачата, поставена от „Блатото на птеродактилите“ да се „реформира“ ДСБ, е изпълнена!
Самопризнание, достойно за омерзение от всички, останали верни на Синята кауза!
Самопризнание, достойно за адмирации от уж политическия противник:

Агенция БГНЕС - Манолова: Приветстваме Радан Кънев вляво от центъра
www.news.bgnes.com

Които адмирации пък предизвикват отвращение!

Може би с това трябваше да завърша?

Но не мога! Душата ми се бунтува, разумът ми не дава покой и ще бъде нечестно по отношение на себе си и на приятелите ми, ако не споделя терзанията си!

Защо Иван Костов не вижда катастрофата, надвиснала над собственото му творение ДСБ?
Защо Иван Костов не само не вижда катастрофата, но и наивно проправя път към нея?
Защо Иван Костов не се вслуша в думите ми от трибуната на Националните събрания и в краткия ни разговор в кулоарите на 12-тото НС?
Защо Иван Костов не отговори на публикуваното в неговия ФБ-дневник мое „ОТКРОВЕНО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ИВАН КОСТОВ“ на 06.09.14
http://www.facebook.com/kostov.dsb?fref=ts#
също и в моя дневник:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 1&theater#

Тук ще цитирам само втората част:

„Вие сте силен човек, но ще намерите ли необходимата сила чисто човешката Ви почтеност и коректност да не бъде жертва на политическата Ви толерантност, за да се разграничите ясно и категорично от Реформаторския блок! Който по същество се оказа не „блок“, а сговор, наскоро определен даже от Лукарски не като десен, а като позициониран в либералния център, а според мен – още по-наляво, само и само да се привлече някоя и друга електорална единица? Не считате ли, че идеята Ви от 11-тото Национално събрание на ДСБ за „десен реформаторски блок“ беше деформирана от „реформаторите“ и доведена до нейната абсурдна уродливост?“


ИВАН КОСТОВ не намери необходимата сила, към която го призовавах!

Вместо това той открито се обяви в подкрепа на РъБъ и персонално на Кънев.
Обидно ми е да коментирам, затова само ще приведа фактите:

Интервю за Дарик- Варна от 24 септември 2014
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1330182

Интервю за Нова ТV от 26.09.14
http://novanews.bg/news/view/2014/09/26 ... %BD%D0%B0/

И пак във Варна на 25.09.2014 КОСТОВ ПРИЗОВАВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА РАДАН КЪНЕВ! Цитирам думите му от видеото
http://www.youtube.com/watch?v=rkhRK2t7KY8

„Призовавам ви да гласувате не само за РБ, а и да гласувате за Радан Кънев т.е. и за седми и за първи номер в листата във Варна“.


Както тогава писах тук и във Фейсбук - това вече ми дойде вповече!

И пак може би с това трябва да завърша!
Но не мога!
Защото сега всеки ще ми посочи моята отдавнашна ФБ-бележка (публикувана със съкращение и във в-к "Седем" на 17.02.2010 г.):

КАКВО ПОЛУЧИХ ОТ ИВАН КОСТОВ?!
11 февруари 2010 г.
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 8976709086

Сега ще ми бъде завряна в очите и фразата под снимката във ФБ групата „Аз съм Костовист

„Аз съм Костовист – и се гордея с това, въпреки (а може би – тъкмо поради) оплювките на враговете! Винаги ще бъда зад него! И само в един единствен случай – пред него! Когато се налага да го браня – с тялото си и с духа си!” (04 февруари 2010 г.)

http://www.facebook.com/photo.php?pid=6 ... 1607181855

Да, вярно е – бях до Костов, бях зад Костов – ето и тук:

Изображение


И го бранех – кога и как мога, безкористно и безалтернативно!

Вече не мога да изпълнявам тая някогашна поръка на съвестта ми!
Защото сега съвестта се бунтува, че в очите ми Иван Костов се явява като някакъв съвременен Тарас Бульба и произнася днес историческата фраза:

Я тебя породил, я тебя и убью!

Аз не искам да бъде съучастник в убийство!

Никой няма да чуе и види аз да хвърля не камък, а дума дори против Иван Костов. Но няма и да го защищавам повече!

Защото за разлика от Иван Костов аз се считам за силен човек и имам силата да го изтръгна от сърцето си!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: В ПЛЕН НА КАТАКОМБИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛОАКА

Мнениеот Любомир Вучков » 22 Окт 2014, 13:39

Катакомбите - по пътя към клоаката:

Изображение
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: В ПЛЕН НА КАТАКОМБИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛОАКА

Мнениеот Николина Манчева » 28 Окт 2014, 19:34

;)


Ето какво сподели
ГРОЗДАН КАРАДЖОВ
в мрежата.

Беше много критикуван,че изнася информация.Но човек не може само да премълчава истините и изнудванията.

Голям опонент му беше Владимир Каролев


"Днес ПГ на Реформаторски блок отхвърли кандидатурата за заместник-председател на Народното събрание на един от своите учредители и най-достойни членове - Николай Ненчев, председател на БЗНС.
До това недостойно и унизително събитие се стигна
след номинация от ДБГ и СДС
в последния момент
на кандидатурата на Борислав Великов.
Това е поредната стъпка в процеса на разцепление на блока, която води Meglena Kuneva.
Новият компромис за заместник председател на НС се казва Иван К. Иванов, при ясен мандат на мнозинството непартийни членове на ГС да бъде подкрепен точно Николай Ненчев.
Конформизма завладя ПГ на реформаторите още в първия парламентарен ден.
С лъжи и предателства не се правят реформи!"


:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: В ПЛЕН НА КАТАКОМБИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛОАКА

Мнениеот Николина Манчева » 17 Яну 2015, 15:32

;)

Мисля,
че тази тема е много подходяща за този видео материал.

"Не може правосъдието да се раздава на улицата"

МАРИЯ КАПОН

остро критикува МВР за това,
че няма истинска реформа там.
МВР има нужда от истинска реформа.
В министерството цари
една шуробаджанащина,

като се прави административна промяна,
мести се ГДБОП обратно в МВР,

НО НЕ СЕ РЕФОРМИРА ФИЛОСОФИЯТА в МВР.


Чуйте какво казва Капон във видео материала
тук

http://www.desnite.bg/news/%D0%BC%D0%B0 ... %81%D0%B5/

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: В ПЛЕН НА КАТАКОМБИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛОАКА

Мнениеот Любомир Вучков » 06 Май 2015, 11:55

БОГ ВИСОКО, „ЦАРЯТ“ Е ГОЛ! ДА СЕ ЗАХВАЩАМЕ ДА СИ СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Публикувано във Фейсбук на 05.05.2015

https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 4889104087


Скандалното решение на ОПГ синодални старци, известни като СС на БПЦ, от 29.04.2015 г. продължава да буни с основание обществото в цялост, а в частност – и християни, и атеисти!
Тук публикувам вцялост копие от това решение, а всеки може да го види в оригинал чрез дадения линк:

РЕШЕНИЕ
на СВ. СИНОД от 29.04.2015 г. за богослужебно споменаване на НВ Симеон ІІ, цар на българите
http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=172424

На днешното си заседание Св. Синод разгледа предложение на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и след проведеното гласуване единодушно

Р Е Ш И:

При извършването на обществени и частни богослужения във всички църкви и манастири в диоцеза на Българската православна църква да се споменава името на Негово Величество Симеон ІІ, цар на българите, както следва:

По време на Светата Литургия:
- на Великата ектения: „О благочестивом и христолюбивом царе болгарстем Симеоне”;
- на Сугубата ектения: „Еще молимся о благочестивом и христолюбивом царе болгарстем Симеоне”;
- на Великия вход: „Благочестиваго и христолюбиваго царя болгарскаго Симеона”;

след което следва поменаването на народа и т.н., както и да се включи в последованието на Многолетието след „О Святейшем отце нашем”, преди поменаването на народа.

29 април 2015 20:06, Българска Патриаршия


Още по-скандално, обаче, звучи казаното от „благочестивия и христолюбивия“ орденоносител при връчването му на ордена „Св.Иван Рилски” на 2 май (Според СЪОБЩЕНИЕ ОТ СЕКРЕТАРИАТА му на 04.05.2015)
http://www.kingsimeon.bg/news/show/id/629):

„Така, както съм служил на Църквата и на Република България, възнамерявам да го правя и занапред”.

Е те това е!
Значи си имаме „Цар на Републиката“!

Ровя се в историята на другите народи – да видя дали има друг такъв подобен прецедент или поне в това отношение сме приоритетни!

Уви, има преварили ни!

Някога принц Суфановонг стана републикански предводител в Лаос! А съседна страна многократно се тресеше между монархия и република, както се тресеше и в наименованието си между Камбоджа и Кампучия! Това не попречи на водачите й Пол Пот и Йенг Сари да унижожат няколко милиона – дали граждани, дали поданици, без значение!
Фрапантен е случая с Централна Африка. Там властваше император Бокаса, после – същият като президент! Предводителят на Централно- Африканската империя/република имаше навик да закусва с малки негърчета, пълни с ориз!

Ще кажете – това са дивашки народи с дивашки обичаи! Може и да сте прави!
Но нека хвърлим поглед на цивилизована Франция!

Цивилизованите французи имаха своя герой на републиката – генерал Бонапарт! После същите тия се прекланяха пред император Наполеон!
Даже стигнаха до антилогизма:

„Императора на Републиката“ (!!!???!!!)

Преди да ви насоча към „нашенските овни“ – още нещо за идентичността в поклонничеството между „Император Наполеон“ и „Царят на Републиката“, изкушавам се да цитирам един от биографите на Наполеон:

„Да бъдеш Бонапарт и да станеш Наполеон – какво падение!“

Сега в обществото се води спор какво е накарало ОПГ синодални старци да вземе това скандално решение!
С цялото ми уважение към вярата – православен съм, кръстен съм, децата ми са кръстени – не мога да тегля съждественост между вярата и църквата! Още повече – между вярата и свещенослужителите.
Ще се отклоня малко от темата.

Уважавам вярата на хората – независимо в какво вярват – дали в Бог или в комунизма, стига вярата им да е искрена и безкористна.
Не мога да уважавам институциите на вярата – независимо дали се казва църква или партия!
И съм категоричен противник на служителите в тези институции – независимо дали се казват попове или партийни секретари!
И да завърша с това отклонение – да напомня за инквизицията и за болшевизма – едни от най-човеконенавистническите проявления, уж в името на вярата!

Според някои ОПГ синодални старци вземат това скандално решение под давление на Руската православна църква. Напълно е възможно, нищо, че православните църкви са автокефални, т.е. независими една от друга. Руската империалистическа политика има огромен ресурс от арсенали за проникване – религиозните също се включват, както и научните, културните, икономическите, политическите. За последните има податки в случая, че се очаква присъствие на военния парад в Москва на 9 май на самия „благочестив и христолюбив“, макар че това беше отречено в горното съобщение на секретариата му.

А може да има и някакъв синергизъм в начините на проникване на руското влияние – отвън и отвътре – чрез църковно-политическа инвазия върху съзнанието на българина. А в съзнанието на българина никак не е умряла зловещата роля на уж покойната Държавна сигурност. Защото не е далеч от мисълта, че разни тъмни нишки в добре оплетена черна паяжина примамват, придърпват и просмукват когото трябва или когото може да се подаде – по волеви, финансови или други причини.
Като казах „черна паяжина“ имах пред вид пространствено-преплетените мрежи на бившите структурни институции на репресивните органи, доколкото е жив кадровият им потенциал. Но и в тесен смисъл „черната паяжина“ се отнася тъкмо за ОПГ синодални старци, взели скандалното решение!

И без да теоретизирам повече, ще приведа копие от съответното решение на Комисията по досиетата за обявяване в съпричастност към Държавна сигурност и РУМНО за лицата от православното вероизповедание, подлежащи на проверка (такива решения има и за другите религиозни общности - католическото, мюсюлманското и еврейското вероизповедания), а който желае, може да изтегли решението в оригинал от линка http://www.comdos.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%87 ... sionID=384

Освен това чрез търсачката на КомДос могат да се открият и други известни имена, за които все още няма данни, но проверката продължава!

http://www.comdos.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%87 ... %B5&page=1РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОМИСИЯ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ
КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ
НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ
--------------------------------------------------------------------------------------

Р Е Ш Е Н И Е № 298/ 17.01.2012 г.


Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 3 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 2, т. 6 – ръководителите и членовете на управителните органи на религиозни общности – Българска православна църква – патриарх и митрополити.
След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия


Р Е Ш И :

установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на следните лица:

Три имена Галактион Любенов Табаков
Дата на раждане 26.02.1949 г.
Място на раждане гр. Ветрен
Вербувал го служител о. р. Петър Хайтов на 23.09.1981 г., регистриран на 28.09.1981 г.
Ръководил го служител о. р. Петър Хайтов; о. р. Ангел Славчев; майор Кирил Котов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Враца-ДС; ДС, управление VІ-ІІІ-І
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството агент
Псевдоними Мишо
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Картони - обр. 4 – 3 бр. и обр. 6; рег. дневник; писмо на НСЗК вх. № 3696/ 09.11.1990 г. с искане "да бъдат заличени от всички картотеки данните " за "Мишо".
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Старозагорски митрополит Галактион

Обявен с решение № 14/ 04.09.2007 г. – народни представители

Три имена Димитър Вълчев Топузлиев
Дата на раждане 11.11.1932 г.
Място на раждане с. Хасовица, обл. Смолян
Вербувал го служител о. р. Васил Иванов Вутов на 28.07.1972 г., регистриран на 15.08.1972 г.
Ръководил го служител о. р. Васил Иванов Вутов; о. р. Кирил Котов; о. р. Сашко Илиев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление VI-III-III, управление VI-III-I
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
Псевдоними Добрев
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Собственоръчно написани агентурни сведения, документи от ръководили го щатни служители, съдържащи се в работно дело IР-10494-2 тома; рег. дневник; картони – обр. 4 – 4 бр. и обр. 6.
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Видински митрополит Дометиан

Три имена Иван Радионов Димов
Дата на раждане 10.05.1938 г.
Място на раждане с. Момково, обл. Хасково
Вербувал го служител Вербуван на 27.08.1980 г. г., регистриран на 05.09.1980 г., регистриран в ПГУ на 30.12.1982 г.; възстановен от о. р. Ангел Славчев на 16.11.1987 г., регистриран на 17.12.1987 г.
Ръководил го служител о. р. Александър Златарев; о. р. Иван В. Петров; о. р. Орлин Владиков; подп. Стефан Генев; о. р. Ангел Славчев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Стара Загора-ДС; ДС, ПГУ-IV, управление VI-III-I
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент; секретен сътрудник
Псевдоними Пенев; Германски
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководили го щатни служители, рег. бланка, съдържащи се в дело Ф1, а.е. 5326; рег. дневник – 2 бр.; картони – обр. 1 – 2 бр., обр. 3 и обр. 4 – 2 бр.; писмо на НСЗК вх. № 3696/ 09.11.1990 г. с искане "да бъдат заличени от всички картотеки данните" за "Пенев".
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Плевенски митрополит Игнатий

Три имена Йоаникий Георгиев Неделчев
Дата на раждане 02.03.1939 г.
Място на раждане с. Пет могили, обл. Сливен
Вербувал го служител о. р. Н. Ганев на 17.02.1977 г., регистриран на 25.02.1977 г.; регистриран в управление VI от о. р. Кирил Котов на 18.08.1986 г.
Ръководил го служител о. р. Н. Ганев; о. р. Кирил Котов; о. р. Сашко Илиев Цветанов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Сливен-ДС по линия на управление VI; ДС, управление VI-III-I
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
Псевдоними Кирилиевич
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 – 4 бр. и обр. 6 – 2 бр.; писмо вх. № 1018/ 27.02.1990 г. за унищожаване на личното и работното дело на "Кирилиевич"; писмо рег. № С 76/ 16.05.1990 г. с предложение за унищожаване на работно дело IР-731 (Сл).
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Сливенски митрополит Йоаникий

Три имена Йорго Иванов Стефанов
Дата на раждане 10.10.1950 г.
Място на раждане с. Козаревец, обл. Велико Търново
Вербувал го служител о. р. Иван Стоянов Тотев на 06.11.1975 г., регистриран на 14.11.1975 г.
Ръководил го служител о. р. Иван Стоянов Тотев; майор Кирил Котов; о. р. Бойко Грозев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-В. Търново-ДС; ОУ на МВР-Ст. Загора-ДС; ДС, управление VI-III-I
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
Псевдоними Ваньо
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 - 2 бр. и обр. 6; писмо на НСЗК вх. № 3696/ 09.11.1990 г. с искане "да бъдат заличени от всички картотеки данните" за "Ваньо"; протокол рег. № КА-28/ 21.03.1990 г. за отделяне за унищожаване на работно дело IР-495 (В.Т.); протокол рег. № 61/ 22.05.1990 г. за унищожаване на работно дело IР-999 (Ст.З.).
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Великотърновски митрополит Григорий

Три имена Йосиф Благоев Босаков
Дата на раждане 06.12.1942 г.
Място на раждане с. Славовица, обл. Пазарджик
Вербувал го служител кап. Кирил Иванов Котов на 19.12.1980 г., регистриран на 23.12.1980 г.; регистриран в ПГУ на 10.01.1983 г.
Ръководил го служител о. р. Кирил Иванов Котов; о. р. Сашко Цветанов; ст. лейт. Христо Атанасов Кожухаров; лейт. Димо Дичев; ст. лейт. Иван Жеков; ст. лейт. Иван В. Петров; ст. лейт. Орлин Владиков; подп. Стефан Генев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление VI-III-I, ПГУ-IV
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент; секретен сътрудник
Псевдоними Николов; Зографов
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Разходни документи, отчетени от ръководили го щатни служители, документи от ръководили го щатни служители, рег. бланка, съдържащи се в лично дело IА-31321 и в дело Ф1, а.е. 5759; рег. дневник – 2 бр.; картони – обр. 1 – 2 бр., обр. 3, обр. 4 – 2 бр. и обр. 6
Снемане от действащия оперативен отчет 1988 г.
Публична длъжност или публична дейност На САЩ, Канада и Австралия митрополит Йосиф

Три имена Калиник Райчев Александров
Дата на раждане 12.03.1931 г.
Място на раждане гр. Мъглиж
Вербувал го служител о. р. Иван Йорданов Йончев на 01.07.1968 г., регистриран на 06.07.1968 г.
Ръководил го служител о. р. Иван Йорданов Йончев; о. р. Тодор Димитров Тодоров; о. р. Иван Ст. Иванов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Русе-ДС; ОУ на МВР-Сливен-ДС; ДС, управление VI-III-III
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
Псевдоними Рилски; Велко
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Собственоръчно написани агентурни сведения, документи от ръководили го щатни служители, съдържащи се в работно дело IР-9982; рег. дневник; картони – обр. 4 – 3 бр. и обр. 6; писмо на НСЗК вх. № 3696/ 09.11.1990 г. с искане "да бъдат заличени от всички картотеки данните " за "Велко".
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Врачански митрополит Калиник

Три имена Кирил Петров Ковачев
Дата на раждане 08.06.1954 г.
Място на раждане с. Царев брод, обл. Шумен
Вербувал го служител Регистриран в ПГУ на 29.06.1976 г.; възстановен от о. р. Кирил Котов на 01.06.1989 г., регистриран на 12.06.1989 г.
Ръководил го служител полк. Христо Кирилов Маринчев; о. р. Ив. Дечев; о. р. Цв. Станимиров; о. р. Кирил Котов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, ПГУ, управление VI-III
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник секретен сътрудник; агент
Псевдоними Ковачев; Владислав
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Собственоръчно написани агентурни сведения, документи за получено възнаграждение, разходни документи, отчетени от ръководил го щатен служител, документи от ръководил го щатен служител, съдържащи се в лично и в работно дело Ф1, а.е. 5869; рег. дневник – 2 бр.; картони – обр. 1 – 2 бр., обр. 3 и обр. 4 – 4 бр.; писмо на НСЗК вх. № 3696/ 09.11.1990 г. с искане "да бъдат заличени от всички картотеки данните" за "Владислав".
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Варненски и Великопреславски митрополит Кирил

Три имена Натанаил Иванов Калайджиев
Дата на раждане 16.11.1952 г.
Място на раждане с. Копривлен, обл. Благоевград
Вербувал го служител полк. Христо Кирилов Маринчев през м. април 1980 г., регистриран в ПГУ на 13.11.1980 г.
Ръководил го служител полк. Христо Кирилов Маринчев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, ПГУ-ХIV, ПГУ-II
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник секретен сътрудник
Псевдоними Благоев
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Собственоръчно написани агентурни сведения, документи за получено възнаграждение, разходни документи, отчетени от ръководил го щатен служител, документи от ръководил го щатен служител, рег. бланка, съдържащи се в лично и в работно дело Ф1, а.е. 7038; рег. дневник; картони – обр. 1 - 4 бр. и обр. 3.
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Неврокопски митрополит Натанаил

Три имена Симеон Димитров Костадинов
Дата на раждане 17.09.1926 г.
Място на раждане гр. Варна
Вербувал го служител Вербуван на 03.11.1964 г., регистриран на 11.11.1964 г.; регистриран в ПГУ на 17.02.1966 г.
Ръководил го служител майор Христо Кирилов Маринчев; подп. Иван Захариев; о. р. Живко Попов; о. р. Емил Александров; о. р. Кольо Трънков; полк. Любомир Коцев; о. р. Дяко Христозов Дяков; полк. Петко Ковачев; о. р. Петко Маринов Петков
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление II-VIII-III, ПГУ-IV, ПГУ-Х
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент; секретен сътрудник
Псевдоними Христов; Торис
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Собственоръчно написани агентурни сведения, документи за получено възнаграждение, разходни документи, отчетени от ръководили го щатни служители, документи от ръководили го щатни служители, съдържащи се в лично и в работно дело Ф1, а.е. 6738 – 27 тома; рег. дневник; картони – обр. 1 – 2 бр. и обр. 3 – 2 бр.
Снемане от действащия оперативен отчет
Публична длъжност или публична дейност Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон

Три имена Симеон Димитров Костадинов
Дата на раждане 17.09.1926 г.
Място на раждане гр. Варна
Качество Щатен служител
Структури, в които е работил ДС, управление I
Документи, свързани с кариерното му развитие През м. ноември 1967 г. е назначен за оперативен работник от строго секретния щат на управление I. Псевдоними "Христов" и "Торис".
Публична длъжност или публична дейност Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон

Три имена Симеон Николов Димитров
Дата на раждане 15.10.1945 г.
Място на раждане гр. София
Вербувал го служител майор Кирил Иванов Котов на 20.10.1983 г., регистриран на 24.10.1983 г.
Ръководил го служител майор Кирил Иванов Котов; кап. Ангел Славейков Славчев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление VI-III-I
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
Псевдоними Симеонов
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководил го щатен служител, рег. бланка, съдържащи се в лично дело IА-33284; рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр. и обр. 6
Снемане от действащия оперативен отчет 1990 г.
Публична длъжност или публична дейност Русенски митрополит Неофит

Забележка: Проверката на ръководителите и членовете на управителните органи на Българската православна църква продължава.

Председател: Евтим Костадинов Костадинов
Зам. председател: Орхан Ахмедов Исмаилов
Секретар: Румен Йорданов Борисов

Членове:
1. Апостол Иванов Димитров
2. Валери Георгиев Кацунов .
3. Георги Матеев Георгиев
4. Екатерина Петкова Бончева
5. Татяна Колева Кирякова
6. Тодор Илиев Трифонов .Накрая нека ми е позволено да заключа:

Явно не сме първите в класацията „монарх - премиер“!

Но имаме историческия шанс ние първи да изгоним за втори път т.н. „цар“, известен с никовете „Крадлив Дедо“, „Моно Черепа“, „Симо Ментата“, „Горският“ и др.
За целта е нужно да направим съвсем малко:

Да се вземем в ръце и да спасим Република България! Докато не е късно! Защото си спомням побеснелите тълпи, които крещяха през 2001 г. : „Искаме си царя“!
Тогава евтино откупихме Републиката – срещу един премиерски пост, стотина царски блюдолизници, няколкостотинхиляди във валута и в изсечени и изнесени гори!

Дали сега няма да ни струва доста по-скъпо, особено ако се забавиме фатално!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 1007
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: В ПЛЕН НА КАТАКОМБИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛОАКА

Мнениеот Николина Манчева » 25 Юни 2017, 23:03

;)

Доста се порових из Форума,
за да потърся подходящо място ,относно
темата за Лозан Панов и липсващите и разхлабени болтове на колата на НСО.


Представям ви една гледна точка.
Вие си попълнете пъзела.


"Некомпетентност, некадърност и поведение на угодничество и слугинство
- това е днешното лице на НСО.
Тя не е нито европейска, нито специална служба, а средство за луксозен живот на властимащи,
пълно подобие на държавна службичка в тоталитарна държава!"

"Развинтените болтове на кола на НСО са саботаж срещу военизирана служба,
а Борисов омаловажава случката"

"Борисов неглижира всичко, което се случва с другите хора и
преувеличава това, което се случва с него самия."


НИКОЛАЙ МАРКОВ

гост на Сашо Диков.

http://www.bitelevision.com/nikolaj-mar ... sluchkata/

:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57

Re: В ПЛЕН НА КАТАКОМБИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛОАКА

Мнениеот Николина Манчева » 21 Сеп 2017, 07:14

;)

"Искат комисионните и мен да ме няма."

Кой както иска ,така да го възприема :)
Запис на телефонен разговор между банкера Цветан Василев и жена- представител на турска корпорация, разкрива, че премиерът Бойко Борисов е искал 50 млн. щ. д. от турска компания. От СРС-то се разбира още, че в аферата е замесено и името на главния прокурор Сотир Цацаров.
Записът беше разпространен от сайта "Афера". Сайтът твърди, че е получил записа от човек, подписал се като "Георги Възмездев", заедно с бележка, в която се твърди, че е направен от турските тайни служби.

От публикуваните в сайта писма става ясно , че на 13 май 2015 г. турският бизнесмен Юсуф Йозтюрк, който е председател на борда на директорите на компанията „Йозтюрк Холдинг“, е поискал да придобие банка "Виктория". За да стане това обаче е необходимо да се направят някои действия.

"Виктория" е собственост на КТБ, а КТБ е във фалит. Неин най-голям кредитор се явява Фондът за гарантиране на вземанията, който е налял 1,5 милиарда евро в КТБ и никой не може да придобие банка "Виктория", без да удовлетвори Фонда за гарантиране на вземанията.


Затова турците предлагат да изкупят правото да събират кредитите към КТБ, които иначе Фондът за гарантиране на вземанията трябва да събира. Приложено е и писмо на Фондът от 12 юни 2015 г. с което се казва, че тъй като КТБ е обявена в несъстоятелност, лицензът й не може да възстановен, нито пък може да възобнови банковата си дейност. В същото време пък банка "Виктория" е действаща и придобиването й може да бъде извършено чрез закупуване на акции от нейния капитал, които са собственост на КТБ. От разговорите се разбира, че за да се приеме офертата от българска страна, Борисов е поискал от чуждия предприемач маститата сума. Предвиждало се и среща, за да се договорят детайлите на сделката, като на нея трябвало да присъства главният прокурор Сотир Цацаров. За да мине всичко гладко, нашите представители настояли за сериозна охрана на мястото, където трябвало да се състоят преговорите.

Чуйте и самият скандален запис:


http://www.budnaera.com/201703f/17031728.html:clapping:
Николина Манчева
 
Мнения: 1410
Регистриран на: 17 Окт 2008, 22:57


Назад към Гостна

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron