ОТ ВСЕ ОЩЕ ЖИВИТЕ АРХИВИ

Тук се дава възможност за оповестяване на материали, непопадащи тематично към предходните топици или със съответна извънпартийна и неполитическа насоченост, както и материали от областта на културата, изкуството, науката, представляващи интерес за широк кръг потребители. Топикът ГОСТНА е отворен за всички добронамерени интернет-ползватели

САЩ: Османската империя е извършила геноцид

Мнениеот Любомир Вучков » 30 Окт 2019, 18:12

САЩ: Османската империя е извършила геноцид

http://p.dw.com/p/3SBQM

Решението е историческо: американският Конгрес прие резолюция, с която официално обяви за геноцид избиването на арменците в Османската империя. В Турция, съвсем очаквано, се изля вълна от остри реакции.

Отзиви освен тук давайте и в профила ми във фейсбук
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 993
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

УРОДИ И ФРАНКЕНЩАЙНИ

Мнениеот Любомир Вучков » 09 Яну 2020, 15:25

Поради изключителната актуалност се налага да повторя някои писани вече от мен неща – прочелите ги, за да ги препрочетат, непрочелите ги, да четат!

Из една фризирана и перхидролизирана автобиография:

„Въпреки разностранния си етнически произход (българо-белорусо-руско-еврео-украино и прочие) съм патриот.”

И мой коментар:
Биологическото кръвосмешение ражда духовни уроди – като автора на автобиографията.
Политическото кръвосмешение ражда политически франкенщайни – като несполучливите проекти на Радан Кънев, категорично провалил се в тях, като т.н. „Единен политически субект - Реформаторски блок”, „Нов политически проект – Нова Република“.

И още от автобиографията:
„Почитател съм на изкуствата и хубавата музика (според мен - ретро, рок, хаус, джаз, метъл и от време на време класическа). Освен това съм гастроном, обичащ и чашката и веселбите. Обожавам да пътешествам, видял съм немалко страни и съм силен почитател на антиките. Чета много (литературата, философията, психологията, историята, политиката и икономиката са ми страст). Освен това съм десен републиканец, привърженик на Роналд Рейгън, Бари Голдуотър, Томас Джеферсън и Александър Хамилтън. Имам дворянска жилка в родовата си история и съм наследник на хора, преминали през лагерите на три тоталитарни държави - от германските концлагери по времето на Холокоста, през съветските в Урал и българските в Белене. Обичам да се запознавам с много и различни хора, но стриктно подбирам тези, с които общувам.“

Цитатите са от автобиографията на Dimitar Stoyanov .

При опит, обаче, да се проследи отново линка, от който е почерпена информацията при писане на оригиналния ми мателиал на 24.10.18 г. https://www.facebook.com/reagan.goldwat ... 158227%3A8, Фейсбук отговаря със съобщението:
„Тази страница не е налична. Връзката, която последвахте, може би не работи или страницата е била премахната.“


За сметка на това този линк е наличен! Също ще бъде любопитно да се проследи! https://www.facebook.com/deimsto

И ОЩЕ МАТЕРИАЛИ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ:

ДЕСЕН ПЪТ Dimitar Stoyanov 14 юли г. : НИЕ няма да допуснем няколко самозабравили се глупци да разрушат всичко онова, за което се борим

Е, все пак малко и за мен

Dimitar Stoyanov : Любомир Вучков има държанието на типичен комунистически сатрап ... Антидемократичен човек, който не става дори и за комсомолски секретар на някое ТКЗС ... просташките му коментари и дебилно държание ...
Приглася му Elena Spasova, известна като Лудото Ленче: А за стила на Вучков няма да коментирам...това е някаква шльокавица ... Толкова арогантен, пошъл и агресивен е този Вучков, че твърдо мога да кажа че се срамувам от него и ми все едно има ли оная работа или няма...и има ли зурла или просто си грухти... Ах, колко болен мозък може да роди това ... Ама толкова...толкова си жалък..чак не мога да разбрера защо ти обръщам внимание... Вучков си е позволил да коментира .... с манталитета на селска недооправена лелка..
Някоя си Даниела Христофорова клакира: Това не е болен мозък,това е комунистически мозък в натурален вариант. ...

И сега Dimitar Stoyanov стига до любимата тема за моята „дисертация“, която тиражира масово и непрекъснато и до днес къде и как го търпят:

ДЕСЕН ПЪТ @Dimitar Stoyanov: E, ние тук няма да правим номерата на СвУбоТкЪ и човека с дисертацията за ръждата по купола на съветския танк. :)
ДЕСЕН ПЪТ Dimitar Stoyanov 4 август г.: Оле, клюкарската лелка на телевизия СКАТ Любимир Вучков цъфна тук. :D Да по-добре да ходи да пише втора част на дисертацията за ръждата по купола на съветския танк и да не се занимава с мен този смешник.
ДЕСЕН ПЪТ Dimitar Stoyanov 4 август г.: Зеленото хапче, тавариш, Ви е гинко-билобата.
ДЕСЕН ПЪТ Dimitar Stoyanov 4 август г.: Пак да напомня за Любомир Вучков да си пие гинко-билобата и да ходи да търка ръждата по куполите на сАвеЦките танкове.

В отговор написах в публикацията си (БЕЗ)ПОДОБИЯ:

За пръв път ми се случва, но отново нескромната ми личност пак ще бъде обект на собствените ми писания.
Пиша и на по-отдавнашните ми приятели, пиша и на по-новите „френдове” във Фейсбук. На първата категория да припомня, на втората – да знаят: Водил съм, водя и ще продължавам да водя яростна битка в името на чистотата на Синята идея! Независимо от това кой и защо я мърси! Подлагал съм на унищожителен огън птеродактилите от блатото democrat.org (там са постингите ми със собственото ми име и с никнейма Homo Ludens – четете!). Воювал съм от трибуната на Националните събрания – от Първото - срещу всякакви опити вътрепартийната опозиция д-р Михайлов – Нено Димов - Понева да изменят курса на ДСБ и нейната исконна идентичност на единствена автентична дясна партия. На последното, 11-тото НС направих опит да спра триумфа на отдавна готвещия се преврат, поставящ под угроза самото съществуване на партията (преди това тук написах бележката „Нека надделее разумът, а не политическият волунтаризъм”. – който не я чел, да я прочете!). Всуе - не надделя разумът!
Сега очевидно има процеси на разцепление – едни поддържат новото ръководство на ДСБ, други – не!
Присъствалите на 11-тото НС знаят, че гласувах против самонатрапилия се председател и отказах да гласувам за предложения от него състав на Национално ръководство.
Признавам, трудно ми беше да приема 1-2 свестни хора да са съпридружни, съприслужни на тоя председател – поне доколкото ги познавам лично.
Но не вярвам, че именно тия 1-2 свестни хора са в състояние да предотвратят катастрофата на ДСБ, към която ни тласкат Блокарите - в скутите на Кунева и тия, които тя обединява и още 3 партии – а може би скоро и повече!
Защото и тия 1-2 свестни хора явно са в орбитите на конформизма и политическата безпътица.
Или както казва народът:
„Ако една монахиня влезе в един бардак, много по-вероятно е тя да стане проститутка, а нищожна е вероятността бардакът да се превърне в манастир”
По тази причина аз съм свалил политическото си доверие от това Национално ръководство!
И ще продължавам да се боря за чистотата на ДСБ – нашата кауза, моето символ-верую!

Е, това не се харесва на „Блокуващите с вълци (с лисици!)”.
И затова ми отвръщат с толкова омраза
Разбираемо е! Ние не се возим в „един вагон”, както се изрази един приятел. Ние сме идеологически противници! Който това не разбира, значи е политически далтонист!
И аз воювам с тях по същия начин, както с птеродактилите и д-рМихайловци, с ЯворДачковци и тям подобни – воювам безкомпромисно!

Затова сега аз протягам ръка на всички, които заедно искат заедно безкомпромисно да воюваме!
Но и няма да се поколебая да се разделя и със стари, и с нови приятели, ако някои от тях не проявявят достатъчна безкомпромисност!

И отново думата има Dimitar Stoyanov
Dimitar Stoyanov: Аз съм си казал - ще направя всичко по силите си от септември Любомир Донос Вучков повече да не бъде член на ДСБ. Имам и други – нямам време да ги търся сега!
За онова време позицията на яростния раданист е повече от ясна!
Ето и един диалог от стената на Мартин Димитров:
https://www.facebook.com/martin.dimitro ... 1697169401

Любомир Вучков Гледам по казуса "Искров" се е произнесъл и многоезичния и полиетнопроизводен Митя - мъжката перхидролена Барби (доколко е мъжка - друг въпрос!?). Рейгънист, бариголдуотърист, РъБъ-ист - изобщо всичко, което завършва на - ист (като например глист!). Бе, Митя, октомвриец млад - не ти е работа да се бъркаш в политиката! Или по бабина линия се родееш с един, дето се родее с един хомоеврейн?
Dimitar Stoyanov Здравейте, другарю Вучков? Как върви? Написахте ли втора част на докторската си дисертация за ръждата по купола на съветския танк? Апропо - аз от ченгета на ДС като Вас определения за себе не искам.

Любомир Вучков В настоящия момент съм се концентрирал върху написване на твоята биография. Като начало вземам цитат от твоята автобиография: "Въпреки разностранния си етнически произход (българо-белорусо-руско-еврео-украино и прочие) съм патриот. Освен това съм десен републиканец, привърженик на Роналд Рейгън, Бари Голдуотър, Томас Джеферсън и Александър Хамилтън. Имам дворянска жилка в родовата си история " и т.н. и т.н.
Кое верно - кое не, ще проучвам. Макар че тук важи народната поговорка: "Пофалете ме уста, че ви посирам!" Аз само бих добавил: Биологическото кръвосмешение ражда духовни уроди !


Но ....
Метаморфозите продължават: Доскорошният апологет на Радан Кънев сега е срещу него!
Виж ФЛАГМАН!
„Скандал: Член на ръководството на ДСБ-Бургас обяви, че вярва повече на Екатерина Захариева, отколкото на Радан Кънев“, 21 Март 2016, Автор: Лъчезар Лисицов Материалът е наличен чрез линка http://www.flagman.bg/article/97860#.Vu ... 0.facebook
Интересна е дискусията с Miroslav Dochev и други във Фейсбук – виж факсимилетата долу
Виж също и http://www.flagman.bg/article/97392 от същия автор, според който Д. Стоянов е изразил несъгласие с проектопромените в устава с предварително подготвена реч пред НС
Цялата работа е всъщност, че Д. Стоянов вече е фен на Кунева – от морето заедно с Светослав Александров й праща възторжени привети! А може и да не й е само фен, но и фон. Дали не и срещу съответното спонсорство?
Поради което Бургаската ОО е с мнение да го извади от състава на ръководството, а някои дори пледират за изключване

Е, време е да отидем и в наши дни, доколкото ретроспекциите изглеждат достатъчни за охарактеризиране на образа на Д. СТОЯНОВ
На 23.10.18, случайно попаднах на предаването на Коритаров „Свободна Зона“ по ТВ Европа.
https://www.tvevropa.com/2018/10/svobod ... 8-chast-6/
И какво да видя?
Два образа, отдавна забравени в общественото съзнание!
Давам анонса от предаването:
„Русия – от Пушкин до Путин. ..... гости са Димитър Стоянов от Института за дясна политика и журналистката Ива Николова, която представя голям том с преводи на избрани произведения от Пушкин.“

За Ива само ще припомня, че беше неудачна кандидат-кметица за провинциален градец, естествено – неизбрана, защото тамошния електорат просто не я припознава!
За сметка на нея достатъчно скандален в очите на десните хора е вторият гост Димитър Стоянов !
Налага се да припомня, без никакво отношение към безспорно известния факт, че тоя поиска от вътрешнопартийния арбитраж на ДСБ аз да бъда изключен от партията.

Изображение

Но да дадем думата на самия него:
Припомням отново:
„Въпреки разностранния си етнически произход (българо-белорусо-руско-еврео-украино и прочие) съм патриот.... Освен това съм десен републиканец, привърженик на Роналд Рейгън, Бари Голдуотър, Томас Джеферсън и Александър Хамилтън ”


Обаче освен разностранния си етнически произход въпросният има и разностранно-противоположни политически убеждения. Защото на стената на Д. Стоянов във Фейсбук дълго висеше плакат с надпис „Аз подкрепям Радан Кънев за лидер на ДСБ“ (поради липса на място тук на всеки желаещ ще изпратя фотоснимка на тоя плакат!). Но ... времената се промениха ... и Д. Стоянов стана опозиционер (промени се и образа му: от русолявото гейче стана солидна персона с брадичка и буйни коси!). За справка: „Десет причини защо Радан Кънев не трябва да бъде лидер на ДСБ“, 29.06.2016
https://news.bg/your-voice/deset-prichi ... a-dsb.html
Сега, обаче, Д. Стоянов се пробва като част от Института за дясна политика! Междувременно продължава да гравитира и около едноличния член на Реформаторския блок, а сега – шеф на КОД д-р П. Москов. И пак да напомня: През Института за дясна политика минаха доста лидери и фактори – скандалноизвестния с водните тръби Харизанов, Петър Николов – сега зам.министър и други, а и самият Нено Димов, сега министър-еколог, прясно извикан днес в спецпрокуратурата!
Накрая да се върнем на Коритаровото предаване. Ясно е, че явно поради разностранния си етнически произход (българо-белорусо-руско-еврео-украино и прочие), Д. Стоянов има руски акцент. Но не е ясно как така от рейгънист, бариголдуотърист и прочее се е превърнал в литературен специалист, почитател на Пушкин и същевременно – руски монархофил, снимал се под портрета на Николай Втори?
За всеки случай тук давам оригиналните линкове на публикацията ми „МЕТАМОРФОЗИ“, посветена на участието на Д. Стоянов в предаването на Коритаров:
https://www.facebook.com/groups/azsumko ... 622575378/
https://www.facebook.com/groups/3075254 ... 373024623/
https://youtu.be/2-LdU3Ms6Ks

Ако сте имали време и желание да изгледате предаването на Коритаров, не може да не ви е направило впечатление заключителната фраза на ВОДЕЩИЯ:
„Невероятният интелект на Димитър Стоянов, .... ще го гръмнат ли някой ден, що ще го правят, защото такива мозъци на кого са нужни, освен на Института за дясна политика!?“


И пак да възкликна:
Боже, Боже! Не съм в състояние – нито с ум, нито със съзнание, нито със стомах – да преглътна, смля и изхвърля тази фраза! Но явно е, че такива като Димитър Стоянов са нужни само на Института за дясна политика!

Време е вече да дам и кратки данни за източниците на Д. Стоянов относно „танкистката“ ми дисертация! Впрочем, по времето, когато все пак, макар и гнусливо, общувах кореспондентно с Д. Стоянов, му дадох списък на източниците, където може да намери по името ми дисертацията ми, да я види, да прочете заглавието й, пък може и нещо от съдържанието, макар че нищо няма да разбере, въпреки „Невероятният му интелект!“ (според Коритаров)
И понеже стана дума за дисертация, се сещам анекдота за разговора между две духовни лица – едното прост поп, другото – автор на теологическа дисертация. Та попът попитал как се казва дисертацията, оня отговорил: „ЗА ВЛИЯНИЕТО НА ДУХОВАТА МУЗИКА ВЪРХУ ДУХОВНОТО ИЗРАСТВАНЕ НА ВИСШЕТО ДУХОВЕНСТВО“. Попът помолил да му се разкаже нещо от съдържанието, след което дълбокомислено заключил:
- Що е трябвало да пишеш толкова дълго и сложно заглавие? Могъл си просто да напишеш: ЗА ЧИЙ Х*Й МУ Е НА ПАТРИАРХА ДА СВИРИ НА ЦУГТРОМБОН?

Мисля си, че по подобен начин ще отреагира и Д. Стоянов, но за всеки случай на него и на интересуващите се екземпляри от дисертацията ми се намират в:
- Националната библиотека „Св.Кирил и Методий“;
- Библиотеката на Факултета по Химия и Фармация;
- Библиотеката на Химическите институти на БАН

Накрая стигнах и до източниците на информация на Д. Стоянов.
Единият подробно съм описал като персонаж от публикацията ми
„ЗА ВУВУЗЕЛИТЕ НА ЯРОСТНАТА ПОЛИТИЧЕСКА РЕАКЦИЯ
РЕНЕГАТИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ – ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!“ от 16 Януари 2011
http://www.forumat-bg.com/politika/1067 ... -reaktziya, където могат да се намерят и доста други интересни образи.
Става дума за Иван Ценов

Изображение

Кратки биографични данни: Роден е на 6 октомври 1943 г. в гр. Враца в семейството на комунистически офицер. Естествено, при комунизма офицерите са били комунистически, но не е без значение дали полк. Ценов е бил от пехотата, артилерията, кавалерията или от разузнаването и контраразузнаването! Младият Ценов завършва ВМЕИ „В.И.Ленин” и работи там. Някъде се представя за „доцент“, всъщност официалната информация от Института на официалния сайт е представен като главен асистент във Факултет “Автоматика, информационна и управляваща техника” и обучава по избираеми програми „Приложна оптимизация на автоматизацията” и „Автоматизация на приложната оптимизация“.
В политиката се намесва още от началото на демократичните промени. Проявява се като левосектант в БСДП на Петър Дертлиев, издига се до шеф на СДС в район "Червена звезда” до изборите през 1990 г. Известен с прозвището си „лудия” (за справка - Самуел Леви в „Стардарт Нюз”:
След откъсването на членска маса от БСДП- Дертлиев е говорител на Нова СДП на д-р Васил Михайлов-Нубиеца. Член е на Националния координационен съвет на СДС от квотата на Нова СДП (да припомним, че по това време СДС е коалиция от партии и организации, като едновременно с това е и движение). Естествено е да продължава с фракционната си дейност (статията му в "Диалог", изявленията му, че в НКС на СДС „има комунисти”). Провокирал е сам изгонването му от Националния координационен съвет на СДС и изключването му от Коалицията.
За да не звучи всичко това като кошмарен шарж, нека се позовем на собствените му думи:
„Трябваше да набия един шамар на Филип Димитров, за да им помогна да ме изключат от СДС” - признава той в интервю на Александрина Роканова от 24.07.2008 г. в „Блиц” http://www.blitz.bg/article/6140,
(препечатано в http://www.plevenonline.com/index.php?o ... &Itemid=92 и Бог знае още къде тиражирано!)
Какво повече е нужно от това самопризнание за собствената си провокативност, за да може тоя да се титулова „професионален провокатор”. Дали със самоизгонването си от СДС е стартирала кариерата му на професионален провокатор или впоследствие се е усъвършенствал (и обучен) в тази „трудова” дейност – да кажат тия, които го познават отблизо (ако има такива негнусливи от близостта му). Със сигурност, обаче, след „развода” му със „синята любов” (в такъв случай народът казва „любов по сметка”) започва „бракът” му с „черната политическа реакция” (вероятно – и той по сметка), за да се изяви не даже като „черен вувузел”, а направо като йерихонска тръба. На други, които биха са заели с неблагодарната роля на изследователи на „творчеството” му, ще оставя да анализират (от философска, политическа, психиатрическа и каквато си искат позиция) писанията му в собствения му сайт http://tsenov.bul.net/ . Е, върхът на падението му, обаче, е слугуването на политическия противник НОВА ЗОРА, продължително коалиционерстваща с БСП.
Тук давам оригиналното писмо на Ценов до Минчо Мънчев Минчев, главен редактор на в. “Нова Зора” http://www.novazora.net/2007/issue09/story_08.html:
Г-н Минчев, нашето сътрудничество датира от много години, ако ми позволите да се пошегувам - още от “зората на демокрацията”. По-точно от януари 1990 г., когато публикувахте анализа ми “Кои сте вие, господа?”, излязъл във в. “Зора”, правоприемник на който е в. “Нова Зора”, под заглавие “СДС - поглед отвътре”.
Тази публикация , както разбрах по-късно лично от Вас, е изиграла особена роля за бъдещето Ви не само като политик, но и като вестникар. Позволявам си да се надявам, че някой ден и верните читатели на “Нова Зора” ще научат една поучителна история, която има и за мен особена важност.
Г-н Минчев, с това писмо - бих искал то да бъде публикувано, си позволявам да Ви направя едно предложение.
Ако се вгледаме, макар и повърхностно в медиите - вестници, телевизии, радиа, не е трудно да отбележим някакво особено оживление. Не бих си позволил да изреждам всички теми и лица, които са ангажирани в “мероприятието”, но не е безполезно да спомена, че “на вниманието на обществеността” са предложени теми като: състояние на пенсионната система, здравеопазване, парното, тока, водата, престъпността на всички нива, комунистическата номенклатура, “уседналост” и прочие. Сред лицата, които обгрижват тези теми се виждат най-висши представители на трите власти - законодателна, изпълнителна, съдебна, както и най-ярки представители на “официални” и на “маргинални” медии - някои от тях извадени набързо “от нафталина”.
Признавам си, че тази неповторима смес от стари и млади политически и медийни проститутки ме забавлява, но за съжаление последствията от поредното групово проституиране отново ще резонират във все по-безнадежното състояние както на милиони българи, така и на държавата като цяло.
Каква е целта на тази поредна оргия? Не е много трудно да се отгатне. Наближават избори както за “евродепутати”, така и за “органи на местната власт”. Не е трудно да се досетим каква ще бъде “избирателната активност”. Особено за евродепутатите.
Не е трудно да се досетим и как социолози, политолози, ментори ще “обяснят” ниската избирателна активност - ще имат отново повод да обявят “българина” за гений на завистта, като ни припомнят какви ще са заплатите на избраните. Но всичко това е само част от грима.
Какво се крие зад грима?
Свидетели сме на поредното мероприятие по размиване на истината за “българския преход”. Ако се вслушаме в “дебатите” по отделните теми, като направим връзки между “дебатите” по отделните теми, отново ще си припомним култовите думи на Оруел за ролята на медиите при демокрацията: “Често може да се породи основателно съмнение относно най-значимите събития. /.../ Човек няма как да се увери във фактите, дори не е напълно сигурен, че те са се случвали, и винаги получава напълно различни интерпретации от различните източници. /.../ Вероятно може да се установи истината, но фактите са изложени толкова недостоверно в почти всички вестници, че на обикновения читател трябва да бъде простено както приемането на лъжите, така и липсата на определено становище. Общата несигурност относно това какво всъщност става улеснява упоритото придържане към налудничави убеждения. След като нищо не е изцяло доказано или опровергано, дори най-неоспоримият факт може да бъде нагло отричан.”
И така, уважаеми г-н Минчев, преминавам към моето предложение. Готов съм да Ви предоставя мои анализи от “зората на демокрацията” до времето, когато почти спрях да пиша, а Вие да ги публикувате отново. Ще Ви изпратя и нови неща - в момента следя внимателно “дебата” за състоянието на пенсионната система и в скоро време (нека да се събере повече информация) ще актуализирам анализите си от 1997-2001 г.
Като начало изпращам първата ми политическа публикация (декември 1990 г.) “Кой е българският Тано Кариди” и публикация от 1993 г. - “Посткомунизмът - рожба на революции “отгоре”. Смятам, че по този начин ще допринеса немалко за изясняване на истината за събитията в края на миналия век и в началото на настоящия, и най-вече - че така ще защитя тезата, че почти всичко е написано, но трябва да се повтаря, защото, отново ще цитирам Оруел: “Който управлява миналото, управлява бъдещето.” “Който управлява настоящето, управлява миналото.”
С уважение: Иван ЦЕНОВ, автор на “Нова Зора” от “зората на демокрацията” 02.03.2007

Ясно, нали – още чак „от зората на демокрацията”, по времето, когато същевременно е активист и на СДС! Гнус до отвращение!

За другия не съм писал почти нищо, защото самият той е почти нищо! Илия Запрянов е известен като „скелетът от гардеробчето на Димитровградския пазар“. Представя се за инженер, всъщност е среден техник по пътни настилки. Най-голямата му заслуга е предложението му за нов вид пешеходна пътека, различаваща се от класическата по .... една допълнителна кофа боя!


Изображение

Толкоз! И да повторя: Духовните уроди и политическите франкенщайни са едноутробни близнаци!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 993
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ОТГОВОРИ. СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ПРЕХОДА

Мнениеот Любомир Вучков » 24 Мар 2020, 19:15

ОТГОВОРИ. СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ПРЕХОДА
публикувано вторник, 24.03.2020 във ФБ-групата АЗ СЪМ КОСТОВИСТ
https://www.facebook.com/groups/azsumko ... 855950579/

към мой коментар в
https://www.facebook.com/groups/azsumko ... 9169512681


Нали тия, които ме познават, знаят, че няма начин да не отговоря! Забавих се малко, да видя кои ще ме подкрепят и кои ще ме охулят! Засега – поравно.
Лайкали са написаното от мен старите ми приятели Вероника Костова, Yordanka Marinova, Peter Dyakov и вероятно бъдещата ми приятелка Neli Momchilova. Благодаря от сърце, накрая ще кажа и няколко добри думи за тях.

За останалите, конкретно, поименно и с цитати – заслужен мой отговор :

Ivanka Savova: „А ти какво се опитваш да ловиш?“ Явно е очаквала да й кажа, че искам да я уловя за г@z@! О, не би, не заслужава!

Стефан Сергиев (физкултурника от Велинград): „Онзи "Костовиста" горе, няма ли кой да го отсвири леко в лево, където явно му е мястото!“ Колко такива като него са ме пращали „у лево“, ама аз винаги съм там, където съм бил винаги! А него аз го пращам на майната му!

Доста по-интересен е случаят с Капка Вачева (и тя от Велинград, адвокат-физкултурничка): „Няма спиране, като си навие нещо на пръстта, дали е време или не, няма значение“
Разбира се, че с правата, извоювала си като админ, може да ме отсвири от групата, на която аз съм един от създателите (за справка напусналата я Фауст)! Но няма да посмее, защото знае кой съм! А що се отнася за това „няма спиране“, да погледне себе си! Щото аз я гледам как минута по минута пльосва нещо в групата – ама почти нищо нейно няма, а в повечето случаи споделени публикации от други хора! Ей тъй, колкото да си уплътнява времето!

Особен случай е скороразприятелилият ме каменоделец Весел Драков: „Има ''костовисти'', от които няма да чуеш добра дума за ДСБ“
Гноме, тъкмо на теб не ти прави чест това! Ти ме знаеш добре, някога заедно бяхме в битката за запазване на истинското, автентичното СИНЬО, на голямата СИНЯ ДЯСНА ИДЕЯ! Жалко, че ти си мислиш, че си си останал там, а аз съм се бил променил! Ще развия идеята си малко по-долу.

Достойна за уважение е Приятелката Мариана Димитрова: „Приятелю Вучков ....“
Макар, че добросъвестно се заблуждава, тя изразява своя позиция, не резоньорства, не клакьорства. Времето е пред нея, със сигурност ще вземе правилната позиция и ще се отърве от заблудите!

Освен тия поименни отговори, редно е да дам и един обобщаващ. Кратко направих това в отговор на Мария Димитрова на стената на Marina Gavazova
Който го мързи да чете по-долу, да отиде там!

Благодарността ми горе на старите ми приятели не е заради сантимент, а заради заслугите им в общата битка. Освен тях има още доста от онова време, сега или напуснали, или изключени от ДСБ. Без да обиждам другите, ще спомена само Аспарух Танков, Николина Манчева, Илиана Славова и цитираната по-горе Лидия Фауст.
А битката беше жестока, направо зловеща. На опитите на тогавашната вътрепартийна опозиция, сега управляваща партията, да извърши вътрепартиен преврат, ние противопоставихме всичко, но не успяхме! Препоръчвам интересуващите се да прочетат моите публикации като ФБ-бележки.
Съвсем накратко: В сайта democrati.org (вече не съществуващ, след като си изпълни задачата, на него съм посветил бележката „БЛАТОТО ПРЕСЪХНА, ПТЕРОДАКТИЛИТЕ СА ЖИВИ“) многократно се описваше, как депутати и членове на НР на ДСБ си уреждат заговорнически срещи в хотел Радисън. Тогава Радан Кънев се криеше зад завесата, после излезе на авансцената, изтикан от Атанас Атанасов!
Още някои сигурно си спомнят репликата на Атанас Атанасов на една софийска градска конференция:

„Преди бях втори след Костов, сега съм втори след Радан Кънев“


И сега е така, макар формално Атанас Атанасов да се води лидер на ДСБ! Радан Кънев продължава да дърпа конците на партията, превръщайки я в ляволиберална незначителна формацийка, мъчейки да се коалира с кого ли не – и все неуспешно! Нима не помните неговите „Единен политически проект“, „Нов политически субект“, „Нова Република“ и сега „Демократична България“?

Разбра ли, Гноме, защо сега за това ДСБ нямам моралното право да кажа добра дума, а такива, които кажат, ги натиквам, както ония, едно време, на кучето в мишата дупка? Сигурно и ти си един от тях, за да ме разприятелиш!

Перспективата? Естественият ход на нещата води до заличаване на това ДСБ от регистъра на партиите в Софийския градски съд – било поради сега действащия партиен устав, било по Закона за политическите партии!

И тогава в общественото, и в политическото пространство, ще изгрее ДСБ – ДЕСНИТЕ СИЛИ НА БЪЛГАРИЯ !

Кои от вас ще имате очи да се включите в предстоящите битки?

Изображение
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 993
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Re: ОТ ВСЕ ОЩЕ ЖИВИТЕ АРХИВИ

Мнениеот Любомир Вучков » 27 Мар 2020, 18:01

Подписка на "активни борци за национално съзнание"
публикувано в https://www.facebook.com/lvuchkov/posts ... 3709176038

Оригиналът на подписката в
https://pogled.info/bulgarski/pravyat-s ... nie.114471

Поради известната си гнусливост няма да дам текста на подписката, а за повече негнусливите горе съм дал линка на оригинала
Тук правя само кратък коментар

Подписали:
акад. Георги Марков, акад. Константин Косев, Боян Ангелов, Панко Анчев, Минчо Минчев, проф. Чавдар Добрев, проф. Иван Маразов, Петър Андасаров, член-кор. Иван Гранитски, Атанас Звездинов, Мая Вапцарова, член-кор. Васил Проданов, Надя Попова, Димитър Христов, член-кор. Иван Ангелов, Ирина Велева, Снежана Тодорова, Благовеста Касабова, Драгомир Шопов, проф. Стоян Райчевски, Анжел Вагенщайн

Подписалите са опозорили за пореден път имената си! Защото са се поставили в услуга на нечистата кауза на соцкомпартията, към която някои от тях явно принадлежат.

Напомням, че от парламентарната трибуна соцдепутатът Вигенин за пореден път призова към разпускане на Парламента и насрочване на извънредни избори!
Абе тия хора не си знаят интереса!
Защото и след извънредни, и след редовни парламентарни избори не се знае кои от тях отново ще са депутати!
Тъй като е очевидно, че Радев и Мая Манолова ще излязат в политическото пространство със свои партии! Колкото и каквито и да са привържениците им, те ще изсмукат електорат от БСП!

Жалко, че сред подписалите, и то първи, е уважаваният от мен акад. Георги Марков! Той за пореден път се е подал на политическата истерия!
Не става ясно кой е подписалият Минчев: Дали Минчо Мънчев Минчев, шеф на старата ченгеджийница „Нова Зора“, или Минчо Петров Минчев, соцпрофесорът, някога създал фракция в БСП. Членовете им кореспонденти Проданов и Ангелов са стари ЖанВиденови кадри, Драгомир Шопов беше водач на червения земеделски съюз. Не знам кой е тоя проф. Стоян Райчевски. Подозирам, че е водещият предаване в телевизия СКАТ, но не знаех, че е станал професор! А някога беше част от управлението на ОДС, даже председател на Парламентарната Комисия по култура от онова време. Но както се казва, всеки има право на развитие! При него е в отрицателна посока!
Но никакво развитие няма при Анжел Вагенщайн. Останал си е същият, както при приятелството му с Миша Волков, тоест Маркус Волф, последния шеф на ЩАЗИ!
Дали ще греша, ако подозирам превантивно появата в списъка и на още един професор? Тоя по културна антропология (каквото и да означава това) Ивайло Дичев? Напомням, той навремето направи петиция в подкрепа на безродничката Мартина Балева, обругала националната памет за Баташкото клане! И подлъгал около 300 души да подпишат петицията му, озаглавена уж в подкрепа на свободата на научното дирене (?). Тогава с акад. Георги Марков бяхме единомишленици, сега, явно, сме противници!

Жалко, много жалко!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 993
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

НЯКОГА И СЕГА

Мнениеот Любомир Вучков » 31 Юли 2020, 13:31

По повод написаното от Любомир Канов: Неграмотници, възпитани от чалгари, тъпчат паважа на София
НЯКОГА И СЕГА
https://www.facebook.com/lvuchkov/posts ... 3853978933

Прав е адаша! И не мога да проумея: Защо с т.н. протестиращи органите на реда се отнасят като с балерини?! Написах т.н., защото за мен са метежници, призовани от Радев на метеж, с вдигнат РОТ ФРОНТ юмрук! А ония тримата от метрото са направо терористи, а не дребни хулигани!
Към органите на реда се отнесох с основание по-горе така.
Защото си спомням как се отнасяха с нас, протестиращите по-рано!
Опитах се да намеря снимки от протеста срещу Закона за електронните съобщения, но не ги открих тук на компа, може да са някъде из дисковете. Но живи свидетели от онова време все още има! И могат да разкажат потвърдително за случая, който сега ще приведа тук:
Моя милост, семейство Пискулийски и д-р Галина Даковска бяхме заедно на ъгъла на БАН. Чу се невъобразим шум! Оказа се, че жандармерията се строява в редица, тупайки с палки по щитовете си! Редицата тръгна да избутва протестиращите към БНБ. Малко преди да стигне до нас, докторката се изправи срещу жандармерийската редица с фотоапарат! Едва успях да я издърпам - щяха да я стъпчат като дървеница!
През два метра на тротоара имаше полицай. Като стигнахме до ъгъла на "6-ти семпември" кимнах на полицая да ни пусне зад него нагоре към Св. Ал.Невски. С каменно лице полицаят направи отрицателен жест. Аз му посочих с ръка към обувките си - бях се снабдил с полковнишки полуботуши! Като видя, че моите обувки са като тия на началника му, полицаят благосклонно махна с ръка и ни пусна! Едва издраскахме върлото и после горе кой от къде беше. Аз от Ректоратът хванах авт. 280 и ни лук ял, ни мирисал се прибрах на работа! След половин час ми звъни генерал Любен Петров - стар приятел, уважаваме се въпреки идейните ни различия! Вика ми, че ме видял по ТВ, имало търкал-въргал и ме пита има ли ми нещо! Казах му, че съм жив и здрав!
Та тъй беше едно време! ЗЕС май така и не го приеха, ама не толкова заради протестите, колкото че в Парламента имаше истинска опозиция!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 993
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ЛИЛОВ, само ЛИЛОВ, просто ЛИЛОВ !

Мнениеот Любомир Вучков » 04 Авг 2020, 14:40

ЛИЛОВ, само ЛИЛОВ, просто ЛИЛОВ !

Моя публикация като ФБ-Бележка от НЕДЕЛЯ, 2 АВГУСТ 2020 Г.
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 240933596/


Пълно копие от публикацията на Лилов, предмет на моята публикация:
https://www.facebook.com/grigor.lilov/p ... 6993483552

Grigor Lilov
12 ч. ·
Как аз „преписах” от медиите и Прокуратурата себе си, понеже те преписаха мои сензационни разкрития с години закъснение и то при зор-заман. А сега по-пълната история от мен: от премиерска щерка към политико-олигархичен конгломерат; от него - към друг олигарх, от него - към роднина олигарх -българин и руснак; от него - към прочута къща в Барселона-ЩАБ вместо любовно гнездо - от него към убит олигарх; от него - към края на социализма и любовно гнездо
###ВЛАСТТА СИ ВКАРА МЕЖДУНАРОДЕН АВТОГОЛ###
**** Щом се стига до такива „ювелирни изпълнения” – знаят си, че са загазили съвсем! И намекват и опипват почвата при партньорите за нови смени – в ДАНС, начело на МВР-то?... И още? Оставка!!!!

Под поста ми за цирка с присъдата на Румен Овчаров ни в клин, ни в ръкав се появи коментар на някой си Вучков. Той ме вини, че някога, навремето, преди 6 години съм преписал от гнусния парцал ПИК.
Разбира се, не той е действителният автор на пасквила. Не са дори и кадрите на ДС, движещи пишещата му ръка.
Нейните пръсти, нейните сухожилия са властта. Най-голямата, онази на правителството. И на Задкусилието, което ръководи това правителство.
Гнусният коментар дори не е предназначен за вас, българската аудитория, макар че иначе изглежда адресиран до нея. Действителният му прицел е навън, в чужбина.
И затова за целта се използва моя социален профил.
А защо моят?
Защото Задкулисието и кабинетът чудесно знаят, че профилът най-редовно се чете от много Външни министерства – не само на партньорите ни, но и в Москва, и в Пекин, и в...
Знаят, че под лупа го гледат големите разузнавателни служби по света. Знаят, че редовно го следят и се позовават на него в анализите най-големите аналитични световни центрове и компании („фабриките за мисли”, както ги наричам).
Прицелът на гнусния коментар е следният: с този, хм, международен имидиж на профила, който вече посочих, да се възкреси една забравена компроматна история.
За роден политик.
И така на фона на сегашния обществен протест да се сложи в кръга на мишената и един от неговите лидери. Който политически е бил свързан с онзи политик..
Става дума за Иван Костов и връзката му с избягалия банкер Цветан Василев. Така на принципа на боулинга (бутате една кегла, падайки, тя удря други и всички падат) да се забърка отровен коктейл, започвайки от Христо Иванов и стигайки до геополитиката за България.
Това се прави с няколко разчета:
1. Компрометирайки във властовите центрове в чужбина лидер на протеста като негов център (какъвто Христо Иванов въпреки ореола му на водач не е), компрометират в очите им целия протест. Компрометират, защото знаят, че няма как да не отговоря на пасквила – ако премълча, той от зле съшити лъжи ще се превърне в компромат за мен самия. Следователно ще трябва да потвърдя онази история за онзи политик от преди шест години.
2. Когато компрометираш последователно и настойчиво десетилетия наред Иван Костов, който отдавна е извън политиката (поне официално), ти всъщност защищаваш плодове на неговата политика като премиер, от които са се възползвало същото това Задкулисие.
Логиката на авторите на коментара е: щом Задкулисието го атакува, то не е спечелило от политиката му, щом го „яде” непрекъснато – значи смъртно го ненавижда. Следователно не пипайте онази масова приватизация, тя е била за вашите приятели (лобита на Запада) в България, макар че от неуменията на зелените още демократи в нея тук-там са се намърдали и вашите врагове – червените.
Този замисъл „плюйте го” заради това не е от днес, от вчера, от завчера, а скоро ще навърши четвърт век живот. Новото е, че сега с „тънко ювелирство” се опитват чрез профила ми и моят отговор пак да подпишат така – онази приватизация не била бандитска и лоша.
3. Тъпата реакция по този начин срещу мен и замисълът за компрометация на протеста по този начин ще се припише на онази група в БСП, от която член е Румен Овчаров, за когото е поста, ощастливен с коментара.
Ще се припише, за да се укрие фактът, че ГЕРБ е заложил на тайно партньорство с враждебната й в онези червени редици.
Следователно първата конкурентна за трапезата група в никакъв случай не бива да се допуска във властта от Запада – нито чрез служебно правителство, нито в коалиционен Кабинет на националното спасение, ако стигнем до там (идеята на Доган за официален многопартиен ОФ вместо засекретения сега)
Та затова се сочи и цитира като първоизточник на онази атака срещу Иван Костов агенция ПИК. Това е тънкия намек: ако не сме ние, ГЕРБ и властта, и петата ни колона в БСП левите Бесепари и десните Седесари ептем на корем ще започнат да крадат.
А щом толкова достоверен и надежден източник за вас и за света като Григор Лилов преписва от ПИК, следователно и той е наш инструмент с разкритията за афери, макар и добре прикрит.

********************Господииииии!*************
Милиционерите, школите на ДС и мутрите дори не могат да се представят, че може да се води международна политика извън такива сложно избродирани, ама иначе съвсем прозрачни и идиотски действия от типа „оперативни КГБ и ДС комбинации”.
Не съм изненадан – и руската международна политика, която е моделът за родната, калъпът, от която се излюпва българската, страда от същото заболяване.
И в София, и в Кремъл не могат да проумеят, че секретните разработки и комбинации трябва да обслужват избраната политика, а не обратното – политиката да им е прислугата. И затова винаги и в крайна сметка ще се провалят.
Но и тук, и там управляват хора като Путин и Борисов, които са били офицери от тези секретни служби на комунизма: манталитетът им е такъв, разбиранията им, вярата им, животът им, пътят им към голямата кариера чрез тази дейност, скритата им ненавист към гадовете-врагове на Запад, с които трябва да се съобразяват все пак.
А те най-мразят да се съобразяват.
Защото няма как да се изличат културни и цивилизационни различия – в западното понятие Власт означава Управление, в тукашния манталитет Власт означава Господство. Убеден съм, че когато от Запада са заявявали на Бойко Борисов „ние те подкрепяме във властта” той е разбирал нещо съвсем, ама съвсем друго – подкрепа в мутризацията и тиранията.
Те това е международният автогол! В профил с международен имидж и авторитет да пльоснеш плитко скроена комбинация, от която отново да лъсне непоправимо изцапаното ти бельо!
БЕЛ.: накрая на този пост ще ви дам неоспоримо, желязно доказателство, че медиите, от които уж съм преписал, всъщност са преписали от мен. заедно с Прокуратурата и с година закъснение - по заповед.
И ако аз не бях публикувал навремето този скандал и фактите не бяха взети на прицел от Чужбината, никога нито щяха да ме преписват анонимно, нито щяхте да го знаете.
Да обобщя: навремето премълчали сензационните разкрития, но когато му дошло времето по геополитически съображения, за да се изгради имидж на едно клатещо се правителство (тогава на Орешарски) като борец с корупцията, сякаш със заповед по гарнизона, започнали да се надпреварват кой да съобщи за скандала.
И когато дошъл моментът отново да се крепи поредно правителство (сегашното) пак се върнали към онзи скандал като "борци срещу корупцията" - представени не отсега, а едва ли не от време оно. .
Вижда се съвсем очевадно от следващите редове, че и преди шест години, а и сега вместо свобода на медиите има заповеди към тях от общ и единен таен политически Център у нас – и към правителствените, и към опозиционните: ако се наложи дори със залп - едновременно и с една и съща позиция.
„ЮВЕЛИРНАТА” КОМБИНАЦИЯ
Този трол Вучков е нагъл лъжец. И ченгетата от ДС.
И са „ювелири” в най-саркастичния смисъл на думата, понеже дори един що-годе свестен, макар и лъжлив компромат не могат да спретнат.
Да видим детайлите.

1 **********
Кой преписва освен мен (накрая ще стане ясно, че аз съм преписал и освен това дописъл самия себе си, а всички останали са взели тази моя информация, вкл. и парцала ПИК, без да споменат за автора на сензациите )
Тролът Вучков във връзка с преписването заявява, че освен публикация в ПИК публикации имат, също взети (преписани, изплагиатствани и т.н.пак от ПИК според него)
• Капитал
• 24 часа,
• Новинар,
• Фактор,
• Нюз,
• Всекиден
• Дунав мост
Прави уговорката, че само две медии са се позовали на парцала ПИК като първоизточник (ала Пеевските) и вини другите, че премълчали кой е разкрил аферата.
Ако не сте разбрали внушението: да знаете вие на Запад, че истинските борци срещу корупцията е именно агенция ПИК, а зад нея, разбирай ГЕРБ! Още от време оно.
2. **********
Кои са „юнаците”?
И покрай ПИК и заедно с ПИК борец е скандалната бивша барета-застраховател-подземен бос-съветник на ДАНС, впоследствие – обвинен като Октопод в съда, за финал – реабилитиран като светла и достойна личност на времето ни.
За кого говоря? – за Алексей Петров!
И пак покрай и заради ПИК е и Пеевски. Също борец, макар и незримо срещу корупцията.
Ей, на, те са истинските борци срещу корупцията!
Имах си хас да са истински!
_____________________________

Предстоят поредни властови промени!
Такива като Алексей Петров са точните хора за предстоящата смяна на ръководството в ДАНС, внушава ръката на писача срещу мен, движена от мисълта ДС-КГБ!
Преди години по същия начин се внушаваше, макар и с друг инструментариум, че именно Пеевски начело на ДАНС ще порази ламята. Внушаваше го тогава и готвеният сега за подобен нов юнак Алексей Петров.
_____________________________

В изброяването „ювелирите” са пропуснали сред медиите БНТ, Националното радио, редица кабеларки, Дневник, форума на Инвестор, Блиц, Клуббг, Марица, Стандарт, Петел, Брадва и да не броя по-нататък, които също пуснаха новината.
Бих запитал авторите на комбинацията: и те ли, всичките изброени и неизброените, изплагиатстваха от Вашия ПИК-парцал?
Капитал ли изплагиатства от медийния парцал (както нагло се твърди), след като неговата публикация е изпреварила ПИК с часове, часове, часове – сутринта срещу следобяд. Радиото ли изплагиатства от ПИК или той от него, понеже разликата е още по-голяма – от ранната сутрин до средата на следобяда. Издания и сайтове ли изплагиатстваха от ПИК, след като го изпревариха кой с часове, кой с минути!
Можеха далеч по-убедително да ме обвинят, че съм откраднал новината от тези медии, че съм изплагиатствал от тях. Но важно е да се посочи именно от ПИК, понеже се лансира човекът, стоящ зад този парцал като бъдещ шеф на националната сигурност.
Тази новина как една дъщеря на политик е взимала по 30 000 лева месечно чрез фирмата си от Корпоративна банка е излязла на 15 юли 2014.
Цели 10 дни по-късно аз я „открадвам”.
Защо толкова късно? Ами защото тогава привърших своето поредно разследване за тази фирма и така съобщих нови факти освен за бившия премиер Костов, но и нови, още по-скандални разкрития за авантата от подобни действия на премиера по онова време Орешарски.
4. ***********************
Най-сетне като пълни идиоти „ювелирите” ме винят, че на следващия ден 26 юли 2014, съм пуснал статии за ЕuroChicago и Gramofhon.
Ало, цензори от партии и ДС, не сме в социализма! Мое право е да информирам навсякъде както и когато преценя. И право на медиите е да препубликуват.
5 **************
Разкрития или преписване?
Преписаха ли от мен тогава медиите и Прокуратурата.
Да!
Как преписаха?
С година закъснение. Защото в центъра на скандала е фирма „Анторна” на Мина Костова, дъщерята на Иван Костов, която чрез нея е взимала по 30 000 лева месечно от Корпоративна банка.
За Мина Костова и тази „Анторна” аз разказвам един път месеци преди медиите в пост тук, в мой профил. Разказал съм и още един път- далеч по-рано от парцала ПИК и гръмналите със сензацията по заповед почти всички родни медии.
Една година по-рано, през 2013-та излезе и започна да се продава книгата ми „Политиците, парите, мръсните им тайни”. Мина Костова, „Анторна” и разни др. сензации се валят в частта-очерк от книгата, посветен на Иван Костов. (в книгата няма пожален политик от която и да е партийна боя)
Една година по-рано от всички и всякакви мисирки! И най-важното – година по-рано от Прокуратурата, която пусна „сензацията”, когато на властта й припари съвсем.
Но когато аз разказвах, нямаше „заповед по гарнизона” и всичките тези десетки и десетки медии мълчаха като сфинксове. Бъдете сигурни: главните им редактори до един са прочели книгата ми.
Давам само едни цитат от онова разследване в „Политиците. Парите им. Мръсните им тайни”.
Избрах такъв, който да не е само за фирмата „Анторна”, а за шапката й, за ръководството й: олигархично-политическата група „Анторна”, от която е част.
За тази група и досега няма никъде нито ред, нито думичка не се е чуло. Жалко, уви, наистина жалко, че никой не пожела да ме препише и не иска и няма да иска и сега да изплагиатства от мен.
От моите бележки към откъса ще разберете защо.
ФИРМА, КЪЩА В БАРСЕЛОНА, МОДЕЛКА-ГАДЖЕ...
А НАЙ ВЕЧЕ: ЩАБ!ЩАБ!
„Дъщерята Мина на Иван Костов е била в „М.Л.Текс” заедно с Людмила Чаушева, която заедно с мъжа си държат доспатското акционерно дружество „Нитекс” АД, в което сериозно участие има „Мултигруп” чрез свои лица и „Сиела”.
*****Да напомня, че тази фамилия изплува покрай скандала с онази прочула се къща в Барселона, Испания. Скандалът се разрази с огромна сила у нас и в чужбина едва тогава, когато аз разказах, че девойката там е и в ролята на прикритие, понеже къщата всъщност е централа на ЩАБ за поток от едни специфични стоки и многото пари покрай тях.
След моята публикация публично изтече запис (разигран умишлено пред микрофоните от участниците) за "любовно гнездо" в Барселона.
Когато се разбра, че няма лабаво за ЩАБ-а, се посипаха "големите" разкрития за аферата в Барселона. Само и само да не се чуе думичката ЩАБ.
Хм, далеч, далеч по-рано в десетилетията, още в самото начало на гнусния ни преход, аз отново със свое разследване се озовах на онзи, толкова скандален днес обект.
Той е същият, в който са били запознати един момък-неуспешен борец и една несъстояла се актриса: олигархът Илия Павлов и Дарина Павлова. Било е преди идването на демокрацията – през 1988 г. )
********
Продължавам с цитати от книгата
„Мина Костова е в Съвета на директорите на „Интрейдингс”.
Главен акционер е компанията „Анторна” АД, управлявана от бившия шеф на кабинета на Костов – Николай Вълчев, заедно с брат му Христо. Когато Мина Костова става член на Борда на директорите, собствениците се сменят с бившите подчинени на експремиера, а капиталът от 50 000 лева се вдига на 1 013 700 лв. Сред собственостите на фирмата е луксозен бизнес център на софийския бул. „Цар Борис III” - 9 – етажна модерна офис сграда, клас А с подземен гараж на две нива...”
И т.н., и т.н., да не цитирам повече
Повечето големи скандални разкрития през десетките години на прехода са мое дело. Винаги и от всички премълчавани – медии, експерти, политици, опозиция, „честни” борци срещу мафията.
Все пак някои от тези разкрития-сензации нашумяват след години, когато това стане „целесъобразно” по разни вътрешни и международни причини.
Ще дам още един пример: не от книгите ми и ТВ ми предавания, не от онова, което съм творил по вестниците, а от личния ми профил тук: за прочулия се сега, през лятото на 2020 г. частен плаж край Морските сараи на Доган и охраната му от НСО.
Тази история е разказана от мен още преди четири години – през юни 2016 във връзка с милиони държавни пари, похарчени за Сарая, през август 2016 – по-специално за частния плаж на Доган, охраната му от НСО и забраната за стъпване там. И още един път през 2018 – освен за този плаж, и за други „специални плажове” на някои от олигарсите ни.
Давам един от линковете (към него е прикрепена и още една публикация),
https://www.facebook.com/grigor.lilov/p ... 9427195657

Припари на властта обаче сега! И милионите българи най-сетне го научиха. Преди го знаеха единствено четящите ме.
**** ****
Това е историята на една нелепа – „ювелирна” комбинация да се внуши на Запада чрез използване на моя профил: „Само Ние борим корупцията, никой друг!”
И моят отговор – не я борите!
Сещате се да имитирате борба единствено тогава, когато ви припари под задника – независимо дали сте ръководни Гербери, ръководни Седесари, ръководни Бесепари или всякакви ръководни Тинтири-минтири.

Grigor Lilov
14 март 2018 г. · Sofia
Делова хроника: Бизнесът на Мутри с лустро и без лустро:
МАДЖО ОТ СИК, АХМЕД ДОГАН, ВИС И ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ СЕ УРЕДИХА С ПЛАЖОВЕ
Днес Министерският съвет уреди с плажни ивици баш босът на СИК Младен Михалев - Маджо, Ахмед Доган, ВИС и Валентин Златев на "Лукойл".
Фирмите, които ги взеха, са в директна или косвена връзка с тях.
Срокът на концесиите е 15 години, а цените - близки до минималните, определени от властта.
"Тера турс Сервиз" на Валентин Златев дори ще плаща за
по-малко и от минимално определената цена в конкурсите.
Става дума за плажовете "Слънчев бряг-север", "Несебър-юг", "Свети Влас – болницата" и "Росенец север".
В Свети Влас е Валентин Златев.
"Сънинвест", която беше в Слънчев бряг, всяка година беше глобявана между 80 000 и 360 000 лева за нарушения (те си плащаха глобите като поп). По-миналото лято концесията им беше отнета, а сега там сега ще се подвизава фирма, в която дялове има Младен Михалев-Маджо.
Ахмед Доган се уреди с "Росенец-север". Там е построен Сарай и достъпа от брега е невъзможен освен през имението. Освен това заради охраната от НСО всякакъв достъп на простосмъртни е забранен, както пуснах пост на 22 август 2016 г. Освен това с парите на данъкоплатците и европейски транш държавата прокара специален водопровод към спортно-водната база - Сарая на стойност 4 млн. лв.
(давам снимка на поста ми от 8 юни 2016 г. по този повод)
В Несебър се настани "Ауто-фактор", чийто произход зачева от Радостин Бързанов - Радо Слънцето, който е бивш личен бодигард на братята-висаджии Васил и Георги Илиеви.
Не съм изненадан. Вероятно и вие не сте.
Ясно е кой управлява иззад кулисите, понеже всички знаем биографията на премиера, дълги години прегърната с тази на мутрите.

КОМЕНТАРИИ

Petar Zamata Проектът "Христо Иванов" все повече намирисва на проект на "задкулисието", което в тази държава е толкова плитко, че е направо смешно.
Peter Petrov Г-н Лилов, малко пестеливо и евфемистично се изразявате за щаба. Щаб за управление на каква структура и с какъв предмет на дейност? Наркотици?
Вие сте един от малкото принципни хора у нас, които боравят професионално с фактологията, без да я изкривяват конюнктурно. Затова и Ви четем.
Vania Petrova 76 години градини Авгиеви обори, търси се технолоия за бързо почистване.
Zlatinka Krasteva Само едно нещо искам да кажа : " Без Григор Лилов - нищо не става в тази държава " - Уикиликс . Пишете г-н Лилов ! Здраве Ви желая ! Вие сте Явление в световен мащаб ! Факт е ! Някога и тук ще бъде признато .
Стефан Стефанов Разследванията ви безспорно са професионални и обществено необходими, но обществото ни не е готово за тях. Чета ви отдавна,гледах ви и предаванията по телевизията . Мисля си ,че циркът "Росенец" ще обслужи Доган ,само че вместо изхабеният Борисов ,сега героизира Христо Иванов за да го постави в парадната карета на властта.
Пишете, г-н Лилов ! Поне за мен сте верен ориентир..
Lyubomir Zapryanov
Евелина Въртигорова Без дъх и думи!!! Отново,и пак!
Vladimir Zarenkov Чудесно! Само се чудя , дали има нормален , все още да смята, че Костов не е проект на задкулисието и чрез "приватизацията" не е обслужил точно задкулисието.


С голямо учудване започнах да чета постинга на Лилов, даден вцялост по-горе ,
в който на челно място е написано относно мой коментар в предишен негов постинг за присъдата на Румен Овчаров (КАЛКУЛАТОРЪТ НА ТЕМИДА https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 227&type=3): „ни в клин, ни в ръкав се появи коментар на някой си Вучков“.
Отначало помислих, че летните жеги яко са ударили Лилов и кой знай защо точно по такава причина ме е сбъркал с покойния вече телевизионер проф. Юлиан Вучков! Но не би! Явно става въпрос за моя скромна милост и за напомнянето ми за моята публикация тук като Фейсбук-бележки в две части от 13 август 2014 г, (озаглавени „ДВУБОЙ или ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГОСПОДИН ГРИГОР ЛИЛОВ“ (ЗАСЛУЖАВА СИ ДА СЕ ПРОЧЕТАТ! https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 9065354087, https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 9197404087), защото в моя коментар съм дал линк към първа част. Допускам, че Лилов е проследил линка само към първата част, защото всичките му, меко казани, сега възражения, касаят писаното от мен тогава там. Няма да се връщам нито към писаното от мен тогава, нито към реакцията на Лилов. Ще отбележа само, че относно Румен Овчаров имат отношение визираните от мен договори за ТЕЦ Марица-Изток“ – 1 и 3 в третия раздел на първата част и изцяло във втората част. И ще потвърдя, че написаното от мен тогава се основава на публични документи, налице в библиотеката на Парламента, към тогавашната Парламентарна комисия на Яне Янев.
Съвършено не се подразних от онова „някой си Вучков“. Просто пак си помислих за възможен топлинен удар върху Лилов и вероятно временна загуба на памет, защото в негов отговор на въпросното ми открито писмо ми е написал: „И въобще не ви питам, г-н Вучков, дали ще имате доблестта да ми се извините!“
Значи не съм някой си, нали? И вероятно сега Лилов е трябвало да си спомни, че някога като водещ предаване в ТВ СКАТ понякога сме дискутирали – аз от вкъщи по телефона, той – на пулта, да ме прекъсне при неудобен от моя страна въпрос. Е, тъкмо за да не бъда бъркан с проф. Юлиан Вучков, съм се представял като „доктор Любомир Димитров Вучков“, така съм и познат на телевизионната аудитерия на СКАТ, включително и с участието ми на живо в някои предавания!
А за какво обидчивата природа на Лилов се е засегнала, та иска да му се извиня?
Вероятно за казаното от мен в негово ТВ предаване: „Много съм учуден от произнасянето на думата „ошворка“! И се питам как и в каква степен Вие ползвате английски език, след като пишете в „The Economist“ и „Financial Times“?“
А също по-вероятно е и за това, че написах, цитирам се:

„Изобщо не давам ухо на слуховете, витаещи в кръговете около Вашите колеги в професионалната гилдия, че сте имали ангажименти към специалните служби на бившия репресивен режим. И понеже не вярвам на слухове, потърсих отговор в сайта на Комисията по досиетата. Ако Вие не сте сторили същото, вероятно ще се зарадвате, че името Ви не фигурира сред оповестените понастоящем. Но има и още нещо, което заслужава да се отбележи: КомДос осветлява само хора, които са на и над определени властови или обществени позиции – предишни и сегашни. В биографичните Ви данни не фигурират заемани от Вас някакви властови позиции. Дали позицията Ви на „редови“ не е била само за маскировка?“

Тук ще добавя към самоцитата си: КомДос не обявява реактивираните!

Няма да му се извиня! Заради това, че и сега ме засипва с обиди! Цитирам само някои:
„Прицелът на гнусния коментар ...“, моят, де, под предишния му постинг,за който имам 4 положителни и само 1 негативна емотиконка
„Тролът Вучков“
„Този трол Вучков е нагъл лъжец.“
и тн и т.н

И за какво е всичко това? Просто на мой гръб Лилов е забъркал невероятна каша, по собствените му думи
забъркан отровен коктейл
Умешвайки „от премиерска щерка към политико-олигархичен конгломерат; от него - към друг олигарх, от него - към роднина олигарх -българин и руснак; от него - към прочута къща в Барселона-ЩАБ вместо любовно гнездо - от него към убит олигарх; от него - към края на социализма и любовно гнездо ... нови смени – в ДАНС, начело на МВР-то“
И съвсем дословен цитат от него: „Такива като Алексей Петров са точните хора за предстоящата смяна на ръководството в ДАНС, внушава ръката на писача срещу мен, движена от мисълта ДС-КГБ (Бележка моя: Аз,де!)! Преди години по същия начин се внушаваше, макар и с друг инструментариум, че именно Пеевски начело на ДАНС ще порази ламята. Внушаваше го тогава и готвеният сега за подобен нов юнак Алексей Петров.“

Дали си заслужава да се занимавам повече с Лилов? Горе отбелязах, че съм д-р Вучков! За тези, които не ме познават, да отбележа: Аз съм доктор по химия! Не пиша рецепти и не диагностицирам! Но имам основателното предположение, че Лилов се нуждае от сериозно диагностициране, а не от охлаждане от евентуален топлинен удар!
Основание за това ми дава обстоятелството, че на стари години Лилов го е ударил на нарцисизъм!
Привеждам някои цитати от коментирания от мен негов постинг, останалите могат да бъдет открити чрез предоставения от мен тук линк:

„профилът най-редовно се чете от много Външни министерства – не само на партньорите ни, но и в Москва, и в Пекин, и в... Знаят, че под лупа го гледат големите разузнавателни служби по света. Знаят, че редовно го следят и се позовават на него в анализите най-големите аналитични световни центрове и компании („фабриките за мисли”, както ги наричам).
Прицелът на гнусния коментар (моят де) е следният: с този, хм, международен имидиж на профила, който вече посочих, да се възкреси една забравена компроматна история.“


Няма какво повече да добавя, освен снимката на Лилов – въпреки претенциите му за световна известност вероятно мнозина не го познават! Та да се пазят!

Изображение
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 993
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

ВЕЧЕ 19 ГОДИНИ ОТ ТРАГЕДИЯТА С КУЛИТЕ-БЛИЗНАЦИ

Мнениеот Любомир Вучков » 11 Сеп 2020, 15:54

ПОМНИМ! И НЯМА ДА ПРОСТИМ!
ВЕЧЕ 19 ГОДИНИ - И ВО ВЕКИ!
ДОКАТО Е ЖИВА ЧОВЕШКАТА СЪВЕСТ!


https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 711839087/
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 993
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

РАДАН КЪНЕВ продължава разрушителната си дейност

Мнениеот Любомир Вучков » 07 Окт 2020, 14:11

А П Е Л

към имащите законодателна инициатива – министри, депутати, парламентарни групи
за изменение и допълнение на НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС

Моя Бележка във Фейсбук:

https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D ... 484519388/


Сегашно съдържание на Чл. 286. (1):

Чл. 286. (1) (Изм.- ДВ,бр. 62 от 1997 г.)
Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание

П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

Да се добави нова алинея към Чл. 286. (1) или да се конструира НОВ член в раздела или на систематичното място, със примерно съдържание:

„Който пред надлежен международен орган, институция или длъжностно лице набеди Република България или нейн орган, институция или длъжностно лице в действие или бездействие, като знае, че е неистина, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години, а в случаите на опасен рецидив – от 3 до 10 години“

М О Т И В

Напоследък у нас и в чужбина станахме свидетели на злепоставяне на Република България от Евродепутатите Радан Кънев и Елена Йончева (последната с поискан имунинет!). Опитите им бяха парирани от ЕНП и чрез публични изказвания на Европейски лидери, но това не значи, че не трябва да получат и у нас обществено порицание и полагаемото им се наказание!
Изображение
ИВАНЕ, ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ПОВЯРВА, ЧЕ ДСБ ЗАГИВА?
А СЕГА СИ ПРАВ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ АПЛОДИРА, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИЩАВА!
!
Аватар
Любомир Вучков
 
Мнения: 993
Регистриран на: 20 Окт 2008, 12:08
Местоположение: София, България

Предишна

Назад към Гостна

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron